📝 | #بیانات
🔰مجاهدت های امام راحل جهت اجرای معارف الهی برای همه حوزویان درس آموز است.
🔸آیت الله محمدمهدی شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان در ابتدای درس خارج اصول خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حماسه عظیم اربعین حسینی، جریان پیاده روی عاشقان امام حسین(ع) در این ایام را حیرت آور خواند و گفت: خداوند متعال این حرارت را در قلب های همه موالیان، شیعیان و انسان های آزاده ولو این که متدین به اسلام و تشیع نباشند قرار داده و بحمدالله روز به روز این حرکت رونق بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: به فرمایش رهبر معظم انقلاب، در انقلاب اسلامی 3 امر مهم محقق شده که قبلا این چنین نبود، یکی یاد و توجه به حضرت بقیة الله الاعظم(عج) است و به شکلی که امروز رونق و نشر پیدا کرده در سابق نبوده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: مسأله دوم موضوع بزرگداشت جایگاه رفیع حضرت زهرا(س) است که قبلا به این شکل مورد توجه نبود و امروز بحمدالله بسیار مورد توجه واقع شده و ان شاءالله روز به روز بر این توجه افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: مسأله سوم اربعین حسینی است، ان شاءالله مجموع این امور در کنار بقیه مسائل زمینه ساز نهضت جهانی حضرت بقیة اللة(عج) باشد، اربعین سبب می شود که جهانیان به وجود مبارک حضرت سیدالشهدا(ع) توجه بیشتری کنند تا دل ها برای ظهور حضرت آماده شود.
آیت الله شب زنده دار همچنین در درس خارج فقه خود با گرامیداشت ایام مبارک ربیع و تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام و امام صادق(ع) ابراز داشت: امیدواریم همه ما از پیروان راستین این بزرگواران باشیم و در راه اقامه اهداف مبارک آن ها باید تمام تلاش و کوشش خود را به کار بگیریم.
وی با تأکید بر لزوم اهتمام بیشتر طلاب به دروس و تحصیل علم عنوان کرد: باید با عزم راسخ در راه تعلم و فراگیری احکام الهی و معارف دینی گام برداشت تا به برکت دو مولود گرانقدر این ماه خداوند برکت کار را روز افزون کند.
عضو فقهای شورای نگهبان همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار انقلاب اسلامی، مجاهدت های امام راحل در مسیر احیای دین را یادآور شد و خاطرنشان کرد: خدمت صادقانه امام خمینی(ره) برای بزرگداشت معارف الهی و دستورات اهل بیت(ع) برای همه ما حوزویان درس آموز است.
📆تاریخ بیانات: 97/08/20
🔻لینک خبر (خبر گزاری رسا):
yon.ir/S8rtW
🌐 @pand_saadat
003_970822-shabzendedar-Akhlagh.mp3
14.41M
🔈صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 97/08/22
#صوت
#درس_اخلاق
#صوت_درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
📚 | #کتاب
🔰« پندهای سعادت » - جلد دوم
سلسله درس های اخلاق آیت الله محمد مهدی شب زنده دار«دام ظله»
🔸مجموعه حاضر سلسه درس های اخلاق استاد شب زنده دار جهرمی است که در شبهای چهارشنبه در مؤسسه بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف در جمع مشتاقان مباحث اخلاقی بیان شده است.
حضرت استاد با توجه به خوشه چینی از محضر اساتید بزرگ اخلاق و اشراف بر مباحث اخلاقی و با در نظر گرفتن مقتضیات زمان، مباحثی را طرح نموده اند که می تواند برای پیمودن طریق معرفت الهی راه گشا باشد.
در پیاده سازی و تقریر مباحث، کوشش شده، شیوه و بیان ایشان حفظ شود و تلاش شده آیات و روایات، مستند و ترجمه شده به خوانندگان ارائه گردد.
این کتاب در دو فصل و با موضوع «درسهایی برای تعالی و خودسازی» و «وصیت های امیرالمؤمنین (علیه السلام) به فرزند خویش» آماده شده و مجموعا دارای بیست وسه درس میباشد.
