لابی اسرائیل و نفوذ آن در ایالات متحده
1/4🔹روابط ایالات متحده با اسرائیل به درستی رابطه خاص نامیده میشود. اسرائیل تقریبا همیشه از پشتیبانی کامل واشنگتن برخوردار است حتی وقتی که در مواردی خلاف خواسته متحد خود عمل میکند. علت وجود این روابط خاص عموما به لابی اسرائیل نسبت داده میشود. اما لابی اسرائیل چیست؟
🔹لابی اسرائیل بهاشتباه سازمانی یکپارچه و دارای یک ساختار واحد تصور میشود، در منظر بسیاری نیز کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل یا ایپَک (American Israel Public Affairs Committee) مترادف با لابی اسرائیل شده است. واقعیت از این تفکرات بسیار فاصله دارد.
🔹لابی اسرائیل مجموعه بزرگی از اشخاص و سازمانهای کوچک و بزرگ با اعضای اکثرا (و نه کاملا) تشکیل شده از یهودیان آمریکایی است که به وسیله کمکهای مالی به کمپینهای انتخاباتی، اعمال نفوذ در گفتمان حاکم بر صحنه آکادمیک، سیاسی و اجتماعی آمریکا و دیگر مواردی از این دست، سعی بر هدایت سیاستهای ایالات متحده آمریکا به سود منافع اسرائیل دارد.
هر چند صحیح تر است بگوییم آن چه برداشت آنها از منافع اسرائیل است.
Archivist
@Partisan2015
2/4🔹وجود سازمان کنفرانس روسای سازمان های بزرگ یهودی آمریکا (Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations) که 50 سازمان طرفدار اسرائیل را گرد هم آورده و برداشت عمومی از لابی، موجب این سوتفاهم شده است که تمامی اعضای لابی گرایش و دیدگاه سیاسی یکسانی دارند.
🔹درحقیقت درون لابی سازمانهایی با خطوط فکری از طیفهای مختلف سیاسی وجود دارند و با دلایل و دیدگاههای مختلف از اسرائیل حمایت میکنند که در برخی موارد، اختلاف نظر هم میانآن ها دیده میشود.
🔹برای مثال میتوان به مسیحیان اونجلیکال اشاره کرد که از حامیان مسیحی بسیار مهم صهیونیسم هستند و از دلایل اصلی حمایت آنها از اسرائیل، باور های مربوط به آخر الزمان و بازگشت مسیح است.
🔹در بخش مطبوعات سعی بر جلوگیری از مطرح شدن هرگونه انتقاد از عملکرد دولت اسرائیل و خود لابی است. اعضا و حامیان لابی با استفاده از برچسب بسیار قدرتمند ضد سامی بودن (Anti-Semitism) و نفوذ جامعه یهودی در مطبوعات آمریکا ،موفقیت قابل توجهی در این زمینه دارند. حتی انتقادات منطقی و عادلانه از اسرائیل نیز میتوانند عواقب گستردهای برای اعتبار و وضعیت کاری شخص یا سازمان های خبری داشته باشند.
🔹درنتیجه مطبوعات مطرح آمریکایی به صورت قابل توجهی طرفدار اسرائیل هستند. بسیاری از مقالاتی که ممکن است در نشریه هآرتس در خود اسرائیل چاپ شوند با واکنش بسیار شدیدی در آمریکا مواجه خواهند شد. از سازمانهای فعال در این زمنیه میتوان به Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America و Anti-Defamation League اشاره کرد.
🔹بازو دیگر لابی برای تاثیرگذاری بر سیاست آمریکا، اتاقهای فکر متعددی هستند که عموما در واشنگتن متمرکز شدهاند. این سازمان های غیرانتفاعی که بودجه فعالیتهای خود را از کمک های مالی تامین میکنند، نقش پر رنگی در تدوین سیاست های آمریکا دارند. که از میان آن ها میتوان از The Washington Institute for Near East Policy، The Heritage Foundation و Hudson Institute به عنوان نمونههایی مشهور نام برد.
Archivist
@Partisan2015
3/4🔹اما شاید مهمترین و مشهورترین شیوه اعمال قدرت لابی، نفوذ در انتخاباتها و کمکهای مالی در این زمینه است.
