🔰«واعظ من نفس»
💠و قَالَ علیه السلام :
ابْنَ آدَمَ إِنَّكَ لَا تَزَال بِخَيْرٍ مَا كَانَ لَكَ وَاعِظٌ مِنْ نَفْسِكَ وَ مَا كَانَتِ الْمُحَاسَبَةُ مِنْ هَمِّكَ وَ مَا كَانَ الْخَوْفُ لَكَ شِعَاراً وَ الْحَذَرُ لَكَ دِثَاراً ...
🔸چه راهکاری وجود دارد انسان هایی که در راه درست و در طریقه حق هستند، در اثر جهات مختلف از این راه خارج نشوند و در آنها اعواج پیدا نشود و از این انحراف و ضلالت در امان باشد؟
حضرت امام سجاد(علیه السلام) به حسب نقل در این روایت مبارکه، راهکار ایمن ماندن از انحراف را بیان فرمودند که اگر انسان 4 عنصر را در خود پیاده کند و از آن مراقبت کند، او امنیت پیدا می کند و از راه منحرف نمی شود و در جاده حقیقت باقی خواهد ماند.
عنصر اول « مَا كَانَ لَكَ وَاعِظٌ مِنْ نَفْسِكَ » است.
یک پند دهنده و واعظی داشته باشید، کار پند دهنده ها این است که به انسان توجه می دهند و مشکلاتی که در طریق ممکن است دامن گیر انسان شود متذکر می شوند.
این واعظ گاهی افراد خارجی هستند، مثل علما، والدین، دوستان و در رتبه اولی خداوند متعال واعظ انسان است، ائمه اطهار سلام الله علیها واعظ انسان است که این ها واعظ های بیرونی انسان هستند.
اما یک واعظی است که خیلی اثر فراوان بر روی انسان دارد و همیشه هم حاضر است و آن واعظ «من نفس» است که انسان خودش ، خودش را نصیحت بکند.
این خیلی مهم است که انسان فرض کند خودش یک موجودی است که در قبال او قرار گرفته است و آمده از آن درخواست نصیحت، پند آموزی و راهنمایی کرده و خودش را مخاطب قرار دهد و نصیحت کند.
همین حرف هایی را که انسان امکان دارد در مقام موعظه به دیگران بزند، همین حرف ها را به خودش بزند و خودش را در یک خلوتی مخاطب قرار بدهد و خودش را وعظ و نصیحت بکند. یکی از اوقات بسیار بسیار خوب برای این کار صبح گاه و بعد از نماز صبح و تعقیبات است. با خودش حرف بزند نه اینکه به ذهن اش خطور بدهد.
حضرت به حسب این نقل می فرمایند که اگر شما واعظ من نفس داشته باشید و پیوسته خودتان را نصحیت بکنید، این نفس از اینکه در خواب غفلت فرو رود، بی توجه بشود یا دیگران بتوانند در آن نفس تاثیر بگذارند و او را اغفال کنند، آن نفس از این موارد مصونیت پیدا می کند.
پس اولین و مهمترین راه کار برای اینکه تضمین بشود انسان از راه صحیح انحراف پیدا نکند و در جاده درست باشد این است که واعظ من نفس داشته باشد.
🔻درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار دام ظله در تاریخ 97/07/17
#پندهای_سعادت
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
970723.mp3
1.4M
🔈 | #صوت
🔰موضوع: کار برای رضای خداوند
🔸خاطره ای از رهبر معظم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله"
📆تاریخ : 97/07/23 | درس خارج فقه
@pand_saadat
002_970724-shabzendedar-Akhlagh.mp3
14.87M
🔈صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 97/07/14
#صوت
#درس_اخلاق
#صوت_درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
970820.mp3
1.14M
🔈 | #صوت
🔸بیانات حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله" در ابتدای درس خارج اصول
📆تاریخ : 97/08/20 | درس خارج اصول
@pand_saadat
📝 | #بیانات
🔰مجاهدت های امام راحل جهت اجرای معارف الهی برای همه حوزویان درس آموز است.
