📕 چرا در نماز به جای «الله اکبر»، «الله رحمان» نمیگوییم؟
🌀 اگر میگفتیم «ای خدای مهربان»، دلها بیشتر به نماز جذب نمیشد؟
🔸چرا ما سر نماز به جای «الله اکبر»، «الله رحمان» یا «الله ارحم» نمیگوییم؟ مگر در دعاها نداریم: «يَا مَنْ سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَه؛ ای کسی که رحمت او از غضب او پیشی گرفته است.» آیا بهتر نبود به جای «الله اکبر» و به جای «خدای بزرگ و باعظمت»، بگوییم: «ای خدای مهربان»؟ آیا اینطوری، دلها بیشتر به نماز جذب نمیشد؟ چرا تا میآییم سر نماز از کبریائی خدا حرف میزنیم؟
🔸در دعای کمیل وقتی ذاکرین اهلبیت(ع) مناجات میخوانند، مدام از مهربانی خدا برای ما سخن میگویند، ما هم گریه میکنیم. خُب، چرا ما در نماز هم چنین ترفندی به کار نبریم و به جای «الله اکبر» نگوییم «الله رحمان»، بعدش هم حسابی گریه کنیم؟! مثلاً به جای «الله اکبر»، بگوییم: «خدایا! عزیز دلم، تو چقدر مهربانی!» چه عیبی دارد اینطوری با خدا عشقبازی کنیم؟! آخر با کبریائی و عظمت خدا که نمیشود عشقبازی کرد، نمیشود با آن اشک ریخت!
🔸چرا اینقدر میگوییم الله اکبر؟ چرا نماز مملوّ از عظمت الهی است؟ چرا ما همیشه در مقابل کبریائی خدا سر به خاک میگذاریم؟ چرا در هر رکعتی از نماز، حتماً باید رکوع و سجده را بهجا آوریم؟
🔻برای اینکه نماز میخواهد مثل پادگان به ما یک چیزی را یاد بدهد و آن عظمت و ابهت خداوند است. وقتی فرماندهای نیاز دارد عظمتش در دل سرباز بنشیند، نمیگوید «آقای سرباز! من برایت یک ماشین میخرم، در عوض تو هم حرف مرا گوش خوب بده!» فرمانده نمیآید برای چند ماه دورۀ آموزشیای که سرباز به پادگان میرود، مدام نخود و کشمش در جیب سرباز بریزد و به او بگوید «عزیز دلم، امروز هم یک چیز خوشمزه دیگر برای تو خریدهام، عوضش تو هم دستور مرا گوش کن. اگر هم احیاناً جنگی پیش آمد، یکموقع فرار نکنیها! عزیزم قبول است؟! نمیخواهد موهایت را از ته بزنی، من خودم موهایت را به مُدل دلخواهت اصلاح میکنم، ژل هم به موهایت میزنم! اما در عوض اینکه من اینجا تو را تحویل میگیرم، تو هم در میدان جنگ مرا تحویل بگیر!»
🔻 بعضیها میگویند: «خدایا، مشکل مرا حل کن، تا بنشینم برای تو نماز بخوانم!» کار اینها مثل کسی است که به سربازی برود و به فرمانده پادگان بگوید: «تو اول بیا حسابی مرا تحویل بگیر و کارهای مرا انجام بده، تا من پسفردا برای تو بجنگم!» اگر فرمانده بخواهد اینطوری با سرباز رفتار کند، ابهت و عظمت فرمانده در دل این سرباز نمینشیند. اثرش این خواهد بود که پس فردا در لحظات حساس و خطرناک جنگ، دستور فرمانده را اجرا نمیکند. فرمانده به او میگوید: «برو جلو»، میگوید: «صبر کن ببینم، چرا بروم جلو؟» امّا از قدیم معروف بوده که «ارتش چرا ندارد.»
🔻بحث ما این نیست که این کارها در ارتش، درست است یا نه، و اگر لازم است حد و مرز آن چقدر است، اما در نیروهای نظامی دستور فرمانده بسیار حساس و مهم است. در نیروهای نظامی، ساختار باید استحکام داشته باشد. لذا دیسیپلین نظامی و آداب ویژهای دارند که همه باید از این آداب تبعیت کنند. درِ خانۀ خدا هم باید شبیه همین اتفاق بیفتد تا عظمت و ابهت پروردگار عالم در دل ما جای بگیرد.
🔻و اما اینکه چرا باید عظمت خدا در دل ما جا بگیرد، زیرا ۱. قدرت اجرای دستورات خدا-که به نفع خودمان است- را پیدا کنیم ۲. بتوانیم عاشق خدا شویم. (توضیح بیشتر در قسمتهای بعد)
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک #نماز خوب بخوانیم؟" اثر علیرضا پناهیان
🔻قسمت ۱۶
@Panahian_ir | #معرفی_کتاب
4_5848399878257902393.mp3
1.91M
🎵هنوز از بابات پول میگیری؟!
➕برخورد غیرمنتظره پیامبر(ص) با جوانی که شغل نداشت!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🔻چرا باید رنج بکشیم؟ (دلیل دوم)
🔰اگر فلسفۀ رنج را بدانیم آسودهتر زندگی خواهیم کرد
💎 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟ (ج۷)
🔸اصلاً چرا باید در این دنیا رنج بکشیم؟ دلیل اول-که قبلاً بیان شد- این بود که ««رنج با انسانبودنِ ما همزاد است»
🔸دلیل دوم اینکه؛ اساساً حیات دنیا بهگونهای است که «اگر انسان در دنیا رنج نکشد، فاسد میشود!» همانطور که اگر جسم انسان مدتی بیتحرک بماند، ضعیف و مریض میشود.
🔸طبق روایتی از امام صادق(ع)، خدا انسان را با سختیهای طبیعی زندگی، مشغول کرده است تا از بیکاری و طغیان و فساد دور شود؛ یک نمونه از این سختیها، دشواریِ تهیۀ نان است (توحید مفضل/87)
🔸یکی از عوامل بداخلاقیها در جامعۀ امروز این است که بچهها غالباً سختیهای طبیعی زندگی را لمس نمیکنند، لذا بعدها که در زندگی خود به مشکلی برخورد میکنند، میگویند: «چرا این مشکل پیش آمد؟!» یعنی انتظار دارند اصلاً در زندگی مشکلی نداشته باشند!
👤علیرضا پناهیان ۹۶.۷.۶
🚩حسینیۀ آیتالله حقشناس
@Panahian_ir
📢 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در آستانۀ عید نوروز
🚩چهارشنبه | ساعت ۲۱ | شبکه قرآن، برنامۀ نگاه خورشید
◽️ #مشهد
🚩از پنجشنبه ۲۴اسفند به مدت ۵شب | بعد از نماز مغرب | حرم مطهر امام رضا(ع)،رواق امام خمینی(ره)
📌 goo.gl/maps/wW4aakc8Ei12
◽️ #خوزستان #شلمچه #راهیان_نور
🚩از سه شنبه ۲۹اسفند به مدت ۴شب |۲ساعت به مغرب | یادمان شهدای #شلمچه
📌 goo.gl/maps/xaeeWDD6TA62
🚩جمعه| بعد از نماز صبح(قبل از دعای ندبه) | ورودی خرمشهر، اردوگاه شهید باکری
📌 goo.gl/maps/dp3mjHNUWf32
⚠️تلاش میشود تمام جلسات به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام پخش شود.
instagram.com/Panahian_IR
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
4_5983521825722728870.mp3
2.15M
🎵آدمهای حکومتی
🔻امام زمان یاران ویژه لازم دارد!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا یکی که لیاقتش کمتره، حقوقش از من بیشتره؟
#تصویری
@Panahian_ir
Panahian-Clip-Tashnnoj Pish Khoda.mp3
1.63M
🎵 تشنج پیش خدا!
🔻ببینیم آخر سال چی کاره ایم
➕خاطره ای از سوال آخر یک شهید
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
📕چرا عظمت و ابهت خدا باید در قلب ما نقش ببندد؟!
🔹(در قسمت قبل گفتیم که یکی از کارکردهای مهم نماز خوب این است که عظمت خدا را در دل ما جا بگیرد)
🔹 چرا عظمت و ابهت خدا باید در قلب ما نقش ببندد؟ یک دلیلش این است که تا وقتی عظمت خداوند به دل انسان وارد نشود، آنطور که باید و شاید دستورات خدا را انجام نمیدهد و از فرمان الهی اطاعت نمیکند. مثلاً هر وقت حال و حوصله داشت انجام میدهد و هر وقت حالش را نداشت انجام نمیدهد!
سؤال بعضیها این است که:
🔸حاج آقا من هر کاری میکنم نمیتوانم گناه را ترک کنم، چکار کنم؟!
🔹به خاطر خدا گناه را ترک کن.
🔸به خاطر خدا هم نمیتوانم ترک کنم.
🔹معلوم میشود که از خدا زیاد حساب نمیبری. معلوم میشود که خدا پیش تو عظمت و ابهتی ندارد که این عظمت باعث شود از دستور خدا اطاعت کنی.
🔹اگر عظمت خدا در جانهای ما رسوخ کند، آثار و برکات بسیاری به دنبال دارد. درک عظمت خدا غیر از اینکه باعث میشود از او اطاعت کنیم و اوامرش را درست و دقیق اجرا کنیم، آثار و برکات دیگری هم دارد که در ادامه برخی از مهمترین آثارش را بیان میکنیم.
📚 بخشی از کتاب "چگونه یک #نماز خوب بخوانیم؟" اثر علیرضا پناهیان
🔻قسمت ۱۷
@Panahian_ir | #معرفی_کتاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا رهبری اینقدر به آینده امیدوارند؟
🔻دلداری جالب مالک اشتر به امیر المومنین(ع)
#تصویری
@Panahian_ir
🚨نفس راحت
🔸مصاحبه یک زن کارمند تلویزیون زمان شاه در مورد قانون حجاب
«به یاد دارم در ماههای اول پیروزی انقلاب اسلامی، تلویزیون با یک کارمند زن درباره پوشش جدیدش مصاحبه میکرد. او میگفت از مسئولان کشور تشکر میکنم که ما زنان اداری را از یک رقابت سخت در ادارات نجات دادند. ما قبل از انقلاب، هر روز صبح پیش از آمدن به اداره یک ساعت آرایش میکردیم و به خود میرسیدیم تا از رقبای خود در اداره عقب نمانیم، امروز همه با یک لباس ساده و پوشش مناسب و بدون آرایش به اداره میرویم و از آن رقابت نفسگیر راحت شدیم.» (یادداشت دکتر علی مطهری؛ ۱۴ اسفند ۹۶)
@Panahian_ir
🔰اولین کاری که در #اوقات_فراغت به ذهنت میآید چیست؟
🔰آدم در وقت خوشی و فراغت، باطن خود را آشکار میکند
🌸 #نوروز_و_معنویت (ج۱)
🔸انسان در دو موقعیت، ضمیر و باطن خودش را آشکار میکند؛ یکی در «سختی و فشار»، دیگری در زمان «خوشی و فراغت». ببینید در اوقات فراغت(مثلا نوروز) اولین کاری که به ذهنتان میآید چیست؟ برخی هوسبازتر میشوند و برخی مهربانتر؛ شما چطور؟
🔻بعضیها حریصِ بازی هستند. البته دین با سرگرمی و بازی مخالف نیست؛ با «کم لذت بردن» مخالف است. آدم دونهمت وقتی بیکار میشود، بهدنبال لذتهای کم و بیارزش میرود و اینگونه ضمیر خود را نشان میدهد.
🔸بعضیها در اوقات فراغت، سراغ فعالیتهای ناب و کمیاب (مثل خدمت به دیگران) میروند. بعضیها هم در وقت فراغت، سراغ محاسبۀ نفس میروند. لااقل در تعطیلات نوروز که ایام فراغت است، به محاسبۀ نفس بپردازیم.
🔻امیرالمومنین(ع): فراغت برای افراد معمولی زمینۀ هوسبازی است (غررالحکم/۹۷۴۳)
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۴
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
📢 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در آستانۀ عید نوروز
◽️ #شلمچه #راهیان_نور #خرمشهر
🚩از سه شنبه ۲۹اسفند به مدت ۴شب |۲ساعت به مغرب | شلمچه، یادمان شهدای #شلمچه
📌 goo.gl/maps/xaeeWDD6TA62
🚩سهشنبه | ساعت ۲۱ | اهواز، خیابان جمهوری، مسجد الغدیر
🚩جمعه| بعد از نماز صبح(قبل از دعای ندبه) | ورودی #خرمشهر، اردوگاه شهید باکری
📌 goo.gl/maps/dp3mjHNUWf32
⚠️تلاش میشود تمام جلسات به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام پخش شود.
instagram.com/Panahian_IR
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
🌸 #نوروز_و_معنویت (ج۲)
🔰طبیعتگردی باید از رفتارهای رایج بین مؤمنین باشد
🔰زشت است که مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد!
🔹انس با طبیعت، یکی از ویژگیهای مؤمن است، ولی متأسفانه در جامعۀ ما طبیعتگرایی از ویژگیهای مؤمنین تلقی نمیشود.
🔻آدم باصفا از طبیعتِ بکر-که تسبیحگوی خداست- لذت و بهرۀ معنوی میبَرد. اصل طبیعتگردی برای مؤمنین و کسانی است که نور و معنویت طبیعت را حس میکنند.
🔹خوب است مسجدیها بهصورت هفتگی خانوادهها را به دل طبیعت ببرند. خیلی زشت است که انسان مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد!
🔻وقتی شما اهالیِ معنویت، از طبیعت لذت نبردید، نهی از منکر شما هم زیاد اثر ندارد! خودت باید ده برابرِ آن گنهکار از طبیعت لذت ببری و الا وقتی بگویی «از طریق گناه، لذت نبر» میگوید: «پس شادیِ دین شما کجاست؟!»
🔹وقتی از آسیبهای اینترنت و فضای مجازی صحبت میکنیم، باید بگوییم که جایگزین آن چیست؟ کسی که با طبیعت ارتباط عمیق پیدا کند، دیگر برای تفریح و سرگرمی بهسراغ فضای مجازی نمیرود که همهچیز را از پشت شیشه ببینید!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۵
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir