ایران در آستانه یک تحول بزرگ
۱- با از سر گیری روابط ایران - عربستان و پیوستن سوریه به اتحادیه کشورهای عربی، منابع خبری اعلام کردند تماسهایی بین ایران و مصر برای عادی سازی روابط برقرار شده است.
۲- نقشه ترکیه برای انتقال انرژی از کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق و سوریه بهم خورده و کریدور ایران عراق سوریه با حضور ابراهیم رئیسی در دمشق نهایی شده است. کشورهای حوزه خلیج فارس نیز به این محور خواهند پیوست.
۳- هندوستان و روسیه برای تکمیل کریدور شمال جنوب و چین برای تکمیل پروژه شرق غرب عجله دارند.
۴- ایران و روسیه تمایل زیادی دارند که در قفقاز دوباره همسایه شوند.
۵- جنگ کریدورها درحال فروکش است و موقعیت ایران به عنوان چهارراه شرق به غرب و شمال به جنوب تثبیت شده.
۶- از امروز خبرهای مربوط به تکمیل خطوط ریلی بیشتر خواهد شد و هر کشوری تلاش خواهد کرد راهی به ایران پیدا کند. یادتان باشد ما مالک بنادر آستاراخان روسیه و لاذقیه سوریه نیز هستیم.
محمد مطلق
@PartisanNews
✴️عمان هم به جمع مشتریان تسلیحات ایرانی اضافه شد
🔸همین مساله باعث شده تا امروز هم باوجود تغییر سلطان عمان، سیاستهای کلی این کشور تغییر چندانی نکند. هر چند ایراداتی به رفتار طرف عمانی در میزبانی از بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی وجود داشت (این سفر تحت فشار بیسابقه و عجیب ترامپ به شخص سلطان قابوس انجام شد) اما با رفتن ترامپ و دفن شدن معامله قرن و صلح در بحران مشکلات و ضعف امریکا، این کشور هیچ رابطهای سیاسی دیگری با رژیم صهیونیستی برگزار نکرد، اما به هواپیماهای این رژیم اجازه داد تا از آسمان این کشور برای دسترسی به آسیای جنوبی و جنوب شرقی داشته باشند.
🔸در سایه همه این تحولات، نوعی اراده خوب و حسِ اعتماد میان سران دو کشور وجود دارد. عمان کشور ثروتمندی نیست اما با جمعیت کم، منابع زیاد، مساحت بالا و داشتن سواحل طولانی، قرار گرفتن در یک موقعیت مناسب از خلیج فارس تا دریای عمان و دریای عرب و همچنین همسایگی با یمن از ارزش بالایی در تعاملات ایران برخوردار شود. حتی در اواخر دهه 80 قرن گذشته شمسی در پی جفتکاندازی مقامات اماراتی پیشنهاداتی برای جایگزنی عمان در مبادلات اقتصادی کشور داده شد که پس از روی کار آمدن دولت روحانی و قرار گرفتن برخیها در مسند تصمیمگیری که تجارت تولههایشان در دبی بود، این طرح به فراموشی سپرده شد.
🔸با این حال، این انگیزه که عمان جای بهتری برای پیشبرد برخی سیاستهای تجاری کشور است وجود دارد و در طول چند سال گذشته مسقط محل رفت و آمد خوبِ ایرانیها شده و با نگاهی به رفت و آمدها به عمان متوجه حضور محسوس ایرانیها در این کشور خواهید شد. هر چند طبق معمول سفارت ایران در ارائه خدمات به ایرانیها در این کشور زاییده و سفیر ناآگاهی در مسقط داریم، اما روابط دو کشور به اندازهای اهمیت دارد که همین سفیر نابلد که رفتارش در سفر رئیس جمهور به مسقط باعث عصبانیت سلطان عمان شد، هم ناچار است با آن همگام شود.
🔸حالا سفر رئیس ستاد مشترک به مسقط میتواند افقهای جدیدی را در حوزههای دفاعی میان دو کشور باز کند. عمان کشوری است که عمده تجهیزات ارتشش انگلیسی است، حتی آموزش و سازمان دفاعی این کشور نیز ریشه در سیاستهای انگلیس دارد و صدها افسر انگلیسی و در سالهای اخیر امریکایی در بخشهای مختلف ارتش و نیروهای نظامی آن خدمت میکنند. این موضوع البته نافی این نیست که عمانیها مشتاق خرید تسلیحات خود، کارآمد و البته ارزان از ایران نباشند. در طول دو سال گذشته چندین هیات عمانی به ایران سفر کرده و بازدیدهای خوبی هم داشتهاند.