🔸آیت الله محمدمهدی شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان در ابتدای درس خارج اصول خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حماسه عظیم اربعین حسینی، جریان پیاده روی عاشقان امام حسین(ع) در این ایام را حیرت آور خواند و گفت: خداوند متعال این حرارت را در قلب های همه موالیان، شیعیان و انسان های آزاده ولو این که متدین به اسلام و تشیع نباشند قرار داده و بحمدالله روز به روز این حرکت رونق بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: به فرمایش رهبر معظم انقلاب، در انقلاب اسلامی 3 امر مهم محقق شده که قبلا این چنین نبود، یکی یاد و توجه به حضرت بقیة الله الاعظم(عج) است و به شکلی که امروز رونق و نشر پیدا کرده در سابق نبوده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: مسأله دوم موضوع بزرگداشت جایگاه رفیع حضرت زهرا(س) است که قبلا به این شکل مورد توجه نبود و امروز بحمدالله بسیار مورد توجه واقع شده و ان شاءالله روز به روز بر این توجه افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: مسأله سوم اربعین حسینی است، ان شاءالله مجموع این امور در کنار بقیه مسائل زمینه ساز نهضت جهانی حضرت بقیة اللة(عج) باشد، اربعین سبب می شود که جهانیان به وجود مبارک حضرت سیدالشهدا(ع) توجه بیشتری کنند تا دل ها برای ظهور حضرت آماده شود.
آیت الله شب زنده دار همچنین در درس خارج فقه خود با گرامیداشت ایام مبارک ربیع و تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام و امام صادق(ع) ابراز داشت: امیدواریم همه ما از پیروان راستین این بزرگواران باشیم و در راه اقامه اهداف مبارک آن ها باید تمام تلاش و کوشش خود را به کار بگیریم.
وی با تأکید بر لزوم اهتمام بیشتر طلاب به دروس و تحصیل علم عنوان کرد: باید با عزم راسخ در راه تعلم و فراگیری احکام الهی و معارف دینی گام برداشت تا به برکت دو مولود گرانقدر این ماه خداوند برکت کار را روز افزون کند.
عضو فقهای شورای نگهبان همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار انقلاب اسلامی، مجاهدت های امام راحل در مسیر احیای دین را یادآور شد و خاطرنشان کرد: خدمت صادقانه امام خمینی(ره) برای بزرگداشت معارف الهی و دستورات اهل بیت(ع) برای همه ما حوزویان درس آموز است.
📆تاریخ بیانات: 97/08/20
🔻لینک خبر (خبر گزاری رسا):
yon.ir/S8rtW
🌐 @pand_saadat
003_970822-shabzendedar-Akhlagh.mp3
14.41M
🔈صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 97/08/22
#صوت
#درس_اخلاق
#صوت_درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
📚 | #کتاب
🔰« پندهای سعادت » - جلد دوم
سلسله درس های اخلاق آیت الله محمد مهدی شب زنده دار«دام ظله»
🔸مجموعه حاضر سلسه درس های اخلاق استاد شب زنده دار جهرمی است که در شبهای چهارشنبه در مؤسسه بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف در جمع مشتاقان مباحث اخلاقی بیان شده است.
حضرت استاد با توجه به خوشه چینی از محضر اساتید بزرگ اخلاق و اشراف بر مباحث اخلاقی و با در نظر گرفتن مقتضیات زمان، مباحثی را طرح نموده اند که می تواند برای پیمودن طریق معرفت الهی راه گشا باشد.
در پیاده سازی و تقریر مباحث، کوشش شده، شیوه و بیان ایشان حفظ شود و تلاش شده آیات و روایات، مستند و ترجمه شده به خوانندگان ارائه گردد.
این کتاب در دو فصل و با موضوع «درسهایی برای تعالی و خودسازی» و «وصیت های امیرالمؤمنین (علیه السلام) به فرزند خویش» آماده شده و مجموعا دارای بیست وسه درس میباشد.
