🔹🔸🔹
🔰 دست کشیدن بر چهره و دعا کردن پس از شستن دستان
💠 قالَ رَسولُ الله صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه:إذا غَسَلتَ یَدَکَ بَعدَ الطَّعامِ فَامسَح وَجهَکَ و عَینَیکَ قَبلَ أن تَمسَحَ بِالمِندیلِ، و تَقولُ:
«اللّهُمَّ إنّی أسأَلُکَ الزّینَهَ وَ المَحَبَّهَ، و أعوذُ بِکَ مِنَ المَقتِ وَ البِغضَهِ
🌀حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:چون پس از غذا خوردن، دست خویش را شستی، پیش از این که آن را با دستمال، خشک کنی، بر صورت و چشمانت نیز دست بکش و بگو:
«خداوندا! من از تو آراستگی و دوستی مسئلت دارم و از دشمنی و کینه ورزی، به تو پناه می جویم».
📚المحاسن، ج 2، ص 204، ح 1603
📚 الدعوات، ص 143، ح 369
📚بحار الأنوار، ج 66، ص 359، ح 27.
💠 کانَ النَّبِیُّ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه إذا فَرَغَ مِن غَسلِ الیَدِ بَعدَ الطَّعامِ مَسَحَ بِفَضلِ الماءِ الَّذی فی یَدِهِ وَجهَهُ، ثُمَّ یَقولُ:
«الحَمدُ للّهِ الَّذی هَدانا و أطعَمَنا و سَقانا، و کُلَّ بَلاءٍ صالحٍ أولانا
🌀پیامبر خدا صلوات الله علیه و آله ، چون پس از غذا، شستن دست را به پایان می برد، با باقی مانده آبی که بر دستانش بود، بر صورت خویش دست می کشید و سپس می گفت:
«ستایش، خدایی را که ما را راه نمود و خوردنی و نوشیدنی داد و به ما هر نعمت نیکویی عنایت کرد».
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 304، ح 965
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 363، ح 38.
💠 عن المفضَّل: دَخَلتُ عَلی أبی عَبدِ اللّهِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ فَشَکَوتُ إلَیهِ الرَّمَدَ، فَقالَ لی:
أ وَ تُریدُ الطَّریفَ؟ ثُمَّ قالَ لی: إذا غَسَلتَ یَدَکَ بَعدَ الطَّعامِ فَامسَح حاجِبَیکَ، و قُل ثَلاثَ مَرّاتٍ:
«الحَمدُ للّهِ المُحسِنِ المُجمِل المُنعِمِ المُفضِلِ».
قالَ: فَفَعَلتُ ذلِکَ، فَما رَمِدَت عَینی بَعدَ ذلِکَ، وَ الحَمدُ للّهِ رَبِّ العالَمینَ
🌀 به نقل از مفضّل: بر امام صادق صلوات الله علیه وارد شدم و نزد او از چشم درد، اظهار ناراحتی کردم. به من فرمود: «آیا نکته ای تازه می خواهی؟».
سپس به من فرمود: «چون پس از غذا خوردن، دست خویش را شستی، بر ابروهایت دست بکش و سه بار بگو: «سپاس، خداوندِ نیکوکارِ زیباکردارِ بهره رسانِ فضیلت بخش را».
من این کار را انجام دادم و از آن پس، چشمانم درد نگرفت. سپاس، خداوند جهانیان راست.
📚الکافی، ج 6، ص 292، ح 5
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 367، ح 47.
💠 قالَ سَیِّدُنا وَ مَولانا الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ:مَسحُ الوَجهِ بَعدَ الوُضوءِ، یَذهَبُ بِالکَلَفِ، و یَزیدُ فِی الرِّزقِ
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:دست کشیدن بر چهره پس از وضو، کنجدک (کَک مَک) را از میان می برد و روزی را افزون می کند.
📚الکافی، ج 6، ص 291، ح 4
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 366، ح 46.
💠 قالَ سَیِّدُنا وَ مَولانا الإمام الصادق صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ:إذا تَوَضَّأتَ بَعدَ الطَّعامِ فَامسَح عَینَیکَ بِفَضلِ ما فی یَدَیکَ، فَإِنَّهُ أمانٌ مِنَ الرَّمَدِ
🌀مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود:چون پس از غذا دستانت را شستی، با باقی مانده آب، دستی بر چشمان خود بکش؛ چرا که مایه ایمنی از چشم درد است.
