🔻 چرا تبلیغات دشمنان دین، راحتتر اثر میکند؟
🔻 کمک خدا به مؤمنین در مقابل تبلیغات دشمن چیست؟
🔻 کدام قسمت از تبلیغات دین مؤثرتر است؟ قسمت اباعبداللهالحسین(ع)
👈🏻 چرا ما در تبلیغات ضعیف هستم؟ - ج۶
چرا تبلیغات دشمنان دین، مؤثر واقع میشود؟ یکی از دلایلش این است که آنها ابزار بُرندهای به نام «هوای نفس» دارند. تبلیغات آنها روی «هوای نفس» استوار است و هوای نفس هم طرفدار بیشتری دارد.
هوای نفس یعنی دوستداشتنیهای کمارزشی که لذّت زیادی تولید نمیکنند و مانع رسیدن به لذّتهای عمیقتر و پایدار میشوند. آدمهای سطحی، هوای نفس را بیشتر میپذیرند چون لذتش نقد و فوری است؛ هرچند عمیقاً به روح انسان صدمه میزند.
پیامبران یک ضدّ تبلیغ دارند؛ آنها با هوای نفس مخالفت میکنند و انسانها را به لذّت پایدار و عمیقی دعوت میکنند که باید بهخاطرش رنج بکشی تا آن را اکتساب کنی. اما مخالفان پیامبران، مردم را به لذتهای سطحی دعوت میکنند.
خداوند برای جبران این مسئله، چهکار میکند؟ کمکی که خدا در تبلیغات، به پیغمبر میکند این است که ایمان را برای ما محبوب و دوستداشتنی میکند و آن را در دل ما زیبا قرار میدهد «وَ لکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْکُمُ الْإيمانَ وَ زَيَّنَهُ في قُلُوبِکُمْ»
برای اینکه تبلیغِ پیغمبر مؤثر واقع شود، خدا یک قسمت از دعوت پیغمبر را برای ما محبوب و عزیز قرار میدهد که همان ایمان است و طبق روایت، منظور از آن، محبت امیرالمؤمنین(ع) و فرزندان ایشان است(تفسیر فرات کوفی/ص۴۲۸)
مثلاً میبینی یک کسی گنهکار است ولی امیرالمؤمنین(ع) و امامحسین(ع) را دوست دارد. اینکه ما امامحسین(ع) را دوست داریم خیلی موضوع حسابشده و مهمی است؛ این محبت در ساختار دین جایگاه حساسی دارد.
کدام قسمت از تبلیغات دین مؤثرتر است؟ همین قسمت اباعبداللهالحسین(ع). لذا امام(ره) میفرمود «۱۴۰۰ سال است که با این منبرها و روضهها و با این سینهزنیها ما را حفظ کردهاند...روضه است که این محراب و منبر را حفظ کرده. اگر آن روضه نبود، این منبر هم نبود» (صحیفهامام/ج۸/ص۵۲۶)
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۶.۰۳
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/7058
#تبلیغات
@Panahian_ir
15.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏓 پینگ پنگ با خدا
#تصویری
@Panahian_ir
🔻 با کسانی که نمیخواهند حق را بشوند، چطور برخورد کنیم؟
🔻 خودمان را معطّل ناشنوندگانِ حق نکنیم؛ شنوندگان حق در جهان فراوانند
🔻 اولویتدادن به ناشنوندگان، بسیاری از شنوندگان را از شنیدن حرف حق محروم میکند
👈🏼 چرا ما در تبلیغات ضعیف هستیم؟ ج۷
یک مشکل مهم در عرصۀ تبلیغ، این است که بعضیها اصلاً حاضر نیستند حرف حق را بشنوند بلکه اجازۀ شنیدن به دیگران هم نمیدهند. با این افراد باید چهکار کرد؟
باید از بخشی از مخاطبان (ناشنوندگانِ حق) ناامید بشویم؛ این یک «راهبرد» است. «وَ لَوْ عَلِمَ اللَّهُ فيهِمْ خَيْراً لَأَسْمَعَهُمْ» اگر خدا خیری در اینها میدید، اینها را شنوای حق میکرد، اینها اگر هم بشنوند، تبعیّت نخواهند کرد.
پیامبر(ص) بعد از اینکه دید قریش مکه، شنوندۀ حق نیستند بلکه ناشنوندگانِ بسیار مُصرّ و متحجری هستند، از آنها روگردان شد و سراغ مردم مدینه رفت.
گاهی پیامبران و مؤمنین، خیلی حرص میخورند که چرا بعضیها حقیقت را نمیدانند؟ درحالیکه آنها خودشان نمیخواهند بشنوند و الا بارها به گوششان خورده است. لذا خدا به پیامبر میفرماید «ذَرْهُم» آنها را رها کن.
ما نباید خودمان را معطل متقاعدکردن کسانی کنیم که حرفمان را نمیپذیرند؛ باید از آنها عبور کنیم. در جهان و در جامعۀ خودمان گوشِ شنوا فراوان هست. اولویتدادن به ناشنوندگان، بسیاری از شنوندگان را از شنیدن حق محروم میکند.
در همین جامعۀ خودمان، جوانهای بسیاری داریم که شنوای حرف حقّ زیبا هستند. اما خیلی از ما طلبهها، این مخاطبان خوب را-که اکثریت هستند- رها کردهایم و بیشتر به پاسخ شبهات میپردازیم.
اولویت ما در تبلیغ دین نباید «پاسخدادن به شبهه» باشد. رفع شبهه مسئلۀ اولِ جوانها نیست. ذهن مردم و خصوصاً جوانها، شبههناک نیست. رفع شبهه مثل داروی سرطان است، اکثر مردم که سرطان ندارند؛ بلکه نیاز به غذای سالم دارند. باید سراغ نیاز اصلی مردم و جوانها برویم و با معارف دین، به این نیازها پاسخ بدهیم.
