در روز نوزدهم فروردین، روز جشن فروردینگان مراسم خاصی در بزرگداشت این موجودات مینوی و در بعدی گستردهتر، در بزرگداشت روان درگذشتگان برگزار میشد که هنوز در میان هموطنان زردشتی، بهخصوص در یزد، با تشریفات خاصی برگزار میشود. در این جشن که امروزه بیشتر به جشن فرودگ (احتمالاً از فروردگ، «فرورد» صورت فارسی فروشی) معروف است، زردشتیان سر مزار درگذشتگان خود (در تهران به قصر فیروزه، گورستان زردشتیان) میروند و برای خشنودی روانها عود و کندر آتش میزنند و گل و گیاه و میوه و شمع و لرک بر سر مزار میگذارند. لرک مخلوطی است از هفت میوه خشک خام از قبیل پسته خام، بادام خام، فندق خام، برگه، انجیر خشک، خرما، توت. ترکیبات لرک به مناسبتهای مختلف تغییر میکند. لرک مراسم درگذشته با لرک مراسم عروسی و سدرهپوشی متفاوت است. در لرک شادی، پسته و بادام و فندق بو دادهاست، انجیر و خرما و توت ندارد و نقل هم حتماً به آن اضافه میشود. معمولاً برای مراسم عقد (گواگ گیران)، لرک را داخل تور بستهبندی و بعد از مراسم بین نزدیکان توزیع میکنند.
در جشن فرودگ، هفت موبد وارد میشوند و مینشینند. لرکها را در چادرشبهایی میریزند و جلو موبدان میگذارند. چند «موبدیار» هم حضور دارند. موبدان شروع به اوستاخوانی میکنند، بیشتر هم سرودهایی از فروردین یشت میخوانند و به این ترتیب، لرک را تبرک میکنند. سپس، موبدیاران چادرشبها را به کمر میبندند و لرک را بین مردم تقسیم میکنند. اگر کسی هم نذری دارد، در این روز نذرش را میان مردم پخش میکند. این مراسم در واقع گونهای دعا یا در اصطلاح مسلمانان، فاتحه دسته جمعی برای شادی ارواح درگذشتگان است. در یزد، این مراسم از ساعت چهار بعدازظهر نوزدهم فروردین بهطور مفصل برگزار میشود، اما در تهران به دلیل مشغلههای روزانه مردم، همه نمیتوانند در یک ساعت مشخص یک جا جمع شوند. از اینرو، مراسم چند سالی است که منسجم برگزار نمیشود و هر زردشتی هر ساعتی از روز مذکور که توانست، برای زیارت قبور به قصر فیروزه میرود.
امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ خورشیدی است. این روز در گاهشماری باستانی ایران یا اگر بخواهیم دقیق تر صحبت کنیم، در گاهشماری زرتشتی، اشتاد نام دارد. گویا این اسم در اصل ارشتاد یا ارشتاد بوده که به مرور زمان اشتاد شده است. گفته شده که زرتشتی ها یا مزدا پرستان این روز را خوش یمن می دانستند اما پارسیان باستان، یعنی قوم پارس که در گذشته های دور به نواحی استان فارس امروز کوچ کردند، آن را بد یمن می شمردند. طبق باور زرتشتی ها اهورا مزدا زمین را در روز اشتاد آفرید.
امروز آسمان ایزد روز از فروردین ماه 3762 مزدیسنی و سال 1403 هجری شمسی می باشد بیستوهفتمین روز از هر ماه در گاهشمار مزدیسنی آسمان نامیده میشود. آسمان از آفریدههای اهورایی و ایزد نگهدارندهی سپهر. واژهی آسمان در اوستا به صورت اسن، اسمن، در پارسی میانه و در پازند به صورت آسمان آمده است. ایرانیان باستان آسمان را هفت پایه میدانستند. نخست ابر پایهی دیگر سپهر اختران، سه دیگر ستارگان آلوده نشده، چهارم بهشت که ماه بدان پایه ایستد، ششم گاه امشاسپندان، هفتم روشنایی بیکران که جای اورمزد است. در برخی منابع برای آسمان فقط سه پایه، ستاره پایه و ماه پایه و خورشید پایه نام برده شده است اما در ادبیات پهلوی از هفت طبقهی آسمان یاد شده است. همکاران آسمان، شهریور، خور و مهر و انارم ''انغر روشن ''میباشند.