🔻سفارش و تهیه کتاب: @Feghahat_Admin
#معرفی_کتاب
#پندهای_سعادت
🌐 @pand_saadat
📷 | #عکس_نوشت
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
ما در حوزه رجال علمی قوی در همه زمینه های فقه، اصول، تفسیر، علوم عقلی و موارد دیگر می خواهیم، امروز با توجه به آنچه که جهان از حوزه های علمیه توقع دارد وظیفه حوزویان بسیار سنگین شده است.
📆 97/08/22 | #درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
970822.mp3
1.12M
🔈 | #صوت
🔸حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله"
🔰آثار و فواید نماز شب | خاطره ای از مرحوم علامه طباطبایی "رضوان الله علیه" و مرحوم آقای ارباب "رحمه الله علیه"
📆تاریخ : 97/08/22 | درس اخلاق
#نماز_شب
#درس_اخلاق
#پندهای_سعادت
@pand_saadat
📷 | #عکس_نوشت
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
همه خرابی ها برای این است که انسان به دنیا و مظاهر دنیا توجه دارد، و الا اگر دنیا پیش او ارزشی نداشته باشد بسیاری از گمراهی ها و مشکلات پیش نخواهد آمد. این هم یک نوع استفاده از شب است که این را به خودش تلقین و یادآوری کند. وقتی این گونه شد و دیگر دنبال متاع قلیل دنیا نرفت و تنها به وظیفه خود توجه کرد، دیگر فریب شیطان و نفس را نمی خورد.
📆 97/08/22 | #درس_اخلاق
@pand_saadat
🔰گزیده ای از درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ درس اخلاق: 1397/08/22
💠وَ قَالَ [الإمام الحسن العسكري] علیه السلام إِنَّ الْوُصُولَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ لَا يُدْرَكُ إِلَّا بِامْتِطَاء اللَّيْلِ مَنْ لَمْ يُحْسِنْ أَنْ يَمْنَعَ لَمْ يُحْسِنْ أَنْ يُعْطِي. (بحارالانوار، ج75، ص380)
🔸یک مطلب مهمی که در این کلام نورانی بیان شده است رسیدن به خدای متعال و لقاءالله است، که آن یک مقصد نهایی برای یک انسان است. و ما بالاتر از این مقصد مقصدی نداریم. این وصول الی الله یک سفری است و باید راهی را پیمود و مسافرتی را در پیش گرفت تا انسان با طی طریق و گذراندن از جایگاه های مختلف به آن مقام نائل بشود.
🔸معمولا ما برای سفر به یک مرکبی نیاز داریم. باید از یک مرکبی استفاده کنیم و با رکوب بر آن طی طریق کنیم و به آن مقصد برسیم. انسان باید شب را مرکبی برای خود قرار دهد تا این سفر مهم را بپیماید و به نتیجه برسد،. راز بسیار بسیار مهمی در این جهت است، برای ارتقاء معنوی و دست یافتن به مدارج بلند معنوی چاره ای جز این نیست که انسان باید از شب ها استفاده بکند، مقداری از شب را باید برای انس با خدای متعال اختصاص بدهد و عبادت کند، و جبهه به خاک بگذارد. خداوند غنی است و نیازی به این امور ندارد، این ما هستیم که با این پیوستن و با این اُنس گرفتن خودمان را تعالی می توانیم ببخشیم.
🔻صور امتطاء اللیل و مرکب قراردادن شب:
🔹امتطاء اللیل و شب را مرکب قرار دادن به صور مختلف است و همهی آن مفید و لازم است. معمولا وقتی این جمله گفته می شود انسان به ذهن اش همان نوافل شب خطور می کند. و این یکی از انواع و راههای استفاده از شب است و بسیارمهم است و شاید ما کسی را سراغ نداشته باشیم که به جایی رسیده باشد الا اینکه از این نعمت برخوردار بود.
🔹نوع دیگر استفاده از شب این است که انسان از شب برای تصحیح صفات ناجوری که گاهاً در او است استفاده کند، یک فرصت است، انسان در یک تنهایی با خدای متعال و نفسش، می تواند خودش را نقادی کند که در او چه نواقصی وجود دارد. برای برطرف کردن آنها هم از خدای متعال استمداد بجوید و هم تصمیم بگیرد.
