معرفی کتاب فرهنگ روابط بین الملل/ نویسنده:غلامرضا علی بابایی
از دیباچه کتاب:
روابط بین الملل از پیشینه ای سخت کهن برخوردار استو در مطالعه تاریخ سیاسی یونان باستان به ویژه دوره (شهری - کشوری) با قراردادها و اتحادیه هایی مواجه میشویم که دلالت بر وجود نوعی نظام بین المللی ساده و همکاری منظم میان واحدهای سیاسی از روزگاران قدیم در صحنه جهان دارد. تاریخ جنگهای پلوپونزی نوشته توسیدید مورخ یونانی نمونه ای از یک تحلیل بازر در روابط بین الملل است...
Ghdart-dar-rvabt-bin-almll_Ketabnak_114513.pdf
307.3K
کتاب قدرت در روابط بین الملل/ نویسنده:قباد حاجی زاده
روابط بینالملل به مطالعه روابط میان کشورها، نقش کشورهای مستقل، سازمانهای بین دولتی، سازمانهای غیردولتی بینالمللی، سازمانهای مردم نهاد و شرکتهای چندملیتی، گفته میشود. روابط بینالملل یک رشته دانشگاهی است که چون سیاست خارجی یک دولت معین را تجزیه و تحلیل و تنظیم میکند، میتواند هنجاری و اثباتی باشد. روابط بینالملل به عنوان یک فعالیت سیاسی از زمان مورخ یونانی، توکودیدس، آغاز و در اوایل قرن بیستم، به یک رشته دانشگاهی مجزا در داخل علوم سیاسی، تبدیل شد. با این حال روابط بینالملل علمی، میان رشتهای محسوب میشود. درباره روابط بین الملل تعاریف گوناگونی ارائه گردیده است. در کل می توان گفت روابط بین الملل عبارت است از مجموعه فراگردهای تعامل و داد و ستد در زمینه های گوناگون میان واحدهای سیاسی مستقل در عرصه جهانی۱ بنا بر این روابط بین الملل مجموعه ای از فراگردهاست. فراگرد ویژگیهایی دارد که مهمترین آنها عبارتند از: پویایی، آغاز و پایان نداشتن و کنش متقابل و تاثیر پذیری اجزای آن از یکدیگر.۲ این ویژگیها مربوط به ارتباط است. ارتباط یک فراگرد محسوب می شود. روابط بین الملل هم فراگردی است که در عرصه جهانی شکل می پذیرد و لذا عوامل متعدد و پیچیده ای در آن دخالت دارند. علاوه بر این زمینه های آن گوناگون است و از تجارت تا سیاست و از احوال شخصیه تا قوانین بین المللی را در بر می گیرد. از ازدواج دو نفر که تبعه دو کشور مختلف هستند، درخواست یک دانشجو برای تحصیل در دانـشگاه کشوری دیـگــر و دستور رئیس یـک قــدرت بزرگ بــرای تهـاجـم بــه کشور یا منطقه ای
Nzryh-frhngy-rvabt-bin-almll_Ketabnak_120264.pdf
3.18M
کتاب نظریه فرهنگی روابط بین الملل / نویسنده:ریچارد ندلیبو
مترجم:روح الله طالبی آرانی سیدجلال دهقانی فیروزآبادی مرتضی نورمحمدی
نظریههای کلان روابط بینالملل در طول نیم قرن گذشته معدود بودهاند. «نظریه سیاست بینالملل» کنت والتز در سال ۱۹۷۹، و بیست سال پس از آن، «نظریه اجتماعی سیاست بینالملل» الکساندر ونت منتشر شد و اکنون، ریچارد ند لیبو «نظریه فرهنگی روابط بینالملل» را ارائه کرده است. بررسی لیبو با این مقدمه آغاز میشود که برانگیزاننده سیاست بینالملل، سه محرک کنش انسانی هستند که در دوران باستان توسط توسیدید، ارسطو، افلاطون و دیگران تشخیص داده شدند و عبارتند از: اشتها، خِرَد، و «روحیه». لیبو استدلال میکند که روحیه و مفاهیم مرتبط با آن (افتخار، منزلت، هویت، و پرستیژ)، در نظریههای کلان صرفهجویانه پیشین سیاست بینالملل، ازجمله نظریههایی که خود را رئالیست و سازهانگار معرفی میکنند، بهاندازه کافی مورد توجه و نظریهپردازی قرار نگرفته است.
