🌀 تربیت ذهن، دو وجه دارد:
📌 منصرفکردنِ ذهن از امور بد
📌 متوجّهکردنِ ذهن به امور خوب
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۹) – قسمت اول
🔹قدرت ذهنیِ انسان از اینجا آغاز میشود: «به چیزی که نمیخواهی، ذهنت سراغش نرود و به چیزی که میخواهی، ذهنت را روی همان متمرکز کنی» این بزرگترین منشأ قدرت در روح انسان و آغاز قدمهایی است که انسان بهسوی رشد و کمال برمیدارد.
🔹البته قبل از این هم میتوان مقدّماتی برای رسیدن به قدرت ذهنی در نظر گرفت؛ مثل سبکزندگیِ درست و برخی رفتارهایی که انسان باید انجام بدهد یا انجام ندهد؛ مثلاً اینکه انسان نباید هرزهچشمی و هرزهگوشی کند؛ یعنی نباید هر چیزی را گوش بدهد که ذهنش بهسمت هر فکری برود.
🔹اسلام اصلیترین برنامهاش یعنی نماز را برای تمرین کنترل ذهن گذاشته است. اصلِ اصلِ نماز این است که «به چی نیندیشی و به چی بیندیشی؟»
🔹اگر ذهن انسان تربیت نشود، غالباً دربارۀ امور منفی فکر میکند. ذهن را باید تربیت کرد؛ یک وجهِ این تربیت، منصرفکردن ذهن از امور بد است، وجه دیگرش، متوجّهکردن ذهن به امور خوب است.
🔹به چه چیزهایی نباید بیندیشیم؟ هر چیز بدی دربارۀ گذشته و آینده! باید ذهن را از آیندهاندیشیِ بد که موجب نگرانی میشود و از گذشتهاندیشیِ بد که موجب حسرت میشود، بازداشت.
🔹اگر قدرت ذهنی نداشته باشی، در اثر صفات خوبی مثل «کمالطلبی» و«خوف از خطر» ذهنت بهطور خودکار سراغ امور منفی میرود. از یکطرف، چون کمالطلب هستی، نقصهایت تو را اذیت میکند. از طرف دیگر، چون میخواهی خودت را از خطرها نجات بدهی و دنیای اطراف پُر از عوامل خطر است؛ لذا دچار ترس و نگرانی میشوی.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۸
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
📌سلسله جلسات چگونه مهربانی خدا را باور کنیم؟ | صوت، متن و کلیپ
🔰کلیپهای تصویری
🎞چرا احساس تنهایی می کنیم؟
🎞 چه کار کنیم تا بتوانیم از مهربانی خدا لذت ببریم؟
🎞وقتی همه با تو بد میشوند!
🎞 طلب مغفرت یعنی طلب معجزه!
🎞مثل لوتیها باش! | راز بازگشت خیلی از لوتیها با یک توبه
🎞ما تنها نیستیم!
🎞و ...
➕ به همراه:
🎙فایل صوتی تمام جلسات با سه کیفیت
📄 متن تمام جلسات
👈برای مشاهده و دریافت مطالب این پرونده به لینک زیر مراجعه کنید:
🔗 Panahian.ir/post/4961
@Panahian_ir
🌀 چگونه ذهنمان را به امور خوب متوجه کنیم؟
🌀 متمرکزشدن بر یادِ خدا دشوار است اما «مکرّر به یادِ خدا افتادن» آسان!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۹) – قسمت دوم
🔹برای تربیت ذهن، دو نوع عملیات باید انجام شود: یکی منصرفکردنِ ذهن از امور بد و دیگری متوجّهکردنِ ذهن به امور خوب؛ که در رأس امور خوب، خود پروردگار است!
🔹خدا با آن عظمت، خودش را وسیلۀ تربیت ما قرار میدهد؛ از بس ما را دوست دارد! وقتی میخواهد به ما قوّت ذهن بدهد، میگوید: به من فکر کن؛ به قدرت من، به علم من، به مهربانی من، به اینکه همهچیز دست من است...
🔹اگر انسان نمیتوانست به امور خوب-خصوصاً به خدا- توجّه پیدا کند، خدا دستور نمیداد که او را زیاد یاد کنیم (اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيراً) حتی نمیفرمود: کسی که از یاد خدا خودداری کند مجازات میشود! (مَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا) پس ما حتماً میتوانیم!