🔹همه خرابی ها برای این است که انسان به دنیا و مظاهر دنیا توجه دارد، و الا اگر دنیا پیش او ارزشی نداشته باشد بسیاری از گمراهی ها و مشکلات پیش نخواهد آمد. این هم یک نوع استفاده از شب است که این را به خودش تلقین و یادآوری کند. وقتی این گونه شد و دیگر دنبال متاع قلیل دنیا نرفت و تنها به وظیفه خود توجه کرد، دیگر فریب شیطان و نفس را نمی خورد.
🔹تفکر مسأله دیگری است که شب بسیار برای آن نافع است. سحرگاه بسیار فرصت مغتنم و طلایی برای تفکر است. انسان تا نفسش را قانع نکند راهی برای مسلط شدن بر نفس اش باز نمی شود، باید انسان با دلیل و استدلال نفس اش را قانع کند. این استدلال باید در مرتبه عقاید حقه هم باشد و باید عقاید خود را محکم کند. فکر کردن، مبانی و زیربنای انسان را تشکیل می دهد و بهترین وقت فکر کردن هم شب است.
🔸یکی از شرط های اعطاء حسن، این است که بجا باشد، و مقدار آن هم مناسب باشد. اگر کسی نتواند به خواسته های نفس بگوید "نه"، نمی تواند امتطاء اللیل داشته باشد.
🔸الان یکی از چیزهایی که در خطر است قوای علمی حوزه است، ما برای آینده حوزه رجال علمی قوی در همه زمینه های فقه، اصول، تفسیر، علوم عقلی می خواهیم، . امروز با توجه به آنچه که عالم از حوزه های علمیه توقع دارد وظیفه حوزه این است که به آن رسیدگی کند.
علم هم چیزی نیست که مثل کپسول باشد بخورد. صاحب نظر شدن، عمیق شدن حداقل 25 سال کار می خواهد. امام رضوان الله علیه در سخنرانی شان فرمودند (قریب به این مضامین) که مشایخ ما 60 سال کارکردند و آخر گفتند علی الاحوط و فتوی هم نمی دادند.
🔸حفظ علمیت حوزه یک وظیفه بزرگ است، این یک امانت الهی است، یکی از آن مواردی که امتیاز حوزه های تشیع نسبت به اهل تسنن در طول تاریخ بوده علمیت حوزه های تشیع بوده و خود آنها هم قبول داشتند که علمای شیعه أدق و افضل هستند. که بعضی از مشایخ اهل تسنن گاهی در نجف می آمدند درس مرحوم آخوند می نشستند و قبول داشتندکه مرحوم آخوند یک شخصیت علمی بالایی است.
🔸این جمله اخیر حضرت ولو در باب منع اعطاء است اما در حقیقت یک قاعده کلی است، اختصاص به اینجا ندارد، هرکسی می خواهد در هر بابی موفق بشود باید در منع کردن خیلی از چیزها هم قدرت را داشته باشد و تصمیم بگیرد.
🔸ان شاءالله هم در جهات معنوی، هم در جهات درسی، هم در جهات زندگی و اهدافی که انسان آنها را دنبال می کند ما از این فرمایش منصوب و منقول امام عسگری سلام الله علیه بهربرداری بکنیم که هم برای وصول الی الله و هم برای سایر امور ان شاءالله از این آموزه آن بزرگوار استفاده بکنیم.
#پندهای_سعادت
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat
🔰 برگزاری درس اخلاق
🔸درس اخلاق حضرت استاد شب زنده دار«دام ظله» امشب سه شنبه مورخ 97/08/29 همراه با اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت معظم له در موسسه بقیة الله «عج»برگزار می شود.
🔹مکان برگزاری: مؤسسه بقیه الله «عج»
🚩آدرس موسسه بقیه الله:
1⃣مسیر شماره یک: خیابان آیت الله مرعشی نجفی «رحمه الله علیه» (خیابان ارم)، کوچه 16 (ارک)، کوچه شهید حسین پور، انتهای کوچه، موسسه بقیة الله«عج».
2⃣مسیر شماره دو: خیابان معلم، کوچه 21، کوچه4، موسسه بقیه الله «عج».
#درس_اخلاق
🌐 @pand_saadat