✅پرسش:
اگر هنگام تلاوت قرآن یا دعا پایمان دراز باشد، اشکالی دارد؟
🌺پاسخ:
اين کار در هنگام تلاوت قرآن ممکن است دلايل مختلفي داشته باشد. مثلا فردي به خاطر درد پا امکان جمع نشستن را ندارد و يا آسيب مي بيند. در عين حال ميخواهد از فيض شنيدن قرآن بهره مند شود. طبيعي است که قصد بي احترامي ندارد و کار او اشکالي ندارد.
📌حالت دوم اين است که اين کار به خاطر بي اعتنايي به تلاوت قرآن و بي اهميتي به آن باشد. کار او با چنين نيتي بي حرمتي به قرآن محسوب ميشود و اشکال دارد.
📌 حالت سومي هم وجود دارد که فرد قصد بي احترامي ندارد و کارش از روي بي اهميتي به قرآن نيست. بلکه مثلا از روي تنبلي است که پاي خود را جمع نمي کند. در اين صورت اگر ديگران از کار او تلقي بي احترامي به قرآن را نکنند اشکال ندارد اما در عين حال بهتر است رعايت کند.
مسائل ديگري هم در قضاوت موثر است. مثل اينکه قرآن از تلوزيون پخش ميشود و يا به صورت زنده از روي قرآني که در مجلس باز است ميخواند. طبيعي است که رعايت ادب در حالت دوم لزوم بيشتري دارد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
📌نه تنها خود را، بلکه کشور را باید بسازید.
☘️وجود شما عزیزان برای کشور یک نعمت است؛ در خطّ مستقیم، صراط مستقیم خودتان را حفظ کنید، نگه دارید. این کشور به شما احتیاج دارد؛ به معنای واقعی کلمه احتیاج دارد.
🌸 باید شما بسازید این کشور را؛ شما باید پیش ببرید این کشور را؛ نسل جوان باید این کار را بکند.
▪️البتّه از آن جوانی که در خطّ مسائل حقیر مادّی و موادّ مخدّر و مانند اینها است که خب توقّعی نیست؛
✨آن جوان پُرانگیزه، آن جوان بااحساس، آن جوانی که احساس مسئولیّت میکند -یعنی شماها، یعنی مجموعهی جوان متدیّن کشور- اینها هستند که آینده را خواهند ساخت.
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در تاریخ ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
✅پرسش:
امام حسن عسکري چگونه از دنيا رفتند؟
🌺پاسخ:
شهادت آن حضرت را روز جمعه هشتم ماه ربيع الاول سال 260هجري نوشته اند.
🔳علت شهادت آن حضرت را سمي مي دانند که معتمد عباسي در غذا به آن حضرت خورانيد و بعد، از کردار زشت خود پشيمان شد. بناچار اطباي مسيحي و يهودي که در آن زمان کار طبابت را در بغداد و سامره به عهده داشتند، به ويژه در مأموريتهايي که توطئه قتل امام بزرگواري مانند امام حسن عسکري (علیه السلام) در ميان بود، براي معالجه فرستاد. البته از اين دلسوزيهاي ظاهري هدف ديگري داشت، و آن خشنود ساختن مردم و غافل نگهداشتن آنها از حقيقت ماجرا بود.
▪️بعد از آگاه شدن شيعيان از خبر درگذشت جانگداز حضرت امام حسن عسکري (علیه السلام) شهر سامره را غبار غم گرفت، و از هر سوي صداي ناله و گريه برخاست. مردم آماده سوگواري و تشييع جنازه آن حضرت شدند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#امام_عسکری
#اهل_بیت
✅پرسش:
معني کلمه عسکري چيست وچرا امام يازدهم راعسکري لقب داده اند؟
🌺پاسخ:
عسکر به معناي لشگر و منطقه نظامي است.
خلفاي عباسي براي زيرنظر داشتن فعاليتهاي فرهنگي، علمي و سياسي امام هادي(عليه السلام) ، آن حضرت را در سال 236هـ .ق. از مدينه به سامرا انتقال و در محله عسکر سکونت دادند.
📌چون امام حسن عليه السلام و پدر بزرگوارش امام هادي (علیه السلام) در محله عسکر قرارگاه نظامی در شهر سامرا زندگي مي كردند و به عسکري لقب يافتند.(1)
▪️ و اين لقب مشترک بين آن حضرت و پدرشان امام هادي(عليه السلام) مي باشد وانها را عسکريين گفته اند.
پي نوشت:
1. صدوق، علل الشرايع، قم، مکتبة الطباطبائى، ج 1، باب 176، ص 230 * صدوق، معانى الأخبار، تهران، مکتبة الصدوق - مؤسسة دار العلم، 1379 ه'. ق، ص 65 * بحارالانوار، ج 50، ص 113، ح 1.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#امام_عسکری
#اهل_بیت
▪️امروز که صاحبِ عزایت زهراست
▪️چشم همه از غم تو دریا دریاست
▪️داغ تو شکست قامت عالم را
▪️تو رفتی و «سُرَّ مَن رَأی» بی معناست
🔳 #شهادت_امام_حسن_عسکری (علیه السلام) یازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت بر تمامی شیعیان جهان تسلیت باد.
🔹 @pasokhgoo1👈
✅پرسش:
لطفا از امام حسن عسکري علیه السلام بگویید.
