eitaa logo
به وقت بیداری
48 دنبال‌کننده
120 عکس
266 ویدیو
1 فایل
پند و اندرز بزرگان دین
مشاهده در ایتا
دانلود
✨﷽✨ 🔴۹سفارش از قران که اگر عمل کنیم خیلی از رفتارهایمان شاید شکل دیگری بخود گیرد *👌فَتَبَيَّنُوا:* اهل تحقیق و بررسی باشید، قبل از اینکه سخنی بگویید، خوب در باره آن تحقیق کنید. *👌فَأَصْلِحوُا* اگر بین دوستان و آشنایان شما کدورتی هست، میان ایشان صلح و سازش برقرار کنید و خود نیز اهل صلح و سازش باشید. *👌وَأَقْسِطُوا:* عادل باشید و براساس حق قضاوت کنید و در اجرای حق، میان دوست و آشنا با غریبه فرقی نگذارید. *👌لَا يَسْخَر:* دیگران را مسخره نکنید، مردم‌ و‌ اقوام گوناگون را به سُخره نگیرید. *👌وَلَا تَلْمِزُوا:* به دیگران طعنه نزنید و از آنها عیب جویی نکنید. *👌وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَاب:* لقب‌های زشت و ناپسند بر یکدیگر مگذارید و از اینکه یکدیگر را با القاب زشت و ناپسند صدا بزنید، شدیداً اجتناب کنید. *👌اِجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ:* از بسیاری از گمانها دوری کنید، همچنین از گمان بد در مورد دیگران به شدت خودداری کنید. *👌وَلَا تَجَسَّسُوا:* اهل جاسوسی و پرده دری نباشید و در کار و زندگی دیگران سرک نکشید. *👌وَلَا يَغْتَب:* اهل غیبت پشت دیگران نباشید و جلساتی را که در آن غیبت کسی می شود، ترک کنید. 🌹این سفارشات ۹گانه در سوره مبارکه حجرات آمده و برخی از رهنمودهای الهی در تعامل با سایر انسانها را به اختصار بیان فرموده است. (استاد قرائتی)
افطار روزه به خاطر ضعف در شرایط کرونایی [خوردن و آشامیدن] پرسش :من بیرون کار می‌کنم وقتی روزه می‌گیرم بدنم ضعیف می‌شود می‌توانم به خاطر کرونا روزه نگیرم و کفاره آن را پرداخت کنم؟ پاسخ :انسان نمیتواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر به قدری ضعف پيدا كند كه تحمّل آن بسيار مشكل شود، میتواند روزه را بخورد و همچنين اگر خوف بيمارى داشته باشد. (استفتائات آیت الله مکارم)
روزه مشاغلی که با بیماران کرونایی در ارتباط هستند [احکام مبطلات روزه] پرسش :بنده داروسازم و مجبورم هر روز به مدت 8 ساعت در محیط داروخانه باشم و با بیماران سروکله بزنم که در روز 1 یا 2 مورد کرونایی مراجعه‌کننده داریم حکم روزه گرفتن بنده چیست؟ پاسخ :آنچه بیان کردید مجوز ترک روزه نیست ولی درصورتیکه واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آنهم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت میتوانند روزه نگیرند. (استفتائات آیت الله مکارم)
روزه ماه رمضان با توجه به شیوع ویروس کرونا [وجوب روزه] پرسش :با توجه به شیوع ویروس کرونا و داشتن سیستم ایمنی بدن در مقابل این بیماری و مصادف شدن با ماه رمضان حکم شرعی برای روزه گرفتن در این برهه زمانی چیست توضیح کامل دهید؟ پاسخ :درصورتیکه واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آنهم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت میتوانند روزه نگیرند و نیز کسي که براثر تجربه يا گفته پزشک يقين دارد و يا احتمال قابل توجهي میدهد روزه برايش ضرر دارد روزهاش صحيح نيست و نبايد روزه بگيرد بنابراین هرگاه از گفته طبيب حاذق متعهّد خوف ضرر پيدا كنيد كه روزه برايتان ضرر دارد، روزه را افطار میکنید؛ و چنانچه پس از ماه مبارك توانستيد، قضاى آن را بهجا آوريد؛ و اگر بيمارى شما تا ماه رمضان سال بعد ادامه پيدا كرد، قضا بر شما واجب نيست بلكه براى هرروز فقط يك مدّ طعام (هفتصد و پنجاه گرم، گندم، برنج و مانند آن) به فقيرى میپردازید؛ و با توجّه به اينكه اشتياق زيادى براى روزه گرفتن داريد، خداوند ان شاء الله به شما اجر روزهداران را عنايت خواهد كرد. (استفتائات آیت الله مکارم)
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزیده ای از مستند لشگر زینبی..
