🔰اولین کاری که در #اوقات_فراغت به ذهنت میآید چیست؟
🔰آدم در وقت خوشی و فراغت، باطن خود را آشکار میکند
🌸 #نوروز_و_معنویت (ج۱)
🔸انسان در دو موقعیت، ضمیر و باطن خودش را آشکار میکند؛ یکی در «سختی و فشار»، دیگری در زمان «خوشی و فراغت». ببینید در اوقات فراغت(مثلا نوروز) اولین کاری که به ذهنتان میآید چیست؟ برخی هوسبازتر میشوند و برخی مهربانتر؛ شما چطور؟
🔻بعضیها حریصِ بازی هستند. البته دین با سرگرمی و بازی مخالف نیست؛ با «کم لذت بردن» مخالف است. آدم دونهمت وقتی بیکار میشود، بهدنبال لذتهای کم و بیارزش میرود و اینگونه ضمیر خود را نشان میدهد.
🔸بعضیها در اوقات فراغت، سراغ فعالیتهای ناب و کمیاب (مثل خدمت به دیگران) میروند. بعضیها هم در وقت فراغت، سراغ محاسبۀ نفس میروند. لااقل در تعطیلات نوروز که ایام فراغت است، به محاسبۀ نفس بپردازیم.
🔻امیرالمومنین(ع): فراغت برای افراد معمولی زمینۀ هوسبازی است (غررالحکم/۹۷۴۳)
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۴
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
📢 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در آستانۀ عید نوروز
◽️ #شلمچه #راهیان_نور #خرمشهر
🚩از سه شنبه ۲۹اسفند به مدت ۴شب |۲ساعت به مغرب | شلمچه، یادمان شهدای #شلمچه
📌 goo.gl/maps/xaeeWDD6TA62
🚩سهشنبه | ساعت ۲۱ | اهواز، خیابان جمهوری، مسجد الغدیر
🚩جمعه| بعد از نماز صبح(قبل از دعای ندبه) | ورودی #خرمشهر، اردوگاه شهید باکری
📌 goo.gl/maps/dp3mjHNUWf32
⚠️تلاش میشود تمام جلسات به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام پخش شود.
instagram.com/Panahian_IR
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
🌸 #نوروز_و_معنویت (ج۲)
🔰طبیعتگردی باید از رفتارهای رایج بین مؤمنین باشد
🔰زشت است که مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد!
🔹انس با طبیعت، یکی از ویژگیهای مؤمن است، ولی متأسفانه در جامعۀ ما طبیعتگرایی از ویژگیهای مؤمنین تلقی نمیشود.
🔻آدم باصفا از طبیعتِ بکر-که تسبیحگوی خداست- لذت و بهرۀ معنوی میبَرد. اصل طبیعتگردی برای مؤمنین و کسانی است که نور و معنویت طبیعت را حس میکنند.
🔹خوب است مسجدیها بهصورت هفتگی خانوادهها را به دل طبیعت ببرند. خیلی زشت است که انسان مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد!
🔻وقتی شما اهالیِ معنویت، از طبیعت لذت نبردید، نهی از منکر شما هم زیاد اثر ندارد! خودت باید ده برابرِ آن گنهکار از طبیعت لذت ببری و الا وقتی بگویی «از طریق گناه، لذت نبر» میگوید: «پس شادیِ دین شما کجاست؟!»
🔹وقتی از آسیبهای اینترنت و فضای مجازی صحبت میکنیم، باید بگوییم که جایگزین آن چیست؟ کسی که با طبیعت ارتباط عمیق پیدا کند، دیگر برای تفریح و سرگرمی بهسراغ فضای مجازی نمیرود که همهچیز را از پشت شیشه ببینید!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۵
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
💠 یادداشت علیرضا پناهیان به مناسبت آغاز ماه رجب
◽️بسم الله الرحمن الرحیم
🔻 آغاز بهار معنوی و فصل ارتباط با خدا مبارک باد.
🔹ماه رجب را فصلی نو در ارتباط با خدا قرار دهیم.