🔹توجه به خدا را از کم شروع کن؛ اول سعی کن یکلحظه به یاد خدا بیفتی، وقتی ذهنت منصرف شد، دوباره آن را برگردان و بعد، این کار را ادامه بده و تعدادش را زیاد کن؛ یعنی تعدادِ «بهیاد خدا افتادن» را در زندگیات زیاد کن، تا مقدارِ یاد خدا افزایش پیدا کند.
🔹متمرکزشدن روی یادِ خدا، بسیار دشوار است اما «مکرّر به یاد خدا افتادن» بسیار آسان است. لذا توصیه کردهاند که تسبیح بهدست بگیرید. همانطور که نخ تسبیح نمیگذارد دانهها پراکنده شوند، ذکرگفتن با تسبیح هم نمیگذارد ذهن تو پراکنده شود. مثلاً ده تا را بدون توجه میگردانی، یکدفعهای در یازدهمی یادت میافتد و توجه پیدا میکنی.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۸
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
Panahian-Clip-MargAghelane.mp3
1.41M
🎵مرگ عاقلانه!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🌀 خدا چه ابزارهایی برای کنترل ذهن به ما داده است؟
🌀یکی از خاصیتهای خوف، ایجاد تمرکز ذهنی است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۰) - ۱
🔹امروزه اسبابِ پراکندگی ذهن و عوامل ضعفِ کنترل ذهن، در دنیا زیاد شده است؛ فضاهای رسانهای با انواع و اقسام سرگرمیها هرلحظه ذهن انسانها را به خود مشغول میکنند؛ لذا کنترل ذهن، یک ضرورت برای زندگی شده است.
🔹روانشناسان سعی میکنند با برخی ابزارها و تکنیکها، قدرتی در انسان ایجاد کنند تا بتواند ذهن خود را کنترل کند، اما ابزار حقیقی کنترل ذهن و چیزی که آنقدر باعظمت و باشکوه باشد که توجه انسان را متمرکز کند، سراغ ندارند!
🔹ولی ما-در قرآن و فرهنگ دینیمان- موضوعاتی داریم که میتوانیم به آنها عمیقاً توجّه کنیم تا قدرت کنترل ذهن ما افزایش پیدا کند؛ موضوعاتی مثل خدا، قیامت، بهشت و جهنم...
🔹دوزخ، این قدرت را دارد که توجّه ما را عمیقاً جلب کند و ارادهای برای کنترل ذهن در انسان پدید آورد. درباره مؤمن، فرمودهاند: «لایُصلِحُهُ الا الخوف»(کافی/۲/۷۱) مؤمن جز با خوف اصلاح نمیشود، چون یکی از خاصیتهای خوف، ایجاد تمرکز است.
🔹یک موضوع دیگر برای توجه، محبتِ شدیدی است که ائمۀ هدی(ع) به ما دارند. امامزمان(ع) خیلی بیشتر از پدر و مادرمان، ما را دوست دارد! چرا حضرت، هر هفته پروندۀ اعمال ما را نگاه میکند و اگر گناهی در پروندۀ ما ببیند، برای ما طلب مغفرت میکند؟ چون واقعاً نگران ماست.
🔹ما موضوعات بسیار باعظمتی برای توجّهِ عمیق، سراغ داریم(خدا، قیامت و...)؛ اما آسانترینش «حسین» است، چون خودش توجّه ما را به خود جلب میکند. البته امامحسین(ع) خیلی هزینه کرده تا برای ما توجّه عمیق ایجاد کند...
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۹
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حال خوش معنوی را از بچهها یاد بگیریم!
➕ توصیۀ شنیدنی آیت الله بهجت برای رسیدن به حال خوب
#تصویری
@Panahian_ir
🌀 اگر «قدرت انصراف ذهن» نداشته باشیم، در لحظۀ مرگ، با چه بلایی روبرو میشویم؟
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۰) - ۲
🔹یکی از وجوه کنترل ذهن این است که بتوانیم ذهن خودمان را از اموری که بهطور طبیعی به آنها توجّه میکنیم منصرف کنیم و به آنها توجه نکنیم. البته اینکار خیلی سخت است؛ چون موضوعات زیادی وجود دارد که ذهن انسان را بهشدت درگیر میکند.
🔹انسان موجود خودخواهی است. وقتی پای درد و بلای خودش بهمیان بیاید به چیز دیگری فکر نمیکند! لذا فرمودهاند مواظب باشید موقع مرگ، شیطان ایمانتان را نگیرد؛ چون آن لحظه، اوجِ درد انسان است.
