برنامه سخنرانی به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)
🚩چهارشنبه | بعد از نماز مغرب | مسجد دانشگاه امیر کبیر
📌 goo.gl/maps/WkC9ko4vAyM2
🚩پنجشنبه | ساعت ۱۹:۳۰ | م سپاه، به سمت بالای شریعتی | حسینیه فاطمه الزهرا(س) | هیئت شهدای گمنام
📌 goo.gl/maps/R83WEy52Kmk
⚠️تلاش میشود تمام جلسات به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام پخش شود.
instagram.com/Panahian_IR
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
🔰امام:من شما [بانوان] را به #رهبری قبول دارم
📌بازخوانی #سخنان_شنیده_نشدۀ «امام» در تجلیل از مقام «زن» (۳)
🔸اگر شما زنها خوب شدید، هم مردها خوب خواهند شد، هم بچهها/ سعادت و شقاوت کشورها بسته به وجود زن است/ کلید حل مشکل و کلید تداوم انقلاب دست شما زنهاست.(امام خامنهای، ۶۱/۱۱/۳۰)
🔹خدمت مادر به جامعه از خدمت #همه_کس بالاتر است/ نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است/ زن، یک انسان بزرگ و مربی جامعه است.(صحیفه امام، ج۱۴، ص۱۹۶)
🔸شما اثبات کردید که مقدم بر مردها هستید/ مردها از شما الهام گرفتند/ شما تربیتکنندۀ مردها هستید/ آنقدر که اسلام به شما احترام قائل است، برای مردها نیست. (صحیفه امام، ج۶، ص۳۵۷)
🔻به مناسبت #هفته_زن
(از #روز_مادران_شهدا تا #روز_مادر #روز_زن)
@Panahian_ir
🌸ثواب شاد کردن زنان🌸
🔻رسول خدا(ص):
🔸خداوند به #زنان مهربانتر از مردان است؛ و هیچ مردى، #زنى از محارم خود را خوشحال نمیکند، مگر آن که خداوند متعال او را در قیامت #شاد میکند.
🔹«إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى عَلَى الْإِنَاثِ أَرْأَفُ مِنْهُ عَلَى الذُّکُورِ وَ مَا مِنْ رَجُلٍ یُدْخِلُ فَرْحَةً عَلَى امْرَأَةٍ بَیْنَهُ وَ بَیْنَهَا حُرْمَةٌ إِلَّا فَرَّحَهُ اللَّهُ تَعَالَى یَوْمَ الْقِیَامَةِ»
📚کافى، ج۶، ص۶، حدیث۷
#روز_مادر
@Panahian_ir
🔻 عقدۀ ناشی از #کمبود_محبت_مادری، منشأ #اکثر مفاسد عالم است!
🔰 سخنان شنیده نشدۀ #امام دربارۀ #زنان (۴)
🔶 اگر شما [بانوان] را کشاندند به #ادارات، وبچههایتان را به جاهایی که بچه نگهداری میکنند سپردید، #عقده در او پیدا میشود/ این عقدهها منشأ «همه یا اکثر» مفاسد است! /محبت مادری لازم دارد بچه
🔶 زنانی که به خاطر «فعالیتهای #خارج از خانواده» از «آوردن فرزند» جلوگیری میکنند، خلاف طبیعت بشری و زنانۀ خود اقدام کردهاند؛ خداوند به این راضی نیست!
🔶 زنانی که برای کارهای دیگر، فرزند خود را از پرورش در آغوش مهر مادری محروم میکنند، به #ضرر «فرزندشان، #خودشان و جامعه» اقدام کردهاند؛ اسلام این را اجازه نمیدهد!
@Panahian_ir
🔰بگرد نقش خودت را پیدا کن!
🔰گاهی نقش تو برخلاف استعدادهای توست!
