⭕️ در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ و تعامل حداکثری با اصناف و مشاغل برای اولین بار سازمان مالیاتی امکان پرداخت مالیات مقطوع مشاغل در ۱۵ قسط(سه برابر پارسال) را فراهم کرد.
#تسهیل_کسبوکار
@partisanplus
در این مقاله به هدایت و کنترل موشک خواهیم پرداخت
#پارتیزان_پلاس
#آفند
موشک ها سلاحهایی هستند که امروزه در تمام اشکال مختلف جنگ یکی از موثرترین و جنجالی ترین ابزارهای نظامی به حساب آمده و با پیشرفت فنآوری روز رفته رفته پیچیده تر و دقیق تر می شود. سیر تکاملی موشکها از اواسط جنگ دوم جهانی تا به امروز نشان دهنده علاقه وافر طراحان نظامی به این سلاح میباشد این مقاله سعی بر این دارد تا به صورت اجمالی خوانندگان عزیز را با انواع مختلف موشک ها و نیز دو عامل تعیین کننده ،دقت هدایت و کنترل آشنا نماید که در قسمت اول بحث عامل هدایت بیان شد و در این قسمت به ارایه موضوع کنترل پرداخته می شود
۱- هدایت پیش تنظیم
روش هدایت پیش تنظیم مبتنی بر هدایت در راستای یک مسیر از پیش تعیین شده میباشد که ساده ترین نوع این روش هدایت خط مستقیم است این روش برای اهداف ثابت و فواصل نزدیک کاربرد دارد فرد شلیک کننده به سمت هدف نشانه میرود و شلیک میکند. سیستم هدایت وظیفه دارد موشک را در راستای خط مستقیم به سمت هدف هدایت کند شاید در وهله اول به نظر برسد که حرکت در خط مستقیم هدایت لازم ندارد ولی اگر توجه کنیم که حرکت طبیعی موشک به صورت پرتابه ای است و پس از گذشت فقط ۲ ثانیه موشک ۲۰ متر پائین میافتد. آنگاه متوجه لزوم این امر میشویم روش کروز یکی دیگر از روشهای هدایت پیش تنظیم است که در روش دیگر هدایت موشک در مسیر بالستیک است.
در موشکهای بالستیک همان طور که گفتیم ایده اصلی حرکت پرتابه ای و سقوط آزاد است یعنی موشک را در یک مسیر معین به یک نقطه مناسب ببریم یا با سرعتی خاص رها کنیم بطوریکه طبق روابط سقوط آزاد روی نقطهٔ هدف فرود بیاید عملاً اجرای چنین سناریویی مقرون به صرفه نیست چون الزامی ندارد که حتماً مسیر خاصی طی شود و انرژی را برای بردن موشک به نقطه ای خاص هدر دهیم. از طرف دیگر در هر نقطه که باشیم بینهایت بردار سرعت میتوان یافت که به هدف برسند. روش معقول تری که عملاً استفاده میشود روشی معروف به «سرعت» لازم است در این روش با حل مسئله لامبرت، برای هر نقطه از فضا بردار سرعت لازم به نحوی محاسبه میشود که اگر در آن نقطه از فضا جسمی دارای بردار سرعت محاسبه شده باشد و غیر از نیروی جاذبه نیروی دیگری به آن وارد نشود آنگاه جسم مزبور با طی کردن یک مسیر سقوط آزاد به هدف اصابت کند بنابراین در این روش هدف یکی کردن سرعت کنونی موشک با سرعت لازم و سپس خاموش کردن موتور موشک در لحظه برابری این دو سرعت است
هدایت راهبردی
در روش هدایت راهبردی همواره یک خط دید (LOS) وجود دارد ، یعنی خطی که در راستای آن هدف را می بینیم . در یک دسته بندی کلی هدایت راهبردی را به دو دسته دو نقطه ای و سه نقطه ای تقسیم میکنند. در روش دو نقطه ای دو نقطه اصلی وجود دارد موشک و هدف خط دید در این حالت خط واصل بین موشک و هدف است . قانون هدایت در این روش بر مبنای میانگین چرخش خط دید است و لذا گاهی این روش روش میانگین خط دید نامیده میشود. این روش برای زمانی که موشک هدف را میبیند ، یعنی در مرحله نهایی پرواز مناسب است و این گونه هدایت اصطلاحاً آشیان یابی نامیده میشود. در این روش موشک باید وسیله ای داشته باشد که بتواند هدف را تعقیب کند. این وسیله که میتواند رادیویی ، حرارتی، لیزری یا تلویزیونی باشد جستجوگر نامیده میشود و معمولاً در نوک موشک نصب میشود. دسته دیگری از روشهای هدایت راهبردی روش سه نقطه ای است که در این روش سه نقطه اصلی وجود دارد ،موشک ،هدف ردگیر خط دید در این روش با روش دو نقطه ای فرق می کند و خط واصل بین ردگیر و هدف است . ردگیر وسیله ای است که به صورت دستی یا خودکار همواره هدف را دنبال میکند قانون هدایت در این روش به بیانی نه چندان دقیق نگه داشتن موشک روی خط دید است یعنی خود خط دید مهم است و بر خلاف روش دو نقطه ای میانگین خط دید در قانون هدایت وارد نمی شود. لذا به این روش روش خط دید نیز گفته میشود. واضح است که در این روش باید هدف توسط ردگیر مشاهده شود. این روش استفاده وسیعی به خصوص برای موشکهای ضد تانک با برد کم تا حدود ۵ کیلومتر و موشکهای زمین به هوا ارتفاع کم دارند. مزیت عمده این روش آن است که احتیاج به جستجوگر در سر موشک نداریم، لذا موشک ساده و ارزان تمام میشود. علاوه بر این سرموشک را از نظر ایرودینامیکی میتوان با دست بازتری طراحی کرد و به ساختار ائرودینامیکی بهتری رسید. یک عیب این روش آن است که موشک در تمام طول مسیر باید توسط ردگیر تعقیب شود و نمیتوان به صورت شلیک کن و فراموش کن عمل کرد. علاوه بر این هر شرایطی مانند شرایط آب و هوایی که باعث شود دید ردگیری مختل شود و خط دید نداشته باشیم این سیستمها را از کار میاندازد .
کنترل :
سیستم کنترل آن بخش از موشک است که دستورات بخش هدایت را می گیرد و کاری میکند تا موشک این دستورات را اجرا کند.
پارتیزان نیوز
در این مقاله به هدایت و کنترل موشک خواهیم پرداخت #پارتیزان_پلاس #آفند موشک ها سلاحهایی هستند که ا
مثلاً بخش هدایت میگوید که شتاب جانبی 5m/s رو به بالا لازم است و بحش کنترل با در نظر گرفتن حالت موشک این دستور را مثلاً به ۳ درجه انحراف در بالکهای افقی تبدیل میکند باید توجه داشته باشیم که همیشه 5m/s به ۳ درجه تبدیل نمیشود مثلاً اگر سرعت موشک کمتر باشد ۳ درجه انحراف کم است . حالت موشک هم حتماً باید در نظر گرفته شود مثلاً اگر موشگ ۹۰ درجه چرخیده باشد این انحراف ۳ درجه ای باید به بالکهای عمودی که حالا در راستای افقی قرار دارند اعمال شود نه به بالکهای افقی .
به طور کلی در سیستم کنترل دو بخش مهم وجود دارد خلبان خودکار و کارانداز خلبان خودکار سیستمی کنترلی است که به کار انداز فرمان مناسب را میدهد. این سیستم توسط مهندسان کنترل طراحی میشود و میتوان آن را مانند هر سیستم کنترلی دیگر به صورت مکانیکی یا الکترونیکی پیاده سازی کرد.
کنترل ایرودینامیکی
معروفترین روش کنترل استفاده از بالک و اعمال نیروی ایرودینامیک است. جزئیات بحث ایرودینامیک خود به تنهایی احتیاج به چندین کتاب دارد و بسیار دامنه دار است ابتدا اصطلاحات حرکتهای دورانی موشک را شرح میدهیم به دوران موشک حول محور طولی خود چرخش میگویند به دورانی که باعث بالا و پائین رفتن سر موشک میشود پیچش گفته میشود و دورانی که باعث میشود سرموشک به چپ و راست بچرخد گردش نام دارد معمولاً موشکها یا هواپیماها چهار دسته بالک در چهار جهت عمود بر هم دارند. این بالکها را تک تک نامگذاری نمیکنند بلکه هر جفت از آنها را بسته به تأثیری که میگذارند ، نام گذاری می کنند بالکهایی که باعث حرکت گردش شوند سکان نام دارند بالکهایی که حرکت پیچش را ایجاد کنند بالابر نامیده میشوند و بالکهایی که موشک را بچرخانند چرخش بدهند اصطلاحاً شهپر نامیده میشوند بنابراین بالکهای عمودی در حالتی که هم جهت عمل کنند نقش سکان و اگر عکس هم عمل کنند نقش شهپر را دارند . بالکهای افقی نیز اگر هم جهت عمل کند بالابر و در صورتی که عکس هم بچرخانند شهپر هستند. در عمل زاویه ای که هر بالک چرخانده میشود مجموع جبری زوایای لازم برای عمل سکانی یا بالابری به اضافه عمل شهپری است نیروهای ائرودینامیک وارد بر موشک هم نام گذاری شده اند . نیرویی که در راستای سرعت موشک نسبت به ذرات هوا مقاومت میکند نیروی پسا نام دارد و نیروی عمود بر بردار سرعت نیروی برا نامیده میشود. ضمناً همان طور که به نقطه وارد شدن برآیند نیروهای گرانشی مرکز ثقل میگفتیم و آن را با CG نمایش میدادیم ، به نقطه وارد شدن برآیند نیروهای ایرودینامیک مرکز فشار می گویند و آن را با cp نمایش میدهند اگر در موشکی مرکز جرم جلوتر از مرکز فشار باشد این موشک مانند توپ پایدار است ، یعنی در اثر نیروهای ایرودینامیک همواره سرش رو به جلو قرار میگیرد و در غیر این صورت موشک ناپایدار خواهد بود.
کنترل بردار پیشرانه (TVC)
شعله بلند ناشی از احتراق سوخت موشک طبق قانون عمل و عکس العمل، نیرویی به موشک وارد میکند که پیشرانه نام دارد. پیشرانی موشک خود فصل بزرگی از مبحث موشک است مباحثی مانند نوع سوخت نوع موتور ، شکل شیپوره ، خروجی و .....
اگر گازهای خروجی از موشک را به طریقی منحرف کنیم که نیروی عکس العمل وارد شده ، به انداز نسبت به محور طولی موشک کج شود آنگاه نیروی جانبی به موشک وارد خواهد شد که میتوان از آن برای منحرف کردن موشک به سمت دلخواه سود برد. طبیعی است که وقتی هوا یا دینامیک حرکت نداشته باشیم یا حضورشان ضعیف باشد مجبوریم روشهای ایرودینامیک را کنار بگذاریم. مثلاً در طبقات بالایی جو که هوا رقیق میشود استفاده از بالک جواب خوبی نمیدهد یا مثلاً در موشکهای هوا به هوا که از هواپیما شلیک میشوند، موشک پس از شلیک هنوز سرعت لازم برای استفاده از نیروی ائر دینامیک را نگرفته است و استفاده از بالک کارآیی ندارد در چنین مواردی باید از روشی غیر از ایرودینامیک مثلاً TVC استفاده کرد برای مثال در موشکهای بالستیک در مرحله ،پرتاب موشک با پیشرانه بزرگی به صورت عمودی روبه بالا میرود خواه ناخواه نیروی پیشران انحرافی از مرکز جرم خواهد داشت که باعث انحراف موشک از مسیر مورد نظر می.شود برای جبران این خطا استفاده از ایرودینامیک مقرون به صرفه نیست زیرا نیروی پیشران بسیار بزرگ بوده و مقابله ایرودینامیک با آن مشکلات زیادی دارد لذا استفاده از خود نیروی پیشران خیلی بهتر است. در چنین مواردی از TVC استفاده کنند همچنین در مواردی که سرعت مانور بالا مورد نیاز باشد TVC راه حل خوبی است . مثلاً در موشکهای هوا به هوا که برای غلبه بر مانور هواپیما باید دارای سرعت مانور بالا باشد از TVC استفاده میشود ، یا در موشکهایی که از کشتی پرتاب میشوند برای حذف نقاط کور ناشی از
تجهیزات موجود در عرشه بهتر است که موشک را به صورت عمودی پرتاب کنیم ولی میخواهیم هرچه سریعتر موشکها را در مسیر افقی مناسب قرار دهیم. برای چنین مانوری نیز TVC راه حل مناسبی است .