🌺پاسخ:
چون سوال کلي و پاسخ آن طولاني است و از حوصله پيام رسان خارج است بنده به اختصار مطالبي را عرض کرده و سپس کتاب به شما معرفي ميکنم.
🍀امام حسن عسکري يازدهمين امام شيعيان و فرزند امام هادي است. نام مادر آن امام حديث است. ايشان القاب متعددي دارند از جمله انها زکي، هادي نقي، رفيق است. کنيه وي ابالحسن است.(1) امام در سال 232 در مدينه به دنيا امد(2) و در سال 260 قمري به دستور معتمد عباسي در سن 28 سالگي به شهادت رسيد.(3)
▪️ امام برادري به نام جعفر کذاب داشت که پس از شهادت حضرت ادعاي امامت کرد. (4) معتز(5) و مهتدي عباسي (6) هردو قصد شهاردت امام را داشتند که موفق نشدند.
🍀همسر او مليکا مادر حضرت مهدي است. ايشان فقط يک فرزند داشته اند که همان حضرت حجت است. امام در سنين کودکي در سال 236 به همراه پدر بزرگوارش به اجبار خليفه عباسي به سامرا امد(7).
🍃امام حسن عسکري بيشتر عمر شريفش را در سامرا بود. ايشان تنها امامي بود که به حج مشرف نشد. ايشان شش سال امامت کرد.
📚براي مطالعه بيشتر به آثار زير مراجعه فرماييد.
1. پرسش هاي مردم و پاسخ هاي امام حسن عسکري از احمد قاضي زاهدي
2. پيشوايان هدايت (خورشيد سامرا، امام حسن عسکري از سيد منذر حکيم
3. چهره هاي درخشان سامر از علي رباني خلخالي
4. زندگاني امام حسن عسکري از باقر شريف قريشي
5. شکوه سامرا از محمدحسن حيدري
📚پي نوشت:
1. طبري دلائل الامامه ص 424
2. مفيد ارشاد ج 2 ص 313
3. همان ج 2 ص 314
4. طبسي، حياة الامام عسکري، ص 320-324
5. الغيبه طوسي، ص 208
6. کافي کليني، ج 1 ص 329
7. اثبات الوصيه مسعودي ص 259
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#امام_عسکری
#اهل_بیت
✅پرسش:
امام حسن عسکري چند فرزند داشت؟
🌺پاسخ:
هر چند برخي از نويسندگان نام چند فرزند براي امام حسن عسکري ـ عليه السّلام ـ ذکر کرده اند اما قول مشهور اين است که:
👈 از ايشان تنها يک فرزند، هم نام و هم کنيه با رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ متولد شده است. علاوه بر اين که تقسيم ميراث آن حضرت ميان مادر و برادر ايشان نيز مي تواند مؤيد قول مشهور باشد، که به آن اشاره خواهيم کرد.
🔹گفته شد برخي از نويسندگان چند فرزند براي امام حسن عسکري ـ عليه السّلام ـ ذکر کرده اند از جمله اين فرزندان «محمد، موسي، فاطمه، عايشه، حسين و...»[حسيني، سيد محمد رضا، تاريخ اهل البيت(ع)، قم، مؤسسه آل البيت(ع)، 1410ق، ص112 به نقل از هداية المخطوطه.]
👈اما به نظر مي رسد اين اقوال صحيح نباشد، چرا که:
علماي شيعه تنها فرزند امام حسن عسکري ـ عليه السّلام ـ را حضرت مهدي (عج) مي دانند و نام ديگري را ذکر نکرده اند.
🍀در اين رابطه شيخ مفيد که کتابش از اعتبار خاصي برخوردار است، مي نويسد: «امام بعد از امام حسن عسکري ـ عليه السّلام ـ فرزندش بود که هم نام و هم کنيه رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ بود و امام حسن ـ عليه السّلام ـ به جز او فرزندي نداشت نه ظاهراً و نه باطناً مادر اين فرزند کنيزي به نام نرجس بوده است.[شيخ مفيد، ارشاد،ج2ص 339.]
🌱کليني در کافي مي نويسد: فرزندي براي امام حسن عسکري ـ عليه السّلام ـ به دنيا آمد و او را محمد نام نهادند[کليني، کافي، تهران، مکتبه الصدوق، 1381، ج 1، ص 264.]
☘️طبرسي در اعلام الوري همين قول را ذکر کرده است ومي نويسد فردي از امام حسن عسگري ـ عليه السّلام ـ سؤال کرد: آقاي من آيا براي شما فرزندي هست؟ حضرت فرمود بله. سؤال کرد، اگر امري اتفاق بيفتد در کجا از او مي توانم سؤال کنم؟ حضرت فرمود: در مدينه.[طبرسي، اعلام الوري، قم، مؤسسه آل البيت(ع)، 1417ق، ج 2، ص 251.]
🌸علامه مجلسي در بحارالانوار مي نويسد: اينکه حضرت مهدي (عج) برادري به نام موسي داشته باشد. اين خبر غريب است.[ سيد محمد رضا حسيني، همان، ص 112 به نقل از بحارالانوار، ج 13، ص 116.]
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#امام_زمان
#اهل_بیت
✅پرسش:
چگونه امام زمان را محور زندگي خود قرار دهيم
🌺پاسخ:
1- بهترين راه تشکيل سبک زندگي با محوريت امام زمان اين است که بايد بدانيم که او شاهد و ناظر اعمال ماست ؛ در اين صورت بايد خود را در محضر امام معصوم ببينيم و ادب حضور هميشه رعايت کنيم.
