🔵 پرونده هسته ای
مرور تحولات 48 ساعت گذشته در پرونده هسته ای ایران درس آموز است. یک خبرنگار که زمانی به وزارت خارجه امریکا نزدیک بود، در یک اکانت توئیتری خبر داد ممکن است بایدن طی سخنرانی اش در کنفرانس امنیتی مونیخ به برجام برگردد. ناگهان کل فضای مجازی پر شد از خبرهایی با این مضمون که بایدن دارد به برجام بر می گردد و برخی حتی درنگ را جایز ندانستند و خبر داد که بایدن به برجام برگشت! برای کسانی که موضوع را پیگیری می کنند البته روشن بود که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و اساسا فعلا راهبرد بایدن بازگشت -حتی بازگشت کاغذی- به برجام نیست. در عمل آنچه بایدن گفت این بود که مایل است مذاکرات با ایران را در چارچوب گروه 1+5 آغاز کند و ضمنا تاکید کرد باید به نگرانی ها بابت رفتار منطقه ای ایران رسیدگی شود. در کنار این جملات که کلا از خاصیت تهی بود، دو اتفاق دیگر هم افتاد. اول اینکه این خبر -البته قدیمی- علنی شد که رابرت مالی مسئول پرونده برجام در وزارت امور خارجه امریکا درخواست داده به عنوان ناظر در جلسه کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران شرکت کند و دوم، امریکا نامه دولت ترامپ به رییس وقت شورای امنیت درباره فعال شدن مکانیسم اسنپ بک را پس گرفت. درخواست اول که پیشاپیش رد شده و دومی هم در جهت پروژه ترامپ زدایی است و برای ایران اهمیتی ندارد. در عوض تحولات این دو روز 3 نکته را روشن کرد: 1-برای امریکا احیای مذاکره حتی از احیای برجام هم مهم تر است. 2-دولت امریکا می خواهد به برجام برگردد اما بدون لغو تحریم یا برداشتن گامی که بیش از یک عمل نمادین ارزش داشته باشد. 3-بازی تیم بایدن با افکار عمومی ایران به کمک جریان غربگرا آغاز شده و تشدید خواهد شد.
✍ مهدی محمدی
🔵#انتخابات1400
📍شورای وحدت از لاریجانی حمایت نمیکند؟
🔺سازوکارهای انتخاباتی تشکیل شده در هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا هنوز مهیای انتخابات نشدهاند. مثلا در جریان اصولگرایی هنوز معلوم نیست که شورای وحدت معیار و ملاک انتخاب کاندیدای نهایی میشود یا شورای ائتلاف. با این حال گمانهزنیها درباره مصادیق انتخاباتی و نظر هر یک از سازوکارها درباره این مصادیق ادامه دارد.
🔺تازهترین گمانه نیز مربوط به حمایت احتمالی شورای وحدت از علی لاریجانی است. موضوعی که حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز که خود در شورای وحدت حضور دارد، تکذیب میکند. او با اشاره به اینکه این شورا هنوز وارد بحث مصادیق نشده است، درباره بخشی از صحبتهای حداد عادل مبنی بر رفتن شورای وحدت اصولگرایان به سمت علی لاریجانی میگوید: « ممکن است که این موضوع در جامعه روحانیت مبارز و یا سایر احزابی که عضو شورای وحدت اصولگرایان هستند مطرح شده باشد، همانطور که نام آیت الله رئیسی مطرح شده؛ اما در حقیقت نام هیچ کدام از این افراد به عنوان یک تصمیم در بین آن خرد جمعی مطرح نیست.»
🔵 تمدن اسلامی / تشیع
🔹وقتی جهان علم در قرن بیست و یکم دربرابر عظمت علمی گفتارهای امام علی علیه السلام سر تعظیم فرود می آورد
✍ دقیقا در همان روزهایی که عده ای متوهمانه فکر می کنند نقل کردن سخنان اهل بیت یعنی ماندن در 1400 سال پیش تمامی سایتهای علمی دنیا در برابر عظمت علمی گفتار امام علی علیه السلام سر تعظیم فرود می آورند ، قرن ها قبل امام علی علیه اسلام به مردم توصیه می کرد برای سلامت بیشتر پیش از انکه احساس سیری بکنند دست از غذا خوردن بکشند امروزه بعد از تحقیقات فراوان محققان اعلام می کنند که پیام احساس سیری درواقع 20 دقیقه بعد از پر شدن معده به وسیله ی هورمون لپتین (leptin) به مغز ما ارسال می شود و اگر ما زودتر از احساس سیری دست از غذا خوردن نکشیم ، چاق می شویم . بعبارت دیگر اگرچه پیغام سیر شدن به مغز ما نرسیده و ماهنوز احساس سیری نمی کنیم اما معده ی ما پرشده است و ادامه دادن به خوردن باعث چاقی ما می شود .