💎راه رهایی از رنج حسادتها و حسرتها
🔸حضرت زهرا(س) در دعای خود عرضه میدارد: «اللَّهُمَّ فَرِّغْنِی لِمَا خَلَقْتَنِی لَهُ؛ خدایا به من فرصت بده تا به همانچیزی که مرا بهخاطرش خلق کردهای، بپردازم» (مهجالدعوات/۱۴۱)
🔸خدا برای هر کدام از ما یک نقشی در نظر گرفته؛ مثلاً یکی نقش پدری و یکی نقش مادری دارد.
🔸اگر این اصل(تقسیم نقشها در دنیا) را نپذیریم، همیشه گرفتار رقابتها، حسادتها، عداوتها و حسرتها خواهیم بود.
🔸البته گاهی نقش تو برخلاف استعدادهای توست. مثلاً نقشی که خدا برای یک مادر تعیین کرده «تربیت فرزند» است؛ هرچند او استعدادش را داشته باشد که در زمینۀ دیگری به موفقیت برسد.
🔸خیلیها حاضر نیستند نقش خود را بپذیرند؛ هر کسی در دایرۀ «هوی و هوس» قرار بگیرد، از نقش خودش خارج میشود و آنرا گم میکند.
🔸همۀ عالم میگویند «براساس استعدادت عمل کن!» اما حضرت زهرا(س) میفرماید: طبق نقشی که خدا برایت معیّن کرده و طبق نقشهای که خدا برایت کشیده، عمل کن؛ حتی اگر نقشت با استعدادهایت سازگار نباشد که در اینصورت باید استعداد آن را هم از خدا طلب کنی.
👤علیرضا پناهیان ۸۷.۰۴.۰۴
🚩هیئت محبین اهلبیت(ع)-تهران?
@Panahian_ir
🔰آغاز بدبختی یک جامعه، تَرک «یک اقدام ساده» است.
🔰یک اقدام سادۀ مردم مدینه میتوانست نگذارد آن مظلومیت بر فاطمه(س) تحمیل شود.
🔸بعد از رحلت پیامبر(ص) لازم نبود مردم مدینه، خیلی ازخودگذشتگی کنند؛ یک اقدام سادۀ مردم میتوانست نگذارد آن مظلومیت بر علی(ع) و فاطمه(س) تحمیل شود.
🔸بدبختی یا سعادت مردم در حیات اجتماعی، وابسته به یکسری اقدامات ساده است؛ نه لزوماً ازخودگذشتگی و مجاهدتِ تعداد زیادی از مردم!
🔸خیلی از اوقات، آغاز گرفتاری و بدبختیِ یک جامعه بهدلیل «عدم نصرت حق» است؛ نه بهدلیل وجود تعداد زیادی «خائن» یا «جاهل»!
🔸در زندگی فردی نیز همینطور است؛ هرچقدر عقبماندگی داریم بهخاطر کارهای سادهای بوده که میتوانستیم انجام بدهیم و ندادهایم.
🔸خدا از تو نمیخواهد «قهرمان» باشی! فقط آنجایی که میتوانی، یکسری کارهای خوب را انجام بده و کارهای بد را ترک کن؛ همین!
👤 علیرضا پناهیان
🚩 هیئت شهدای گمنام - ۹۶.۱۱.۲۶
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨پاسخ پناهیان به سوال استراتژیک یک خانم در مورد رابطه با شوهرش
❤️کلیپی ویژه در روابط زوجین
#تصویری
@Panahian_ir
🔰بعدها معلوم خواهد شد چقدر از مشکلات معیشتی مردم تقصیر حوزۀ علمیه بوده است!
🔸گاهی با چند اقدام ساده میتوان جلوی فتنه و گرفتاری جامعه را گرفت؛ اما وقتی این اقدامات ساده انجام نشود، خدا غضب میکند. بسیاری اوقات، آغاز فتنهها از سکوت نابجاست. علی(ع) به مردمی که از دستِ معاویه بهستوه آمده بودند، فرمود: «اگر توهینِ باطل کرده بودید، کارتان به اینجا نمیرسید» یعنی از همان اول، اگر مردم یا نخبگان جامعه وقتی باطلی را دیدند، در مقابلش سکوت نمیکردند، کارشان به آنجا نمیکشید.
