🌹اعمال شب اول ماه رجب
1️⃣ غسل کردن
2⃣ زیارت امام حسین علیه السلام
3⃣ خواندن نماز دو رکعتی (کیفیت آن در مفاتیحالجنان بیان شده)
4⃣ احیاى شب اول ماه رجب
5⃣ خواندن دعایى که از امام جواد(ع) نقل شده است
🔸️اعمال و نمازهای پرفضیلت دیگری هم برای این شب، در مفاتیحالجنان ذکر شده است.
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
📝آیتالله سیدمحمدمهدی میرباقری: بی مقدمه نمیتوان وارد محیط ضیافت الهی شد؛ آمادگیها و مراقبتهای پیشینی لازم است
🔹️باید خود را در نهر رجب شستوشو بدهیم تا در ماه شعبان به شفاعت نبی اکرم(ص) برسیم. باید از رجبیون و شعبانیون بشویم تا سفرۀ ضیافت الهی و درک فیوضات شب قدر نصیب ما شود.
🔹️شب قدر، مراقباتی دارد که برای شبهای قبل از قدر است. بعضیها وقتی شب بیست و سوم تمام میشود برای شب بیست وسوم بعدی شروع به برنامهریزی میکنند؛ یعنی خواب، غذا، معاشرت و شغلشان را کنترل میکنند که شب قدر بعدی از دستشان نرود. این ضیافت، عظمت دارد.
🔹️خداوند برای شب قدر، دو ماه مقدر را قرار داده است... باید از شهر رجب وارد شوید، بعد در شهر شعبان بیایید؛ در نهر رجب خود را شستوشو بدهید تا در شعبان به شفاعت نبی اکرم(ص) برسید. همینطوری که نمیتوان وارد ضیافت شد! اول باید در وادی ولایت و در وادی شفاعتِ نبی اکرم(ص) تطهیر شوید، و از رجبیون و شعبانیون بشوید؛ بعد وارد محیط ضیافت شوید.
🔹️خلاصه، سرزده وارد نشوید! انسان نمیتواند سرش را زیر بیندازد و بیمقدمه وارد ضیافت الله شود.
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
📃چرا باید نماز نافله بخوانیم؟
🔹پاسخ امام باقر علیهالسلام
🔸️الکافی، جلد ۳، صفحهٔ ۳۶۳
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
هدایت شده از شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️زیارت امام حسین علیهالسلام
💠در روز اول رجب
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
🌸صلوات خاصه امام محمدباقر علیه السلام
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَإِمَامِ الْهُدَى وَقَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِکَ
🔸اللَّهُمَّ وَکَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِکَ وَمَنَاراً لِبِلَادِکَ وَمُسْتَوْدَعاً لِحِکْمَتِکَ وَمُتَرْجِماً لِوَحْیِکَ وَأَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَحَذَّرْتَ عَنْ مَعْصِیَتِهِ
🔹فَصَلِّ عَلَیْهِ یَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّهِ أَنْبِیَائِکَ وَأَصْفِیَائِکَ وَرُسُلِکَ وَأُمَنَائِکَ یَا رَبَّ الْعَالَمِینَ.
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
🌸زیارت مختصر امام محمدباقر علیه السلام
✅آیت الله مشکینی(ره): مبادا روز شهادت یا ولادت امامی بگذرد و شما آن امام را زیارت نکنید.
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْباقِرُ بِعِلْمِ اللهِ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْفاحِصُ عَنْ دِینِ اللهِ
🔸الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْمُبَیِّنُ لِحُکمِ اللهِ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا القائِمُ بِقِسْطِ اللهِ
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النّاصِحُ لِعِبادِ اللهِ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الدّاعِی إلَى اللهِ
🔸الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الدَّلِیلُ عَلَى اللهِ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الحَبْلُ الَمَتِینُ
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْفَضْلُ المُبِینُ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النُّورُ السّاطِعُ
🔸الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْبَدْرُ الْــلاّمِعُ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الحَقُّ الاَبَلَجُ
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا السِّراجُ الاَسْرَجُ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّجْمُ الاَزْهَرُ
🔸الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الکَوْکَبُ الاَبْهَرُ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا المُنَزَّهُ عَنِ المُعْضَلاتِ
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا المَعْصُومُ مِنَ الزَّلاّتِ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الزَّکِیُّ فِی الْحَسَبِ
🔸الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الرَّفِیعُ فِی النَّسَبِ
الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا القَصْرُ الَمَشِیدُ
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ یا حُجَّةَ اللهِ عَلى خَلْقِهِ اَجْمَعِینَ
🔸اَشْهَدُ یا مَوْلای اَنَّکَ قَدْ صَدَعْتَ بِالْحَقِّ صَدْعاً و بَقَرْتَ العِلْمَ بَقْراً، ونَثَرْتَهُ نَثْراً لَمْ تَاْخُذْکَ فِی اللّهِ لَوْمَةُ لائِم وَکُنْتَ لِدِینِ اللّهِ مُکاتِما وَقَضیْتَ ما کانَ عَلَیْکَ وَاَخْرَجْتَ اَوْلِیاءَکَ مِنْ وَلایَةِ غَیْرِ اللهِ اِلى وِلایةِ اللهِ وَاَمَرْتَ بِطاعَةِ اللهِ، وَنَهَیْتَ عَنْ مَعْصِیَةِ اللهِ حَتّى قَبَضَکَ الله اِلِى رِضْوانِهِ وَذَهَبَ بِکَ اِلى دارِ کَرامَتِهِ وَاِلى مَسَاکِنِ اَصْفِیائِهِ وَمُـجاوَرَةِ اَوْلِیائِهِ
🔹الَسَّـلامُ عَلَیْکَ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
📖«لیلةُ الرغائب»
🔸️شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان درباره این شب مینویسد: بدان که شب جمعه اول ماه رجب را «لیلة الرغائب» گویند و از برای آن عملی از حضرت رسول (ص) با فضیلت بسیار وارد شده که سید بن طاووس در کتاب اقبال و علامه مجلسی در اجازه نبی زهره آن را نقل کردهاند.