🔻سفارش و تهیه کتاب: @Feghahat_Admin
#معرفی_کتاب
#پندهای_سعادت
🌐 @pand_saadat
📷 | #عکس_نوشت
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
ما در حوزه رجال علمی قوی در همه زمینه های فقه، اصول، تفسیر، علوم عقلی و موارد دیگر می خواهیم، امروز با توجه به آنچه که جهان از حوزه های علمیه توقع دارد وظیفه حوزویان بسیار سنگین شده است.
📆 97/08/22 | #درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
970822.mp3
1.12M
🔈 | #صوت
🔸حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله"
🔰آثار و فواید نماز شب | خاطره ای از مرحوم علامه طباطبایی "رضوان الله علیه" و مرحوم آقای ارباب "رحمه الله علیه"
📆تاریخ : 97/08/22 | درس اخلاق
#نماز_شب
#درس_اخلاق
#پندهای_سعادت
@pand_saadat
📷 | #عکس_نوشت
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
همه خرابی ها برای این است که انسان به دنیا و مظاهر دنیا توجه دارد، و الا اگر دنیا پیش او ارزشی نداشته باشد بسیاری از گمراهی ها و مشکلات پیش نخواهد آمد. این هم یک نوع استفاده از شب است که این را به خودش تلقین و یادآوری کند. وقتی این گونه شد و دیگر دنبال متاع قلیل دنیا نرفت و تنها به وظیفه خود توجه کرد، دیگر فریب شیطان و نفس را نمی خورد.
📆 97/08/22 | #درس_اخلاق
@pand_saadat
🔰گزیده ای از درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ درس اخلاق: 1397/08/22
💠وَ قَالَ [الإمام الحسن العسكري] علیه السلام إِنَّ الْوُصُولَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ لَا يُدْرَكُ إِلَّا بِامْتِطَاء اللَّيْلِ مَنْ لَمْ يُحْسِنْ أَنْ يَمْنَعَ لَمْ يُحْسِنْ أَنْ يُعْطِي. (بحارالانوار، ج75، ص380)
🔸یک مطلب مهمی که در این کلام نورانی بیان شده است رسیدن به خدای متعال و لقاءالله است، که آن یک مقصد نهایی برای یک انسان است. و ما بالاتر از این مقصد مقصدی نداریم. این وصول الی الله یک سفری است و باید راهی را پیمود و مسافرتی را در پیش گرفت تا انسان با طی طریق و گذراندن از جایگاه های مختلف به آن مقام نائل بشود.
🔸معمولا ما برای سفر به یک مرکبی نیاز داریم. باید از یک مرکبی استفاده کنیم و با رکوب بر آن طی طریق کنیم و به آن مقصد برسیم. انسان باید شب را مرکبی برای خود قرار دهد تا این سفر مهم را بپیماید و به نتیجه برسد،. راز بسیار بسیار مهمی در این جهت است، برای ارتقاء معنوی و دست یافتن به مدارج بلند معنوی چاره ای جز این نیست که انسان باید از شب ها استفاده بکند، مقداری از شب را باید برای انس با خدای متعال اختصاص بدهد و عبادت کند، و جبهه به خاک بگذارد. خداوند غنی است و نیازی به این امور ندارد، این ما هستیم که با این پیوستن و با این اُنس گرفتن خودمان را تعالی می توانیم ببخشیم.
🔻صور امتطاء اللیل و مرکب قراردادن شب:
🔹امتطاء اللیل و شب را مرکب قرار دادن به صور مختلف است و همهی آن مفید و لازم است. معمولا وقتی این جمله گفته می شود انسان به ذهن اش همان نوافل شب خطور می کند. و این یکی از انواع و راههای استفاده از شب است و بسیارمهم است و شاید ما کسی را سراغ نداشته باشیم که به جایی رسیده باشد الا اینکه از این نعمت برخوردار بود.
🔹نوع دیگر استفاده از شب این است که انسان از شب برای تصحیح صفات ناجوری که گاهاً در او است استفاده کند، یک فرصت است، انسان در یک تنهایی با خدای متعال و نفسش، می تواند خودش را نقادی کند که در او چه نواقصی وجود دارد. برای برطرف کردن آنها هم از خدای متعال استمداد بجوید و هم تصمیم بگیرد.