🔸تفکر لیبرالی سالهاست که این کشور را زمینگیر کرده و هیچ دولتی هم از این تفکر فاصله نگرفته است، درحالیکه ما تفکر دیگری لازم داریم؛ در این زمینه به تولیدِ دانش نیاز هست.
🔸بعدها در تاریخ ثبت خواهد شد که چقدر از مشکلات اقتصادی و معیشتیِ امروز مردم، بهعهدۀ حوزه علمیه بوده که به شیوۀ لیبرالی ادارۀ کشور اعتراض نکردند؛ البته با یک حرکت بهموقع، یکصدا و همه با هم.
👤 علیرضا پناهیان
🚩 هیئت شهدای گمنام - ۹۶.۱۱.۲۶
@Panahian_ir
Panahian-Clip-MohasebehSaranghoshti.mp3
1.96M
🎵 یک محاسبه سرانگشتی!
🔻یه مدت روش فکر کنید...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
📕 چرا در نماز به جای «الله اکبر»، «الله رحمان» نمیگوییم؟
🌀 اگر میگفتیم «ای خدای مهربان»، دلها بیشتر به نماز جذب نمیشد؟
🔸چرا ما سر نماز به جای «الله اکبر»، «الله رحمان» یا «الله ارحم» نمیگوییم؟ مگر در دعاها نداریم: «يَا مَنْ سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَه؛ ای کسی که رحمت او از غضب او پیشی گرفته است.» آیا بهتر نبود به جای «الله اکبر» و به جای «خدای بزرگ و باعظمت»، بگوییم: «ای خدای مهربان»؟ آیا اینطوری، دلها بیشتر به نماز جذب نمیشد؟ چرا تا میآییم سر نماز از کبریائی خدا حرف میزنیم؟
🔸در دعای کمیل وقتی ذاکرین اهلبیت(ع) مناجات میخوانند، مدام از مهربانی خدا برای ما سخن میگویند، ما هم گریه میکنیم. خُب، چرا ما در نماز هم چنین ترفندی به کار نبریم و به جای «الله اکبر» نگوییم «الله رحمان»، بعدش هم حسابی گریه کنیم؟! مثلاً به جای «الله اکبر»، بگوییم: «خدایا! عزیز دلم، تو چقدر مهربانی!» چه عیبی دارد اینطوری با خدا عشقبازی کنیم؟! آخر با کبریائی و عظمت خدا که نمیشود عشقبازی کرد، نمیشود با آن اشک ریخت!
🔸چرا اینقدر میگوییم الله اکبر؟ چرا نماز مملوّ از عظمت الهی است؟ چرا ما همیشه در مقابل کبریائی خدا سر به خاک میگذاریم؟ چرا در هر رکعتی از نماز، حتماً باید رکوع و سجده را بهجا آوریم؟
🔻برای اینکه نماز میخواهد مثل پادگان به ما یک چیزی را یاد بدهد و آن عظمت و ابهت خداوند است. وقتی فرماندهای نیاز دارد عظمتش در دل سرباز بنشیند، نمیگوید «آقای سرباز! من برایت یک ماشین میخرم، در عوض تو هم حرف مرا گوش خوب بده!» فرمانده نمیآید برای چند ماه دورۀ آموزشیای که سرباز به پادگان میرود، مدام نخود و کشمش در جیب سرباز بریزد و به او بگوید «عزیز دلم، امروز هم یک چیز خوشمزه دیگر برای تو خریدهام، عوضش تو هم دستور مرا گوش کن. اگر هم احیاناً جنگی پیش آمد، یکموقع فرار نکنیها! عزیزم قبول است؟! نمیخواهد موهایت را از ته بزنی، من خودم موهایت را به مُدل دلخواهت اصلاح میکنم، ژل هم به موهایت میزنم! اما در عوض اینکه من اینجا تو را تحویل میگیرم، تو هم در میدان جنگ مرا تحویل بگیر!»