🔹سایت healthyeating اینگونه این خبر که بین احساس سیری و پرشدن معده اختلاف زمانی وجود دارد را در سال 2018 نشر داده است :
the feeling of satiety is not caused by your stomach being full. Instead, feeling full is a result of your brain reacting to chemicals released when you put food or drink in your stomach. Your brain takes around 20 minutes to register these chemicals.
ترجمه :
احساس سیری بدلیل پر شدن معده ی شما نیست . بلکه احساس سیری پاسخ مغز شما به ازاد شدن پیک های شیمیایی در اثر خوردن یا نوشیدن است . حدودا 20 دقیقه طول می کشد تا مغز شما این پیغام شیمیایی را دریافت کند .
https://healthyeating.sfgate.com/stomach-full-stop-eating-3080.html
🔸بخش سلامت BBC بصورت خلاصه علت اینکه چرا 20 دقیقه ازاد شدن هورمون طول می کشد را اینگونه توضیح می دهد :
When we eat, it normally takes 20 minutes for food to get from the stomach to the ileum, causing the release of PYY and the message to the brain, "I'm full".
ترجمه :
زمانی کهما غذا میخوریم بطور معمول 20 دقیقه طول می کشد تا غذا از معده به ایلئوم برود و در نتیجه هورمون PYY ازاد شود و به مغز این پیغام را بدهد که من پر شده ام .
https://www.bbc.com/news/health-18779997
♦️جالب اینست که دانشگاه هاروارد با استفاده از همین موضوع که پیغام احساس سیری دیرتر به مغز می رسد، آهسته غذا خوردن را راه موثری برای کاهش وزن اعلام کرد ، چرا که با آهسته غذا خوردن ، بین بازه ی شروع کردن به خوردن تا رسیدن پیغام سیری به مغز عملا مقدار کمتری غذا وارد بدن ما می شود و به این ترتیت روند چاقی کند و روند لاغری سریع می شود .
Why eating slowly may help you feel full faster
https://www.health.harvard.edu/blog/why-eating-slowly-may-help-you-feel-full-faster-20101019605
💢پی نوشت : همانگونه که می بینید موضوعی که روزی مولای متقیان حضرت علی علیه السلام در اوج جهل زمانه ش می گفت امروزه تبدیل به یک حقیقت علمی شده است . و تمام متخصصین علوم تغذیه هم صدا با امام علی علیه السلام می گویند باید پیش از سیر شدن دست از غذا خوردن کشید ، جای تاسف دارد که در تبلیغ شخصیت حضرت علی علیه السلام از مقام علمی ایشان کمتر سخن گفته می شود
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🍃 شهدا الگوی جاودانگی 🍃
🌹شهید امامعلی صادقپور
👈مادر پیری داشت (چند وقت پیش به رحمت خدا رفت) که برای بیرون و داخل رفتن نیاز به کمک داشت. وقتی می نشست تکان نمیخورد و جایی نمیرفت، تا بیایی بلندش کنی. حتی قدرت نداشت درب اتاق را باز کند و جایی برود. سالهای پیش سفر زیارتی کربلا پیش آمد.
🍂 پسرش منصور مصمم شد که مادرش را با کاروان زیارتی ببرد. همین کار را کرد. به کولش کشید و با کاروان برد.
🍂 مشهدی گلبرار شوبکلائی ـ که خودش پدر شهید است ـ نیز در آن کاروان بود.
👈 ایشان نقل کرد:
🍂در آن سفر با پرواز به بغداد رسیدیم و به کاظمین مشرف شدیم. ساعت دو،سه بعدازظهر به محل اقامت رسیدیم. این مادر شهید خسته بود خوابش برد. گفتیم بماند، برویم زیارت، شب هم او را به حرم میبریم. همه رفتیم و مادر شهید در اتاق تنها ماند و خوابید.
🍂 شب، برعکس، ما خسته بودیم. نشد برویم.