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۶.۰۴
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/7059
#تبلیغات
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱 پاسخ جالب پیامبر(ص) به کسی که از ایشان پرسید:
مردم را به چه چیزی دعوت میکنی؟ نماینده چه کسی هستی؟
#استوری
@Panahian_ir
🔻در تبلیغات باید تفاوت انسانها را در نظر گرفت
👈🏼 چرا ما در تبلیغات ضعیف هستیم؟ ج۸
تبلیغات ما باید متناسب با ظرفیت مخاطب باشد، چون ظرفیتهای انسانها با هم متفاوت است و در عرصۀ تبلیغ، باید به این تفاوتها توجه کنیم.
برخی از معارف و حقایق هست که مردم تحمّلش را ندارند، لذا نباید برای آنها بیان بشود. به چند دلیل، مردم قدرت تحمّل آن معارف را ندارند:
1️⃣بعضیها ظرفیت ایمانیِ بالا ندارند. امامصادق(ع) فرمود: کسی که ایمانش بالاتر است نباید حقایقی از ایمان را به فردی که درجۀ ایمانش پایینتر از اوست، تحمیل کند. اگر با این کار، آن فرد از ایمان خارج بشود، مسئولِ کفر او خواهد بود (کافی/ج۲/ص۴۵)
2️⃣بعضیها اصلاً دشمن هستند و از این معارف سوءاستفاده میکنند. اینها سعی میکنند بهوسیلۀ کلام شما سوءتفاهم ایجاد کنند و کلّ دین را در نظرِ مردم، خراب کنند.
3️⃣بعضیها ظرفیت معرفتیِ بالا ندارند؛ توان دریافت معارفِ سطح بالا، ظرفیت ایمانی و عقلی و «ظرفیت خبری» میخواهد. ممکن است کسی عاقل باشد ولی از بعضی چیزها خبر نداشته باشد.
حضرت خضر به حضرت موسی فرمود: تو چطور میتوانی بر کارهای من صبر کنی درحالیکه از خیلی چیزها خبر نداری؟! (کهف،۶۸) وقتی تو یک چیزهایی را در عالم نمیدانی، طبیعتاً نمیتوانی صبر کنی.
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۶.۰۵
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/7066
#تبلیغات
@Panahian_ir
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌هدف شما از دینداری چیه؟
➕یک پاسخ دقیق کمتر شنیده شده
👈🏻 این کلیپ از مبحث «تنهامسیر برای رسیدن به لذت های برتر» تهیه شده است.
#تصویری
@Panahian_ir
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چرا در آموزش و پرورش، مثل بنیامیه دین را آموزش میدهیم؟!
🔻به مناسبت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
#تصویری
@Panahian_ir
🔻مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر بروکراسی و عوامل به بردگی کشیدن انسانها
🔻مرگ بر آمریکا در اصل یعنی «مرگ بر طاغوت»
🔻ریشۀ قدرت طاغوت، «سبک زندگی فردی» است؛ حتی اگر مؤمنانه باشد!
🔻وقتی ما از هم جدا هستیم، طاغوت شکل میگیرد
🔻مهمترین عامل به بردگی کشیدن انسانها چیست؟ سبک زندگی فردی!
👈🏼 سخنرانی مراسم ۱۳آبان - حوزه علمیۀ امیرالمؤمنین(ع)
ما هنوز در جامعۀ خودمان شکل زندگیِ اسلامی را معرفی نکردهایم، بلکه شکل زندگیمان در بسیاری موارد، غربی و غلط است؛ هرچند اجزای رفتاری، فکری و عقیدتیِ ما اسلامی باشد.
ما مرگ بر آمریکا میگوییم ولی نمیگوییم «آمریکا چگونه دارد دیگران را به بردگی میکشاند؟» حتی خودمان در برخی لایههای زندگی، از روشهای به بردگی کشاندن انسانها، استفاده میکنیم.
قرآن میفرماید: «اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ». امروز یکی از ابزارهای طاغوت و به بردگی کشیدن انسانها، بروکراسی غیرانسانی و روش حکمرانی غیرولایی است. تنها در روش حکمرانی ولایی است که به استقلال انسانها احترام گذاشته میشود.
ما باید ریشۀ مرگ بر آمریکا را درست کنیم، مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر بروکراسی، مرگ بر عوامل به بردگی کشیدن انسانها.
مهمترین عامل به بردگی کشیدن انسانها چیست؟ سبک زندگی فردی! حتی اگر این زندگی فردی دیندارانه هم باشد، موجب نجات انسانها نخواهد شد.
جامعه ما اگر ضد استکبار است، باید سبک زندگیاش، زمینهساز طغیان و ظلم نباشد. سبک زندگیِ فردی حتی اگر مؤمنانه باشد، طاغوتساز است. وقتی ما از هم جدا هستیم، طاغوت شکل میگیرد و در واقع ما خودمان طاغوت را تولید میکنیم.
باید سبک زندگی جمعی با تعاون و ایثارگری را تمرین کنیم و ترویج بدهیم و الا ضد طاغوت نیستیم. ایثار و اخلاق و همۀ بحثهای اخلاق اسلامی در متن یک زندگی جمعیِ جدی معنا پیدا میکند.
زندگی جمعی یک عبارتش میشود زندگیِ تعاونی که قرآن فرمود: «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى» این یک جلوه از آن تمدن اسلامی است که ما دنبالش هستیم. در این زندگی تعاونی، مالکیت فردی هست، ولی در کنارش روحیۀ ایثار و ازخودگذشتگی هم هست.
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۸.۱۳
@Panahian_ir