💠 فرازی از دعای امین الله
🔸🔶 اللَّهُمَّ فَاجْعَلْ نَفْسِی… مُولَعَةً بِذِكْرِكَ وَ دُعَائِكَ
📎 ترجمه: خدایا! قرار ده نفس مرا… حریص به ذکر و دعایت
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
آيا ريختن آب روي قبر در دين اسلام سفارش شده؟تآثيري بر احوال ميت دارد؟
🌺پاسخ:
در اره آب ريختن بر قبر ميت بايد گفت: يکي از مستحبات پس از دفن ميّت، آب ريختن روي قبر است، بدين ترتيب که رو به قبله بايستي و از طرف سر ميت دور تا دور قبر را آب بريزي و بقية آب را به وسط قبر بريزي.(1)
🔻در مورد کم شدن عذاب ميت رواياتي وارد شده است. امام صادق(ع) فرمود: "تا وقتي که خاک هاي قبر بر اثر پاشيدن آب نم داشته باشد، عذاب از ميّت برداشته مي شود.(2) البته نمي توان چنين روايتي را قطعي و يقيني دانست و شايد اين روايت ناظر به شخص خاصي باشد ، اما استحباب اين عمل به جاي خود باقي است.
🍀در وسائل الشيعه در مورد آب پاشيدن روي قبر رواياتي نقل شده است که دلالت بر استحباب آن دارد. از ظاهر روايات استفاده مي شود که استحباب مربوط به موقعي است که ميت را دفن کرده و پس از آن که قبر را از خاک پر کردند، روي آن آب بريزند. فقط از يک روايت استفاده مي شود که امام رضا(ع) دستور داد روي قبر يونس بن يعقوب تا چهل ماه يا چهل روز آب بريزند.(3) ريختن آب بر قبر به هنگام دفن ميت از سنت رسول خدا و مستحبات است و بنا بر روايت تا زماني که خيسي آب باشد، عذاب از ميت دفع مي گردد.(4)
🔹با توجه به اين روايات نمي توان استحباب آن را بعد از گذشت مدت استفاده کرد.
اما برخي از فقها آب پاشيدن روي قبر را مختصّ به بعد از دفن نکرده اند، بلکه گفته اند که هر موقع انسان موفق به زيارت اهل قبور شد، مستحب است روي قبر آب بپاشد.(5)
✍️در روايات براي اين کار علت خاصي ذکر نشده است، اما شايد حد اقل علّت آن اين باشد که خاک قبر در اثر پاشيدن آب سفت و محکم شود تا بدن ميّت از دستبرد حيوانات مانند گورکن مصون بماند.
🔹با توجه به اين استحباب و روايات مربوط به آن، در بين عوام مردم شستن قبرها مرسوم شده و اين کار حرام يا بدعت نيست که از آن منع شود در عين اين که با اين شستن سنگ قبر هم تميز مي شود و نوشته هاي بر قبر، واضح مي گردد. و ممکن است احترام به ميت هم باشد.
پي نوشت ها:
1. امام خميني، تحريرالوسيله، نشر موسسه آثار امام خميني، ج 1، ص 91.
2. شيخ عباس قمي سفينه البحار، نشر موسسه انتشارات معصومه قم ج 2، ص 396، مادة قبر.
3. حرعاملي، وسائل الشيعه، نشر دار احجه بيروت 1412 ق، ج 2، ص 860؛ و نيز: سيد کاضم يزدي عروه الوثقي، نشر دار الکتبالاسلاميه تهران بي تا ج 1، ص 442.
4. امام خميني(ره)، تحريرالوسيله، نشر پيشيين، ج 1، ص 91؛ و نيز : شيخ عباس قمي، سفينه البحار، نشر پيشيين، ج 2، مادة قبر.396،
5. کليني، کافي، تهران، اسلاميه، 1367 ش، ج 3، ص 200.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
#اخلاقی
✨نعمتهای بیشتری می خواهی؟
🌺عن الإمام الحسين عليه السلام :شُكرُكَ لِنِعمَةٍ سالِفَةٍ ، يَقتَضي نِعمَةً آنِفَةً .
📎نزهة الناظر ـ از امام حسين عليه السلام ـ : شكرگزارىِ تو بر نعمت پيشين ، زمينه ساز نعمتِ آينده است .