✨ما به عنوان منتظران ظهور مصلح موعود، بايد باور کنيم که امام مهدي(عج)، با وجود غيبت ظاهري، امام زنده و حاضر و شاهد بر اعمال ماست و آن حضرت مسووليت هايي از ما مي خواهد که بايد به آنها عمل کنيم.
🔹امام به عنوان حجت الهي، معيار و شاخص است و ما وظايفي نسبت به آن حضرت بر عهده داريم؛ آن چه موجب احساس وظيفه در زمان غيبت مي شود، بر اين اساس است که او امام و حجت خداوند بر ماست ولي چون غايب است ... وظايف سنگين و مهمي بر دوش ماست که مي تواند در ابعاد مختلف زندگي خود را نشان دهد. در اين راستا معيار سنجش عملکرد افراد در دوران غيبت ، اطاعت و تبعيت از ايشان است .
2-📌نکته ديگر در اينکه زندگي ما بر محوريت امام زمان باشد ، داشتن زندگي صالحانه يعني رفتار و گفتار پاک و با تقوا و عفاف و ورع است . به قول مشهور «منتظران مصلح خود ، بايد صالح باشند» .
🔹مؤمنان و شيعيان امام زمان (عج)، بايد خود و اعمال خويش را در محضر آن حضرت ببينند و از ترس اين که مبادا خاطر شريف آن عزيز را مکدر نمايند و يا محروم از عنايات ويژه ي حضرتش گردند، براي قرب بيشتر و جلب توجه خاص آن حضرت در راه تعالي بايد بيشتر تلاش کنند و مواظب باشند که نکند خداي ناکرده با اعمال و کردار ناپسند خويش خاطر آن حضرت را از خويش مکدر نمايند.
🌺تنها چيزي که موجبات رضايت قلب مهربان آن حضرت از ما را فراهم مي سازد، انجام واجبات الاهي و ترک محرمات است. بنابراين اگر کسي به دستورات خداوند عمل نمايد و وظايفي را که خداوند بر او مقرر کرده است، به درستي انجام دهد، يقيناً امام زمان (عج) از او راضي خواهد بود. و زندگي اش بر محوريت امام زمان قرار مي گيرد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#امام_زمان
#اهل_بیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ #عید_تفرقه !!
💥بررسی تاریخی تحلیلی مراسم " #عیدالزهرا "
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo 👈
✅پرسش:
ائمه علیهم السلام در چند سالگي به امامت رسيدند؟
🌺پاسخ:
با توجه به اينکه معمولاً تاريخ ولادت ائمه(عليهم السلام) اختلافي است،نمي توان بطور قطعي و صددرصد سن آن بزرگواران هنگام آغاز امامت را بيان کرد. اما بر اساس قول مشهور در مورد تاريخ ولادت آن حضرات،سن آنها هنگام رسيدن به امامت اينگونه است:
1. امام علي(عليه السلام) : 33 ساله.
2. امام حسن(عليه السلام): 38 ساله
3. امام حسين(عليه السلام): 46 ساله
4. امام سجاد(عليه السلام): 22 ساله
5. امام باقر(عليه السلام): 39 ساله.
6. امام صادق(عليه السلام): 31 ساله.
7. امام کاظم(عليه السلام): 20 ساله.
8. امام رضا(عليه السلام): 35 ساله.
9. امام جواد(عليه السلام): 8 ساله.
10. امام هادي(عليه السلام): 8 ساله.
11. امام حسن عسکري(عليه السلام): 22 ساله.
12. امام زمان(عليه السلام): 5 ساله.
منبع: سيره پيشوايان،مهدي پيشوايي
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#امامت
#اهل_بیت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا واقعا امام زمان (عج) از حال شیعیان آگاه است؟
✍️پاسخ:
✅اين نكته كه به طور كلي اولياء و بندگان خاص خداي متعال از حال ديگر بندگان با خبر اند و حتي نامه اعمال آن ها از ديده شان پنهان نيست، دیدگاهی است قرآنی. قرآن در بعضي از آيات خود به اين موضوع اشاره كرده است:
خدا و رسول و مومنين شاهد و ناظر بر اعمال ما هستند:"وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ"(۱)
بگو: عمل كنيد! خداوند و فرستاده او و مؤمنان، اعمال شما را مى بينند! و به زودى، به سوى داناى نهان و آشكار، بازگردانده مى شويد و شما را به آنچه عمل مى كرديد، خبر مى دهد!
يكي از راويان از امام صادق (علیه السلام) تفسير آيه شريفه را سوال كرد، حضرت فرمود:" هُمُ الْأَئِمَّةُ"(۲) يعني مومنين، امامان معصوم سلام الله عليهم اجمعين هستند.
علامه طباطبايي نوشته است،: "هر عملي كه انسان انجام مي دهد، از خير يا شر، خدا و رسول و مومنان (كه امامان معصوم سلام الله عليهم اجمعين اند) حقيقت عمل خير يا عمل شر را مشاهده مي كند.". (۳)
📚پی نوشت:
۱. سوره توبه، آيه ۱۰۵.
۲. مجلسي محمد باقر، بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، ج۲۳، ص ۳۵۳.