🔹همه خرابی ها برای این است که انسان به دنیا و مظاهر دنیا توجه دارد، و الا اگر دنیا پیش او ارزشی نداشته باشد بسیاری از گمراهی ها و مشکلات پیش نخواهد آمد. این هم یک نوع استفاده از شب است که این را به خودش تلقین و یادآوری کند. وقتی این گونه شد و دیگر دنبال متاع قلیل دنیا نرفت و تنها به وظیفه خود توجه کرد، دیگر فریب شیطان و نفس را نمی خورد.
🔹تفکر مسأله دیگری است که شب بسیار برای آن نافع است. سحرگاه بسیار فرصت مغتنم و طلایی برای تفکر است. انسان تا نفسش را قانع نکند راهی برای مسلط شدن بر نفس اش باز نمی شود، باید انسان با دلیل و استدلال نفس اش را قانع کند. این استدلال باید در مرتبه عقاید حقه هم باشد و باید عقاید خود را محکم کند. فکر کردن، مبانی و زیربنای انسان را تشکیل می دهد و بهترین وقت فکر کردن هم شب است.
🔸یکی از شرط های اعطاء حسن، این است که بجا باشد، و مقدار آن هم مناسب باشد. اگر کسی نتواند به خواسته های نفس بگوید "نه"، نمی تواند امتطاء اللیل داشته باشد.
🔸الان یکی از چیزهایی که در خطر است قوای علمی حوزه است، ما برای آینده حوزه رجال علمی قوی در همه زمینه های فقه، اصول، تفسیر، علوم عقلی می خواهیم، . امروز با توجه به آنچه که عالم از حوزه های علمیه توقع دارد وظیفه حوزه این است که به آن رسیدگی کند.
علم هم چیزی نیست که مثل کپسول باشد بخورد. صاحب نظر شدن، عمیق شدن حداقل 25 سال کار می خواهد. امام رضوان الله علیه در سخنرانی شان فرمودند (قریب به این مضامین) که مشایخ ما 60 سال کارکردند و آخر گفتند علی الاحوط و فتوی هم نمی دادند.
🔸حفظ علمیت حوزه یک وظیفه بزرگ است، این یک امانت الهی است، یکی از آن مواردی که امتیاز حوزه های تشیع نسبت به اهل تسنن در طول تاریخ بوده علمیت حوزه های تشیع بوده و خود آنها هم قبول داشتند که علمای شیعه أدق و افضل هستند. که بعضی از مشایخ اهل تسنن گاهی در نجف می آمدند درس مرحوم آخوند می نشستند و قبول داشتندکه مرحوم آخوند یک شخصیت علمی بالایی است.
🔸این جمله اخیر حضرت ولو در باب منع اعطاء است اما در حقیقت یک قاعده کلی است، اختصاص به اینجا ندارد، هرکسی می خواهد در هر بابی موفق بشود باید در منع کردن خیلی از چیزها هم قدرت را داشته باشد و تصمیم بگیرد.
🔸ان شاءالله هم در جهات معنوی، هم در جهات درسی، هم در جهات زندگی و اهدافی که انسان آنها را دنبال می کند ما از این فرمایش منصوب و منقول امام عسگری سلام الله علیه بهربرداری بکنیم که هم برای وصول الی الله و هم برای سایر امور ان شاءالله از این آموزه آن بزرگوار استفاده بکنیم.
#پندهای_سعادت
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
🔰 برگزاری درس اخلاق
🔸درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار«دام ظله» امشب سه شنبه مورخ 97/08/29 همراه با اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت معظم له در موسسه بقیة الله «عج»برگزار می شود.
🔹مکان برگزاری: مؤسسه بقیه الله «عج»
🚩آدرس موسسه بقیه الله:
1⃣مسیر شماره یک: خیابان آیت الله مرعشی نجفی «رحمه الله علیه» (خیابان ارم)، کوچه 16 (ارک)، کوچه شهید حسین پور، انتهای کوچه، موسسه بقیة الله«عج».
