🕋أَلَمْ تَرَوْا أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُمْ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَأَسْبَغَ عَلَيْكُمْ نِعَمَهُ ظَاهِرَةً وَبَاطِنَةًوَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًى وَلَا كِتَابٍ مُنِيرٍ ._سوره لقمان /۲۰
✨📖آیا ندانسته اید که خدا آنچه را در آسمان ها و آنچه را در زمین است، مسخّر و رام شما کرده، و نعمت های آشکار و نهانش را بر شما فراوان و کامل ارزانی داشته، و برخی از مردم اند که همواره بدون هیچ دانشی [بلکه از روی جهل و نادانی] و بدون هیچ هدایتی و هیچ کتاب روشنی درباره خدا مجادله و ستیز می کنند..
#کرونا
@darshainabazqoran
📝 روایت شده است كه مردی آیه «وَأَسْبَغَ عَلَیْكُمْ
نِعَمَهُ ظَاهِرَةً وَبَاطِنَةً» را در حضور امام باقر علیه
السلام تلاوت نمود.
🔸 امام علیه السلام فرمود:
👌نعمت ظاهری،👈 پیامبراکرم صلی الله علیه و آله
و سلم است و آن چه از معرفة الله و توحید
آورده است؛
👌و نعمت باطنی👈 ولایت ما اهل بیت علیهم السلام و پیمان مودّت ماست.
به خدا سوگند! قومی این نعمت ظاهر و باطن را پذیرفتند و قومی دیگر فقط ظاهر آن را پذیرفتند. از این رو خداوند فرمود:
🕋«یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ لاَ یَحْزُنكَ الَّذِینَ یُسَارِعُونَ فِی الْكُفْرِ مِنَ الَّذِینَ قَالُواْ آمَنَّا بِأَفْوَاهِهِمْ وَلَمْ تُؤْمِن قُلُوبُهُمْ»«۱»
✨📖[ای پیامبر! كسانی كه در كفر شتاب میورزند تو را غمگین نسازند؛ (چه) از آنان كه با زبان خود گفتند: ایمان آوردیم و حال آن كه دلهایشان ایمان نیاورده بود]
♦️پس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم هنگام نزول آن خوشحال گردید؛ زیرا خداوند ایمان آنها را نمیپذیرد، مگر با ولایت و محبت ما.«۲»
۱- مائده/ ۴۱.
۲- تفسیر قمی، ج ۲، ص ۱۴۲.
@darshainabazqoran
🕋 إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ ۚ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا .
سوره احزاب /۵۶
✨(همانا خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود و رحمت می فرستند. ای اهل ایمان! بر او درود فرستید و آن گونه که شایسته است، تسلیم او باشید.)
✅ امیرالمؤمنین علی علیه السلام پیرامون تفسیر این آیه فرمود:
🔅این آیه، ظاهر و باطنی دارد. ظاهر آن «صَلُّوا
عَلَیْهِ» و باطن آن «وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» است كه
یعنی در برابر كسی كه رسول خدا صلی الله علیه
و آله و سلم او را وصیّ و خلیفه خود قرار داد و
او را بر شما ترجیح و برتری داد و عهدی كه با او
بسته، سر تسلیم فرود آورید و از او اطاعت كنید.
این مطلبی كه شما را از آن آگاه نمودم، تأویلی
است كه تنها، كسی كه حس لطیف و ذهن
تشخیص درستی دارد، آن را میداند."۱"
🔰پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نیز فرمودند:
🔸فرشتگان بر من و علی(علیه السلام) درود فرستادند؛ زیرا تنها، شهادت و گواهی من و علی( علیهما السلام) به اینکه خدایی جز الله نیست و محمّد صلی الله علیه و آله و سلم بنده و رسول اوست، بهسوی آسمان بالا برده شد."۲"
🔸🔹🔸
۱. احتجاج، ص ۲۵۳.
۲. بحار الأنوار، ج۲۸، ص۳۵۱/ البرهان/ نورالثقلین.
@darshainabazqoran
💠قیام لله
🕋قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا ... آیه٤٦، سوره مبارکه سبا
📖بگو: من شما را فقط به یک حقیقت اندرز می دهم [و آن] اینکه دو دو و یک یک برای خدا قیام کنید، سپس بیندیشید ...
🔶یعقوببن یزید می گوید: از امام صادق "علیه السلام" تفسیر این آیه را پرسیدم. حضرت علیه السلام فرمود: «منظور، توصیه به ولایت است».
🔺به حضرت" علیه السلام" عرض کردم:
«ماجرای نازلشدن این آیه چگونه بوده است»؟
حضرت علیه السلام پاسخ دادند: «رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم #امیرالمؤمنین علیه السلام را جانشین خود برای مردم قرار داد و فرمود: «هرکه من مولای او هستم، علی "علیه السلام "مولای اوست».
🔹مردی شروع به سخنگفتن پشت سر رسول خدا "صلی الله علیه و آله و سلم" کرده و گفت: «محمّد صلی الله علیه و آله و سلم هر روز ما را به امر جدیدی فرامیخواند و میخواهد اهل بیت خود را بر ما مسلّط سازد.
🔹اینگونه بود که خداوند عزّوجلّ دربارهی این موضوع، آیهای بر پیامبر خود "صلی الله علیه و آله و سلم " نازل کرد و فرمود:
🕋 قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ، یعنی آنچه را که پروردگارتان بر شما واجب ساخته است به شما ابلاغ کردهام.