🔻 بعضیها میگویند: «خدایا، مشکل مرا حل کن، تا بنشینم برای تو نماز بخوانم!» کار اینها مثل کسی است که به سربازی برود و به فرمانده پادگان بگوید: «تو اول بیا حسابی مرا تحویل بگیر و کارهای مرا انجام بده، تا من پسفردا برای تو بجنگم!» اگر فرمانده بخواهد اینطوری با سرباز رفتار کند، ابهت و عظمت فرمانده در دل این سرباز نمینشیند. اثرش این خواهد بود که پس فردا در لحظات حساس و خطرناک جنگ، دستور فرمانده را اجرا نمیکند. فرمانده به او میگوید: «برو جلو»، میگوید: «صبر کن ببینم، چرا بروم جلو؟» امّا از قدیم معروف بوده که «ارتش چرا ندارد.»
🔻بحث ما این نیست که این کارها در ارتش، درست است یا نه، و اگر لازم است حد و مرز آن چقدر است، اما در نیروهای نظامی دستور فرمانده بسیار حساس و مهم است. در نیروهای نظامی، ساختار باید استحکام داشته باشد. لذا دیسیپلین نظامی و آداب ویژهای دارند که همه باید از این آداب تبعیت کنند. درِ خانۀ خدا هم باید شبیه همین اتفاق بیفتد تا عظمت و ابهت پروردگار عالم در دل ما جای بگیرد.
🔻و اما اینکه چرا باید عظمت خدا در دل ما جا بگیرد، زیرا ۱. قدرت اجرای دستورات خدا-که به نفع خودمان است- را پیدا کنیم ۲. بتوانیم عاشق خدا شویم. (توضیح بیشتر در قسمتهای بعد)
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک #نماز خوب بخوانیم؟" اثر علیرضا پناهیان
🔻قسمت ۱۶
@Panahian_ir | #معرفی_کتاب
4_5848399878257902393.mp3
1.91M
🎵هنوز از بابات پول میگیری؟!
➕برخورد غیرمنتظره پیامبر(ص) با جوانی که شغل نداشت!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🔻چرا باید رنج بکشیم؟ (دلیل دوم)
🔰اگر فلسفۀ رنج را بدانیم آسودهتر زندگی خواهیم کرد
💎 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟ (ج۷)
🔸اصلاً چرا باید در این دنیا رنج بکشیم؟ دلیل اول-که قبلاً بیان شد- این بود که ««رنج با انسانبودنِ ما همزاد است»
🔸دلیل دوم اینکه؛ اساساً حیات دنیا بهگونهای است که «اگر انسان در دنیا رنج نکشد، فاسد میشود!» همانطور که اگر جسم انسان مدتی بیتحرک بماند، ضعیف و مریض میشود.
🔸طبق روایتی از امام صادق(ع)، خدا انسان را با سختیهای طبیعی زندگی، مشغول کرده است تا از بیکاری و طغیان و فساد دور شود؛ یک نمونه از این سختیها، دشواریِ تهیۀ نان است (توحید مفضل/87)
🔸یکی از عوامل بداخلاقیها در جامعۀ امروز این است که بچهها غالباً سختیهای طبیعی زندگی را لمس نمیکنند، لذا بعدها که در زندگی خود به مشکلی برخورد میکنند، میگویند: «چرا این مشکل پیش آمد؟!» یعنی انتظار دارند اصلاً در زندگی مشکلی نداشته باشند!
👤علیرضا پناهیان ۹۶.۷.۶
🚩حسینیۀ آیتالله حقشناس
@Panahian_ir