2⃣مسیر شماره دو: خیابان معلم، کوچه 21، کوچه4، موسسه بقیه الله «عج».
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
970829.mp3
10.81M
🔈صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 97/08/29
#صوت
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
🔰گزیده ای از درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ درس اخلاق: 1397/08/29
▫️موضوع: شرح دعای مکارم الاخلاق
💠اللَّهُمَّ بَلِّغْ بِإِیمَانِی أَکْمَلَ الْإِیمَانِ، وَ اجْعَلْ یَقِینِی أَفْضَلَ الْیَقِینِ ، وَ انْتَهِ بِنِیَّتِی إِلَی أَحْسَنِ النِّیَّاتِ، وَ بِعَمَلِی إِلَی أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ.
🔸این دعا برای کسانی است که یک مراحلی را پیمودند، یعنی ایمان را تحصیل کردند و اهل یقین هستند. و این خودش یک مرتبه خیلی بالایی است، نیت و عملشان هم یک نیت و عمل حسن است، این مراحل را پیمودند و واجد شده اند. حالا درخواستشان از خدای متعال این است که آن ایمانی را که داریم اکمل قرار بدهد. آن یقینی را که داریم احسن یقین ها قرار بدهد. آن نیت ما را احسن قرار بدهد. آن عمل را احسن قرار بدهد، بنابراین این دعا برای فرهنگیختگان در عقاید و اخلاق وارد شده است.
🔸پیام دیگر این دعا این است که شما اهدافتان را بالا ببرید. به آن کف و صرف الوجود مطالب بسنده نکنید. هدف گذاری هایتان عالی باشد، اکمل و احسن باشد.
🔸این مطلب یک مطلب قرانی است، خدای متعال در مقام بیان هدف از خلقت و امتحاناتی که برای بشر قرار داده است در سه جای قران شریف احسن عمل ها را فرموده است [1] « ليَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ». خقلت برای این است که کدام یک از شما بهتر عمل می کنید. اگر ما این عمل را به معنای وسیع اش معنی کنیم، که ایمان هم عمل قلب است. عقد القلب با معارف است، یک عمل جوانحی است.
خداوند برای اینکه انسان ها را در دو حوزه جوارح و جوانح امتحان کند می فرماید: « الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا »[2]. نگاه و هدف گذاری انسان در همه حوزه هایی که می خواهد وارد شود باید عالی باشد و این را از ما خواسته اند. اگر می خواهد درس بخواند بهترین درس ها باشد، اگر می خواهد معلم باشد بهترین معلم ها باشد.
[1]. هود، آیه 7 / کهف، آیه 7 / ملک 2 .
[2]. ملک 2
#پندهای_سعادت
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
🔰شیعهی واقعی درکلام پیامبر اکرم صلیاللهوآله
روایات با این مضامین، تقریباً میتوان گفت از کل معصومین علیهم سلام وجود دارد.
روایت اول را از حضرت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله نقل میکنم.
« قَالَ رَجُلٌ لِرَسُولِ اللَّهِ یا رَسُولَ اللَّهِ فُلَانٌ ینْظُرُ إِلَی حَرَمِ جَارِهِ »
کسی به پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله عرض کرد: فلان شخص به ناموس همسایهاش نگاه میکند.
« فَإِنْ أَمْكَنَهُ مُوَاقَعَةُ حَرَامٍ لَمْ یرْعَ عَنْهُ » ؛
همچنین اگر یک کار حرامی هم برایش امکان داشته باشد، از انجام آن سر باز نمیزند.
« فَغَضِبَ رَسُولُ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآله وَ قَالَ ائْتُونِی بِهِ »؛
حضرت خشمناک شدند، فرمودند: او را احضار کنید و پیش من بیاورید.
« فَقَالَ رَجُلٌ آخَرُ یا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّهُ مِنْ شِیعَتِكُمْ مِمَّنْ یعْتَقِدُ مُوَالاتَكَ وَ مُوَالاةَ عَلِی »؛
شخص دیگری به محضر پیامبر صلیاللهعلیهوآله عرض کرد: این از شیعیان شماست و از کسانی است که به موالات شما و موالات امیرالمؤمنین علیه السلام اعتقاد دارد.