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 303، ح 959
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 363، ح 38.
💠 عن جَمیل بن دَرّاج: کُنتُ عِندَ أبی عَبدِ اللّهِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ فَدَخَلَ عَلَیهِ بُکَیرُ بنُ أعیَنَ و هُوَ أرمَد فَقالَ لَهُ أبو عَبدِ اللّهِ صلوات الله علیه: الظَّریفُ یَرمَدُ؟!
فَقالَ: و کَیفَ یَصنَعُ؟
قالَ: إذا غَسَلَ یَدَهُ مِنَ الغَمَرِ مَسَحَها عَلی عَینَیهِ.
قالَ: فَفَعَلتُ ذلِکَ فَلَم أرمَد
🌀 به نقل از جمیل بن دَرّاج: نزد امام صادق صلوات الله علیه بودم. بُکَیر بن اعیَن، در حالی که چشم درد داشت، وارد شد. امام صلوات الله علیه به او گفت: «انسان زیرک هم چشم درد می کشد؟!».
کسی پرسید: چه کند؟
فرمود: «هنگامی که چربی را از دستان خود شست، دستی بر چشمانش بکشد».
من این کار را انجام دادم و چشم درد ندیدم.
📚کشف الغمّه، ج 2، ص 376
📚بحار الأنوار، ج 62، ص 148،
🔹🔸🔹واحد بهداشت شورای دانش آموزی دبیرستان هدایتی###
🔰قم را بهتر بشناسیم
🎥قسمت بیست و یکم: آرامستان وادی السلام ( آرامگاه شهید نواب صفوی)
📪آدرس: خیابان خاکفرج _ خیابان سلطانی
🗓قدمت بنا: بازسازی قرن معاصر
#قم_گردی
#شهرنور
🔷 اداره فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی
معاونت پرورشی و فرهنگی استان قم
@qomparvareshi
هدایت شده از معاونت پرورشی و فرهنگی 🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿 هر روز با قرآن
💠 سوره مبارکه الْعَنْكَبُوت آیه ۶۹
🔸 والَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ
🌹۲۸ دی سالروزشهادت سردار شهید اسماعیل دقایقی (۱۳۳۳ - ۱۳۶۵) گرامیباد
♦️ اسماعیل دقایقی درسال ۱۳۳۳ در استان خوزستان و در شهر بهبهان در خانوادهای که به پاکدامنی و التزام به اصول و مبانی اسلام اشتهار داشت به دنیا آمد.
♦️وی در سال دوم هنرستان که با برپایی جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی مصادف بود ، در اعتصابی هماهنگ شرکت کرد و در همان سال با هدف منفجر کردن مجسمه رضاخان ملعون، که در خیابان 24 متری اهواز نصب شده بود، به اقدامی شجاعانه دست زد و قصد خود را عملی نمود، اما متاسفانه چاشنی مواد منفجره عمل نکرد.
♦️در سال 1353 دوبار به زندان افتاد و هربار پس از چند ماه که همراه با شکنجه بدنی و عذاب روحی بود، از زندان آزاد شد.
♦️پس از آزادی از زندان، از هنرستان نیز اخراج شد، اما در همان سال در رشته آبیاری دانشکده کشاورزی «دانشگاه اهواز» قبول شد و پس از دو سال تحصیل در این رشته، دوباره در کنکور شرکت کرد و به دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تهران که از لحاظ فضای مذهبی، سیاسی و علمی برای او مناسبتر از دیگر مراکز علمی و آموزشی بود ، وارد شد.
♦️در دانشگاه تهران برای مقابله با جریانات التقاطی و غیراسلامی موضع قاطعی داشت و در بحثهای آنان از مواضع اصلی اسلام دفاع میکرد و در جهت ملموس و عینی ساختن حقایق اسلامی برای همگان بسیار تلاش میکرد.
♦️وی در سال 1357 ازدواج کرد و با اوجگیری نهضت خروشان و توفنده مردم مسلمان ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) همچنان به مبارزه ادامه داد و در اعتصابات کارگران شرکت نفت نقش موثر و ارزندهای را عهدهدار بود و در ترور دو تن از افسران شهربانی بهبهان به طور غیرمستقیم شرکت داشت.