🔸عرض کردم: «پس معنای سخن خداوند:
🕋 أَن تَقُومُوا لِلهِ مَثْنَی وَ فُرَادَی چیست»؟
💢امام صادق علیه السلام پاسخ دادند:
«منظور از مَثنی (دوتایی)، اطاعت از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و #امیرالمؤمنین علیه السلام و منظور از فرادی (تنهایی و تکی)، اطاعت از امامانی است که از نسل آن دو، پس از آن دو میآیند، است و - ای یعقوب! - به خداوند سوگند! آیه، معنایی غیر از این ندارد».
📚بحار الأنوار، ج۲۳، ص۳۹۱
📓 تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۴۶۶/
📔فرات الکوفی، ص۳۴۵؛ «تفاوت لفظی»/ البرهان
#پدر_موشکی_ایران
@darshainabazqoran
💠#حسرت
🕋 ويَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا(۲۷)
🕋يَا وَيْلَتَى لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا (فرقان:۲۸)
(سوره مبارکه فرقان)
📖و روزی که ستمکار، دو دست خود را [از شدت اندوه و حسرت به دندان] می گزد [و] می گوید: ای کاش همراه این پیامبر راهی به سوی حق برمی گرفتم، (۲۷) ای وای، کاش من فلانی را [که سبب بدبختی من شد] به دوستی نمی گرفتم، (۲۸)
🔰امام باقر علیه السلام فرمودند:
یَا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ؛ یعنی [ای کاش] در کنار ولایت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ولایت #امیرالمؤمنین علی علیه السلام را نیز قبول میکردم."۱"
🔰امام صادق علیه السلام درباره این آیه فرمود: « مراد از سَبیل {راه} در این آیه #امیرالمؤمنین علی علیه السلام است»"۲"
✅از امام باقر و امام صادق علیهما السلام نقل است:
«این آیات در شأن دو نفر از مشایخ قریش نازل شده است؛ به زبان اسلام آوردند ولی با رسول خدا منافقانه رفتار می کردند. بین این دو نفر برادری و رفاقت وجود داشت و یکی باعث انحراف دیگری از راه حق شد و هردو هلاک شدند.
خداوند داستان آنان را در آخرت حکایت می کند که در هنگام نزول عذاب به یکدیگر چه می گویند. در آن هنگام ناراحت و محزون و از رفتار خود پشیمان می شوند، اما پشیمانی دیگر سودی ندارد»"۳"
۱. بحارالأنوار، ج۳۵، ص۳۶۳
۲. تأويل الآيات الظاهرة، ص ۳۷۰
۳. البرهان في تفسير القرآن، ج۴، ص۱۳۲
@darshainabazqoran
#هرجمعه_یک_آیه_درمورد_امام_زمان (عج)
📝جزء چهارم/سوره آل عمران آیه۱۴۰
🕋 إِنْ يَمْسَسْکُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَ تِلْکَ الْأَيَّامُ نُداوِلُها بَيْنَ النَّاسِ وَ لِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا وَ يَتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَداءَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الظَّالِمينَ
📖« اگر آسیبی به شما رسیده باشد، به دشمنان شما نیز آسیبی همانند آن رسیده است، و این روزگار را [برای عبرت] در میان مردم میگردانیم، و تا خداوند مؤمنان را معلوم بدارد و از شما گواهانی بگیرد و خدا ستمکاران را دوست ندارد».
💎امام صادق (علیه السلام)- وَ تِلْکَ الْأَیَّامُ نُداوِلُها بَیْنَ النَّاسِ یعنی: این روزها را میان مردم میگردانیم. از زمان خلقت آدم همیشه دولتی از خدا و دولتی از شیطان بوده، پس در این زمان دولت خدا کجاست؟ آگاه باشید که صاحب دولت خدا قائم آل محمّد (علیهم السلام) است.
📚بحارالأنوار، ج۵۱، ص۵۴/ العیاشی، ج۱، ص۱۹۹
@darshainabazqoran
🌐فرمايش حضرت وليّعصر(عجلالله تعالی فرجه):
بسيار دعا کنيد براےتعجيل فرج که آن فرج شما است.
💠 معنی حاصل شدن فرج برای دعا کننده چیست ؟
حاصل شدن فرج برای دعا کننده:
1⃣ اینکه به آروزهای دنیائی و حوائج و خواسته های مختلفی که در راه آنها تلاش می کند ، به برکت این دعا خواهد رسید زیرا که این دعا وسیله ی هر گونه خیر و صلاح است .
2⃣ اینکه خداوند به برکت این دعا به جای امیدی که دارد ، از او هم و غم را دور می سازد و حاجتش را بر می آورد ، زیرا که کمک به مظلوم سبب یاری خداوند به کمک کننده است.
3⃣ اینکه خداوند متعال صبر و استقامت در محنتها و سختیها را به او عنایت فرماید و در نرسیدن به مقصود به او تحمل دهد ، و دشواریها را بر او آسان گرداند همچنانکه آهن را برای داوود نرم کرد .
✅البته تمام این حرفها بر فرض آن است که حکمت الهی بر آن نباشد که فرج کلی واقع شود و آن صاحب دعوت نبوی و صولت حیدری و شجاعت حسینی ظهور یابد ، که اگر آن فرج واقع شود مقصود نهائی و منظور اصلی تحقق یافته است.
📚مکیالالمکارم،۱/ ۴۲۰
@darshainabazqoran
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خدایا ما بندگان شیفته ولی تو هستیم😔
#پیشنهاد_دانلود
اللهم عجل لولیک الفرج
@darshainabazqoran