🔹ارتباط با خداست که بیشترین گرما و هیجان را به انسان میبخشد. آرامش و لذت، وقتی بخواهند پایدار و عمیق باشند تنها در ارتباط با خدا به دست میآیند. ارتباط با خدا انسان را به خدا علاقهمند میکند و احساس عمیق تواضع به خدا را در انسان ایجاد مینماید و بندگی را با کمال افتخار برای انسان لذتبخش قرار میدهد.
🔹ارتباط با خدا هرلحظه میتواند آنچنان تازه و هیجان برانگیز بشود که گویی قبل از آن ارتباطی نبوده است. ارتباط با خدا تنها ارتباطی است که تا ابد نو و دلگرم کننده باقی میماند و هر لحظه میتواند شدیدتر بشود و هیچ آسیبی هم به دنبال نداشته باشد. خدای مهربان در این فصل معنوی به ما فرصت داده است تا ارتباط خود را با او عمیق کنیم و به دریافت تازهتری از او برسیم.
🔹برای ارتباط با خدا «وقت» بگذاریم با او مناجات کنیم و از او احتیاجات خود را بخواهیم؛ به قرائت کلماتش بپردازیم و در آنها تأمل کنیم. ما روزی نزد خدا باز خواهیم گشت و دیگر تا ابد در کنار او خواهیم بود. برای روز ملاقات با خدا آماده شویم. خدا مهربان است و چه بسا با یک گفتگوی ساده، بندهاش را به خود مقرب نماید و لذت نزدیک بودن به خودش را به ما بچشاند.
🔻فروردین ۱۳۹۶
👤علیرضا پناهیان
@panahian_ir
🌺 #نوروز_و_معنویت(۳)
🔰چرا پیامبر(ص) گاهی کعبه را رها میکرد و برای عبادت به کوه میرفت؟
🔰دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگر میشود خواند؟!
🔻چرا پیامبر(ص) که ثواب عبادت در کنار خانۀ کعبه را میدانست، گاهی آن را رها میکرد و برای عبادت به کوه میرفت؟ چرا ایشان دست از کوهنوردی برنمیداشت؟ مگر ایشان در کوه چه میدید و چه بهرهای میبرد؟
🔹امام هادی(ع) میفرماید: «پیامبر(ص) به کوه حرا میرفت و آثار رحمت خدا در طبیعت را میدید و متذکر حضرت حق میشد» ایشان مسیر رشد و نموّ شخصیت پیامبر(ص) را در طبیعت توصیف میکند و این راه برای همۀ ما باز است.
🔻وقتی امام رضا(ع) میفرماید نگاه به دریا عبادت است(صحیفه امامرضا(ع)/۹۰) ما انتظار داریم اهالی معنویت و انقلابیگری در کنار دریاها یادمانهای معنوی و عبادتگاه برقرار کنند؛ البته این کار با وجود تفریحگاهها منافاتی ندارد.
🔹دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگری میتوان خواند؟! نماز شبی که در کوه میشود خواند، آیا در خانه میشود خواند؟! اگر میشد که پیامبر(ص) برای عبادت به کوه نمیرفت!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۵
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حال خوش معنوی را از بچهها یاد بگیریم!
🔻توصیۀ شنیدنی آیت الله بهجت برای رسیدن به حال خوش
#تصویری
@Panahian_ir
🍀«دعای تحویل سال» به چه حقیقت مهمی اشاره میکند؟
⭐️در آغاز این دعا، خدا را «مُقَلِّبَ الْقُلُوب» میخوانیم. امام صادق(ع) میفرماید: «تکاندادن کوهها آسانتر از جابهجایی دلهاست» قلب انسان بهسادگی تغییر نمیکند؛ این قلب، اختیارش دست خداست.
🔻کسی نمیتواند بر دل دیگران و حتی بر دل خودش بهسادگی تسلط پیدا کند؛ امتحان کنید! آیا میتوانید قلب خود را متحول کنید؟!
