🔹کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی در تهاجم زمینی به غزه به ۲۵۱ و تعداد کل کشتههای ارتش این رژیم از ۷ اکتبر تا کنون به ۵۸۹ تن رسید.
AnotherOne
@Partisan2015
🔷سلام، صبح شما بخیر.
🔹تصویری زیبا از جنگنده تهاجمی سوخو Su-24MK فنسر نیروی هوایی ارتش در نمایشگاهی در دهه ۷۰ در ایران.
Tomcat
@Partisan2015
🔷بمبهای هدایتشونده روسیه بلایجان اوکراین
🔹سیانان در گزارشی به استفاده گسترده روسیه از بمبهای FAB-1500 با کیتهدایت UMPC که از فاصله ۶۰-۷۰ کیلومتری بر مواضع اوکراینیها شلیک میشوند اشاره کردند که عنصر حیاتی پیشرویهای اخیر روسهاست.
🔹یوری ایگنات سخنگوی نیرویهوایی اوکراین به سیانان گفت روسها در نبرد آودیئیفکا طی ۴۸ ساعت بیش از ۲۵۰ بمب سری فاب با کیتهدایت استفاده کردند.
🔹در همینحال به گفته ستادکل ارتش اوکراین نیروهای این کشور زیر آتش دائم روسها قرار داشته و گاها بیش از ۱۰۰ حمله در روز با این بمبها انجام میگیرد.
🔹اوکراینیها امیدوارند با آمدن f-16 در نیمهدوم سال جدید میلادی و اضافهشدن تعداد بیشتری پدافند بردبالاتر بتوانند با این قضیه مقابله کنند.
AnotherOne
@Partisan2015
🔷حمله پهپادهای اوکراینی به کارخانه شرکت بریف
🔹روز ۹ مارس، اوکراینیها با تعدادی پهپاد انتحاری به کارخانه شرکت بریف در شهر تاگانروگ استان روستوف که فاصله آن از مرز روسیه و اوکراین ۴۰ کیلومتر و از خط مقدم جنگ اوکراین حدود ۱۵۰ کیلومتر است، حملهای گسترده را انجام دادند.
🔹در طی این حمله تعدادی از پهپادهای انتحاری اوکراین(بهگفته وزارت دفاع روسیه، ۴۱ فروند) توسط پدافند روسیه منهدم شدند.
🔹با انتشار تصاویر ماهوارهای از این کارخانه، بهنظر میرسد که سقف سوله مربوطبه این شرکت کمی آسیب دیده است ولی طبق گزارش منابع روسی به داخل سوله آسیبی وارد نشده است.
🔹لازم بهذکر است که یک فروند آواکس A-50 روسی در تاریخ ۲۹ فوریه در محوطه فرودگاه تاگانروگ بوده است.
🔹شرکت بریف از آن جهت برای روسها مهم است که تولید آواکسهای A-50 و A-100 و هواپیماهای آبی-خاکی Be-200 توسط این شرکت معروف روسی صورت میگیرد.
Tomcat
@Partisan2015
🔷کشتهشدن خلبان میگ-۲۹ اوکراینی که توسط جنگنده سوخو Su-35S روسها مورد اصابت قرار گرفته بود.
🔹به گفته منابع خبری روسی و اوکراینی، سرگرد آندری تکاچنکو، خلبان جنگنده میگ-۲۹ نیروی هوایی اوکراین، در تاریخ ۸ مارس در آسمان منطقه دونتسک کشته شده است.
🔹بهگفته روسها، جنگنده میگ-۲۹ او توسط موشک هوابههوای دوربرد هدایت فعال راداری R-37M شلیکشده از یک فروند جنگنده سوخو Su-35S نیروی هوایی روسیه مورد اصابت قرار گرفته و او که فرصت اجکت را پیدا نکرده بود، کشته شد.
Tomcat
@Partisan2015
🔷رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران، چین و روسیه
🔹مرحله اصلی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، چین و روسیه از فردا آغاز میشود.
🔹رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴، با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و یگانهای شناوری کشورهای چین و روسیه برگزار میشود و نمایندگانی از کشورهای عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی نیز حضور دارند.
🔹هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاریهای چند جانبه میان کشورهای شرکت کننده و نشان دادن حسن نیت و توانایی این کشورها در راستای حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آیندهای مشترک است.
🔹از دیگر اهداف این رزمایش میتوان به تقویت امنیت تجارت دریایی بینالمللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی اشاره کرد./aja.ir
Tomcat
@Partisan2015
🔷تصاویری از وایپرهای بحرینی در راه بحرین
🔹تصاویری از ۳ فروند جنگنده F-16V وایپر بلوک ۷۰ نیروی هوایی بحرین در پایگاه هوایی Moron در اسپانیا که در میانه انتقال آنها به بحرین ثبت شده است.
🔹هر ۳ جنگنده مجهز به مخزن سوخت اکسترنال ۳۷۰ گالنی در زیر بالها و یک مخزن سوخت اکسترنال ۳۰۰ گالنی در زیر بدنه هستند. همچنین در زیر بال سمت راست وایپرهای تک سرنشین travel pod قابل مشاهده است.
🔹برروی این جنگندهها نشان نیروی هوایی آمریکا به جهت بیمه و تملک تا زمان فرود در بحرین قابل مشاهده است که پس از تحویل، این نشان برروی جنگنده پاک شده و با نشان نیروی هوایی بحرین جایگزین خواهد شد.