🔸این هیاتها در بازدیدهای خود از نمایشگاههای توانمندی نظامی کشورمان و حتی حضور در میدان تیر و تمرین برخی از ادواتی که اشتیاق در اختیار داشتن آن را داشتند وارد مذاکرات سیاسی برای خرید شدهاند و به نظر میرسد که سفر سرلشکر باقری به این کشور برای نهایی کردن این موضوع باشد. دو کشور یمن و اوکراین و پیش از آن لبنان، فلسطین، عراق و سوریه محل آزمایش این تسلیحات بودهاند و خود عمانیها بارها بیخ گوششان کاربردی بودن این تسلیحات در برابر تروریستهای امریکایی را مشاهده کردهاند و دلیلی برای نخرین وجود ندارد.
🔸از همینرو رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح کشورمان در دیدار با معاون نخست وزیر در امور دفاع عمان که یک نفر مانده به سلطان برای نهایی کردن خریدها است دیدار و موارد مورد نظر را با او مطرح کرد. در واقع، سرلشکر باقری به شهاب بن طارق آل سعید گفت که بسته درخواستی شما برای خرید از ایران مهیا است و در همین راستا به وی تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با تروریسم، جنگهای نوین، تجهیزات و... دارای تجارب زیادی است و آمادهایم این تجربیات را بدون هیچ چشمداشتی در اختیار برادران عمانی خود بگذاریم.»
🔸رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح در ادامه با تاکید بر اینکه بیگانگان همواره تلاش دارند تا از اختلافات میان کشورهای منطقه بهره برداری کنند اما ما باید از طریق مذاکرات این بهانهها را از دشمنان بگیریم، گفت: روابط میان دو کشور ایران و عمان میتواند به عنوان یک الگو و نمونه مورد توجه به دیگر کشورهای منطقه قرار بگیرد؛ چرا که این مسیر و گسترش آن در میان بقیه کشورها، به تامین و ارتقاء امنیت در منطقه کمک میکند.
🔸معاون نخست وزیر عمان در امور دفاع هم در سخنان خود با بیان اینکه برنامهها و همکاریهای خوبی در زمینههای آموزشی، انتقال تجربیات و برگزاری رزمایشهای مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان برقرار است، گفت: ما در وزارت دفاع عمان بسیار علاقهمندیم تا از تجربیات و امکانات شما استفاده کنیم. حالا باید دید این امکانات که مقام عمانی علاقمند به استفاده از آن است، چه چیزهایی هستند. به هر حال این از جمله مواردی است که باید در طول زمان پی به ماهیت آن برد.
@syriankhabar
سفرهای دیپلماتیک و نظامی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح به کشورهای مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه با مسوولیت و اشراف ستاد مشترک در مسائل نظامی و حتی سیاسی (به عنوان بازوی اصلی اجرای سیاستهای کشور در حوزه نظامی) این سفرها میتوانند افقهای جدیدی را در روابط نظامی کشورمان با کشورهای دوست برقرار کنند. هوشیاری و شخصیت سرلشکر باقری برداشت درست و صحیح او از تحولات جهانی، جایگاه کشورمان در جغرافیای سیاسی و قدرت در جهان، توانمندی نظامی و نیازمندی کشورهای هدف خروجیهای خوبی به همراه داشته است.
سفر او به کشور عمان نیز از این امر مستثنی نیست. این سفر در سایه روابط عالی و خوب نیم قرن گذشته میان تهران – مسقط باوجود فراز و فرودهایی که این روابط با سایر کشورهای عرب منطقه داشت برای سران هر دو کشور قابل احترام است تا جایی که رهبر انقلاب در آخرین سفر سلطان قابوس به ایران خواسته او مبنی بر مذاکره با امریکاییها را زمین نینداخت و با علم به بدعهدی طرف امریکایی برای حفظ جایگاه سلطان عمان این خواسته را پذیرفت و مذاکرات طولانی که منجر به امضای برجام شد، از مبدأ مسقط شروع و در وین به پایان رسید.
@syriankabar
🔴رئیسجمهور چک: برای شکست در اوکراین باید آماده باشیم
🔻سایه شکست در اوکراین بر روی دل غربیها سنگینی میکند و آنها دارند افکار عمومی را برای این مرحله آماده میکنند. جمهوری چک یکی از کشورهایی است که هر چه داشت به اوکراین فرستاد تا مانع از پیروزی روسها شود اما واقعیت که آنها از مدتها پیش از آن خبر داشتند ولی حاضر به گفتنش نبودند چرا که مشارکت در جنگی که از همان ابتدا هم نتیجهاش مشخص بود و زحمت بسیاری برای مردم این کشورها داشت، اشتباه بود ولی سران این کشورها به خواست امریکا و انگلیس تن دادند و حرف گوش نکردند.