معرفی کتاب جامعه شناسی تاریخی و روابط بین الملل/ نویسنده:اندرو لینکلیتر
مترجم:علیرضا طیب
مجموعه حاضر متضمن مقالات بسیار مهمی در پهنه ادبیات روابط بین الملل در قرن بیستم است که در طول پنجاه سال در این زمینه نگاشته شده و توسط آندرو لینکلیتر که خود ید طولایی در این رشته دارد، تدوین و ویرایش شده است. انجام این مهم توسط انتشارات معروف راتلج صورت گرفته است. ویراستار متن اصلی با وسواس مثال زدنی از میان هزاران مقاله موجود در این زمینه اقدام به پالایش مطالب نموده و معتبرترین آنها را برای مجموعه حاضر برگزیده است.
فهرست مطالب:
درآمد
نظام دولتها
اندیشه نظام بین الملل؛ مواجه نظریه و تاریخ
شهرها و دولتها در تاریخ جهان
چرخه بلند سیاست جهانی و دولت ملی
ساختار بین دولتی نظام نو جهانی
اروپای فئودالی 1300-800؛ گفتمان همبایی و کردمانهای هم ستیزی
قلمروداری و فراسوی آن؛ مشکله انگاری نوگرایی در روابط بین الملل
آینده دولتهای اروپایی
آبا جهانی شدن به تولد ققنوس وار دولت ملی پایان بخشیده است؟
سرمایه داری جهانگیر و دولت
پیوستها
Tjdd-boumy-va-bazandishy-tarikh_Ketabnak_44222.pdf
4.94M
کتاب تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ/ نویسنده:محمد توکلی طرقی
مساله تجدد و سنت در ایران همواره از مسائل جنجال برانگیزی بوده است که ذهن بسیاری از متفکران ایرانی را مشغول کرده،یکی از کتاب های جذاب و مناسب در این باب کتاب تجدد بومی و بازاندیشی تاریخ،نوشته دکتر محمد توکلی طرقی،استاد دانشگاه ایلی نویز امریکاست،که در سال 1382 توسط نشر تاریخ ایران منتشر شد،اما به دلایلی دیگر چاپ نشد.کتاب حاضر در برگیرنده ی سرفصل های زیر است:
1- بازسازی هویت ایرانی در گذشته ی تاریخ
2- عرب ستیزی،فرنگ ستایی،و ایران آرایی
3- تو وطن بشناس ای خواجه نخست !
4- پیکر مادرانه وطن و نفس مشروطه خواه
5- «به تماشا رفته بودم،خود نیز تماشا شدم»
6- «به آزادی تفاخر دارند و به خودسری تشکر»
7- بازخوانی انقلاب فرانسه
Azadi-rng-va-khndh_Ketabnak_54023.pdf
3.47M
کتاب آزادی رنگ و خنده/نویسنده:مسعود خیام
طرحهای پشت و روی جلد مونالیزای کتک خورده از استاد بزرگ مرتضی ممیز (مرحوم)
ارستو میگوید "انسان حیوانی سیاسی است" اما حقیقت امر این که من همیشه هم تمایلات سیاسی ندارم، سایر سرگرمیهای من خوب و سالم هستند.
این کتاب با فرم تریلوژی یا سه تایی و در چهار قسمت ارائه شده است. با این که تاریخ نگارش برخی مطالب آن به سال 1366 بر میگردد، خواندن "تریلوژی شمال جنوب" میتواند شما را به فکر فرو برد.
این کتاب به نصرت رحمانی تقدیم شده است.