Tomcat
@Partisan2015
🔹همانطور که در ویدیو سرنگونی این میگ-۲۹ و همچنین ویدیو مربوط به سرنگونی سوخو-۲۷ اوکراینی در ششم ژوئن سال ۲۰۲۲ مشخص است، جنگنده و خلبان آن هیچ خبری از تقرب موشک ندارد و با توجه به اینکه رد دودی در آسمان نیست و اصابت از با شیب از بالا صورت میگیرد، مشخصا موتور موشک R-37M از فاصله قابل توجهی قبل از اصابت خاموش شده و میتوان فاصله شلیک تا اصابت به هدف بالای ۱۵۰ کیلومتر(در هر دو ویدیو) را برای آن متصور بود.
🔹همانطور که قبلا در مورد موشک هدایت فعال راداری R-77-1 نیز توضیح داده شده بود ، برای شلیک موشک هدایت فعال راداری دوربرد R-37M نیز جنگنده سوخو-۳۵ روسی از مود TWS رادار خود استفاده میکند. به عبارت سادهتر همزمان که به صورت معمولی آسمان را اسکن میکند و دنبال اهداف مختلف است، هدف مورد نظر خود را نیز دنبال میکند و موشک را به سمت محل حضور تقریبی همان هدف میفرستد. طی این فرآیند تمام توان رادار صرف قفلکردن امواج برروی هدف جهت رهگیری دقیق آن نمیشود و بنابراین هشداردهندههای قفل راداری(RWR) جنگنده هدف، متوجه دنبالشدن خود توسط رادار جنگنده متخاصم نمیشوند. صرفا رادار اربیس ایی جنگنده متخاصم که در این جا Su-35 روسی است، مسیر موشک R-37M را تا رسیدن به منطقه حضور هدف تصحیح و کنترل میکند.
🔹در فاز پایانی که موشک R-37M به منطقه حضور هدف خود رسیده، سیکر رادار فعال دماغه موشک فعال شده و بر روی هدف نگون بخت قفل کرده و سمت آن روانه میشود. به دلیل سرعت بالای موشک R-37M که بیش از پنج ماخ است، بعد از قفل سیکر خود موشک اگر هشدار دهندههای قفل راداری جنگنده هدف هم متوجه ماجرا شوند زمان واکنش برای خلبان بسیار کم و فرار از موشک بسیار دشوار است.
🔹جنگندههای جدید همانند همین Su-35s روس ها یا نسل ++4 های غربی و نسل پنجها، بر روی بدنه خود مجهز به سنسورهای فروسرخی هستند که حتی بدون فعال شدن RWR جنگنده، تقرب موشک و جهت تقرب آن را آلارم میدهند و از اینجا به بعد تقابل میان قدرت مانور جنگنده و موشک متخاصم، سرعت موشک و اقدامات متقابل الکترونیکی توسط جنگنده (جنگ الکترونیک) و مقاومت موشک در برابر جنگ الکترونیک و ... پیش میآید که در میدان عمل خود را نشان میدهد.
🔹در نهایت موشک دوربرد هدایت فعال راداری R-37M با یک سیکر راداری آرایه فازی قدرتمند و سرعت و مانور زیاد، یک سلاح مهلک علیه اهداف هوایی میباشد که با توجه به سر جنگی سنگین و ترجکتوری پرواز و اصابت خود به هدف، مشابه همین ویدیو های میدانی منتشر شده، پس از اصابت حتی به خلبان جنگنده هدف فرصت خروج نیز نمیدهد. ضمن اینکه با توجه به اطلاعات ثبت شده دوربردترین شکار هوایی تاریخ نیز توسط همین موشک با شلیک از جنگنده Su-35S روسی در طول جنگ اوکراین ثبت شده است.
🔹با توجه به اینکه مشابه این ویدیو و همه ویدیوهای دیگری که از پرواز جنگندهها و هواگردهای اوکراینی منتشر میشود که در ارتفاع پست فعالیت میکنند، پدافند دوربرد روسیه با توجه به محدودیت گردی زمین و عدم پوشش راداری برای چنین ارتفاعهای پروازی در فواصل بیش از ۳۰ کیلومتر، نمیتواند اقدام عملیاتی موثری بکند و رهگیرهای روسی وارد عمل شده و علیه چنین اهدافی که حتی در چند صد کیلومتری خطوط درگیری همواره در ارتفاع پست پرواز میکنند اقدام میکنند.
Tomcat
@Partisan2015
🔷نیویورک تایمز در گزارشی نوشت:
🔹انتظار می رود ۱۲ خلبان اوکراینی تا تابستان امسال پس از ۱۰ ماه آموزش در دانمارک، بریتانیا و ایالات متحده برای پرواز با F-16 آماده شوند.اما زمانی که خلبانان به اوکراین بازگردند، از حدود ۴۵ جنگنده ای که متحدان اروپایی وعده داده اند، تنها ۶ فروند F-16 تحویل داده خواهد شد. احتمال میرود بقیه این جنگندهها سال آینده میلادی تحویل اوکراینیها شود.
🔹حدودا ۵۰ تکنسین اوکراینی در دانمارک برای پشتیبانی و تعمیر جتها در حال آموزش هستند، با توجه به اینکه F-16 آنقدر پیچیده است که برای نگهداری هر یک از آنها بین ۸ تا ۱۴ نفر نیاز است. مقامات گفتند که پیمانکاران غربی باید جتها را در اوکراین همراهی کنند و تا زمانی که خدمه اوکراینی کافی برای نگهداری درست از آنها وجود نداشته باشند، در کنار آنها بمانند - فرآیندی که ممکن است سالها طول بکشد.
AnotherOne
@Partisan2015