🍂صبح هم که سریع اثاث جمع شد برای کربلا. رسیدیم کربلا. باز هم از خستگی خوابش برده بود. گفتیم میرویم برای زیارت و هم اینکه مسیر را خوب بشناسیم. شب میبریمش. اتاقش در طبقۀ سوم هتل بود. اتاق دو تا کارت داشت. یکی را گذاشتیم که برق اتاق روشن بماند و یکی را برداشتیم که در را باز کنیم. بعد از زیارت برگشتیم. اولین نفر من بودم که وارد هتل شدم. در طبقۀ همکف دیدم این مادر شهید روی صندلی نشسته است. دهانم باز مانده بود.
👈گفتم: «اینجا چکار میکنی؟ چه جور اومدی پایین؟ کی تو رو آورده؟» گفت: «امامعلی. منو برده زیارت برگردونده.» بقیه هم آمدند. مانده بودیم چه اتفاقی افتاده. از مدیر هتل پرسیدیم: «کدوم کارگرت رفته اتاق این خانم رو آورده پایین؟» گفت: «اولاً، کارگرها کلید ندارن. ثانیاً اجازه ندارن وارد اتاق کسی بشن.» مانده بودیم.
👈 از خودش میپرسیدیم، میگفت : 🍂«امامعلی آمده، منو برده مکه، مدینه، کاظمین، بعد هم حرمهای امام حسین و ابوالفضل، و برد به نجف زیارت داده برگردونده و گفت: اینجا بنشین. الانه که رفیقات بیان.»
🍂 زنهای غریبه جمع شده بودند. ازش میپرسیدند و فیلم میگرفتند. بندگان خدا فکر میکردند منظورش امام علی (علیهالسلام) است. اما ما میدانستیم پسرش امامعلی را دارد میگوید. منصور گریهاش گرفته بود. میگفت: پس، زیارتمان قبول نشد. بیایید یک بار دیگر با مادر برویم زیارت.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #روایت_آشوب در سراوان را از نگاه دوربینهای خود اشرار مسلح ببینید/ از به خاک انداختن پرچم «محمد رسول الله» تا به رگبار بستن پاسگاه ناجا و مجروح و به شهادت رساندن مامورین نیروی انتظامی
🔵 تمدن اسلامی / تشیع
🔴پاسخ امام علی(ع) به کسانی که علت کمک ایران به محور مقاومت را نمیدانند:
🔰 «به خدا سوگند، هر ملتی که درون خانه خود مورد هجوم قرار گیرد، ذلیل خواهد شد.»
📚خطبه۲۷ نهج البلاغه
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 رابط جدید دولت آمریکا با اصلاح طلبان تندرو کیست؟
موسسه ضدانقلاب توانا که به شعبه اصلاحطلبان افراطی مقیم آمریکا معروف است برای جلب حمایت بایدن از برخی جریانات اصلاحطلبان در داخل ایران دست به کار شده است. یکی از چهره های فعال این موسسه که تحرکاتی را آغاز کرده، «مریم معمار صادقی»، از موسسان و مدیران پیشین "توانا؛ آموزشکده جامعه مدنی ایران" است. وی در گفتگویی که بیبیسی فارسی میزبان آن بود، اعتراف کرد پول این موسسه (که آموزش نیرو برای رسانههای ضدایران را بر عهده دارد) مستقیما از آمریکا و چند کشور دیگر تامین میشود و به این مساله نیز افتخار میکند. در دوره های مختلف، چهره های متعددی از اصلاح طلبان افراطی فراری به خارج از ایران تلاش کرده اند که با تماس با دولت های پیشین آمریکا خود را به عنوان رابط دولت آمریکا با برخی جریانات تندرو اصلاح طلب در داخل ایران معرفی کنند. به نظر می رسد که طی هفته های اخیر مریم معمار صادقی از دیگر چهره های اصلاح طلب تندرو و ضدانقلاب در این باره از برخی رقبای سنتی خود پیشی گرفته است. پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اصلاحطلبان از روی کار آمدن «جو بایدن» در کاخ سفید حمایت کرده بودند و رسانه های این جریان تصاویر و تیترهای اصلی خود را به جوبایدن و اطرافیان وی اختصاص می دادند
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 پولهای بلوکه شده ایران؛ گروگان باتلاق FATF#
عصر روز دوشــنبه خبری مبنی بر حصول توافق برای آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در #کرهجنوبی و #ژاپن رسانه ای شد. خبرگزاری های نزدیک به دولت، این توافق را پوشــش دادند. در همین راستا روزنامه فرهیختگان به بررسی این موضوع پرداخت.