ایپک پرچمدار این عرصه، پل وصلکننده سیاستمداران مشتاق شرکت در انتخاباتهای مختلف آمریکا به اشخاص و نهادهایی است که به کمپین انتخاباتی سیاستمداران همسو با اسرائیل کمکهای مالی ارائه میکنند. بدون برچسب تایید ایپک بسیاری از دربهای منتهی به حامیان مالی دست به جیب به روی شما بسته خواهد شد.
🔹مشکل میتوان تصور کرد که شخصی با مواضع مخالف لابی در بخش سیاست خارجه آمریکا به قدرتی قابل توجه برسد. بهترین مثال برای درک قدرت ایپک را می توان در داستان زیر دید.
🔹استیو روزن مسول پیشین امور سیاست خارجی ایپک در یک رستوران دستمالی مقابل جفری گولدبرگ از نشریه نیویورکر قرار داده و به او گفته بود:«در 24 ساعت میتوانیم امضا 70 سناتور را روی این دستمال داشته باشیم!»
Archivist
@Partisan2015
4/4🔹اما نباید اسیر تئوریهای توطئه شد. لابی اسرائیل در همه موارد به خواست خود نمیرسد. با وجود نفوذی بدون مشابه در زمینه سیاست خارجی، لابی اسرائیل در ماهیت رفتارهایش تفاوتی با دیگر لابی های پر نفوذ مثل لابی تفنگ و لابی های نژادی دیگر مثل لابی کوبا یا لابی هند ندارد.
🔹همچنین لابی اسرائیل در آینده به علت متغییرهایی مانند تغییر نسل در اسرائیل و ایالات متحده، فضای مجازی و حرکت ادامه دار سیاستمداران اسرائیل به سمت راستگرایی افراطی با مشکلاتی فزاینده در حفظ موقعیت فعلی خود رو به رو خواهد بود.
🔹هرچند نمیتوان در آینده نزدیک تغییری قابل توجه در نفوذ لابی متصور شد.
Archivist
@Partisan2015
🔷آرش در خط مقدم
🔹تصاویری از جعبهی راکتهای ١٢٢ میلیمتری گراد آرش ساخت کشورمان در دست نیروهای روس در خط مقدم
🔹راکتهای مذکور ساخت سال ٢٠١٨ هستند و محموله شمارهی ١۵ هستند. پیش از این نیز محموله شمارهی ١٧ راکتهای آرش ساخت سال ٢٠١٨ در دست نیروهای روس رویت شده بود.
🔹تاکنون باتوجه به اطلاعات موجود دو محموله شمارهی ١۵ و ١٧ ساخت سال ٢٠١٨ و یک محموله شمارهی ٠١ ساخت در دست نیروهای روس و یک محموله شمارهی ٠٧ ساخت سال ٢٠٢٢ در دست نیروهای اوکراینی رویت شده بود. مشخصات راکتهای نمایش داده شده در فیلم وزارت دفاع روسیه نیز همچنان مجهول است.
FND
@Partisan2015
🔷مونتاژ پهپاد فرانسوی در خاک اوکراین!
🔹شرکت فرانسوی Turgis & Gaillard قراردادی را با شرکت اوکراینی آنتونوف برای مونتاژ پهپاد شناسایی-رزمی Aarok در خاک اوکراین امضا کرد.
🔹این پهپاد ۱۴ متر طول و فاصله دو سر بال آن ۲۲ متر است و از یک موتور توربوپراپ استفاده میکند. این پهپاد توانایی حمل یکونیم تن انواع مهمات از جمله بمبهای ۲۵۰ کیلوگرمی هدایت شونده، موشک ضدکشتی سیونوم و موشک AGM-114 هلفایر را دارد. همچنین این پهپاد مداومت پروازی ۲۴ ساعت دارد.
Tomcat
@Partisan2015
● انهدام هدف دریایی با پهپاد ابابیل-۲
• در ادامه رزمایش پهپادی ارتش، نمونه انتحاری پهپاد ابابیل-۲ که به جستوجوگر اپتیکی/تصویرساز در دماغه خود مجهز شده بود، با برخاستن از ناو سهند، شناور هدف را مورد اصابت قرار داد.
@iranian_defensive_power
🔷 چنگال جدید فلون!
