May 11
📕 خیلیها فکر میکنند نماز مثل کارتون «تام و جری» است!
🔻نماز در مرحله اول عشقبازی با خدا نیست!
💠 نماز در مرحله اول عشقبازی با خدا نیست. نماز در ابتدا سختی دادن به خود است، نه رسیدن به لذت معنوی. خداوند متعال میدانست در ابتدای راه، ما عاشق او و عارف به او نیستیم، خداوند متعال میدانست تازه بعد از چهل سال عبادت، ما کمکم میتوانیم شیرینی گفتگوی با او را حس کنیم؛ به همین دلیل چنین دستوری به ما داده است، آنوقت ما تصور میکنیم فقط وقتی نمازمان خوب است که از آن لذت ببریم!
💠 اینکه از همان ابتدا به دنبال چشیدن شیرینی نماز و لذت بردن از آن باشیم، گاهی اوقات اصلاً زشت است. بعضی وقتها اینکه بپرسیم: «چه کنم تا از نماز خواندن لذت ببرم؟» سؤال خوبی نیست.
💠 گاهی آدم دنبال نماز نیست، بلکه دنبال لذت بردن و هوسرانی خودش است. دنبال شیرینی نماز است، چون میخواهد همۀ زندگیش پر از شیرینی باشد. فکر میکند نماز خواندن هم مثل کارتون «تام و جری» است که وقتی پای آن بنشیند، مست شود، سِحر شود و کیف بکند! گاهی آدم فکر میکند نماز خواندن مثل فیلم سینمایی است. اگر خداوند میخواست، خودش میتوانست نماز را برای همۀ آدمها شیرین و لذتبخش قرار دهد تا همه جذب نماز شوند. امّا اتفاقاً خدا حال آدمها را با نماز گرفته است و البته این کار خدا هم مانند تمام کارهایش حکیمانه است. حکمتش چیست؟
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک #نماز خوب بخوانیم؟" اثر علیرضا پناهیان
🔻قسمت ۹
@Panahian_ir | #معرفی_کتاب
📢 اطلاعیه برنامه سخنرانی
🔻جلسه سخنرانی حجت الاسلام پناهیان این هفته در هیئت شهدای گمنام برگزار نمیشود. برنامه جلسات #فاطمیه_دوم متعاقبا از طریق کانال اطلاع رسانی خواهد شد.
@Panahian_ir
🔰روی رنجهایت، موجسواری کن و لذت ببر!
🔰رنجِ ورزش را بپذیر تا از رنج بیماری خلاص شوی
💎 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟ (ج۴ - قسمت دوم)
🔸اگر قطعیبودن رنج در زندگی را بپذیری و فلسفۀ رنج را بدانی، هم برخی از رنجهایت(مثل رنج ناشی از حسادت و معصیت) کاهش مییابد و هم تحمل و آرامشت در برخورد با رنجهای باقیمانده افزایش مییابد. آنوقت میتوانی از رنجها در جهتِ رشد خودت، بهرهبرداری کنی.
🔸فایدۀ دیگرش این است که میتوانی از رنجهای منطقی و معقولی که به تو میرسد، لذت ببری و حتی از آنها استقبال کنی؛ مثل کسی که روی موج دریا موجسواری میکند و لذت میبرد!
🔸آدم عاقل وقتی فلسفۀ رنج را پذیرفت، میگوید: «حالا که از رنج، خلاصی ندارم، پس خودم بعضی از رنجهای معقول را انتخاب میکنم» مثلاً صدقهدادن طبیعتاً کمی رنج دارد، اما رنجِ فقیرشدن، بیشتر از آن است. اگر صدقه بدهی، خدا فقرت را از بین میبرد و از رنج فقر رها میشوی.
🔸یک راه برای کاهش رنج، «انتخاب رنجِ خوب» است. اگر خودت یک رنجِ درست و بجا را انتخاب کنی، خدا دو یا چند برابرش، از رنج تو میکاهد؛ همانطور که اگر رنج ورزش را انتخاب کنی، سلامتی بهدست میآوری و از رنج بیماری خلاص میشوی!
👤 علیرضا پناهیان ۹۶.۷.۳
🚩 حسینیۀ آیتالله حقشناس
👈🏻 متن کامل (https://t.me/Panahian_text/112)
🔈 صوت (https://t.me/Panahian_mp3/2117)
@Panahian_ir
🔰چگونه از رنجهای بیهوده و نابجا خلاص شویم؟
🔰رنجِ نابجا نهتنها پاداش ندارد؛ عذاب هم دارد!
💎 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟ (ج۴)
🔸بخشی از رنجهایی که به ما میرسد، نابجا و بیهوده است و اساساً نباید در زندگی ما باشد؛ مثل رنج حسادت، رنج غرور، رنج در اثر بیدقتی، معصیت و بدیکردن به دیگران.
🔸رنج در زندگی ما قطعی است ولی میتوانیم رنجهای نابجا را کم کنیم؛ رنجِ نابجا نهتنها پاداش ندارد بلکه عذاب هم دارد!
🔸شیطان ترجیح میدهد ما در دنیا رنجِ بیهوده بکشیم و در آخرت هم به جهنم برویم! حسادت مهمترین کِید ابلیس است، آدم با غصۀ ناشی از حسادت، دنیایش هم جهنم میشود!
🔸اگر با تفکر، فلسفۀ رنجها و مشکلات زندگی را درک کنی و قطعیبودنِ رنج را بپذیری، رنجهای نابجا و بیهودۀ تو کم میشود. مثلاً در رنج حسادت، اگر فلسفۀ تبعیض یا تفاوتی را که خدا بین انسانها قرار داده، عمیقاً درک کنی، حسادت تو کاهش پیدا میکند.
👤 علیرضا پناهیان ۹۶.۷.۳
🚩 حسینیۀ آیتالله حقشناس
👈🏻 متن کامل (https://t.me/Panahian_text/112)
🔈 صوت (https://t.me/Panahian_mp3/2117)
@Panahian_ir