« وَ یبْرَأُ مِنْ أَعْدَائِكُمَا »؛
از آن شیعیانی است که نه فقط محبت شما را دارد، بلکه بغض دشمنان شما و امیرالمؤمنین علیه السلام در قلبش هست.
« فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآله لَا تَقُلْ إِنَّهُ مِنْ شِیعَتِنَا فَإِنَّهُ كَذِبٌ إِنَّ شِیعَتَنَا مَنْ شَیعَنَا وَ تَبِعَنَا فِی أَعْمَالِنَا »
پیامبرصلیاللهعلیهوآله فرمودند: به او شیعه نگویید؛ این دروغ میگوید. شیعه، کسی است که در کردار و رفتار خود پیرو ما باشد.
« وَ لَیسَ هَذَا الَّذِی ذَكَرْتَهُ فِی هَذَا الرَّجُلِ مِنْ أَعْمَالِنَا [1]»؛
این کارهایی که شما برای این شخص نقل کردید، از کارهای ما نیست. نگویید این شیعهی ما است .
این روایت، نشان میدهد که همهی ما باید خیلی در استفاده از این لقب و عنوان مواظبت کنیم؛ خصوصاً ما که در حوزههای علمیه هستیم، باید بیش از دیگران خواستههای ایشان را مراعات کنیم.
[1]. لئالی الاخبار، ج5، ص157
🔻برگرفته شده از کتاب پندهای سعادت «سلسله درس های اخلاق استاد شب زنده دار دام ظله»
#پندهای_سعادت
🌐 @pand_saadat
🔰 آثار معرفت خداوند در کلام حضرت امام صادق علیه السلام
حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند:
«لَوْ یعْلَمُ النَّاسُ مَا فِی فَضْلِ مَعْرِفَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا مَدُّوا أَعْینَهُمْ إِلَی مَا مَتَّعَ اللَّهُ بِهِ الْأَعْدَاءَ مِنْ زَهْرَةِ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ نَعِیمِهَا»[1]؛
اگر مردم لذت و بهجتی را که در معرفت خدا هست، را می دانستند؛ اصلاً به این رفاه و آسایش و زرق و برقی که خدا به دشمنان دین داده است، نگاه نمیکردند.
اگر ما از جایی رد بشویم و مثلاً یکجا فضولات حیوانی باشد، نظرمان را برمیگردانیم. چرا؟ چون پستی این چیزها نزد ما به گونهای است که با دیدن آنها مشمئز میشویم.
«وَ كَانَتْ دُنْیاهُمْ أَقَلَّ عِنْدَهُمْ مِمَّا یطَئُونَهُ بِأَرْجُلِهِمْ»؛
دنیای دشمنان دین نزد اولیای دین، از آن خاک و خاشاکی که بر روی آن پا میگذارند و عبور میکنند، کمتر است.
«وَ لَنُعِّمُوا بِمَعْرِفَةِ اللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ وَ تَلَذَّذُوا بِهَا تَلَذُّذَ مَنْ لَمْ یزَلْ فِی رَوْضَاتِ الْجِنَانِ مَعَ أَوْلِیاءِ اللَّهِ»
نعمت الهی که نصیب مومنان میشود، این است که نسبت به خداوند شناخت پیدا میکنند و از آن نهایت لذت و کامجویی را میبرند و در بهشت پیوسته در محضر اولیای دین هستند.
مهمترین عامل یاری ائمهی هدی علیهم السلام، نیز معرفت است. چون اگر اینها درست تحکیم شد، به دنبال آن ورع، عفاف و اجتهاد میآید. وقتی که اینگونه شد، آدم خود به خود نمیتواند آرام بگیرد.
[1]. الكافی (ط -الإسلامیة)، ج8، ص 248.
🔻برگرفته شده از کتاب پندهای سعادت «سلسله درس های اخلاق استاد شب زنده دار دام ظله»
#پندهای_سعادت
🌐 @pand_saadat