🔹ابلیس در لحظۀ مرگ انسان، وسوسه میکند و میگوید: «ببین خدا دارد جانت را میگیرد؛ این کارِ خداست!» یعنی میخواهد او را در لحظۀ مرگ، بیدین کند، میخواهد در قلب انسان نسبت به خدا ناراحتی و دشمنی ایجاد کند.
🔹علاقههایی که در دنیا به آن توجّه میکنی و گمان میکنی که «زیاد هم مهم نیست!» موقع مرگ به ذهنت میآید و برایت بزرگ و مهم میشود، لذا نمیتوانی از این علاقهها جدا بشوی و دل بکَنی!
🔹سختیِ جانکندن برای این است که توجّهت از دوستداشتنیهای دنیاییات کنده شود. لحظۀ وحشتناک و هولناکی است؛ اما گریهکن امامحسین(ع) در این لحظۀ سخت، یک سرمایۀ بزرگ دارد؛ موضوعی که هروقت به آن فکر میکند، اصلاً خودش را فراموش میکند، آن هم «حسین» است...
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۹
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
Roze-Panahian-VaghtiKhodaBaKomakeHazratZahra...-128k.mp3
2.94M
◾️ #روضه | وقتی خدا با کمک حضرت زهرا(س) به مدد انسان خودخواه میآید
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حدیث کمنظیر از حضرت زهرا(س)
👈🏻 توصیه مادرانهای که با آن نگاهت به دنیا تغییر میکند..
#تصویری
@Panahian_ir
panahian-Rozeh-Fatemieh-AzFatemehBego-24k.mp3
1.66M
◾️ #روضه | خاطره شنیدنی از یک شهید درباره حضرت زهرا(س)
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 امانتی پیامبر(ص)
◾️شهادت حضرت زهرا(س) تسلیت باد.
#تصویری
@Panahian_ir
🔰 امام خمینی(ره): شاید مسائل ایران جزو مسائلی باشد که جبرئیل در آن ۷۵روز برای حضرتزهرا(س) نقل میکرد
🔸حضرت صادق(ع) میفرماید: فاطمه(س) بعد از پدرش ۷۵روز زنده بودند در اين دنيا، بودند و حزن و شدت بر ايشان غلبه داشت و جبرئيل امين میآمد خدمت ايشان و به ايشان تعزيت عرض میکرد و مسائلى از آينده نقل میکرد... [يُخْبِرُهَا بِمَا يَكُونُ بَعْدَهَا فِي ذُرِّيَّتِهَا ؛ کافی/۱/۲۴۱]
🔸جبرئيل بهطور مكرر در اين ۷۵ روز وارد مىشده و مسائل آتيهاى كه بر ذريه او مىگذشته است، آن مسائل را مىگفته است و حضرت امير(ع) هم ثبت مىكرده است.
🔸و شايد يكى از مسائلى كه گفته است، راجع به مسائلى است كه در عهد ذريه بلندپايۀ او حضرت صاحب(ع) است، براى او ذكر كرده است كه مسائل ايران جزو آن مسائل باشد، ما نمىدانيم، ممكن است.
🔻 صحیفۀ امام/ج۲۰/ص۴و۵
@Panahian_ir
Panahian-Clip-MohabateShireen.mp3
1.6M
🎵محبت شیرین!
👈🏻 با این نیت باید رفت مجلس روضه ...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🔰امام خمینی(ره): بشارت انقلاب اسلامی در شب میلاد رسولخدا(ص) طبق حدیث معتبر
📌 اینکه ۱۴کنگره از طاق کسری فرو ریخت شاید یعنی ۱۴قرن بعد، بنای ظلم شاهان فرو میریزد
🔸در ولادت حضرت رسول(ص) قضایایى واقع شده است، قضایاى نادرى به حسب روایات ما و روایات اهل سنت وارد شده است که این قضایا باید بررسى بشود که چى است. از جمله قضیه شکستخوردن طاق کسرى و فرو ریختن چهارده کنگره از آن قصر و از آن جمله، خاموششدن آتشکدههای فارس و ریختن بتها بهروى زمین...
🔸اینکه چهارده کنگره از کنگرههای قصر ظلم خراب شد، به نظر شما نمیآید که یعنى در قرن چهاردهم این کار میشود، یا چهارده قرن بعد این کار میشود؟ به نظر شاید بیاید این، محتمل هست که این بناى ظلم شاهنشاهى بعد از چهارده قرن از بین میرود و بحمداللَّه رفت از بین.
🔻 صحیفۀ امام/ج۱۹/ص۴۳۲و ۴۳۵
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بازی رو بردیم؛ ۳ هیچ! باورتون میشه؟
#تصویری
@Panahian_ir