۳. طباطبايي محمد حسين، تفسير الميزان، ترجمه موسوي همداني محمد باقر، ج ۹، ص ۳۹۸.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
✅پرسش:
چه کتاب و سخنراني براي پي بردن به وجود به ائمه و معصومين و حقانيت راه انها و مخصوصا قيام عاشورا پيشنهاد ميديد؟
🌺پاسخ:
درباره وجود ائمه(عليهم السلام) و حقانيت راه آنها کتابها و مقالات فراواني نوشته شده است.
🔸کسي که اهل مطالعه و تحقيق باشد،بعد از مراجعه دلايل عقلي و نقلي در مورد لزوم نبوت و امامت به اين نتيجه قطعي خواهد رسيد که قطعاً و يقيناً بندگان برگزيده اي بعنوان پيامبر يا امام وجود داشته و دارند و زمين هيچگاه از حجت الهي خالي نخواهد بود.
☘️بعد از اثبات ضرورت وجود امام،با مراجعه به منابع تاريخي در مورد زندگي و سيره و رفتار آن بزرگواران به راحتي مي توان مطالب مورد نياز را استفاده کرد.
📚کتابهايي همچون منتهي الامال نوشته محدث قمي،کتاب الارشاد نوشته شيخ مفيد،کتاب سيره پيشوايان نوشته استاد مهدي پيشوايي و صدها کتاب ديگر به بيان شرحال و زندگاني ائمه(عليهم السلام) پرداخته اند بگونه اي که جاي کمترين شک و ترديد در مورد وجود داشتن آن بزرگواران باقي نخواهد ماند.
از جمله مقالات در لينک زير:
http://www.valiasr-aj.com/persian/valiasr-aj/pdf/5017.pdf
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#اهل_بیت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰دلیل رغبت حضرت خدیجه (س) برای ازدواج با پیامبر (ص) چه بود؟
✍️پاسخ:
✅بی تردید ازدواج یکی از ثروتمندان عرب، با جوانی که از مال دنیا بهره چندانی ندارد، نمیتواند ریشه در دلایل و انگیزه های مادی داشته باشد. بنابر این در ریشه یابی این جریان باید جهات معنوی را دنبال کرد.
✍️آیت الله جعفرسبحانی در کتاب فرازهایی از تاریخ اسلام،[۱] به چهار نمونه از این شواهد اشاره می کنند که به طور خلاصه بیان می کنیم:
۱- چنانکه می دانید پیامبر (ص) پیش از ازدواج با خدیجه، زمام تجارت وی را بر عهده داشت. غلام خدیجه به نام میسره، در سفر تجاری همراه پیامبر بود.
پس از بازگشت کاروان، میسره آنچه را در سفر دیده بود برای خدیجه تعریف کرد، از جمله اینکه: محمد (ص) بر سر موضوعی با تاجری اختلاف پیدا کرد. آن مرد به او گفت: به لات و عزّی سوگند بخور تا سخن ترا بپذیرم. محمد (ص) در پاسخ گفت:
پست ترین و مبغوض ترین موجودات پیش من، همان لات و عزی است که تو آنها را می پرستی[۲] و نیز این جریان را که در نزدیک "بصری" (شهر شام)، محمد (ص) زیر سایه درختی نشسته بود، در این حال چشم راهبی که در صومعه نشسته بود به محمد امین (ص) افتاد.
وی از من نام او را سوال کرد و من پاسخ دادم، آنگاه وی گفت: این مرد که زیر سایه این درخت نشسته است، همان پیامبریست که در تورات و انجیل درباره او بشارتهای فراوانی خوانده ام.[۳]
خدیجه با شنیدن این کرامت، شوق مفرطی که سرچشمه آن علاقه به معصومیت محمد «ص» بود، در خود احساس کرد و بی اختیار گفت: میسره! کافی است، علاقه مرا به محمد دو چندان کردی.... سپس آنچه را از میسره شنیده بود برای ورقه بن نوفل نقل کرد و ورقه به او گفت: صاحب این کرامات، پیامبر عربی است.[۴]
۲- روزی خدیجه در خانه خود نشسته بود و یکی از دانشمندان یهود نیز در آن محفل بود، اتفاقاً محمد (ص) از کنار منزل آنها گذشت و چشم آن دانشمند به او افتاد، آن دانشمند فوراً از خدیجه خواست که از محمد (ص) تقاضا کند چند دقیقه در این مجلس شرکت کند.
پیامبر (ص) تقاضای دانای یهود مبنی بر نشان دادن علایم نبوت در بدن خود را پذیرفت.... پس از آنکه دانای یهود از وجود علایم نبوت در محمد (ص) خبر داد خدیجه پرسید:
از کجا می گویی که او حائز چنین مقامی می شود؟ پاسخ داد: من علائم پیامبر آخر الزمان را در تورات خوانده ام و از نشانه های او این است که پدر و مادر او می میرند و جد و عموی وی از او حمایت می کنند و از قریش زنی را انتخاب می کند که سیده قریش است. آنگاه افزود: خوشا به حال کسی که افتخار همسری او را به دست آورد.
۳- ورقه بن نوفل که عموی خدیجه و از دانایان عرب بود، مکرر می گفت: «مردی از میان قریش برای هدایت مردم از طرف خدا برانگیخته می شود و یکی از ثروتمندترین زنان قریش را می گیرد» و چون خدیجه ثروتمندترین زن قریش بود، گاه و بیگاه به خدیجه می گفت: «روزی فرا می رسد که تو با شریفترین مرد روی زمین وصلت کنی.»
۴- خدیجه شبی در خواب دید که خورشید بالای مکه چرخ خورد و کم کم پائین آمد و در خانه او فرود آمد. ورقه خواب وی را چنین تعبیر کرد که: «با مرد بزرگی ازدواج خواهی کرد که شهرت او عالم گیر خواهد شد.»
از طرف دیگر باید توجه داشت که پیامبر اکرم (ص) نیز گر چه از ثروت محروم بود، اما اولا از خاندان معروف قریش بود و ثانیا به راستگویی، امانتداری و اخلاق پسندیده شهرت داشت. چنانکه ابوطالب در مجلس عقد، برادر زاده خود را چنین معرفی کرد:
«برادر زاده من، محمد بن عبدالله (ص)، با هر مردی از قریش موازنه و مقایسه شود، بر او برتری دارد و گر چه از هر گونه ثروتی محروم است، اما ثروت سایه ای است رفتنی و اصل و نسب چیزی است ماندنی.»[۵]
همه این امور نشان می دهد این ازدواج ریشه در جهات معنوی داشته است و به هیچ وجه انگیزه مادی در آن دخالت نداشته است.
در پایان به ذکر حدیثی از پیامبر «ص» در شأن خدیجه اشاره میکنیم که می فرماید: «بهشت مشتاق دیدن چهار زن است: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون)، خدیجه دختر خویله، و فاطمه دختر محمد «ص».[۶]
📚منابع:
[۱]- ص ۸۲- ۸۵
[۲]- طبقات کبری، ج ۱، ص ۱۳۰.
[۳]- بحار/ ۱۶/ ۱۸.
[۴]- سیره ابن هشام، ج ۱، ص ۷۶.
[۵]- مناقب، ج ۱، ص ۳۰. بحار، ج ۱۶، ص ۱۶.
[۶]- بحار، ج ۴۳، ص ۵۳.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
✅پرسش:
چطور علاقه ام به امام زمان بيشتر بشود؟
🌺پاسخ:
اولين قدم، ايجاد يک سنخيت بين خودمان و امام زمان است. تا همانندي نسبي نباشد محبتي شکل نخواهد گرفت. وقتي فاصله روحي و فکري ما با اماممان زياد باشد چطور مي خواهيم توقع محبت دائمي داشته باشيم و محبت ايشان در دل ما جاي بگيرد؟
👈آية الله بهجت رحمة الله عليه درمورد راه ايجاد ارتباط با اهل بيت عليهم السلام مي فرمودند:» راه ايجاد ارتباط با اهل بيت عليهم السلام و مخصوصاً حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف عبارت است از:
1- معرفت خداوند متعال
2- اطاعت محض از پروردگار
اين دو موجب حب به خداوند و محبت نسبت به همه آن ها که خدا آنان را دوست مي دارد- مثل انبياءو اوصياء- مي شود. مخصوصاً موجب علاقه و ارتباط با محمد و آل محمد صلي الله عليه و آله و سلم مي شود که نزديک ترين آن ها به ما حضرت صاحب الامر است.» (بهارانه، سيد مهدي شمس الدين، ص58)
☘️اگر ما در انجام واجبات و ترک محرمات که عصاره بندگي است کوتاهي نکنيم قطعا امامي که ياد ما را فراموش نخواهد کرد نيز به ما نظر لطف خواهد کرد.
🌺اما در حوزه عمل، براي رسيدن به معرفت و محبت امام زمان موارد زير نيز مدد کار ما خواهد بود:
1-📌 طهارت نفس:
اولين طريق عالي براي ارتباط با حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف، انجام دادن واجبات و ترک معاصي و گناهان است.
2- 📌توسل به ائمه اطهار: يکي از شاه کليد هاي ارتباطي ما براي رسيدن به قرب الهي ارتباط با ائمه اطهار است. اگر ما در کنار خود سازي که انجام مي دهيم از اين بزرگواران نيز مدد بجوييم آن گاه در کار ما نه تنها تسريع خواهد شد بلکه عنايت ويژه امام عصر نيز ما را فرا خواهد گرفت.
3-📌 شناخت احوالات اين عزيزان و بزرگواران به ما انگيزه اي مضاعف مي دهد.
4-📌 همساني با امام. اگر كسى بخواهد به انسان ديگرى نزديك شود، چارهاى ندارد جز اينكه بكوشد نوع اعتقاد، باورها، صفات و رفتار خود را به ايشان نزديك سازد تا از اين طريق شيعه و پيرو واقعى او باشند.
5- 📌كسب فضايل اخلاقي
يكى ديگر از راه هاي ارتباط معنوي با امام، آراستن درون با فضايل انسانى و اخلاقى است ؛ يعنى، همان طور كه قرآن مىفرمايد: «اگر مىخواهيد محبوب خدا باشيد، تقوا پيشگى كنيد» ؛ اين قانون در مورد حضرت مهدى(عج) نيز هست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#امام_زمان
#اهل_بیت
✅پرسش:
آیا شنیدن قرآن ثواب دارد؟
🌺پاسخ:
هر کاري که براي انسان تعالي معنوي و تکامل اخلاقي و اعتقادي داشته باشد داراي ثواب است. در رابطه با قرآن هم علاوه بر اينکه خواندن آن داراي ثواب است شنيدن آن نيز ثواب دارد. بنابراين اگر شما نيز آداب شنيدن قرآن را رعايت کنيد قطعا به ثواب آن خواهيد رسيد.