آسمان نخستین گیتیایی اهورامزداست و در گهنبار میدیوزرم آفریده شده است. آسمان از آفریده های بسیار زیبا و ستودنی اهورامزداست. آسمان برای ایرانیان باستان سرچشمه نور و گرمای خورشید بوده و همان گونه که خورشید نیایش می شده، آسمان هم ستوده می شده است.
در شاهنامه آمده است:
« مه بهمن و آسمان روز بود / که فالم بدین نامه پیروز بود ».
سرودهی مسعود سعد سلمان، بر پایهی کتاب بندهش
آسمانروز ای چو ماه آسمان / باده نوش و دار دل را شادمان
جان ز باده شاد كن زیرا كه عقل / باده را بیند همی شادی جان
هر زمان باده خور ای تازه چو گل / تازه كن شادی به باده هر زمان
اندرزنامه آذرباد مهراسپندان (موبد موبدان در روزگار شاپور دوم)
به راه دور شو که به درستی آیی (بازگردی)
اندرزنامه آذرباد مهر اسپندان در سرودهی استاد ملکالشعرای بهار:
ره دور گیر (آسمان) روز، پیش / که بازآیی آسان، سوی خان خویش
درود بر پژوهشگران عزیز هر ماه 30 روز می باشد که 6 روز به نام امشاسپندان ، 20 روز به نام ایزدان و 4 روز به نام های پروردگار که 4 روز به نام پروردگار تعطیل بود. در این چارت امشاسپندان و ایزدان همکار هر امشاسپند نمایش داده شده است مثلا امرداد نام هفتمین روز ماه سه ایزد همکار دارد زامیاد، اشتاد و رشن یا بهمن امشاسپند دومین روز هر ماه سه همکار به نام های ماه گئوش و رام دارد
اگر بخواهیم بهتر بفهمیم پروردگار مدیر عالی، 6 امشاسپند مدیران میانی و 20 ایزد مدیران عملیاتی هستن
https://khodnevis.mrud.ir/ سامانه گرفتن کد رهگیری برای املاک فرآیند ثبت قرارداد و صدور کد رهگیری در سامانه خودنویس به صورت رایگان انجام میشود و هیچ مبلغی از شما درخواست نخواهد شد.
لطفا قبل از مراجعه و بازدید از ملک و تایید اسناد آن یا امضای قرارداد و دریافت کد رهگیری، هیچ گونه وجهی پرداخت نفرمایید.
بهتر است برای ایجاد قرارداد از کامپیوتر یا لپتاپ به جای تلفن همراه استفاده کنید.
جهت مشاهده اخبار و آموزشهای سامانه میتوانید به کانال این سامانه در شبکههای اجتماعی (بله و ایتا) به آدرس khodnevis_mrud مراجعه نمایید. در این سامانه می توانید حتی قراردادهایی که توسط املاک نمی باشد را وارد نموده و کد رهگیری دریافت نمایید
درود بر پژوهشگران عزیز تهیه کتاب های کمک آموزشی کنکور کارشناسی به کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد به دکتری از اولویت تهیه کتاب های کافه کتاب و صحافی پایان نامه و کتاب پژوهشگران پارسه می باشد.
هدایت شده از سامانه خودنویس
✅ ثبت قرارداد اجاره در سامانۀ خودنویس الزامی شد.
🔹معاون وزیر راه: از ابتدای امسال تمامی قراردادهای اجاره برای دریافت کدرهگیری رایگان صرفا در سامانۀ خودنویس ثبت میشوند.
🔹دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس توسط مشاوران املاک یا خود مردم بهصورت رایگان امکانپذیر است.
🔹ثبت مبایعهنامه نیز امسال به سامانۀ خودنویس منتقل میشود.
#سامانه_خودنویس
#سامانه_معاملات_املاک_و_مستغلات_کشور
@Khodnevis_mrud