📚نزهة الناظر : ص 80
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
💎خداوند با صدای بلند به همه اعلان می کند
🔹و إِذ تَأَذَّنَ رَبُّکُم، «تأذّن» یعنی با صدای بلند خدای متعال به همه اعلان میکند که :
🔻لئِن شَکَـرتُم لَاَزیدَنَّکُم؛ اگر شکرگزاری کردید، ما آن نعمتی را که به شما دادیم این را روزبهروز افزایش خواهیم داد، زیاد میکنیم؛
🍀 و لَئِن کَفَرتُم إِنَّ عَذابی لَشَدید؛(1) امّا اگر کفران نعمت کردید، وظایف شکر را به جا نیاوردید، آن وقت آنجا عذاب الهی است، مشکلات فراوانی است که برای شما پیش خواهد آمد.
🔸بعد در آیهی بعد هم نتیجهی کلّی از این مطالب را میفرماید که: وَ قالَ مُوسی إِن تَکفُرُوا أَنتُم وَ مَن فِی الأَرضِ جَمیعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِیٌّ حَمید.(2) این که ما میگوییم شکرگزار باشید، این که میگوییم مراقب نعمت خدا باشید، نعمت خدا را از یاد نبرید، این 👈برای خود شما است وَالّا خدای متعال بینیاز است.
1) سورهی ابرهیم، بخشی ازآیهی ۷
2) سورهی ابراهیم، آیهی ۸
بیانات مقام معظم رهبری در خطبه نماز جمعه تهران در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۷
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#شکر
#صبر
#ایام_الله
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
يک شخص عصبي چطور مي تواند بر خشم خود غلبه کند؟
🌺پاسخ:
حضرت علي عليه السلام ميفرمايند: اياک و الغضب فاوله جنون و آخره ندم. از عصبانيت بپرهيز! چرا که ابتداي آن جنون و انتهاي آن پشيماني است.(1)
توصيه هايي که به شما ميشه شامل دو بخش کلي است.
📌بخش اول توصيه هايي است که قبل از عصباني شدن و براي اينکه اصلا عصباني نشويد بايد رعايت کنيد
📌و بخش دوم کارهايي است که بعد از عصباني شدن بايد انجام بدهيد. طبيعتا پيشگيري بهتر از درمان است. بنابراين بايد ابتدا کاري کنيد که تا آنجا که ممکن است اصلا عصباني نشويد.
✍️به اين منظور :
يادآوري فضيلت كظم غيظ، عفو و بردباري و نيز پاداش عظيمي كه خداي متعال براي دارندگان اين صفات تعيين كرده. از جمله اين كه پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ فرمود: «من كفّ غضبهُ كفّ الله عنهُ عذابه. آن كه خشم خود را باز دارد، خداوند عذاب خود را از او باز خواهد داشت.(2)
☘️زمينههاي خشم و غضب مثل تکبر، شوخي، عيب جويي، لج بازي و مجادله، حرص و طمع دنيايي را از خودتان دور کنيد. گاهي اوقات توقعات بيش از حد انسان و طبيعتا مقاومت ديگران در برابر آنها انسان را عصباني ميکند. گاهي اوقات غرور و تکبر بيجاي انسان باعث ميشود رفتار ديگران را حمل بر بي ادبي و بي احترامي نسبت به خودمان تلقي کنيم و عصباني شويم.
🔻از نشانه هاي تواضع تسليم در برابر حق است. جايي که انسان بفهمد اشتباه کرده بپذيرد. يا اگر پيشنهادي داد و ديگران نپذيرفتند ناراحت نشود و آن را حمل بر قصد و غرض داشتن آن ها نکند. سعي کنيد براي نظرات ديگران احترام قائل شويد و در تصميم گيري ها به صورت جمعي عمل کنيد و به نتيجه برسيد.
🔹خاطرات بد عصبانيت هاي گذشته خود را مرور کنيد. حالت چهره خود، حرفهايي که زديد، حرفهايي که شنيديد.
🔻در هر بحث و مشاجره اي حقيقت از دو حال خارج نيست. يا ما مقصر هستيم و يا طرف مقابل. اگر خودمان مقصر هستيم که پس عصبانيت نابحا است و اگر طرف مقابل هم مقصر بوده با عصبانيت مشکلي را حل نکرده ايم بلکه خودمان را متهم کرده ايم و حرف حق خود را باطل جلوه داده ايم. چون اگر حق با انسان باشد نيازي به عصباني شدن نيست. به آرامي و حتي گاهي با سکوت نيز ميتوان آن را اثبات کرد. خشم تاثير گزاري کلام را به حداقل ميرساند و براي نپذيرفتن حرفمان به ديگران بهانه ميدهد.
✍️و اما بخش دوم(مهارت هاي کنترل خشم):
🌸 سکوت.امام علي (ع) ميفرمايند: خشم را با سکوت درمان کنيد.
🍀ذکر صلوات و پناه بردن به خداوند با ذکر اعوذ بالله من الشيطان الرجيم،
آب نوشيدن و وضو گرفتن،
🌸تغيير حالت از ايستاده به نشسته و از نشسته به خوابيده و نهايتا ترک کردن صحنه
☘️به ياد آوردن خشم الهي. امام صادق عليه السلام: خداوند فرموده است اي فرزند آدم مرا در هنگام خشم خويش بياد آور تا من نيز در هنگام خشم خود تو را به ياد آورم. (3)
.........................
(1) بحارالانوار، ج73، ص263.
(2) غررالحکم، ص 165.
(3) تحفه الاوليا، ج3، ص723.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#کنترل_خشم
✅پرسش:
چه عواملي باعث شد که مردمِ صدر اسلام در حالي کمتر از 100 روز از ماجراي غدير گذشته بود بيعت خود با اميرالمؤمنين (عليه السلام) را فراموش کنند و با منتخب شوراي سقيفه بيعت کنند؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
علاوه بر مقدمه گفته شده در مطلب قبل، و بیان اولین ریشه این رخداد مهم تاریخی که عبارت بود از دنیا طلبی و عافیت خواهی، در ادامه بر دیگر عوامل اساسی و کلیدی این رخداد تلخ، اشاره می شود:
۲.📌 قوم محوری و قبیله گرائی
عمدة مسلمانان و كسانی را كه در كنار پیامبر حضور داشتند، علی رغم گرویدن به اسلام، علقه های قومی و فرهنگ قبیله محوری هنوز در تصمیم گیری های آنان دخیل بود.
🔻در اولین لحظات بعد از رحلت پیامبر (صلّی الله علیه و آله) گروه مهاجرین مكه و در رأس آنان ابوبكر و همفكرانش در برابر قبایل انصار به صف آرای پرداختند و با اكثریت گروه انصار به پیشوایی "سعد بن عباده"[۱] رئیس خزرجیان، به مقابله بر خواستند و سرانجام نیز با حیله های حساب شده و تهدید خلیفه دوم، در این رقابت پیروز گردیدند و قدرت را تصاحب نمودند.
🔸در چنین اوضاع و احوالی كه رگه های جاهلیت قوم گرائی گل كرده بود و دو طایفة مهاجر و انصار بر سر خلافت پیامبر ـ(صلّی الله علیه و آله ) به جنگ و ستیز برخواسته بودند، فقط عده اندكی از پیروان راستین آن حضرت و رجال بنی هاشم به علی(علیه السّلام ) وفادار ماندند كه این تعداد نیز بسیار كم و انگشت شمار بودند و در حدی نبودند كه بتوانند حركت جامعه را از وضعیت به وجود آمده تغییر دهند زیرا رنگ نفاق در چهره اكثر مدعیان تقرب پیامبر (صلّی الله علیه و آله )مشهود بود همان هایی كه بعداً جریان هایی مثل ناكثین و مارقین و ... در برابر حضرت علی (علیه السّلام ) پدید آورند.
۳. 📌قریب العهد بودن به اسلام
بسیاری از مسلمانان، به تازگی به اسلام گرویده بودند و آگاهی عمیق و ایمان راسخ نسبت به آموزه های دینی و قرآنی نداشتند، طبیعی بود كه از سوی این عده نیز انتظار حركت اصلاحی و حمایت از حضرت در آن شرایط وجود نداشت بلكه حتی خطر تفرقه و ارتداد در میان آنان نیز وجود داشت.
☘️خود امیر المؤمنین در این رابطه می فرماید: «به خدا سوگند اگر خطر ایجاد اختلاف و شكاف در میان مسلمانان نبود و بیم آن نمی رفت كه بار دیگر كفر و بت پرستی به سرزمین اسلام باز گردد و اسلام محو و نابود شود. من موضع دیگری در برابر آنان می گرفتم، لكنا علی غیر ماكنا لهم علیه».[۲] بدیهی است كه از چنین مجموعة كه خطر ارتداد بسیار از آنان موجب سكوت حضرت گردید، توقعی حمایت و دفاع و ایثار نخواهد بود. [۳]
۴.📌 كینه و عقده نسبت به حضرت
بسیاری از قبایلی كه در مكه و در مدینه و اطراف آن زندگی می كردند نسبت به علی ( علیه السّلام ) بی مهر بودند و كینه او را در دل داشتند زیرا آن حضرت بود كه پرچم كفر این قبایل را سرنگون كرد و قهرمانان آنان را به خاك ذلت افكند. این افراد هر چند بعدها پیوند خود را به اسلام اعلام نمودند ولی در باطن - علی رغم تظاهر به اسلام - بغض و عداوت علی(علیه السّلام ) را در دل داشتند. [۴]
✍️بنابراین با توجه به عقده ها و كینه های دیرینة جمعی، تازگی و نوآموزی بسیار دیگر، گرایش طایفه ای و قومی جمعی دیگر، و مهم تر از همه قدرت طلبی عناصر مطرح و در میان اصحاب پیامبر و محافظه كاری و نفاق نخبگان همه و همه عواملی بودند كه زمینة حمایت مردمی از حضرت علی( علیه السّلام ) را به حداقل رسانده و امام (علیه السّلام ) را مجبور به انتخاب به سكوت تلخ نمایند.
📚پی نوشت ها:
[۱] . پژوهشی عمیق پیرامون زندگی علی ـ علیه السّلام ـ، جعفر سبحانی، ص ۲۰۱ - ۲۰۹، چاپ سوم، ۱۳۶۶، انتشارات جهان آراء.
[۲] . شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱، ص ۳۰۷، چاپ اول قاهره، دارالاحیاء الكتب العربیه، ۱۳۷۸ هجری قمری.
[۳] . سیرة پیشوایان، مهدی پیشوائی، ص ۶۳ - ۷۲. چاپ دوم، مؤسسه امام صادق ـ علیه السّلام ـ، ۱۳۷۴ هجری قمری، قم.
[۴] . پژوهشی عمیق پیرامون زندگی علی ـ علیه السّلام ـ، جعفر سبحانی، ص ۲۱۹.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#تاریخی
#بیعت
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
برای تمرکز و قدرت حافظه در مطالعه، چه ذکری وجود دارد؟
🌺پاسخ:
1️⃣دعاي مطالعه را بخوانيد:
اَللّهُمَّ اَخْرِجْنى مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْمِ وَ اَكْرِمْنى بِنُورِ الْفَهْمِ اَللّهُمَّ افْتَحْ عَلَيْنا اَبْوابَ رَحْمَتِكَ وَانْشُرْ عَلَيْنا خَزائِنَ عُلُومِكَ بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
خدايا مرا بيرون آور از تاريكيهاي وهم، و به نور فهم گراميام بدار، خدايا درهاى رحمتت را به روى ما بگشا، و خزانه هاى علومت را بر ما باز كن به مهربانيات اى مهربان ترين مهربانان.
2️⃣براي قوي شدن حافظه و قدرت نگهداري، سوره يس با گلاب و زعفران نوشته شود و نوشيده شود و اين کار هفت روز پشت سر هم انجام شود.
3️⃣سوره فتح روي کاغذي نوشته شود و با آب زمزم شستشو شود براي قدرت حافظه مفيد است.
4️⃣بعد از هر نمازي اين دعا خوانده شود
سُبْحانَ مَنْ لا يَعْتَدي عَلي اَهْلِ مَمْلَکَتِهِ سُبْحانَ مَنْ لا يُاخِذُ اَهْلَ الاَرْضِ بِألْوانِ الْعَذابِ سُبْحانَ الرَّئُوفُ الرَّحيم اَللّهُمَّ اجْعَلْ لي في قَلْبي نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً اِنَّکَ عَلي کُلِ شَيءٍ قَدير.
5️⃣تکرار زياد اين ذکربِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ لا حَوْلَ وَلاقُوَّهِ اِلاّ بِاللَّهِ الْعَلِىِّ الْعَظيمِ.
6️⃣قرائت قرآن و مسواک زدن و خوردن کندر و مويز هم مناسب است
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
🇮🇷✨🇮🇷✨🇮🇷
🌟اینگونه به نورانیت برسید
🍀یک توصیه مسألهی خودسازی اعتقادی و علمی؛ و اعتقادی و عملی است. «علیکم انفسکم»؛
✨آن نگاه اسلام به انسان در خطاب فردی را همیشه در نظر داشته باشید. خودتان را حفظ کنید؛ «علیکم انفسکم».
🍃 جادهای که انسان را به خدا و نورانیت میرساند، جادهی 👈ترک محرمات و بجا آوردن واجبات است. واجبات را اهمیت بدهید، گناهان را پرهیز کنید؛ تهذیب یعنی این "
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 1386/02/25
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#معنویت
#خودسازی
#تهذیب
🌸امام صادق عليه السلام:
إِنَّ فَضْلَ الْوَقْتِ الْأَوَّلِ عَلَى الْآخِرِ كَفَضْلِ الْآخِرَةِ عَلَى الدُّنْيَا.
🍀برتری نماز اول وقت نسبت به آخر وقت، مانند برتری آخرت است نسبت به دنیا.
📚کافی، ج 3، ص 274.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
مهارت هاي ارتباط با ديگران ، خصوصا خانواده را چه چیزهایی است؟
🌺پاسخ:
به برخي نکات و تکنيک هاي ارتباط با ديگران اشاره مي کنيم:
1. 📌 اعتماد به نفس بسيار مهم است. سعي کنيد اعتماد به نفس داشته باشيد و نقاط مثبت و منفي خود را بشناسيد و نقاط منفي خود را با تقويت نقاط منفي جبران نماييد و احساس خوبي نسبت به خود و توانمندي هاتان داشته باشيد.
2. 📌 از انتقاد بيجا ، سرزنش مداوم و گِله و شکايت بپرهيزيد.
3. 📌اگر از فرد مقابل انتقاد مي کنيد سعي کنيد مودبانه ، دوستانه، بصورت خصوصي باشد. با ذکر مقدمه و بصورتي باشد که اول خوبي هاي او را بگوييد و سپس انتقادتان را مطرح نماييد.
4. 📌 در ارزيابي هاي خود صادق و بي ريا باشيد.
5. 📌 ديگران را دوست بداريد و به آنها علاقه مند شويد.
6.📌 خواسته هاي ديگران را درک کنيد .
7. 📌 هميشه لبخند را زينت چهره خود کنيد.
8. 📌ديگران را به نام صدا بزنيد و با او احساس نزديکي کنيد .
9. 📌 شنونده خوبي باشيد و ديگران را تشويق کنيد که درباره خودشان و علاقه منديهايشان حرف بزنند .
10. 📌 هنگام سلام كردن، بكوشيد با نگاه محبتآميز، انرژى مثبت و رابطه محبتى با طرف مقابل برقرار كنيد.
11. 📌اين باور را به ديگران القا کنيد که قدرت زيادي دارند و براي خود کسي هستند، و در انجام اين کار نهايت صداقت را داشته باشيد .
12. 📌 به عقايد ديگران احترام بگذاريد و هرگز از عبارت تو اشتباه مي کني استفاده نکنيد .
13. 📌 اگر خطايي از شما سرزد، با قاطعيت به آن اعتراف کنيد و اعتماد به نفس داشته باشيد و بدانيد که انسان جايز الخطاست .
14.📌 اجازه بدهيد هميشه ديگران بيش از شما صحبت کنند .
15. 📌 باورها و علايق سايرين را همانگونه که هستند بپذيريد چرا که هرکس از ديد خود بهترين است .
16. 📌 درباره آنچه اطلاعات نداريد، اظهار نظر و صحبت نكنيد.
17. 📌 شمرده و آرام صحبت کنيد. در صحبت کردن عجله نداشته باشيد. عجله باعث مي شود که بسياري از مسائل را فراموش کرده و آنچنان که بايد نتوانيد منظورتان را بيان کنيد و اضطراب و استرس نيز مانع از يک ارتباط خوب و موثر مي گردد.
18. 📌 از حرکات بدني و حرکات دست در کمک کردن به فهم مطلب استفاده کنيد. تجربه نشان داده است که کساني که در صحبت کردن از حرکات دست نيز استفاده مي کنند در بيان منظور و جلب نظر ديگران موفق ترند.
19. 📌 تماس چشمي با فرد مقابل را حفظ نماييد و هنگام صحبت کردن تمام توجه تان به فرد مقابل باشد.
20. 📌 همدردي و ايجاد رابطه عاطفي با فرد مقابل را فراموش نکنيد. سعي کنيد حالات عاطفي او را تشخيص داده و نشان دهيد که او را درک مي کنيد.
21. 📌هرگز از فرد مقابل خجالت نکشيد و خود را کمتر از ديگران ندانيد. ارزش هاي وجودي خود را بشناسيد و بدانيد که همه انسانها با يکديگر برابرند و ملاک برتري بر طبق قران تقوا و تقرب به خداوند متعال مي باشد. بنابراين خود را فردي با ارزش با کرامت و از نظر اجتماعي بالا بدانيد و در ارتباطات اجتماعي دچار اضطراب نشويد.
22. 📌 در هنگام صحبت کردن، فاصله تان از فرد مقابل مناسب باشد. نه خيلي نزديک و نه خيلي دور. ايستادن در فاصله دور نشانه عدم تمايل شما به ادامه رابطه و نزديک بودن زياد زمينه سوء تفاهم را ايجاد خواهد کرد.
23. 📌 به ظاهرتان حساس باشيد. لباس مرتب بپوشيد. از عطر استفاده نماييد. زيرا آرايش و وضعيت ظاهري نقش تعيين کننده اي در شکل گيري نگرش افراد از شما دارد.
24. 📌اگر فرد مقابل کاري براي شما انجام داده است از او تشکر کنيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#همسرداری
#مهارت
#ارتباط
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
پيامبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم در طول عمر شريفشان به چه شغلهايي مشغول بوده اند؟
🌺پاسخ:
در روايت آمده است كه پيامبر اسلام شخصاً كار مى كردند و كار كردن، سنت پيامبران و اوصياى[1] آنان است.[2] پيامبر اسلام پس از هجرت، كشاورزى و باغبانى داشتند. پس از آن كه حضرت از مكه به مدينه هجرت كردند، مردم مدينه زمين هايى را به ايشان اهداء كردند و رسول خدا (صلي الله عليه و آله) در آن زمين ها كشاورزى و باغبانى مى كردند.
☘️پس از آن كه مسلمانان در دفاع از اسلام، با دشمنان درگير شدند، ثروت هاى زيادى به دست مسلمانان افتاد. اين ثروت ها دو قسم بودند. برخى از آن ها بدون اين كه جنگى صورت بگيرد، در اختيار مسلمانان قرار مى گرفت. اين گونه ثروت ها كه بدون درگيرى به دست مى آمد، حقّ خاصّ پيامبر بود و در اختيار آن حضرت قرار مى گرفت، مانند فدك، سرزمين هاى بنى نضير و دو قلعه از قلعه هاى خيبر به نام وطيح و سلالم.
🌱پيامبر اسلام در اين باغ ها و زمين ها هم به كشاورزى مى پرداخت و با درآمد آن ها، زندگى خود و خاندان خود را اداره مى كرد و با بقيه درآمد آن باغ ها و زمين ها براى مسلمانان تداركات جنگى تهيه مى كرد. همچنين يكى از عالمان يهودى به نام مُخَيريق هفت باغ خود را به پيامبر بخشيد و به جنگ احد رفت و در دفاع از اسلام و پيامبر به شهادت رسيد. اين هفت باغ كه به عنوان «عوالى» معروف بودند، در اختيار پيامبر قرار گرفت و آن حضرت در اين باغ ها هم كار مى كردند.[3]
🌸علاوه بر اين ها خُمس سرزمين هايى كه با لشكركشى فتح مى شد، متعلق به شخص پيامبر بود و آن حضرت در آن زمين ها هم مى توانست كشاورزى كند. رواياتى نيز آمده كه نشان مى دهد پيامبر خدا كشاورزى مى كردند و باغ داشتند. به عنوان مثال حديث دوم، چهارم و پنجم از باب 9 جلد 12 وسايل الشيعه، صفحه 22رو كتاب التجارة، ابواب مقدمات و نيز حديث 1 و 2، باب 10 دلالت بر شغل كشاورزى و باغبانى آن حضرت دارد.
پي نوشتها:
1. حر عاملي، وسائلالشيعه، ج 12، ص 22، باب 9، ح 1.
2. همان.
3 . محمد محمد حسن شراب، المعالم الاثيرة، (بيروت و دمشق، دار القلم و الدار الشامية، 1411ق) ص31، يوسفي غروي، موسوعة التاريخ الاسلامي، (قم، مجمع انديشه اسلامي، 1417ق) ج3، ص348 پاورقي3.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
💧☀️💧☀️💧
✅خداوند است که تقسیم می کند.
به شما چیزی می دهد و به دیگری، یک چیز دیگر
قسمت اول:
🌺" امام صادق (علیهالسّلام) میفرماید:] بعضی از مکارم اخلاق و خصلتها بستهی به بعضی دیگر است،
وَ بِهٰذَا الاِسنادِ عَن اَبیقَتادَةَ قال: قالَ اَبوعَبدِاللهِ عَلَیهِالسَّلامُ لِداوُدَ بنِ سِرحانَ: یا داوُدُ اِنَّ خِصالَ المَکارِمِ بَعضُها مُقَیَّدٌ بِبَعض
یعنی با هم ارتباط دارد؛ یا ارتباط علّی و معلولی دارد که یکی علّت آن دیگری است، یا به نحوی ارتباط عملیّاتی و رفتاری با همدیگر دارند.
☘️یقَسِّمُهَا اللهُ حَیثُ یَشاء
اینها را هم مثل بقیّهی چیزها از خدا بدانید؛ این را هم خدا میدهد. بله، کار خدای متعال بیحکمت نیست و رفتار ما، اختیار ما، و ارادهی ما در ایجاب رحمت الهی تأثیر دارد لکن بالاخره آنچه به ما داده میشود، از همهی مکارم، از همهی خوبیها، از همهی نِعَم -از جمله مکارم اخلاق- از طرف خدا است، خداوند تقسیم میکند؛ به شما یک چیزی میدهد، به دیگری یک چیز میدهد، به آن دیگری یک چیز [دیگر] میدهد.
☘️تکونُ فِی الرَّجُلِ وَ لا تَکونُ فِی ابنِه
گاهی یک صفت خوبی در پدر هست، در پسر نیست. اینکه حالا میگویند ژن یا ژنِ [خوب]! اینها خیلی اعتباری ندارد. گاهی اوقات پدر یک صفت خوبی دارد، پسر ندارد؛ عکسش هم هست که پسر یک صفت خوبی دارد که پدر ندارد. اینها ایجاب الهی و اِنعام الهی است.
☘️و تَکونُ فِی العَبدِ وَ لا تَکونُ فی سَیِّدِه
این جور هم نیست که موقعیّت اجتماعی و شأن اجتماعی هم تأثیر داشته باشد؛ نه، گاهی یک صفت خوبی را یک بردهای دارد که سیّد او، ارباب او ندارد. مستخدم شما گاهی اوقات یک خصوصیّتی دارد که شما آن خصوصیّت را ندارید. یک صفت خوبی در فرد زیردست ما هست که آن صفت در ما نیست؛ یعنی او بالاتر از ما است.
🔹خب، حالا این صفات و مکارم اخلاق که این قدر هم دربارهاش فرمودهاند، چه چیزهایی است؟ چند صفت را حضرت بیان میفرمایند. اینها واقعاً همان جلوههای درخشان اسلام است؛👈 لبّ اسلام اینها است. 👈این خصوصیّات [است] که انسانهای برجسته میسازد و به برکت وجود انسانهای برجسته در یک اجتماع، در یک جامعهی بشری، نظام اجتماعیِ برجسته به وجود میآورد
🌸و [اگر] انسانهای کریم، انسانهای شجاع، انسانهای باگذشت، انسانهای صادق در یک جامعهای باشند، این جامعه، جامعهی برجستهای میشود؛ [البتّه] عکسش هم صادق است. واقعاً انسان باید اینها را مثل دُر و گوهر گرانبها روی چشمش بگذارد و به دنیا عرضه کند. حالا این صفات چیست؟ "
ادامه دارد...
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در ابتدای درس خارج فقه در تاریخ 12/12/1397
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#شرح_حدیث
#خامنه_ای