☘️ خداوند متعال ميفرمايد:
«وَ إِذا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَ أَنْصِتُوا لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ؛ و چون قرآن خوانده شود به آن گوش فرادهيد و خاموش باشيد، باشد که مورد رحمت الهى قرار گيريد.»(1)
☘️«إِنَّمَا الْمُومِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آيَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِيمَانًا وَعَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ؛
مومنان تنها كسانى هستند كه چون ياد خدا به ميان آيد دلهايشان مىترسد، و چون آيات او بر آنان خوانده شود بر ايمانشان مىافزايد، و همواره بر پروردگارشان توكّل مىكنند.»(2)
براي مشاهده رواياتي که در فضيلت و ثواب شنيدن قرآن وارد شده است به اين لينک مراجعه کنيد:
https://article.tebyan.net/257657/%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D9%88%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D9%88%DB%8C-%DA%AF%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86
☘️البته به شنيدن صرف اکتفا نکنيد و تلاش کنيد در زماني که آمادگي و نشاط بيشتري داريد تلاوت قرآن داشته باشيد.
📌حتي همان يک صفحه را نيز ترک نکنيد تا به مرور زمان نسبت به آن عادت پيدا کنيد.
.................................
1. اعراف، 204.
2. انفال، 2.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
✅پرسش:
به کتاب خواندن علاقه زيادي دارم اما درمورد خواندن قرآن و به طور کلي کتاب هاي مذهبي متاسفانه کشش به خواندنشان ندارم .چه کار کنم که به خواندنشان راغب شوم؟
🌺پاسخ:
به اين نکات توجه نماييد:
1- برنامه ريزي کنيد که حداقل روزي يک صفحه قرآن بخوانيد و خودتان را مقيد به اين برنامه کنيد.
2- قرآن را به همراه ترجمه آن بخوانيد. تفکر در معاني قرآن باعث انس با قرآن مي شود.
3-گناه عامل اصلي بي علاقگي نسبت به معنويات از جمله تلاوت قرآن است اگر مي بينيد نسبت به تلاوت قرآن بي ميل هستيد اين احتمال وجود دارد که اگاهانه و يا ناآگاهانه مبتلا به يک و يا چند گناه کبيره باشيد که بايد آنها را رصد کرده و از خود دورشان نماييد.
4- سعي کنيد در طول روز به آفرينش و نعمتهايي که خدا در زندگي به شما داده بيشتر تفکر نماييد. تفکر به حکمت آفرينش عالم و آدم موجب علاقه مندي انسان به معنويات از جمله تلاوت قرآن خواهد شد.
5- لابلاي برنامه هاي ديني و مذهبي خود از جمله تلاوت قرآن و مطالعه کتب مذهبي حتما برنامه هاي تفريحي و سرگرم کننده هم قرار دهيد که دچار خستگي نشويد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
✅پرسش:
من گیج شده ام.برخی مخالف و برخی موافق ولايت فقيه هستند .بگوئيد کدامش درست هست؟
🌺پاسخ:
در بين فقهاء شيعه کسي وجود ندارد که ولايت فقيه را قبول نداشته باشد. بلکه اختلاف در مطلقه يا مقيده بودن آن است.
☘️اگر يک مرجع تقليد ولايت فقيه را قبول ندارد، نبايد متصدي خمس شود. همينکه متصدي خمس شده است يعني حداقل ولايت فقيه مقيده را پذيرفته است. در حالي که همه مراجع عظام تقليد متصدي خمس هستند و در رساله هاي خود نيز بر اساس ان فتوا مي دهند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#ولی_فقیه
👇👇
♨️سوال:
🔰حکم خريد اجناس قاچاقي که توسط دولت توقيف ميشه و گاها در بعضي ارگان ها به قيمت پايين تر فروخته ميشه چيست؟
✍️️پاسخ:
✅اجناس قاچاقي که توسط دولت توقيف ميشود اگر طبق حکم قاضي در معرض فروش بگذارند اشکالي ندارد .
♨️سوال:
🔰براي جايزه هاي نقدي نیاز هست خمس کنار بزاريم؟ (مقام معظم رهبری)
✍️️پاسخ:
✅اگر هديه يا جايزه اي دريافت کرديد وظيفه اي براي پرداخت خمس آن نداريد.
♨️سوال:
🔰به زبان آوردن نيت غسل در انجام غسل واجب است ؟
✍️️پاسخ:
✅به زبان آوردن نيت غسل واجب نيست.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
✅پرسش:
گناهي مرتکب شدم که بخاطرش توي درد سر افتادم و مدام فکرم به اون مسئله هست. راستش خودم انقدر از خودم بدم اومده که روم نميشه با خدا درد و دل کنم و ازش طلب بخشش کنم
🌺پاسخ:
احساس خجلت و شرمندگي در برابر خداوند نسبت به پيشينههاي سوء خود از بهترين حالات روحي و معنوي و زمينه ساز توبه و جلب رحمت و عنايت پروردگار است. كسي كه مرتكب معصيت شده و سپس از كار خود پشيمان شود، لازم است توبه نمايد و از خدا طلب آمرزش كند.