♦️اسماعیل دقایقی قبل از 22 بهمن به اتفاق یکی از دوستانش طبق برنامهای که داشتند به تهران آمد و با حضور در مبارزات مردمی، در فتح پادگانها نقش موثری ایفا نمود. پس از آن نیز با تلاش و جدیت تمام، در جلوگیری از غارتگری گروهکها و به هدر رفتن اسلحهها نقش بهسزایی داشت.
♦️وی علاقه وافری به ادامه تحصیل داشت، اما با توجه به ضرورتی که در عرصه انقلاب و دفاع احساس میکرد دانشگاه و تحصیل را ترک کرد و در سال 1358با یک نسخه از اساسنامه جهاد سازندگی(سابق) که دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاهها آن را تنظیم کرده بودند؛ به «آغاجری» رفت و به اتفاق عدهای از دوستان، جهاد سازندگی را راه اندازی کرد.
♦️هنوز چند ماه از فعالیت و تلاش همه جانبه او در این ارگان نگذشته بود که طی حکمی(در اوایل مردادماه 1358) مسئول تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه« آغاجری» شد.
♦️یک سال از فرماندهیاش در این منطقه میگذشت که به دلیل لیاقت و شایستگی زیاد، برای تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوزستان شتافت و با عهدهدار شدن مسئولیت دفتر هماهنگی استان، شروع به تشکیل و راهاندازی سپاه در شهرستانهای استان نمود.
♦️قبل از تجاوز نظامی عراق، زمانی که از درگیری خرمشهر باخبر شد سریعا خود را به آنجا رساند و با انتقال سلاح و مهمات به اتفاق شهید جهان آرا نقش اساسی در آمادگی رزمی مردم منطقه ایفا کرد.
♦️به دنبال شروع جنگ تحمیلی، به عنوان نماینده سپاه در اتاق جنگ «لشکر92 زرهی اهواز» حضور یافت و در شرایطی که با کارشکنیهای بنیصدر خائن مواجه بود در سازماندهی نیروها و تجهیز آنها تلاش گستردهای را آغاز کرد.
♦️در جریان محاصره شهر سوسنگرد توسط عراقیها، با مشکلات زیادی از محاصره خارج شد. بعدها به همراه شهید علمالهدی در شکستن محاصره سوسنگرد دلیرانه جنگید.
♦️در عملیات «فتحالمبین» نیز در قرارگاه لشکر فجر با سردار شهید بقایی که در آن زمان فرماندهی قرارگاه فجر را به عهده داشت، همکاری کرد.
♦️در سال 1362، مسئول راهاندازی دوره عالی مالک اشتر (ویژه آموزش فرماندهان گردان) شد. در زمان اجرای طرح مالک اشتر، عملیات خیبر در منطقه عملیاتی جزایر مجنون انجام شد و شهید دقایقی نیز با حضور در این نبرد فراموش نشدنی، فرماندهی یکی از گردانهای خط مقدم را به عهده داشت.
بعد از عملیات خیبر به پشت جبهه بازگشت و دوره یاد شده را در تابستان 1363 به پایان رسانید.
♦️پس از مدتی در لشکر 17 علیبن ابیطالب(ع) در کنار شهید دلاور «مهدی زینالدین» قرار گرفت و در نظم بخشیدن و سازماندهی لشکر، یار دیرینه خود را کمک کرد و با پذیرش مسئولیت طرح و عملیات لشکر، خدمات ارزندهای را به جبهه و جنگ ارائه کرد.
♦️هنگامی که فرماندهی«تیپ 9بدر» را پذیرفت، با تلاشی شبانهروزی، تمامی قدرت و امکانات خود را وقف انجام وظیفه الهی کرد و با توکل به خدا و پشتکار و جدیت در مدت کوتاهی موفقشد یگان رزم منسجم و قدرتمندی را پایهگذاری کند.
♦️اسماعیل دقایقی گردان «احرار» را از میان اسیران عراقی تشکیل داد. آنها به رغم آنکه اسیر بودند، با علاقه و اشتیاق در این گردان با ارتشی که خودشان سالها در آن ارتش بودند، میجنگیدند و بسیاری از آنها هم به شهادت رسیدند.
🌍