⭐️«تغییر دل» کاری است که جز خدا کسی نمیتواند انجام دهد. قدرت خدا را در آسمانها و دریاها میتوان دید، اما بالاتر از همه، قدرتش را در تکاندادن دلها میتوان دید!
🔻اگر دیدی یک کار خوب یا یک روش زندگی، برایت دلزدگی دارد، برای حل ریشهای مشکلت بگو: «خدایا کاری کن که به این کار، دل بدهم» مثلاً اگر عبادت را دوست نداری، برو درِ خانه خدا و بگو: «خدایا مرا عاشق عبادت قرار بده»
⭐️بعضیها آنقدر که از این و آن سؤال میکنند «چطور به نماز علاقهمند شوم؟» آنقدر از خدا نمیخواهند که «خدایا میشود مرا عاشق نماز قرار بدهی؟»
👤علیرضا پناهیان - نوروز ۹۴
🚩مسجد جمکران
@Panahian_ir
🌼 #نوروز_و_معنویت(۴)
🔰میتوانی از تفریحت سودی ببری که خیلیها از عبادت نمیبرند!
🔰۹۹درصدِ دینداری به «نیت» است!
🔸طبق فرمایش علی(ع) انسان با تفریح و نشاطِ خودش، میتواند آخرت بخرد(امالیصدوق/۲۲۸)
🔻چگونه با تفریح خودمان، آخرت بهدست بیاوریم؟ یکی با تغییر نیتمان(اینکه با چه نیتی رفتار کنیم؟) و یکی با تغییر نگاهمان(اینکه چگونه به پدیدههای عالم نگاه کنیم؟)
🔸اگر نگاهت به بهار، محبت خدا به تو باشد، آنوقت بهار برایت یک فصل معنوی خواهد بود.
🔻اگر نیت کسی در تعطیلات نوروز، بهرهگیری برای معنویتش باشد، او از تفریحش سودی میبرد که خیلیها از عبادتشان نمیبرند!
🔸برای تفریح خودت هم میتوانی نیت قربهالیالله داشته باشی! بگو: «خدایا! بهخاطر تو به تفریح میروم!» روغن سوخته را نذر امامزاده کن؛ خدا قبول میکند!
🔻دیندار بودن فقط به انجام کار خوب و ترک رفتار بد نیست؛ این شاید یکدرصد ماجرا باشد، 99درصدِ دینداری به نیت است!
🔸نیتکردن مثل «بازیِ بدون توپ» در زمین فوتبال است. آنجا که بدون عمل یا در اعمال سادۀ روزمره، نیتهای خوب داری، همانجایی است که نورانی میشوی و توفیق اعمال ویژه و قدرت ترک گناه پیدا میکنی!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۶
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
🌸 #نوروز_و_معنویت(۵)
🔰در محاسبۀنفسِ آخر سال، چه سؤالاتی از خودم بپرسم؟
🔻یکی از وجوه معنویتِ نوروز این است که در پایان هر سال، نفس خودمان را محاسبه کنیم. البته دستور محاسبۀ نفس بهطور روزانه باید انجام شود، اما حداقلش این است که سالی یکبار محاسبۀ نفس کنیم؛ همانطوری که ادارات در آخر سال، اموال خود را محاسبه و جمعبندی میکنند.
🔸در محاسبۀ نفست بگو: «چه خلقیات و رفتارهایی دارم؟ این کارها را با چه انگیزهای انجام دادهام؟ در این سالهایی که از عمر تکلیفم گذشته، چه تغییری در خودم ایجاد کردهام؟ چرا خطاهای من تکرار شده؟» چون آدم وقتی مرتکب خطایی میشود باید متوجه نقطهضعف خودش بشود و آن خطا را تکرار نکند.
🔻علی(ع) میفرماید: محاسبۀ نفس خود را یادداشت کن(غررالحکم/ص۴۵۳) بعد از حساب و کتاب هم صادقانه به خدا بگو: «خدایا! من از عهدۀ این نفس بر نمیآیم! خودت درستش کن!»