🔹خداوند در قرآن مي فرمايد:
«قل يا عبادي الّذين اسرفوا علي انفسهم لا تقنطوا من رحمة الله أنّ الله يغفر الذنوب جميعاً، إنّه هوالغفور الرّحيم.»(1)
بگو: اي بندگان من كه (با گناه كردن) بر خود ظلم و ستم روا داشتيد، از رحمت خداوند مأيوس و نا اميد نشويد كه خدا همه گناهان را مي آمرزد.» و در آيه اي ديگر مي فرمايد: «توبوا الي الله جميعاً» (2) هر گناهكاري دعوت به توبه شده است.
✨ توبه از هر گناهي(كبيره و صغيره) دو ركن اساسي دارد:
1- پشيماني از گناه.
2- عزم بر ترك آن. امام علي(ع) مي فرمايد: «توبه به دل پشيمان شدن و به زبان آمرزش خواستن و به اندام ترك نمودن است».(3) بر اين اساس مي توان گفت: حقيقت توبه، پشيماني از گناه و قصد و عزم جدي براي ترك آن است.
🌸اگر كسي به اين حالت دست يافت، حقيقت توبه در او محقق شده است. توبه هر گاه حقيقى و واقعى باشد و از اعماق جان برخيزد، واقعاً از گناهى كه مرتكب شده، احساس خجلت و ندامت كند و خود را در پيشگاه خدا شرمنده ببيند و در صدد كسب رضاى حق تعالى باشد, مقبول درگاه احديت واقع شده و آثار و بركاتش نمايان مى گردد. هر چند گناه كبيره يا بسيار باشد.
🌱رسول اكرم فرمود:
«هر مرضي، دارويي دارد. داروي گناهان، استغفار و طلب عفو و آمرزش از خدا است».(4)
شاعر چه زيبا سروده:
غرق گنه نااميد مشو ز دربار ما كه عفو كردن بود در همه دم كار ما
توبه حقيقي در كنار انجام كارهاي خير و خداپسندانه، گناهكار را از گناهان پاك كرده و توبه كننده را محبوب خدا مي سازد:«اِنّ الله يحبّ التوابين»(5) خداوند توبه كنندگان را دوست مي دارد.
☘️توصيه:
بنابراين توبه راهكار خاصي جز پشيماني از گناه و قصد و عزم جدي براي ترك آن ندارد. پس در ابتدا بايد توبه نماييد و به بخشش خداوند اميد داشته باشيد. در ضمن اگر حق الناسي بر عهده شما افتاده سعي نماييد که از آنها حلاليت بطلبيد.
پي نوشت ها:
1. زمر(39) آية 53.
2. نور(24) آيه 31.
3. محمد محمدي ريشهري، ميزان الحكمه، دار الحديث، 1416 ه.ق، ج 2، ص997، ماده «ذنب».
4. همان، ص997.
5. بقره (2) آيه 222.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#استغفار
👇👇👇
😔هیچ علاقه ای به خواستگارم ندارم
♨️سوال:
🔰من خواستگاري دارم که بهش هيچ علاقه اي ندارم دوازده سال از من بزرگتره من هيجده سالمه به کسي ديگه علاقه دارم که مجبوره براي شرايطش کمي ديرتر به خواستگاري بياد من حتي عکس خواستگارمم ديدم اصلا ازش خوشم نيومده ولي پدرم خيلي خوشش اومده اما هنوز حرفشو باهام در ميون نذاشته ميترسم بگه حتما بايد باهاش ازدواج کني لطفا راهنماييم کنيد
✍️پاسخ:
✅با وجود چنین شرایطی ازدواج با ایشان به صلاح نیست. البته صبر کردن برای آن طرف هم چون آینده روشنی ندارد خیلی عاقلانه نیست. ممکن است شما چندین سال به خاطر ایشان صبر کنید ولی در نهایت یا ایشان پشیمان شود و یا اصلا مانعی مثل مخالفت خانواده اجازه ندهد شما به هم برسید.
لذا بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که مستقیم یا غیر مستقیم به طرف مقابل بگویید اگر به شما علاقه دارد و قصد ازدواج دارد باید همین الان اقدام کند تا تکلیف شما روشن شود. در مورد اینکه شرایط اقدام را ندارد توضیحی ندادید؛ ولی معمولا این موانع به حدی جدی نیست که مانع از اقدام اولیه شود. می تواند الان اقدام کند تا تکلیف هر دوی شما روشن شود و مراسمات را به بعد که شرایط موکول شد محول کنید.
البته این پیشنهاد در صورتی است که علاوه بر عشق و علاقه ای که به طرف دارید مطمئن باشید از لحاظ عقلی هم ایشان مورد مناسبی برای شماست. اگر اینگونه نیست بهتر است تجدید نظر کرده و موارد فعلی را از دست ندهید؛ چون عشق و علاقه به تنهایی و بدون داشتن پشتوانه عقلی دوام نخواهد آورد.
اگر با همه این شرایط و فارغ از علاقه ای که دارید باز هم به این خواستگار علاقه ای ندارید نباید به صرف زور و اجبار پدرتان تن به این ازدواج دهید. با صحبت منطقی یا استفاده از واسطه او را قانع کنید که تمایلی به این ازدواج ندارید و نمی توانید طرف را با وجود شرایط خوبی که دارد به عنوان همسر آینده خود بپذیرید.