🔸محورها:
۱ .اشــاره به علل احتمالی انتشار خبر حصول توافق بر آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران:
الف( هماهنگی واشنگتن و سئول برای تداوم راهبرد بازی با جامعه ایران
ب( انجام عملیات رســانه ای در داخل و تلاش برای نشــان دادن اضطرار #مذاکره
ج( عامل فشار جدید برای تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت
۲ .تاکیــد بر ضرورت عدم اعلام وعدهی غیر قطعی به منظور جلوگیری از ایجاد شکاف و بیاعتمادی میان مردم و حاکمیت
۳ .محتمل دانستن تبدیل موضوع آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران به یک فرآیند سیاسی- رســانه ای با هدف پیروزی یک حزب و جناح خاص در انتخابات
🔵 نظرسنجی مریلند در ایران پس از انتخاب بایدن
🔹 این نظرسنجی با همکاری دانشگاه مریلند و موسسه Iran poll انجام شده. نمونه این نظرسنجی نماینده تمام مردم ایران است، و این نظرسنجی توسط تلفن انجام شده. درصد خطای این نظرسنجی ۳٪ است.
🔹در حالی که در ماه اکتبر ۲۰۲۰، ۷۲٪ مردم ایران معتقد بودند اوضاع اقتصادی در حال بدتر شدن است، پس از انتخاب بایدن این عدد کمی کاهش یافته و به ۶۸٪ رسیده است.
🔹۶۷٪ مردم معتقدند باید به سمت خودکفایی حرکت کنیم (اقتصاد مقاومتی)، و ۲۹٪ مردم معتقدند باید سعی کنیم با کشورهای دیگر تجارت کنیم.
🔹۸۵٪ مردم ایران عملکرد سیستم درمانی عمومی ایران در بحران کرونا را بسیار خوب / تا حدی خوب ارزیابی میکنند، و ۱۵٪ خیلی بد / تا حدی بد.
🔹۷۸٪ مردم معتقدند تحریم ها روی اقتصاد ایران تاثیر منفی داشته، و ۲۱٪ معتقدند تاثیر چندانی نداشته.
🔹۵۸٪ مردم معتقدند علت اصلی نابسامانی اقتصادی در ایران سو مدیریت و فساد است، در حالیکه ۳۵٪ مردم تحریم و فشار خارجی را عامل موثرتری در نابسامانی اقتصادی میدانند.
🔹۷۰٪ مردم معتقدند آمریکا در پی جلوگیری از رسیدن محصولات حیاتی / بشردوستانه به ایران است، و ۲۵٪ مردم معتقدند آمریکا چنین قصدی ندارد.
🔹۶۰٪ مردم معتقدند آمریکا در صورت بازگشت به برجام به تعهدات خودش عمل نخواهد کرد، و ۳۸٪ از مردم معتقدند آمریکا در صورت بازگشت به برجام به تعهداتش عمل میکند، که این عدد بعد از انتخاب بایدن افزایش یافته.
🔹۸۴٪ مردم ایران از آمریکا بدشان میآید، و ۱۵٪ مردم ایران به آمریکا دید مثبتی دارند. به نظر میرسد درصد دید مثبت مردم به آمریکا پس از انتخاب بایدن کمی افزایش داشته.
🔹۵۱٪ مردم با برجام موافقند و ۴۱٪ مردم مخالف. با آمدن بایدن موافقت مردم با برجام کمی افزایش پیدا کرده.
🔹۶۹٪ مردم معتقدند تا قبل از بازگشت آمریکا به برجام و اجرای کامل تعهدات توسط این کشور، نباید با آمریکا مذاکره کرد و ۲۸٪ معتقدند باید با دولت بایدن برای قرارداد جدیدی مذاکره کرد.
🔹۸۸٪ مردم معتقدند فعالیت های سپاه پاسداران در منطقه ایران را کشور امن تری کرده. این عدد از ماه می سال ۲۰۱۹، ۱۳٪ افزایش پیدا کرده.
🔹۶۴٪ مردم معتقدند سپاه پاسداران باید در پروژه های اقتصادی و عمرانی کشور شرکت کند، و ۳۲٪ مخالف این مسئله اند.
🔹روسیه محبوب ترین کشور خارجی در ایران است و چین، آلمان و فرانسه در رتبه های بعدی قرار دارند. جالب اینجاست که میزان محبوبیت آمریکا از امارات هم پایین تر است.
🔹فقط ۲۱٪ از مردم ایران اخبار BBC وصدای آمریکا را دنبال میکنند.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4