🔹 موشک هوابههوای کوتاهبرد RVV-MD2 برای جنگنده Su-57 فلون توسعه یافته و بهزودی وارد خدمت خواهد شد. این موشک دارای سیستم ناوبری اینرسی بوده که میتواند مسیر حرکت موشک را تثبیت کرده و پرواز این موشک را کنترل کند. این موشک دارای لینک داده بیسیم است. این قابلیت به فلون این امکان را میدهد که برروی هدف پشت سر آن قفل کند. این موشک دارای سیکر تصویرساز حرارتی میباشد که اخلال بر روی آن را سخت میکند.
🔹 موشک RVV-MD2 میتواند اهدافی از ۲۰ متری تا ۲۰ کیلومتری سطح زمین را مورد هدف قرار بدهد و حداکثر فشار 12g را میتواند تحمل کند، همچنین دارای حداکثر برد ۲۵ کیلومتر است.
🔹این موشک ۳.۱ متر طول و ۱۷ سانتیمتر قطر دارد و به طور کلی ۱۱۷ کیلوگرم جرم دارد که ۸ کیلوگرم آن را کلاهک آن تشکیل میدهد.
Tomcat
@Partisan2015
🔷کایسا اولونگرن، وزیر دفاع هلند: اوکراین راه ارزان قیمتی برای مبارزه با روسیه است.
🔹وزیر دفاع هلند در حاشیه مجمع امنیتی وروشو اظهار کرد: «مسلح کردن کییف راهی مقرون به صرفه برای جلوگیری از تهدیدات مسکو علیه ناتو است.»
او در ادامه اضافه کرد: «حمایت از اوکراین بهشدت به سود ماست، زیرا آنها هستند که میجنگند، نه ما.»
🔹پیشتر سناتور جمهوریخواه آمریکایی لیندزی گراهام در سخنان مشابهی حمایت از اوکراین را برای آمریکا «سرمایهگذاری خوبی» خوانده بود.
Archivist
@Partisan2015
🔷 جدیدترین #بسته کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین در ۳ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی بهشرح زیر است:
- ۱.۱ میلیون گلولهی ۷.۶۲*٣٩ میلیمتر
🔹 این فشنگها بخشی از محموله ارسالی به یمن بوده که در ۹ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی (۱۸ آذر ۱۴۰۱ خورشیدی) توسط نیروی دریایی آمریکا توقیفشده بود. محموله فوق علاوهبر فشنگهای یادشده، تعدادی تیربار، راکتانداز و موشکهای هدایتشونده ضدتانک را نیز شامل میشد که احتمال ارسال آنها در بستههای کمکی بعدی وجود دارد.
Fatherland
@Partisan2015
🔷سرنگونی پهپاد ترکیه توسط ائتلاف بینالمللی!
🔹امروز یک فروند پهپاد شناسایی-رزمی Anka-S ترکیه توسط ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا در استان حسکه سرنگون شد. این پهپاد اندکی قبل از سرنگون شدن چندین حمله به مواضع کردها در استان حسکه انجام دادهبود.
🔹این اولین مورد مستند از انهدام پهپاد ترکیه توسط نیروهای ائتلاف بینالمللی است.
Tomcat
@Partisan2015
🔷موشک سوپرسونیک کره جنوبی!
🔹موشک جدید هواپایه کره جنوبی که بهنام 공대함유도탄-II شناخته شده، یک موشک هوابهسطح با توان حمله به اهداف زمینی و دریایی (شناورها) است و برروی جنگنده KF-21 نصب خواهد شد.
🔹این موشک که از موتور رمجت استفاده میکند، حدود ۶ متر طول، ۳۵ تا ۴۰ سانتیمتر قطر و حدود ۹۴۰ کیلوگرم جرم خواهد داشت. انتظار میرود که این موشک بیشاز ۲۰۰ کیلومتر برد داشته باشد.
Tomcat
@Partisan2015
🔹 اندیشکده RAND، واقع در ایالت متحده در گزارشی کامل به احتمال حرکت چین 🇨🇳 به سمت توسعه شبکه جهانی پایگاههای نظامی، کشور های احتمالی میزبان، چالش های چین، پرداختن به پیشینه تاریخی از زمان جنگ سرد و پاسخ ایالات متحده به این موضوع میپردازد.
📄 مقالهی شبکه جهانی پایگاه های نظامی چین؛ قدم بعدی حزب کمونیست؟ به چکیده ای از این گزارش در کنار دیدگاه نویسندگان و کارشناسان آن میپردازد.
⛓ لینک مقاله در وبسایت پارتیزان
▪️نظرتان را درباره مقاله با ما در اشتراک بگذارید.
@Partisan2015