پیروز و سربلند
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
👇👇👇
🌺فرق پیامبر با سایر مردم چیست؟
قسمت اول
✍️پاسخ:
✅قلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحى إِلَيَّ (۶فصلت و ۱۱۸ کهف) بگو: «من فقط بشرى هستم مثل شما (امتيازم اين است كه) به من وحى مى شود.
☘️این آیه که در دو سوره تکرار شده است، اصل و اساس جواب را بیان کرده است. البته عده ای آیه را باب میل اغراض خود می فهمند. و آن را تحریف می کنند. مثل آنکه عده ای از لا اله الا الله، فقط قسمت اولش را بگیرند و مدعی شوند در قرآن هم گفته شده خدا نیست!
👈آیه ابتدا هر گونه تمایزی بین پیامبر (ص) و سایر بشر را نفی می کند، اما بعد یک تمایز جدی و مهم را بیان می کند که همان تمایز، امری عظیم است. و سرمنشا و ریشه تفاوت های جدی بین پیامبر (ص) و سایر مردم است.
🔹آن جا که مردم توقعات غیر منطقی از پیامبر (ص) دارند، بخش اول آیه، توقعات آن ها را پاسخ می دهد. عده ای فکر می کنند رسول خدا، باید مانند فرشتگان باشد، حال آنکه رسول خدا باید اسوه و الگوی انسان ها باشد و از این جهت نباید جنس وجودی او با جنس بشر فرقی داشته باشد. از همین رو پیامبر (ص) با جنس بشری، به خوردن و خوابیدن و ... نیاز دارد:
👈و قالُوا ما لِهذَا الرَّسُولِ يَأْكُلُ الطَّعامَ وَ يَمْشي فِي الْأَسْواقِ لَوْ لا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مَلَكٌ فَيَكُونَ مَعَهُ نَذيراً (۷ فرقان) گفتند: «اين چه رسولى است كه غذا مى خورد و در بازارها راه مى رود؟ چرا فرشته اى همراه او فرود نيامده است كه مردم را بيم دهد!
✍️اما پیامبر (ص) باید تمایزی با سایر بشر داشته باشد تا بدان جهت، بتواند رسول الهی محسوب شود. که این تمایز با رابطه ای خاص با خدای متعال محقق می شود که در وحی تجلی می کند.
🍀همین وحی، نیاز به عصمت را نشان می دهد، چرا که مخاطب وحی بودن بدون عصمت امری عبث و دور از حکمت الهی است. رسول باید از هر گونه اشتباه در فهم، تبیین و تعلیم وحی منزه باشد. تا مردم بتوانند به آنچه او به عنوان وحی بیان می کند، اعتماد کنند. و همین معنای عصمت است.
💥و مَا يَنطِقُ عَنِ الهَْوَى(۳ نجم) و هرگز از روى هواى نفس سخن نمى گويد!
ادامه دارد..
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
🌺فرق پیامبر با سایر مردم چیست؟
قسمت دوم
✍️پاسخ:
👈امر دیگری که از وحی نشات می گیرد؛ علم و آگاهی گسترده است. که علاوه بر شناخت راه صحیح زندگی به تعلیم الهی، پیامبر (ص) به امور غیبی نیز آگاهی می یابد. و از مطالب مربوط به گذشته تا مطالب مربوط به آیندگان و مطالب عالم غیر مادی در اختیار او گذاشته می شود، تا وظیفه هدایت و رهبری معصومانه جامعه را ایفا کند.
🔹علِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلىَ غَيْبِهِ أَحَدًا * إِلَّا مَنِ ارْتَضىَ مِن رَّسُولٍ (جن ۲۶ - ۲۷) داناى غيب اوست و هيچ كس را بر اسرار غيبش آگاه نمى سازد، مگر رسولانى كه آنان را برگزيده
✍️امر سوم، توانایی ارائه معجزه است. چون بدون ارائه معجزه؛ ارتباط خاص و ویژه پیامبر با خدا اثبات نمی شود تا بخواهیم به سخن او اعتماد کنیم و آنچه می گوید را وحی بدانیم. از همین رو، توانایی ارائه معجزه نیز با مساله وحی مرتبط می شود و در آن ریشه دارد.
🍀أمْ يَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ (۳۸ یونس) يا مى گويند: «به دروغ آن را به خدا نسبت مى دهد.» بگو: «اگر راست مى گوييد غير از خدا هر كس را مى توانيد بخوانيد و يك سوره همانند آن بياوريد.
💥بنابراین، مطابق قرآن، پیامبر (ص) در عین داشتن جنس بشری، تمایزی بسیار اساسی و گسترده با سایر انسان ها دارد. که علم غیب، ارائه معجزه و عصمت بخش هایی از آن است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
استغفار یعنی چه؟
🌺پاسخ:
استغفار لفظي ست براي بيان توبه و عذرخواهي از خداوند به خاطر ارتکاب گناه و آلوده شدن به نافرماني او.
☘️کسي که استغفار مي کند، يعني از انجام عملش پشيمان شده و مي خواهد ضمن عذرخواهي از خداوند به سوي او برگشته و تصميم قاطع دارد که هرگز به گناه و پليدي بازنگردد.
🍀در حقيقت، استغفار بيش از اينکه يک لفظ ظاهري باشد، معنا و مفهومش، تغيير فکر و اراده و تصميم جدي براي تغيير اعمال و رفتار است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#استغفار