Tasyr-rsanh-dar-myzan-msharkt-mrdm-dar-syast-jnayi-eiran_Ketabnak_113138.pdf
332.9K
کتاب تاثیر رسانه در میزان مشارکت مردم در سیاست جنایی ایران/ویسنده:مهوش فارسی
قدر مسلم است که امروز هیچ فرد و گروهی، هیچ ملت و اجتماعی و هیچ نهاد و تأسیسی هرگز نمی تواند نقش و تأثیر رسانه ها را در جوامع انسانی دست کم بگیرد. پر واضح است که رسانه ها چه صوتی باشند یا تصویری، نوشتاری باشند یا گفتاری یا دیجیتالی در تنویر ذهنیت ها و روشن ساختن افکار مردم و جامعه از اهمیت والایی برخوردار میباشند. امروزه رسانه ها بیشتر از همه ی ادوار به صورت حیرت انگیزی به حد رشد و انکشاف خود رسیده اند که در مدت کمتر از دقیقه اطلاعات از دورترین نقطه ی دنیا توسط رسانه ها در اختیار مردم جهان قرار می گیرد. امروزه آگاهی مردم از دنیا و اتفاقاتی که در آن می گذرد به حدی زیاد شده است که در هیچ دوره ای از زندگی بشر چنین دست آوردی را نصیب نگردیده است. دنیای امروز را به تعبیری میتوان دنیای رسانه ها نامید. دنیایی که همه چیز را از پشت پرده های اسرار بیرون می کشد و در معرض دید و مشاهده جهانیان قرار میدهد، آنچه را که مردم طالب آن هستند.
Dar-astanh-rstakhyz-rsalh_ay-dar-bab-dinamysm-tarikh_Ketabnak_24393.pdf
1.1M
کتاب در آستانه رستاخیز: رساله ای در باب دیمانیسم تاریخی/نویسنده:امیرحسین آریانپور
.
آریان پور در طول زندگانی پر فراز و نشیبش هماره گوش به زنگ صدای پای فاشیزم بود! او در «در آستانه رستاخیز» به روشنی بر مصلحت خداوندان زر و زور انگشت می نهد و نیز «جامعه سنت پرست»! «...خاصه خداوندان زر وزور با بت شکنان آزاد اندیش در می افتند و منادیان بهبود را سر کوب می کنند!» به باور آریان پور اینان[ارتجاعیون و قشریون] با هر تجددی باهر بدعتی؛ با هر نهضت جوانی می جنگند و هر مصلح پیشاهنگی را به چهار میخ می کشند! «نغمه ساز سنت پرستی در همه اقالیم و اعصار گوش هوش بیدار دلان را خراشیده است. شوکرانی که سقراط را به هلا کت رسانید، تیغی که پوست از تن مانی بر کند،...تکفیری که گالیله را به زانو درآودر،آتشی که برونو را سوزانید از عواقب سنت گرایی است. به راستی می توان نو آوران جهان را اقلیتی بسیار رنجیده دانست! اقلیتی بشر دوست که همواره در عصر خود خطر ناک و آسیب رسان شمرده شده و در دنیای به این پهناوری،تبعیدی و بیگانه و بی کس بوده اند!...»
Writing-for-journalists_Ketabnak_101391.pdf
1.5M
کتاب زبان اصلی Writing for journalists/ نویسنده:Wynford Hicks
"Writing for Journalists" is about the craft of journalistic writing: how to put one word after another so that the reader gets the message or the joke, goes on reading and comes back for more. It introduces the reader to the essentials of good writing, making use of many examples of previously published work and critically analyzing stories and reviews from daily and weekly newspapers, magazines, periodicals and specialist trade journals. Whether students, trainees or professionals, this handy guide is perfect for anyone who writes for newspapers and periodicals.