🔻مقامات جمهوری کوچک اما پرادعای چک مانند برخی از مقامات دیگر اروپای شرقی که فاصله چندانی با روسیه ندارند بیش از همه وحشتزده هستند و به همین دلیل با نگاهی به وضعیت میدان نبرد، میدانند که باید خود را برای شرایط سختترِ پس از شکست آماده کنند. با این حال، شما اگر از برخیها در ایران بپرسید که روسیه در جنگ شکست خورده یا پیروز شده، میگویند اوکراینیها پدر روسها را درآورده و الان مسکو در محاصره است. اما آنهایی که خود بخشی از نبرد هستند و میدانند هر چه داشتهاند فرستاده و هر کاری که لازم بوده کردهاند و نتیجه نگرفتهاند، نظرشان چیز دیگری است.
🔻رئیس جمهوری چک که آدم باتجربهای هم هست و دست بر قضا سابقه نظامیگری و فعالیت در نهادهای نظامی هم دارد برای اعتراف به حقیقت، یکی به میخ میزند و یکی هم به نعل و به همین دلیل در عین یقین به شکست در میدان نبرد می گوید: به نظرم ما باید کاری انجام دهیم که شامل تشویق اوکراینیها و حمایت از آنها برای موفقیت است، اما در همین حال، «باید خودمان را برای یکسری از احتمالات دیگر هم آماده کنیم.»
🔻پتر پاول که پیشتر بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ رئیس کمیته نظامی ناتو بود با بیان اینکه خیلی چیزها با نتیجه ضد حمله بهاری برنامه ریزی شده اوکراین علیه نیروهای روسی بستگی دارد، گفت: کییف نباید روسها را دستکم بگیرد چون آنها به قدر کافی نیروی انسانی و تجهیزات دارند. البته که دفاع روسیه آسانتر است چون اوکراین لطمات زیادی میبیند مگر آنکه به خوبی آماده باشد. بنابراین حمله به دشمنی چون روسیه دشوار خواهد بود و روسها غافلگیر نمیشوند.
🔻این صحبتها را باید در کنار صحبتهای برخی از مقامات دیگری اروپایی گذاشت که میدانند اوکراینیها با 50 هزار نفر نیرویی که افسران ناتو آموزش داده، تجهیز کرده و برای نبرد آماده کردهاند هیچ شانسی ندارند. به همین دلیل است که به نظر میرسد حمله بهاره کمی به تاخیر افتاده تا بخشی از نظامیان امریکایی و انگلیسی در قالب نیروهای داوطلب وارد میدان نبرد شده و تعداد نیروها را به کمی بیش از 80 هزار نفر برسانند. این مساله هم یعنی مداخله مستقیم ناتو در جنگ اوکراین که التبه خبر تازهای نیست و اگر غربیها این کار را نکنند، این ضدحمله به یک قتلعام تمام عیار تبدیل خواهد شد.
🔻این مقام ارشد جمهوری چک که اواخر آوریل سال جاری میلادی به همراه همتای اسلوواک خود به کییف رفته بود، گفت: «ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین درخواست مهمات داشت. آنهایی که در کییف هستند فکر میکنند هنوز آن چیزهایی را که برای یک ضد حمله نیاز دارند، در اختیارشان نیست. اگر این ضد حمله بهاری شکست بخورد، برای اوکراینیها خیلی بد میشود چون آنها دستکم برای امسال شانس دیگری ندارند!» رئیس جمهور چک با سابقه فعالیت در ناتو این حرف را بدون دلیل نمیزند و به خوبی میداند که دارد دقیقا از چه چیزی صحبت میکند.
🔻ناتو با تصمیم سختی در میدان نبرد در اوکراین روبهرو است. اگر نبرد بهاره با 9 تیپ مدنظر بخواهد انجام شود، موفقیتی برابر با صفر خواهد داشت اما برخی از منابع اطلاعاتی روس تاکید دارند که در این چند ماه غربیها سرمایهگذاری سنگینی روی نیروی هوایی و بالگردهای اوکراینی کرده و همچنین تعداد قابل توجهی پهپاد و گلولههای توپ را از کشورهای مختلف خریداری کردهاند. این امید البته هنو هم در میان این طرفها وجود دارد که بتوانند از این نمد کلاهی بسازند، اما در طرف مقابل هم روسها در طول یکی دو روز گذشته مقدمات حملهای سنگین در محور باخموت را شروع کردهاند که با بمباران سنگین بمبافکنهای سوخو 34 شروع شده است.
