🌀 تاریخچهی تخریب حرم بقیع
📝 ظلم و جسارت وهابیت به آستان مقدس آلالله صلوات الله علیهم اجمعین
🔸 وهابیان دو بار، ابتدا در ۱۲۲۰ق و سرانجام در ۱۳۴۴ق با اتکا به فتوای ۱۵ تن از مفتیان مدینه، مبنی بر ممنوعیت اجماعیِ ساختن بنا بر روی قبور و لزوم تخریب قبور، به ویران کردن اماکن و بقعههای بقیع پرداختند.
1⃣ در سال ۱۲۲۰ق، وهابیان پس از یک سال و نیم محاصره و در نتیجه شیوع قحطی در مدینه، شهر را به دست گرفتند.
بنابر منابع موجود، سعود بن عبدالعزیز، پس از تسلیم شدن مدینه، همه اموال موجود در خزانههای حرم نبوی را توقیف کرد و همچنین دستور ویران کردن همه بناها و گنبدهای مدینه و از جمله قبرستان بقیع را صادر کرد.
بر همین اساس، بارگاه چهار امام شیعه و همچنین گنبد منسوب به حضرت فاطمه(س) که بیت الاحزان خوانده میشد، در حمله نخست وهابیان در سال ۱۲۲۰ق از میان رفت، و یا دچار خسارت جدی شد.
♨️ پس از این رخداد، دولت عثمانی، لشکری را برای تصرف مدینه و بازپسگیری آن از وهابیان فرستاد و در ذیالحجة ۱۲۲۷ق، حکومت بر مدینه را پس گرفت. بر همین اساس، محمود دوم، سیامین سلطان عثمانی، در سال ۱۲۳۴ق دستور بازسازی بارگاهها را صادر کرد.
2⃣ وهابیان بار دیگر در صفر ۱۳۴۴ق به مدینه حمله کردند. در این حمله، خسارتهایی به حرم نبوی و اماکن مذهبی وارد شد.
هفت ماه بعد، در رمضان ۱۳۴۴ق، شیخ عبدالله بن بُلَیهد (۱۲۸۴-۱۳۵۹ق) که از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۵ق، قاضی القضات مکه بود، وارد مدینه شد و با استفتائی از مفتیان مدینه، حکم تخریب قبور را دریافت کرد. بدین ترتیب در ۸ شوال ۱۳۴۴ق، بقعههای بقیع تخریب شد.
بر اساس اسناد موجود، پس از تخریب، ملک عبدالعزیز، پادشاه عربستان، در نامهای به تاریخ ۱۲ شوال ۱۳۴۴ق خطاب به عبدالله بن بلیهد، اقدامات وی در این باره را تحسین کرد.
🌐 ویکی شیعه
#هشت_شوال
#تخریب_بقیع
https://eitaa.com/parvazmosbat15
22.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فانوس
👌کارآمدی اجتماعی طلبه
باید در کار طلبگی #متخصص شویم ...
🎙استاد عالم زاده نوری
#آشنایی_با_طلبگی
https://eitaa.com/parvazmosbat15
14.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#رساله_خون
✅شهیدی که حاج #قاسم گفت افتخار میکنم کنارش نفس کشیده ام
🔶۴هزار شهید #روحانی که ۴۰ نفرشان مجتهد بوده اند
🔺زحمات روحانیت برای #انقلاب
روایت حاج حسین #کاجی
https://eitaa.com/parvazmosbat15
9.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فانوس
📹 | مهلت پذیرش حوزههای علمیه تمدید شد
#هستیم_برآن_عهد_که_بستیم
https://eitaa.com/parvazmosbat15
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نماورد_طلبگی
هشت میلیارد نفر منتظر تو هستند..
🔻هشت میلیارد نفر جامعه جهانی به دین و اسلام شناس نیاز دارند ...
https://eitaa.com/parvazmosbat15
#رسم_آئینگی
🌺 اگر حوزه علمیه نباشد،#اسلام به تدریج #محو می شود.
🎙آیتالله العظمی مکارم
آیه ۱۲۲ #سوره_توبه با صراحت بیان می کند که پیامبر (ص)دستور تشکیل حوزه علمیه دادند. خداوند دستور داد،که عده ای در مدینه تعلم در دین پیدا کنند و زمانی که مجاهدان به سوی آنها بازگشتند، به آنان تعلیم دهند.
معظم له بیان کردند: تعلیم پیامبر(ص) و #امام_علی(ع) در مسجد صورت می گرفت که این مساله تا زمان امام باقر و امام صادق(ع) ادامه داشت که حوزه علمیه شیعه گسترش عظیم پیدا کرد. پس از این حضرات مرحوم #شیخ_طوسی اولین نفری بودند که حوزه علمیه نجف را تاسیس کردند و در سایر شهرستان ها این روند توسعه یافت و سپس این حوزه در قم تشکیل شد.
📎 این مرجع تقلید تصریح کردند: این میراث بزرگ، از زمان #پیامبر_اکرم(ص) برای ما باقی مانده است. #حوزه_علمیه سند #افتخار ما است. اگر حوزه علمیه نباشد، اسلام به تدریج محو می شود.
https://eitaa.com/parvazmosbat15
#رسم_آئینگی
🌺 ماجرای طلبه شدن
شیخ مرتضی طالقانی
استاد آیت الله بهجت
او در ابتدا در كوههاي طالقان چوپاني مي كرد؛ روزي صداي تلاوت قرآن به گوشش مي رسد؛ از همان لحظه انقلاب روحي در او پديد مي آيد و به عشق طلبگی و براي تحصيل علوم ديني به اصفهان و سپس راهي نجف مي شود و بر اثر تلاش هاي شبانه روزي به مقامات و مدارج عالي در علم و اخلاق مي رسد.
📎 شيخ مرتضي داراي علم ضمير، قدرت تصرف و تسخير و صاحب كرامات فراواني بود. وی، اولین استاد آیت الله کشمیری بود که به شاگردش اجازه ذکر داده بود. او از دوران نوجوانی سید عبدالکریم، وی را به سیر و سلوک عرفانی راهنمایی کرد. بعدها آیت الله کشمیری دروس اخلاق این استاد را به رشته تحریر درآورد.
#درخانه_اگر_کس_است_یک_حرف_بس_است
https://eitaa.com/parvazmosbat15