معرفی کتاب ماهیت و هدف نظریه روابط بین الملل/ نویسنده:اندرو لینکلیتر
مترجم:لیلا سازگار
مجموعه حاضر متضمن مقالات بسیار مهمی در پهنه ادبیات روابط بین الملل در قرن بیستم است که در طول پنجاه سال در این زمینه نگاشته شده و توسط آندرو لینکلیتر که خود ید طولایی در این رشته دارد، تدوین و ویرایش شده است. انجام این مهم توسط انتشارات معروف راتلج صورت گرفته است. ویراستار متن اصلی با وسواس مثال زدنی از میان هزاران مقاله موجود در این زمینه اقدام به پالایش مطالب نموده و معتبرترین آنها را برای مجموعه حاضر برگزیده است.
فهرست مطالب:
چرا هیچگونه نظریه بین المللی وجود ندارد؟
کارکردهای فکری و سیاسی نظریه
نظزیه سیاست بین المللی 1969-1919
روابط بین الملل: علم اجتماعی آمریکایی
دیالکتیک های نظم جهانی: یادداشتهایی برای دیرین شناسی آتی و خواستار دستیابی به رموز کار بین المللی
تلقی اعتراض آمیز و نگارش روابط بین الملل: بحران و مساله حاکمیت در مطالعات بین المللی
تو اصلا نمی فهمی: درگیری های مشکل آفرین میان فمینیست ها و نظریه پردازان رشته روابط بین الملل
پیوستها
Hghvgh-asasy-ya-asvl-mshrvtyt_Ketabnak_86569.pdf
9.31M
کتاب حقوق اساسی یا اصول مشروطیت/ نویسنده:مصطفی منصورالسلطنه عدل
در سير تاريخي " انديشهي امروز ايران" و انتشار انتقادي متون، رسالهي "حقوق اساسي يا اصول مشروطيت" يکي از رسالاتي است که در تاريخ قانونخواهي ايرانيان و مشروطهطلبان از جايگاه خاصي برخوردار است؛ منصورالسلطنهي عدل که خود دانشآموختهي حقوق در اروپا و متصدي چندين مقام قضايي بوده، در اين رساله اصول پايهاي و اوليهي مشروطيت را با موادي از قانون اساسي تازه تاسيس ايران تطبيق داده و متني قابل توجه به وجود آورده است.
معرفی کتاب فوزیه به روایت دیگر/نویسنده:کریم ثابت
مترجم:سنا انصاری
درباره:فوزیه
اسرار ناگفته طلاق محمدرضا پهلوی و ملکه فوزیه
پیش گفتار مترجم:
رضاشاه که خود از میان فرودستان جامعه برخاسته بود، میخواست به وسیله ی پیوند با یک خانواده ی سلطنتی ریشه دار برای خویش و دودمان خود اعتباری کسب کند و بر این اساس بود که سفیر ایران در مصر را ماموریت داد تا از طریق وزارت خارجه ی آن کشور با دربار مصر تماس بگیرد و از فوزیه - خواهر ملک فاروق، پادشاه مصر برای محمدرضا که ولی عهد وی بود خواستگاری کند. ملک فاروق در آن ایام آرزوی تجدید حیات خلافت را در سر می پرورانید و در این اندیشه بود که خود را خلیفه ی مسلمانان بنامد و قاهره را مرکز خلافت کند. بنابراین به محض دریافت پیشنهاد رضاشاه، با این فکر که پس از ایجاد رابطه خویشاوندی با وی رای او را از آن خود خواهد کرد، به این ازدواج روی خوش نشان داد. محمدرضا که تنها بیست سال داشت در سال ۱۳۱۸ با فوزیه ی نوزده ساله ازدواج کرد و به این مناسبت جشنهای مفصلی در قاهره و تهران برپا شد.
عروس و داماد جوان که پیش از ازدواج هیچ شناختی از یکدیگر نداشتند و تنها با دیدن عکسهای یکدیگر رضایت خود را برای ازدواج اعلام کرده بودند، اینک عاشقانه در کنار هم می زیستند و با وجود آتش جنگ جهانی دوم و مشکلاتی که به ویژه ایران و شاه جوان با آنها درگیر بود، آن دو پیوندشان را خجسته می شمردند و گرامی می داشتند...