12.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برکت ماه مبارک رمضان (استاد قرائتی)
شست و شوی دهان در حین روزه داری [خوردن و آشامیدن] پرسش :هنگام روزه بودن شستن دهان چه حکمی دارد؟ پاسخ :شست و شوى دهان با آب يا دارو: 1- اگر آن را بیرون بریزد روزه صحیح است. 2- اگر از اوّل بداند بى اختيار فرو می رود و چنین شود روزه‏ باطل است و كفّاره نیز دارد. 3-اگر برای وضو آب در دهان کند و بی اختیار فرو رود روزه اش صحیح است ولی اگر برای خنک شدن یا بدون هدف باشد روزه باطل است و فقط قضا دارد. 4- اگر فراموش كند روزه است و آب را فرو برد روزه اش باطل نیست. (استفتائات آیت الله مکارم)
✨﷽✨ 🔴 یک اشتباه بزرگ و فراگیر در ایران 🔄 لطفا این پیام نشر حداکثری شود ✍ یکی از اشتباهات بزرگ و پر تکرار و غلط بسیار نابه‌جا قرار دادن حروف (ص)، (ع)، (عج) یا (س) به جای (صلی‌الله علیه و آله)، (علیه‌السلام)، (عجل‌الله فرجه) یا (سلام‌الله‌علیها) مقابل نام پیامبر یا اهل بیت است.*۱ این اشتباه متأسفانه به قدری مرسوم شده که حتی در کتاب‌های درسی و دینی نیز مشهود است. شیخ عباس قمی در کتاب سفینة‌البحار نقل می‌کند: «اولین کسی که (ص) یا (ع) را برای به کار بردن پس از اسم اهل‌بیت اختراع کرد بر اثر این بی‌حرمتی دستش فلج شد» از طرفی دیگر بر طبق نظر مراجع، آوردن صلی‌الله علیه و آله یا علیه‌السلام و... بعد از نام اهل‌بیت امری واجب نیست بلکه مستحب است.*۲ نتیجه گیری مهم: بنا به آنچه گفته شد، ادب حکم می‌کند در متنی که می‌خواهید اسامی ائمه را بیاورید و محدودیت تعداد کاراکتر و یا دلایل دیگر دارید و نمی‌توانید از عباراتی مانند علیه‌السلام، عجل‌الله تعالی‌ فرجه و... استفاده کنید، بهتر است اصلا پس از نام اهل بیت چیزی ننویسید و از نوشتن (ص) یا (ع) اکیدٱ خودداری کنید. ناگفته نماند که در روایات آمده اگر کسی پس از نام اهل بیت از عبارات کامل که پیش‌تر ذکر شد استفاده کند، مادامی‌که آن متون بین مردم رواج داشته باشد، برای شخص نویسنده ثواب و حسنه می‌نویسند.*۳ 👈 لطفٱ شما نیز این پیام را کنید و به دیگران آموزش و تذکر دهید تا همواره عبارات تجلیل و سلام بر اهل بیت به درستی در متون درج شود. 📚 ۱- برگرفته از صحبت‌های حجت‌الاسلام فرحزاد به نقل از خبرگزاری بین المللی قرآن ۲- رسالهٔ توضیح المسائل ۹ مرجع، تدوین و تطبیق: لطیف و سعید راشدی، ص۶۳۲ ۳- بحارالأنوار، ج۱۹ ص ۷۱