🔸️از جمله فضیلتهایی که برای آن بر شمردهاند اینکه به سبب شرافت این شب گناهان بسیار از کسانی که اعمال خاصی را انجام دهند آمرزیده میشود. بیان شده از جمله اعمال این شب نمازی است که اگر شخص آن را به جا آورد، پس از مرگ هنگامی که در قبر گذاشته شود خداوند تبارک و تعالی ثواب نمازش را به سوی او به بهترین صورت میفرستد تا همدم او شود و او را از تنهایی بیرون آورد.
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌺
📖پند عارفانه
📝آیتالله سیّدمحمّدمهدی میرباقری: رغبتِ انسان باید رغبتِ در رسول باشد نه رغبتِ در خود. اگر رو به خودت آوردی و از او غافل شدی نمیتوانی با او راه بروی. اگر رغبتِ به رشد خودمان و حتی رغبتِ به منافعِ معنوی خودمان، در ما شکل گرفت، این رغبت ممکن است در جایی موجب جدا شدنِ ما از امام بشود.
🔹️رغبت بزرگ یعنی آدم فقط دنبال رشد خودش نباشد که خودش به ثواب برسد؛ رغبت بزرگ یعنی در انسان این رغبت پیدا شود که ظهور امام واقع بشود و عالم به توحید و امامت برسد و حجاب از عالَم برداشته شود.
🔹️اگر این رغبت در آدم پیدا شد، اقدامات انسان هم به اندازه رغبتش بزرگ میشود. انسانی که رغبت میکند، خودش را به امام میرساند و حلول در آستان امام پیدا میکند («حلت بفنائک»).
🔹️بزرگترین رغبتی که ما باید به آن برسیم و رغبت بالله است، این است که در مسیر رغبت در قرب به خدای متعال، رغبت در تحقق ولایت امام در عالم پیدا کنیم. این غیر از رغبت در این است که من خودم آدم خوبی بشوم که البته آنهم در جای خودش رغبت خوبی است.
🔹️وقتی رغبت به خدا و رغبت به ولیّ خدا در انسان پیدا شد، انسان کنار حضرت قرار میگیرد و در طرح حضرت عمل میکند. ما اگر رغبتمان رفعت پیدا نکند نمیتوانیم در طرح امام قرار بگیریم و کنار امام عمل بکنیم. اگر رغبت ما با رغبت امام گره خورد و یکی شد و آن رغبتهای بزرگ در ما شکل گرفت، این رغبتها ما را به امام میرساند و کنار امام قرار میگیریم و سختیهای راه را کنار امام تحمل میکنیم و با امام راه را طی میکنیم. ولی اگر رغبت دیگری در ما شکل گرفت و توجه به خودمان، حتی توجه به منافع معنوی خودمان، داشتیم، این، ممکن است موجب جدا شدن ما از حضرت بشود.
🔹️در عالم با امام راه رفتن و در طرح امام عمل کردن، وقتی ممکن میشود که انسان رغبتش، رغبت در رسول باشد نه رغبت در خود. اگر رو به خودت آوردی و از او غافل شدی نمیتوانی با او راه بروی. «وَ لا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِه» یعنی شما حق ندارید میل به خودتان پیدا کنید و رویتان را از رسول برگردانید. «اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا مَعَ الصَّادِقين»؛ در عالم با حضرت راه بروید. اگر میخواهید با حضرت راه بروید، باید رغبت در حضرت داشته باشید نه رغبت در خودتان. اگر انسان راغب در حضرت شد، چنین رغبتی انسان را در همه سختیها همراه با حضرت میکند.
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
💠اعمال شب لیلة الرغائب 👆
🌺رجب نام نهری در بهشت است، از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر. هر کسی یک روز از رجب را روزه بگیرد، از آن نهر خواهد نوشید.
📕تهذیب الاحکام، ج۲،ص۹۲
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹
💠 از پیامبر اکرم (ص) نقل شده در لیلةالرغائب وقتی یک سوم از شب گذشت، هیچ فرشتهای در آسمان و زمین نمیماند مگر آنکه در کعبه و اطراف آن جمع میشوند و خدای سبحان به آنها میفرماید: هرچه میخواهید از من درخواست کنید. فرشتگان عرضه میدارند: حاجت ما این است که از روزهداران رجب درگذری. خدای سبحان میفرماید: این کار را انجام دادم.
🔸️وسائلالشیعه، ج ۵، ص۲۳۳
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح، ادعیه)
@pand_arefaneh 🌹