پارتیزان نیوز
مثلاً بخش هدایت میگوید که شتاب جانبی 5m/s رو به بالا لازم است و بحش کنترل با در نظر گرفتن حالت موشک
کنترل با جت جانبی :
برای کنترل موشک یک روش ساده و مؤثر استفاده از جتهای جانبی است . جت جانبی میتواند یک مسیر خروج هوای فشرده یا دیگر گازها باشد یا میتوان با روش انفجار نیروهای کوچک جانبی وارد کرد و یا روشهای دیگر .
استفاده از این روش برای کنترل مسیر چندان متداول نیست اما عملی است و از چند دهه قبل موشکهایی ساخته شده اند که از این روش استفاده می کند مثلاً موشک ضد تانک دراگون ۶۰ نارنجک کوچک حول بدنه خود دارد که آن را روی خط دید نگه میدارند. اخیراً نیز برخی شرکتها برای ساخت موشکهای ضد موشک کوچک و ارزان از این روش استفاده کرده اند .
در پایان همانند آنچه در بخش هدایت گفتیم، باید بگوییم که در کنترل نیز محدود به استفاده از روشی خاصی که معرفی شد نیستیم و ممکن است بسته به مورد روش جدیدی کارآمدتر باشد. اینجا نیز تلفیق روشهای مختلف کارآیی دارد مثلاً ممکن است پیچش و گردش را با روش TVC کنترل کنیم و چرخش را با جت جانبی یا در یک فاز از کنترل ایرودینامیک استفاده کنیم و در فاز دیگر از TVC مانند هر مسئله مهندسی دیگر بهترین روش را برحسب مورد باید یافت
سردار قاآنی: ایران بدون مخفیکاری و مقابل دوربینها با قدرت و صلابت عملیات وعده صادق را انجام داد
🚨 وزیر دفاع رژیم صهیونیستی: آذربایجان دارایی اسرائیل است
ده ماه پیش، زمانی که یوآف گالانت، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، سفر خود به آذربایجان را به پایان رساند، روابط اسرائیل و آذربایجان ستایش کرد و آذربایجان را "نه تنها یک شریک استراتژیک بلکه یک دارایی" خواند.
در این گفتگو، وزیر گالانت همچنین چالش های امنیتی پیش روی اسرائیل با تمرکز بر تهدید ایران را با آذربایجان به اشتراک گذاشت. وزیر گالانت بر پیامدهای منطقه ای و جهانی جاه طلبی های هسته ای ایران و همچنین تجاوزگری آن از طریق تروریسم نیابتی تاکید کرد.
منبع
مرکز مطالعات آذربایجان
🔸تعداد فوتیهای سیلاب مشهد به چهار نفر رسید
🔹️مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی: دو نفر در میدان انقلاب و دو نفر نیز در خیابان سپاه در نزدیکی بلوار سیدی مشهد براثر گرفتار شدن در سیلاب جان خود را از دست دادند.
🔹️همچنین از ظهر امروز تاکنون گزارش مفقود شدن ۱۲ نفر در استان براثر بارندگی و سیلاب دریافت شده است.
#وکیل_الرعایا
📍 @irmanewss | •ایـرمـانـیـوز•
🇷🇺🇮🇷🇺🇸مدیر اطلاعات ملی آمریکا: روسیه، چین و ایران برجسته ترین بازیگران خارجی هستند که به دنبال تأثیرگذاری بر انتخابات آمریکا هستند
پن: برای ابرقدرتی ایران باز هم دلیل میخواین😉
فوری🔥🇵🇸
منابع اسرائیلی:
یک ساختمان مملو از بمب با سربازان اسرائیلی در جبلیه منفجر شد که حدود 20 نفر از آنها کشته و زخمی شدند.
@AfandCorps|#felancer
دفتر رهبری با تعطیلی شنبه موافقت کردند؛
سه مرجع تقلید و همچنین دفتر رهبر انقلاب با تعطیلی شنبهها مشکلی نداشتند، این مسئله به معنای آن است که این مصوبه از نظر شرعی مشکل ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک بالن جاسوسی آمریکایی در شمال الحسکه سقوط کرد...
@AfandCorps|#felancer