@syriankhabar
گفته شده سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی امریکا به عربستان جهت ایجاد یک کریدور تجاری عربی! جهت مقابله با کریدور یک کمربند یک جاده چین است! در این مورد حتما گزارشی خواهم نوشت اما برای اینکه اگر ننوشتم بدقول نشوم، اصل ماجرا را خدمت شما اینجا عرض میکنم. نخست آنکه؛ چرا کشورهای عربی که امروز چین شریک تجاری آنها است بخواهند وارد طرحی شوند که به ضرر اقتصاد آنها تمام میشود؟ امریکاییها با چه حساب و کتابی و با چه خروجی متقنی میخواهند این کریدور را ایجاد کنند؟ مثلا گفته شده که این کریدور میخواهد به بنادر غربی هند از طریق یک خط کشتیرانی متصل شود؟ که بعد به کجا برود؟ دریای سرخ؟ هندیها تجارتی که با کشورهای عربی دارند را از طریق کشتی با کمترین زمان انجام میدهند، آنها دنبال بهبود تجارت خود با کشورهای آسیای مرکزی، افغانستان، روسیه و اروپای شرقی هستند که این کریدور ناقص امریکا هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد. این موضوع نشان میدهد که امریکا چه میزان درمانده شده، در حالی که طرح یک کمربند یک جاده چین، اینگونه به عربستان هم میرسد و این کشور را وارد خط جهانی جاده ابریشم جدید خواهد کرد.
@syriankhabar
خبر خوب اینکه؛
حکم جلب ۷۳ نفر از کسایی که در ترورِ «پدرِ دختران ایران حاج قاسم عزیز» دست داشتن، صادر شده ...😉
@PartisanNews
هدایت شده از اخبار 🇮🇷 20:20
8.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مالیات سنگین در انتظار مالکان خانههای خالی از سکنه
✅کانال اخبار 20:20👇
http://eitaa.com/joinchat/1684144128C592f3e217d
هدایت شده از موسسه مصاف
آغاز رسیدگی به شکایت قالیباف از اسحاق جهانگیری
🔺 «محمدباقر قالیباف» اسفندماه سال گذشته بابت سخنان «اسحاق جهانگیری» در مناظرات انتخاباتی سال ۹۶ شکایت کرده است.
🔹قرار است به شکایت قالیباف از جهانگیری طی چند روز آینده رسیدگی شود.
🆔 @Masaf
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
🔺 عکس جدید مجله وال استریت ژورنال که توجه خیلی ها را به خود جلب کرده است
فارغ از اینکه انگیزه ی این مجله از انتشار این عکس چه بوده ، اگر بخواهیم تصویر را (فارغ از منتن عقده گشایانه ی مجله) به معنای اعتراف آنها به تغییر نظم کنونی دنیا ببینیم، شاید خوب باشد به یک سوال فکر کنیم:
این تصویر چگونه خلق شد؟
پاسخ:
روسیه بمب های اتمی اش را آورد
چین اقتصادش را آورد
ایران هم "محور شکست ناپذیر مقاومت" را...
جهان دارد پوست می اندازد.
پیش به سوی نظم نوین جهانی
پرچم بالاست🇮🇷✌️
@mrtahlilgar1
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اینجا کویت است، قدم زدن در این خیابان ها این حس را به آدم میدهد که وارد کشوری جنگ زده است...
همین حالا اگر با برخی دوستان صحبت کنی میگویند: کشورهای منطقه نفت زیاد و وسعت و جمعیت کم دارند و همین آنها را از هر مشکل و بدبختی و چالش به دور کرده است.
لزوما اینگونه نیست.
هم کویت، هم قطر، هم عربستان و امارات، از تک تک اینها فیلم هایی وجود دارد که نشان میدهد حتی در رفع مشکلاتی مثل گاز کشی و مسئله ی معابر و ... مانده اند....
پرچم بالاست ✌️🇮🇷
@mrtahlilgar1
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 صهیونیست ها از اوضاع منطقه سکته نکنند خوب است؛
میگوید ما درگیر خودمان شده ایم، همزمان ایران دارد برای وسعت منطقه نقشه میکشد...
پرچم بالاست ✌️🇮🇷
@mrtahlilgar1
عبدالملکی: منطقه آزاد تجاری مشترک ایران و ترکیه تاسیس میشود
حجت الله عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران امروز هشتم ماه می در نشست خبری در نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو 2023 در پاسخ به خبرنگار آناتولی در خصوص توسعه همکاریها با مناطق آزاد ترکیه گفت: پیش نویس تفاهمنامه با ترکیه درباره منطقه آزاد مشترک امضا شده است. بسیاری از بحثهای کارشناسی انجام شده و به نظر میرسد تا یک یا دو ماه آینده تفاهمنامه امضا خواهد شد.
وی با بیان اینکه ترکیه یکی از 18 کشور مقصد ایران برای ایجاد منطقه آزاد مشترک یا متناظر است، افزود: در سفرم به ترکیه بازدیدهای میدانی از مناطق آزاد آنها داشتیم. با فعالیت کنار هم میتوانیم از تجربیات هم استفاده کنیم تا همکاری خوب داشته باشیم. تعامل ما به انتقال فناوری مدیریت مناطق آزاد برای عملکرد بهتر کمک میکند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، تصریح کرد: به محض امضای تفاهمنامه وارد فاز اجرایی میشویم.
@TKYNEWS