🔸محاسبۀ نفس سه اثر مهم دارد: اول اینکه آدم محبوب خدا میشود. چون خدا از انسانِ مراقب و حسابگر خوشش میآید. دوم اینکه انسان به عیوبش آگاه میشود و میتواند برای رفع آنها اقدام کند. سوم اینکه هرکسی در دنیا محاسبۀ نفس کند، روز قیامت از او آسانتر حسابرسی میکنند.
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۷
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
4_5884501840044753703.mp3
2.34M
🎵حالت چطوره؟
➕پیشنهادی برای دید و بازدیدهای عید نوروز
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
📕راه رسیدن به عشق واقعی خدا چیست؟
⭕️ راهی که احتمالا برای #اولین_بار آن را میشنوید!
⭕️ چرا این راه را تاکنون نشنیده بودیم؟
🔸آیا ما نیاز داریم خدا در دلمان عظمت داشته باشد یا نه؟ اگر سؤال کنم که «آیا لازم است ما عاشق خدا شویم؟»، همه با طیب خاطر تأیید میکنند، ولی اگر بپرسم «آیا لازم است خدا در قلب ما عظمت داشته باشد؟»، بعضیها به فکر فرو میروند و میگویند: «حاج آقا! شما منظورتان از همۀ بحثها و گفتگوها و سخنرانیهایتان، این است که ما در نهایت عاشق خدا شویم، فدای خدا شویم، مال خدا شویم و حرفش را گوش کنیم، خُب طبیعی است که به این سمت برویم ولی این بحث عظمت خدا دیگر برای چیست؟!»
🔻خیلیها نمیدانند کوچهای که باید از آن عبور کنند تا به خانۀ «عشق به خدا» برسند، کوچهای است که در آن کوچه باید اول احساس عظمت خدا در دلشان بنشیند. هر کسی عظمت خدا به دلش نشست، عشق و علاقهای به خدا پیدا میکند که دیگران فقط حرفش را میزنند.
🔸میدانید چرا اینقدر عاشق علیبنابیطالب(ع) هستی؟ چون از ذوالفقار علی(ع) و از غضب و هیبت علی(ع) هم خبر داری. چرا از بین شهدای کربلا و اصحاب امام حسین(ع)، از همه بیشتر به اباالفضل العباس(ع) علاقمندی؟ چون قدرت او، هیبت او و علمداری او از همه بیشتر بود. این شدت علاقه به حضرت عباس(ع)، بعد از شدت عظمت و هیبت او در دلهای ما پدید میآید.
🔻یکی از دعاهایی که در ماه رمضان بعد از هر نماز میخوانیم و همه تقریباً حفظ هستند، جملۀ اولش این است: «یا عَلِیُّ یا عَظیمُ» ، بعد میفرماید: «یا غَفُورُ یا رَحیمُ». اول از عظمت خدا سخن میگوید و بعد از آن در مورد رحمت خدا سخن میگوید. اگر کسی بخواهد از «یا غَفُورُ یا رَحیمُ» لذت ببرد ، اول باید «یا عَلِیُّ یا عَظیمُ» برای او جا افتاده باشد.
🔸اگر خدا به ما محبت کند، اگر خدا حاجت ما را برآورده کند، ما میفهمیم خدا «غَفُورُ» و «رَحیمُ» است. امّا خداوند متعال، باید چهکار کند، تا ما بفهمیم که او واقعاً باعظمت است؟
🔻 آیا میخواهی تا روز قیامت صبر کنی تا عظمت خدا را در آنجا ببینی؟ که میفرماید: «یا مَن فِی الحِسابِ هَیبَتُهُ» آیا آنجا میخواهی بفهمی؟ آدم در این دنیا چگونه میتواند عظمت خدا را بفهمد؟ به کمک «نماز خوب»!
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک #نماز خوب بخوانیم؟" اثر علیرضا پناهیان
🔻قسمت ۱۸
@Panahian_ir| #گزیده_کتاب
Panahian-Clip-SarKhodaKolahNazar.mp3
1.56M
🎵 سر خدا کلاه نگذار!
🔻خدایا من بهت اهمیت نمیدم! اما میدونم تو مهمی. کمکم کن ...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir