💠 یادداشت علیرضا پناهیان به مناسبت آغاز ماه رجب
◽️بسم الله الرحمن الرحیم
🔻 آغاز بهار معنوی و فصل ارتباط با خدا مبارک باد.
🔹ماه رجب را فصلی نو در ارتباط با خدا قرار دهیم.
🔹ارتباط با خداست که بیشترین گرما و هیجان را به انسان میبخشد. آرامش و لذت، وقتی بخواهند پایدار و عمیق باشند تنها در ارتباط با خدا به دست میآیند. ارتباط با خدا انسان را به خدا علاقهمند میکند و احساس عمیق تواضع به خدا را در انسان ایجاد مینماید و بندگی را با کمال افتخار برای انسان لذتبخش قرار میدهد.
🔹ارتباط با خدا هرلحظه میتواند آنچنان تازه و هیجان برانگیز بشود که گویی قبل از آن ارتباطی نبوده است. ارتباط با خدا تنها ارتباطی است که تا ابد نو و دلگرم کننده باقی میماند و هر لحظه میتواند شدیدتر بشود و هیچ آسیبی هم به دنبال نداشته باشد. خدای مهربان در این فصل معنوی به ما فرصت داده است تا ارتباط خود را با او عمیق کنیم و به دریافت تازهتری از او برسیم.
🔹برای ارتباط با خدا «وقت» بگذاریم با او مناجات کنیم و از او احتیاجات خود را بخواهیم؛ به قرائت کلماتش بپردازیم و در آنها تأمل کنیم. ما روزی نزد خدا باز خواهیم گشت و دیگر تا ابد در کنار او خواهیم بود. برای روز ملاقات با خدا آماده شویم. خدا مهربان است و چه بسا با یک گفتگوی ساده، بندهاش را به خود مقرب نماید و لذت نزدیک بودن به خودش را به ما بچشاند.
🔻فروردین ۱۳۹۶
👤علیرضا پناهیان
@panahian_ir
🌺 #نوروز_و_معنویت(۳)
🔰چرا پیامبر(ص) گاهی کعبه را رها میکرد و برای عبادت به کوه میرفت؟
🔰دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگر میشود خواند؟!
🔻چرا پیامبر(ص) که ثواب عبادت در کنار خانۀ کعبه را میدانست، گاهی آن را رها میکرد و برای عبادت به کوه میرفت؟ چرا ایشان دست از کوهنوردی برنمیداشت؟ مگر ایشان در کوه چه میدید و چه بهرهای میبرد؟
🔹امام هادی(ع) میفرماید: «پیامبر(ص) به کوه حرا میرفت و آثار رحمت خدا در طبیعت را میدید و متذکر حضرت حق میشد» ایشان مسیر رشد و نموّ شخصیت پیامبر(ص) را در طبیعت توصیف میکند و این راه برای همۀ ما باز است.
🔻وقتی امام رضا(ع) میفرماید نگاه به دریا عبادت است(صحیفه امامرضا(ع)/۹۰) ما انتظار داریم اهالی معنویت و انقلابیگری در کنار دریاها یادمانهای معنوی و عبادتگاه برقرار کنند؛ البته این کار با وجود تفریحگاهها منافاتی ندارد.
🔹دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگری میتوان خواند؟! نماز شبی که در کوه میشود خواند، آیا در خانه میشود خواند؟! اگر میشد که پیامبر(ص) برای عبادت به کوه نمیرفت!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۵
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
7.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حال خوش معنوی را از بچهها یاد بگیریم!
🔻توصیۀ شنیدنی آیت الله بهجت برای رسیدن به حال خوش
#تصویری
@Panahian_ir
🍀«دعای تحویل سال» به چه حقیقت مهمی اشاره میکند؟
⭐️در آغاز این دعا، خدا را «مُقَلِّبَ الْقُلُوب» میخوانیم. امام صادق(ع) میفرماید: «تکاندادن کوهها آسانتر از جابهجایی دلهاست» قلب انسان بهسادگی تغییر نمیکند؛ این قلب، اختیارش دست خداست.
🔻کسی نمیتواند بر دل دیگران و حتی بر دل خودش بهسادگی تسلط پیدا کند؛ امتحان کنید! آیا میتوانید قلب خود را متحول کنید؟!
⭐️«تغییر دل» کاری است که جز خدا کسی نمیتواند انجام دهد. قدرت خدا را در آسمانها و دریاها میتوان دید، اما بالاتر از همه، قدرتش را در تکاندادن دلها میتوان دید!
🔻اگر دیدی یک کار خوب یا یک روش زندگی، برایت دلزدگی دارد، برای حل ریشهای مشکلت بگو: «خدایا کاری کن که به این کار، دل بدهم» مثلاً اگر عبادت را دوست نداری، برو درِ خانه خدا و بگو: «خدایا مرا عاشق عبادت قرار بده»
⭐️بعضیها آنقدر که از این و آن سؤال میکنند «چطور به نماز علاقهمند شوم؟» آنقدر از خدا نمیخواهند که «خدایا میشود مرا عاشق نماز قرار بدهی؟»
👤علیرضا پناهیان - نوروز ۹۴
🚩مسجد جمکران
@Panahian_ir
🌼 #نوروز_و_معنویت(۴)
🔰میتوانی از تفریحت سودی ببری که خیلیها از عبادت نمیبرند!
🔰۹۹درصدِ دینداری به «نیت» است!
🔸طبق فرمایش علی(ع) انسان با تفریح و نشاطِ خودش، میتواند آخرت بخرد(امالیصدوق/۲۲۸)
🔻چگونه با تفریح خودمان، آخرت بهدست بیاوریم؟ یکی با تغییر نیتمان(اینکه با چه نیتی رفتار کنیم؟) و یکی با تغییر نگاهمان(اینکه چگونه به پدیدههای عالم نگاه کنیم؟)
🔸اگر نگاهت به بهار، محبت خدا به تو باشد، آنوقت بهار برایت یک فصل معنوی خواهد بود.
🔻اگر نیت کسی در تعطیلات نوروز، بهرهگیری برای معنویتش باشد، او از تفریحش سودی میبرد که خیلیها از عبادتشان نمیبرند!
🔸برای تفریح خودت هم میتوانی نیت قربهالیالله داشته باشی! بگو: «خدایا! بهخاطر تو به تفریح میروم!» روغن سوخته را نذر امامزاده کن؛ خدا قبول میکند!
🔻دیندار بودن فقط به انجام کار خوب و ترک رفتار بد نیست؛ این شاید یکدرصد ماجرا باشد، 99درصدِ دینداری به نیت است!
🔸نیتکردن مثل «بازیِ بدون توپ» در زمین فوتبال است. آنجا که بدون عمل یا در اعمال سادۀ روزمره، نیتهای خوب داری، همانجایی است که نورانی میشوی و توفیق اعمال ویژه و قدرت ترک گناه پیدا میکنی!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۶
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir
🌸 #نوروز_و_معنویت(۵)
🔰در محاسبۀنفسِ آخر سال، چه سؤالاتی از خودم بپرسم؟
🔻یکی از وجوه معنویتِ نوروز این است که در پایان هر سال، نفس خودمان را محاسبه کنیم. البته دستور محاسبۀ نفس بهطور روزانه باید انجام شود، اما حداقلش این است که سالی یکبار محاسبۀ نفس کنیم؛ همانطوری که ادارات در آخر سال، اموال خود را محاسبه و جمعبندی میکنند.
🔸در محاسبۀ نفست بگو: «چه خلقیات و رفتارهایی دارم؟ این کارها را با چه انگیزهای انجام دادهام؟ در این سالهایی که از عمر تکلیفم گذشته، چه تغییری در خودم ایجاد کردهام؟ چرا خطاهای من تکرار شده؟» چون آدم وقتی مرتکب خطایی میشود باید متوجه نقطهضعف خودش بشود و آن خطا را تکرار نکند.
🔻علی(ع) میفرماید: محاسبۀ نفس خود را یادداشت کن(غررالحکم/ص۴۵۳) بعد از حساب و کتاب هم صادقانه به خدا بگو: «خدایا! من از عهدۀ این نفس بر نمیآیم! خودت درستش کن!»
🔸محاسبۀ نفس سه اثر مهم دارد: اول اینکه آدم محبوب خدا میشود. چون خدا از انسانِ مراقب و حسابگر خوشش میآید. دوم اینکه انسان به عیوبش آگاه میشود و میتواند برای رفع آنها اقدام کند. سوم اینکه هرکسی در دنیا محاسبۀ نفس کند، روز قیامت از او آسانتر حسابرسی میکنند.
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۷
🚩حرم امام رضا(ع)
@Panahian_ir