💠 آیا در انتخاب مدیران، فرد متعهد و با تقوا بهتر است یا مدیر متخصص بی تقوا؟
زمان حاضر، عصر تکنولوژی، عصر پیشرفت انسانها، عصر گفتگوی تمدنها و عصر منطق و عصر ... است، ولی یک بدی که این عصر دارد این است که بعضی آدمها، چه آنهایی که مو سفید کردهاند و به اصطلاح باتجربه های قدیمی که وارد این عصر شدهاند، و چه افرادی که در این عصر شکوفا شدهاند و حرفی برای گفتن دارند، متاسفانه منطق اخلاق را بلد نیستند!.
🔹منطق اخلاق، با دین شکوفا میشود.
منطق اخلاق، یعنی سپاسگذار خالق هستی و منعمش باشیم. یعنی بدانیم و باور کنیم که همه وجودمان و ذره ذره سلولهای ما متعلق به خالق آن است.
اما افسوس که ما در مورد خداوند، فقط نامش را میدانیم!. میشود به سادگی در رفتار آدمها آن را دید. مثلا شخصی که دین باور نیست و معرفت دینی ندارد، و شاید هم معرفت و شناخت اندکی دارد اما باور حقیقی ندارد، بر مسند حکمرانی بر متدینین قرار میگیرد و با چالشی متضاد در تقابل با انجام دستورات الهی از ناحیه او مواجه میشویم، یعنی اینکه مدیری که تقید به نماز ندارد و خود را در مقابل خداوند حقیر و ضعیف نداند، چگونه میتواند بر تشکیلاتی مدیریت کند که اصل و پایه شکل گیری آن، قانونی است که خود آن قانون از باورهای دین و شریعت ایجاد شده است؟!.
🔹یک مدیر باید با تقوا، با اخلاق، متعهد و متخصص باشد تا اولاً خلق الله از او در آسایش و امان باشند، و درثانی برای جامعه مفید باشد. متاسفانه در گزینش افراد به مسئله تقوا توجه نمیشود و اعمال سلیقه، روابط و نفوذ مدیریتی در انتخاب افراد بسیار کاربرد دارد. کوچکترین خطای سهوی فرد با ایمان و با تقوا را بهانه ای برای رد صلاحیتش قرار میدهند!، ولی بزرگترین خطای بشری یعنی بی تقوایی فرد را نادیده گرفته و افراد نااهل به راحتی بر مسند قدرت قرار میگیرند.
خب به تبع آن، حکمرانی فرد بی تقوا باعث ایجاد چالش اساسی در محیط کار هم خواهد شد.
این امر در بیان زیبای امیرالمومنین علیه السلام به مالک به وضوح آمده است. آنجا که حضرت امیر میفرمایند: "امره بتقوی الله" مالک را فرمان میدهد به رعایت تقوای الهی، و مقدم داشتن اطاعت خدا بر هرکاری.
در شرح فرمان امام علیه السلام به مالک، مقام معظم رهبری به زیبایی این مطلب را شرح دادند که خلاصه آن را عرض میکنم. ایشان میفرمایند: "امام علی علیه السلام وقتی مالک را برای فرمانداری میفرستند اول دستور میدهد که تقوا داشته باشی، تقوا یعنی پرواداشتن از خدا و ملاحظه خدا را کردن. خود را در محضر خدا دانستن، یعنی آدم مراقب باشد که خدا الان که من دارم حرف میزنم مراقب من هست. ایشان باز شرح میدهند که در گزینش افراد باید تقوا را رعایت کنید. البته به این معنا نیست که صلاحیت های دیگر را رعایت نکنید، بلکه بحث این است که وقتی کسی صلاحیت دارد و امر بین یک نفر با تقوا و یک نفر بی تقوا دایر است، باید بی تقوا را کنار بگذاریم و با تقوا را انتخاب کنید، بدیهی است که پزشک با تقوا مفیدتر از پزشک بی تقواست. این به معنای آن نیست که اگر کسی پزشکی بلد نبود، اما تقوا داشت، او را بالای سر مریض بیاوریم!"
🔹بله همانطور که در دستور امیر المومنین علیه السلام به جناب مالک، و مختصری از شرح مقام معظم رهبری که در بالا اشاره کردم، تقوا میتواند در همه زمینه های کاری اشخاص تاثیر فوق العاده داشته باشد چرا که افراد با تقوا قطعاً در همه حال خداوند تبارک و تعالی را ناظر بر خود میدانند و مراقب افعال خود خواهند بود.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
«کُلُّ ذیصَناعَةٍ مُضطَرًّ اِلی ثَلاثِ خِصالٍ یَحْتلِبُ بِها الْکَسْبَ: و هُوَ اَن یَکُونَ حاذِقاً بِعِلْمٍ مُؤَدّیاً لِلْاَمانَةِ فیهِ، مُسْتَمیلاً لِمَنِ اسْتَعْمَلَهُ؛ هر اهل فنی برای موفقیت در کسب و کار خود (که کارش بگیرد) به سه مطلب نیازمند است: ١- تخصص و باهوشی در فن و حرفه مورد نظر. ٢- امین باشد و در کار و مال مردم، امانت و درستی را حفظ کند. ٣- با کارفرما و صاحب کار، خوشبرخورد و خوشقلب باشد.
میگویند از شهيد گرانقدر دکتر چمران پرسيدند تعهد بهتر است يا تخصص؟
ظاهرا وی در جواب گفتهاند: "میگويند تقوا از تخصص لازمتر است، آن را میپذيرم، اما میگويم آن کس که تخصص ندارد و کاری را میپذيرد، بیتقواست."
🔹و پایان سخن:
تقوا و داشتن تعهد و تخصص، هر دو کنار هم برای اتتخاب یک مدیر لازم است، و فقدان هر یک باعث ایجاد چالش اساسی در تشکیلات مدیریتی خواهد شد.
🖋مهدی چتری
📤پاسخگویان: کانال و وبلاگ جامع پاسخ به شایعات و شبهات
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5002
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14978
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/3169
در بلاگفا:
https://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3372
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-6713600084942337205/1732117773590
♦️ مسئولیت مهم ما
درباره تحولات منطقه
🔹تحولات منطقه در هم تنیده شده است، هر چند که دشمن، از هم گسیختن وحدت میدان ها را می خواهد و پیگیری می کند.
🔻بلافاصله با اعلام آتش بس نیم بند در مرز لبنان و فلسطین اشغالی، تروریست های تکفیری -که از آسیای میانه و... و از طریق کریدور دولت خائن اردوغان وارد شمال سوریه شده اند- آتش جنگ را دوباره روشن کردند.
🔹یک عایدی این شرارت، مجال تنفس دادن به رژیم صهیونیستی است که پس از چهارده ماه جنگ بی سابقه در گشته، به وضعیت فرسودگی رسیده و نیازمند نفس تازه کردن و بازیابی خود است.
🔻تجربه می گوید هر گاه آمریکا یا رژیم صهیونیستی در جنگ مستقیم دچار هزیمت و ناکامی شده اند، بلافاصله مزدوران نیابتی را به میدان گسیل کرده اند
🔹تروریست های ترانزیت شده توسط اردوغان (و مورد پشتیبانی برخی کشورهای مرتجع عربی)، فعال شده اند تا رژیم جنایتکار صهیونیست از کانون توجه و اعتراض و پیگرد جهانی گم و گور شود.
🔻خیانت ها که طی چند دهه اخیر به منطقه آسیب زده، خبر تلخی است؛ اما گویا جهان اسلام ناچار است این زخم خنجر را بچشد و بفهمد که اگر دشمنان، یک قرن است بر منطقه مسلط شده اند، زیر سر اسلام آمریکایی و انگلیسی است: اسلام اردوغانی و بن سلمانی، اسلام حاکمان امارات و اردن.
🔹بیداری اسلامی، مقدمه مقاومت اسلامی است. همین بیداری بود که پرچم مقاومت را در لبنان و فلسطین و یمن و عراق و سوریه برافراشت و پیروزی های بزرگ را رقم زد.
🔻صهیونیسم مسیحی پیش از این از تعابیری مثل جنگ جهانی چهارم و جنگ جهانی سوم برای جنگ های مستقیم و نیابتی تحمیلی به منطقه ظرف دو دهه اول قرن ۲۱ استفاده کرد و حالا احتمالا در تدارک جنگ جهانی پنجم بدون حساس کردن دیگران هستند.
🔹اروپا از طریق بازی مذاکره می خواهد ایران را از ایفای نقش منحصر به فرد در میدان خطیر منطقه باز دارد. گارد منازعه را گارد مذاکره و مسالمت انگاشتن، اشتباهی خسارتبار است. مدیران ما در رده های مختلف باید به لوازم این دریافت واقع بینانه ملتزم باشند و مانند گذشته که توفیقات بزرگی پدید آمد و تهدیدات مهمی برطرف شد، به بسیجگری منطقه ای و وحدت میدان ها اهتمام کنند.
🔻ابتدا و ابتنای این بسیجگری، در حوزه رسانه ای و سیاسی و در نسبت با افکار عمومی مسلمان منطقه است؛ اینکه چه خیانت بزرگی در بحبوحه فرسودگی رژیم صهیونیستی در حال وقوع است. همچنین مجددا باید به بسیج مردمی در مناطق مورد تهدید همت گماشت.
🔹در عین حال در هیچ شرایطی نباید اجازه داد زخم عمیق نشسته بر پیکر رژیم نامشروع صهیونیستی که بی حیثیت و دشمن بشریت قلمداد شدن است، بسته شود. از یاد نبرده ایم که چه موج انزجار بی سابقه ای حتی در آمریکا و اروپا به راه افتاد و به محکومیت نخست وزیر رژیم انجامید.
🔻اکنون جهاد روشنگری، جهاد بسیجگری رسانه ای، سیاسی و دیپلماتیک، جهاد اقتصادی، و جهاد نظامی- دفاعی، دو چندان اهمیت دارد. خداوند متعال به همت های خالصانه برکت می دهد و نصرت را ارزانی می دارد، چنان که بارها به چشم دیده ایم.
🔹این بشارت بارها تجربه شده خداوند است:
🔻"...قَالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلَاقُو اللَّهِ كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ.
🔻ولَمَّا بَرَزُوا لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُوا رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ .
🔻فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ
🔻وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ".
🖋محمد ایمانی
📤پاسخگویان: کانال و وبلاگ جامع پاسخ به شایعات و شبهات
در ایتا:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5003
در تلگرام:
https://t.me/pasokhgoyan/14979
در سروش:
https://splus.ir/pasokhgooyan/3170
در بلاگفا:
https://pasokhgooyan.blogfa.com/post/3373
در بله:
https://ble.ir/pasokhha/-3390463585924798294/1732900545072
تاریخ دارد تکرار میشود. اواخر دهه٧٠، آمریکا و اسرائیل و انگلیس، داشتند القائده و گروهک طالبان را علیه ایران تجهیز میکردند و امیدوار بودند بنلادن را بزودی به جان ایران بیندازند و جنگ ایران و افغانستان راه بیفتد، یهویی جو منطقه بنفع ایران تغییر پیدا کرد و طالبان علیه خود آمریکا و اسرائیل اقدام کرد و برجهای دو قلو را در 11 سپتامبر منفجر کردند، یادتان هست که؟
امروز هم همان تکرار خواهد شد و همین گروهای تروریستی، مجبور خواهند شد تغییر ایدئولوژی بدهند و پیرو اسلامی که ادعای آن را میکنند گردند!.
هیچ گروه و حکومت و حزبی نمیتواند در منطقه خاور میانه ادعای حکومت اسلامی کند ولی مطیع احکام شرعی اسلام نباشد!. یعنی مردم و مخصوصا مسلمانان اجازه نخواهند داد حکومتی مدعی اسلام باشد و خلاف اسلام عمل کند. رمز شکست داعش هم همین بود، آنها خلاف اعتقادات و احکام اسلام عمل میکردند درصورتی که مدعی تشکیل حکومت اسلامی بودند.
تحریرالشام بزودی مجبور خواهد شد مخالف خواسته ها و توقعات آمریکا و اسرائیل عمل کند، وگرنه نابود خواهد شد.
باید کمی بیشتر صبر کرد و نتیجه این تحولات را دید و انشاءالله به نفع ایران و محور مقاومت تمام خواهد شد.
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5004
♦️ چرا حزب الله سقوط نکرد و سوریه سقوط کرد؟
هفته قبل یک آتش بس شصت روزه میان اسراییل و لبنان منعقد شد که برخی از آن تعبیر به شکست حزب الله لبنان کردند، اما بلافاصله طی کمتر از یک هفته بخش مهم و بزرگی از سوریه به دست نیروهای مسلح مخالف اسد افتاد و بی آنکه ارتش این کشور مقاومت خاصی کرده باشد، دولت بشار سقوط کرد.
برای ادراک پیروزی و شکست باید این دو رخداد را مقایسه کنیم.
در جنگ اسرائیل با حزب الله طی بیش از دو ماه، ارتش اسرائیل با انواع سلاحهای مدرن کوشید تا چند کیلومتر پیشروی کند و به رود لیتانی برسد. اما جز در یک منطقه غیرشیعه، موفق نشد و تلفات و خسارات سنگینی هم برجا نهاد. این در حالی بود که طی این جنگ اسرائیل رهبران و فرماندهان ارشد حزب الله را با بمب و موشکهای بسیار دقیق و قوی به شهادت رسانده بود اما باز هم این نیرو دست از مقاومت برنداشت و تا روز آخر همچنان موشکهایش شلیک می شد.
در آن سو، مخالفان مسلح اسد که فاقد ارتش مکانیزه و نیروی هوایی پشتیبان بودند به سهولت بر حلب چیره شدند. نه ارتش سوریه با آنها جنگ شدیدی کرد و نه مردم مقاومت کردند. سپس عازم حماه و حمص شدند و بعد از چند روز درگیری بر آن نیز چیره گشتند و دمشق را هدف گرفتند. این پیشروی چنان آسان و سریع رخ داد که گویی دولت اسد فقط روی کاغذ قدرت داشت.
موجودیتهایی که ریشه در باورهای شدید اعتقادی و پشتیبانی قوی اجتماعی دارند، با زور شکست نمیخورند، هر چقدر هم که این زور قوی باشد. در مقابل قدرت های وابسته به پشتیبانی خارجی و فاقد عزم اعتقادی و حمایت اجتماعی داخلی، به سهولت سقوط می کنند. اسد نه اولین مورد از آن بوده و نه آخرینش خواهد بود. از انقلاب کاسترو در کوبا تا خیزش طالبان در افغانستان، موارد متعدد از چنین دولتهایی را میتوان دید.
جمهوری اسلامی ایران گرچه طی چند سال جنگ داخلی سوریه توانست با همکاری روسیه حکومت اسد را حفظ کند، اما این دولت اصلاح نشد و روابط آن با جامعه ترمیم نگشت، بلکه بشار اسد کوشید با ارتباط بهتر با امارات و برخی دیگر از دول عرب، پشتیبانی خارجی قویتری برای خود ایجاد کند.
ضعف حکومت اسد و حملات هدفمند اسراییل به فرماندهان ایرانی، تدریجا نیروی ایران را مستهلک کرد. ضمن آنکه ناکامی در انتفاع اقتصادی از شرایط پس از جنگ در سوریه نیز بر افت انگیزه برای حفظ آن اثر گذاشت.
اتکای زیاد اسد به روسیه، گرایش تدریجی به امارات، محدودسازی حضور نیروهای نزدیک به ایران و عدم مشارکت سوریه در مقابله با اسراییل، حتی در حد دفاع از خود، حکایت از تغییر ذائقه اسد میکرد. بشار اسد از ندتی پیش به دنبال آن بود که به غربیها ثابت کند دنبال جنگ نیست.
از طرفی بیانگیزگی ارتش و مردم سوریه برای دفاع در برابر تروریستها و گروههای مسلح، عرصه را طوری تغییر داد که ایران هم احساس کند هزینه بیشتر برای سوریه با اسد برایش مثل گذشته اهمیت ندارد و باید با تغییر شرایط آرایش جدیدی پیدا کند.
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5005
🔴 عوامل مهم سقوط بشار اسد
1️⃣ پذیرش توافقات خیلی محرمانه پشت پرده
تحت نظارت اسرائیل از سوی امارات و ۰۰۰، همراه با وعده دروغین پرداختهای میلیاردها دلاری با قبول دوری اسد از مقاومت
2️⃣خیانت سران کشورهای عرب وشخص اردوغان به نمایندگی آمریکا و اسرائیل دررابطه توافقات آستانه ( روسیه ایران ترکیه وسوریه) در ارتباط کنترل ومدیریت منطقه بدون تنش برای نیروهای ضدسوری وبلعکس عمل کردن آن یعنی تجهیز وآموزش وسازماندهی آنها به نمایندگی از اسرائیل و آمریکا بمنظور حمله به سوریه
3️⃣عدم در خواست کمک از ایران
فرانس ۲۴ : لاریجانی نماینده رهبر ایران در ۲ دیدار با اسد موفق نشد او را برای کمک ایران به سوریه متقاعد کند و اسد خواستار خروج ایران بود
4️⃣نفوذ وخیانت گسترده عوامل ضدسوری در نظام حکومتی ازجمله نخست وزیر و بعضی از وزیران
بویژه سران و امیران ارتش نمونه بارز آن سقوط پایتخت توسط تروریست بدون یک روز مقاومت
5️⃣اجبار جبهه مقاومت از جمله نیروی های سپاه قدس ایران به تخلیه اماکن استراتژیک مناطق سوریه
6️⃣ انحلال نیروهای دفاع وطنی (بسیج مردمی )- که بهعنوان یک نیروی مردمی با حمایت ایران شکل گرفته بود -
7️⃣ کاهش شدید تشکیلات نیروی انسانی محور مقاومت در سوریه
8️⃣ عدم انجام اصلاحات سیاسی
و بیتوجهی به راهکارهای پیشنهادی ایران، بهویژه در حوزههای اجتماعی وسیاسی و ۰۰۰
9️⃣فروپاشی اقتصادی ناشی از تحریمهای شدید جهانی
0️⃣1️⃣و ناتوانی دولت در برقراری گفتوگو با مردم و توجیه و همراه کردن آنها در تحمل این فشارهای سنگین، نظام سوریه را به نقطه بحرانی رسانده است.
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5006
♦️سقوط در «ائتلاف سیاه»!
یاداشت روز حسین شریعتمداری:
🔸۱- « ائتلاف سفید » - شما بخوانید «ائتلاف سیاه» یکی از ترفندها و راهکارهای دشمن در برپایی جنگها و طراحی توطئههاست. بهرهگیری از این ترفند سابقهای طولانی دارد تا آنجا که مشرکان در صدر اسلام و در برپایی «جنگ احزاب» از همین ترفند استفاده کرده و سپاه انبوهی را برای مقابله با اسلام نوپای آن روز فراهم آورده بودند. این ترفند بر این اساس طراحی شده است که اگر قرار باشد چند گروه و یا چند حزب برای انجام یک حرکت با یکدیگر ائتلاف کنند، نقاط مشترک برای انجام ائتلاف باید تا آنجا که ممکن است، اندک و کمشمار باشد. چرا که ائتلاف روی چند نقطه مشترک بسیار سخت و تقریبا ناممکن است و به عبارت دیگر، هرچه شعاع دایره ائتلاف (نقاط مشترک) بیشتر باشد، تعداد ائتلافکنندگان کمتر خواهد بود. از این روی برای طراحی یک ائتلاف پُرشمار، گروههای ائتلافکننده باید از بسیاری اختلافنظرها چشمپوشی کنند و فقط روی یک یا دو نقطه که در همه آنها مشترک است، متمرکز شوند.
🔺ریچارد هاووس، مسئول شورای روابط خارجی آمریکا، از این ائتلاف با عنوان «ائتلاف سفید»! یاد میکند، چرا که گروههای شرکتکننده برای رسیدن به یک ائتلاف فراگیر، بسیاری از اختلافات میان خود را موقتاً نادیده گرفته و اصطلاحاً سفید کردهاند. از این ترفند در فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸ استفاده شده بود و همه گروههای مخالف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران (به اصطلاح رایج آن روزها از سروش تا گوگوش) به میدان آورده شده بودند. حالا بخوانید!
🔸۲- هنوز ۲ ساعت از آتشبس میان رژيم صهیونیستی و حزبالله لبنان نگذشته بود که نزدیک به بیست هزار تروریست از مرزهای شمالی سوریه که تحت کنترل دولت ترکیه است و آمریکا بیش از ۲۰ پایگاه نظامی در آن منطقه دارد، به درون خاک سوریه سرازیر شده و با انواع تسلیحات مدرن -عمدتاً ساخت آمریکا و اسرائیل- دست به شورش، قتل عام و تخریب منازل و زیر ساختها زدند. تروریستها که نام «تحریرالشام / آزادکننده شام»! را بر آنها نهاده بودند، مجموعهای از ملیتهای مختلف، تاجیک، ازبک، اویغور، ترکستان (بخشهایی از قفقاز)، اردن و شماری نیز از سوریه و... بودند.
🔸۳- سازماندهی این تعداد تروریست از ملیتهای مختلف و آموزش آنها برای یک هجوم برقآسا و غافلگیرکننده، دستکم به ۲ تا ۳ ماه طراحی و برنامهریزی قبلی نیاز دارد و این برنامهریزی در توان و حد و اندازه گروههای تروریستی، مخصوصاً از نوع تکفیری آن نیست و بیتردید باید از سوی یک یا چند دولت انجام گرفته باشد. تروریستها از مرزهای جنوب ترکیه و شمال سوریه وارد شدهاند که عبور این انبوه ۲۰ هزار نفری نمیتواند بدون اطلاع و همکاری دولت اردوغان باشد. در مرزهای شمالی سوریه نزدیک به ۲۰ پایگاه نظامی آمریکا مستقر است و به وضوح میتوان نتیجه گرفت که هجوم تروریستها با اطلاع و اشراف ارتش آمریکا صورت گرفته است.
🔺تروریستها در همان ساعات اولیه هجوم به صراحت اعلام کردند که اسرائیل را به رسمیت میشناسند و حتی از دوستی با رژیم صهیونیستی سخن گفتند! اگرچه بدون این اظهارات نیز به وضوح میتوان دید که مواضع تروریستها با مواضع بارها اعلام شده صهیونیستها درباره مقاومت و سوریه انطباق کامل دارد. تعداد قابلتوجهی از تروریستها نیز از جنوب سوریه و مرزهای شمالی اردن وارد شده بودند. به بیان دیگر دولت پادشاهی اردن نیز در این لشکرکشی سهیم بوده است.
🔸۴- نکات فوق که فقط بخشی از شواهد و قرائن موجود است کمترین تردیدی باقی نمیگذارد که دولت بشار اسد در حمله مشترک آمریکا، اسرائیل، ترکیه و اردن سقوط کرده است و تروریستها فقط ماموریت اجرای دستورات دیکته شده را داشتهاند. بدیهی است که در این میان، نمیتوان و نباید برخی دیگر از عوامل مؤثر -و یا شتابدهنده- داخلی در دولت سوریه را نادیده گرفت. ارتش سوریه از عناصر زاویهدار و حتی همسو با دشمن، پالایش نشده بود. خدای مهربان بر درجات شهید همدانی بیفزاید که در دور قبلی آشوبها وقتی کمتحرکی ارتش را مشاهده کرد به بشار اسد توصیه کرد که مردم را مسلح کن و این اقدام هوشمندانه مانع از سقوط دولت شد.
🔺اعتماد به وعده و وعید برخی از دولتها و قدرتهای خارجی و عهدشکنی آنها را میتوان یکی دیگر از عوامل مؤثر در سقوط سریع دولت بشار اسد تلقی کرد. سوریه از توان و شرایط اقتصادی مطلوبی برخوردار نبود. به عنوان مثال حقوق ماهیانه نیروهای نظامی با هزینه زندگی عادی آنها تناسبی نداشت و...
🔸۵- در این نکات حکیمانه رهبر معظم انقلاب دقت کنید؛ حضرت ایشان در خرداد ماه سال جاری (یعنی ۶ ماه قبل از رخداد اخیر) در ملاقات با آقای بشار اسد خطاب به ایشان هشدار داده و فرموده بودند:
🔺«غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگ علیه سوریه، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند». هشدار نسبت به « وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد».
🔸حضرت آقا در آبان ماه ۱۳۹۶ و بعد از قلع و قمع داعش در پیامی خطاب به شهید بزرگوار، سردار سلیمانی عزیز میفرمایند:
🔺«اینجانب صمیمانه به شما تبریک میگویم و با این حال تأکید میکنم که از کید دشمن غفلت نشود. آنهایی که با سرمایهگذاری سنگین، این توطئه شوم را تدارک دیده بودند آرام نخواهند نشست، سعی خواهند کرد آن را در بخشی دیگر از این منطقه و یا بهشکلی دیگر دوباره به جریان افکنند. حفظ انگیزه، حفظ هوشیاری، حفظ وحدت، زدودن هر پسماند خطرناک، کار فرهنگی بصیرتافزا و خلاصه، آمادگیهای همهجانبه نباید فراموش شود. شما را و همه برادران مجاهد از کشورهای عراق و سوریه و دیگران را به خدای بزرگ میسپارم و به همه شما سلام و دعا میکنم». سردار شهید و پس از شهادت ایشان، سردار قاآنی عزیز، این هشدار را به مخاطبان آن گوشزد کرده و بر این مراقبت تاکید کرده بودند ولی متاسفانه جناب بشار اسد علیرغم هشدارهای شهید سلیمانی و سردار قاآنی در یک یا دو مورد از هشدار آن عزیزان غفلت کرد.
🔸۶- این روزها، آمریکا و اسرائیل و ترکیه و اردن و چند دولت دستنشانده عربی در خوشحالی و ذوقزدگی از سقوط دولت سوریه که پایگاه مؤثری برای جبهه مقاومت بود، با دُمشان گردو میشکنند و شماری از پادوهای داخلی آنها نیز در این خوشحالی، زلفهای خود را به دُم آنها گره زدهاند! و این همه در حالی است که سقوط دمشق همه ماجرا نیست. جبهه مقاومت از آغاز تاکنون به پرچمداری ایران اسلامی و رهبری
امام خمینی و امام خامنهای، عقبههای سخت و نفسگیری که ماجرای اخیر بسیار کوچکتر از آنها است را با موفقیت پشت سر گذاشته است و امروزه به قطب قدرتمندی نه فقط در منطقه بلکه در عرصه بینالملل تبدیل شده است.
🔸ستونهای این جبهه همچنان با اقتداری مثالزدنی پا برجاست و به گزارش مؤسسه آمریکایی «هری تیژ» به تسخیر قلبها نه فقط در میان ملتهای مسلمان، بلکه در اقصی نقاط جهان مشغول است. سقوط دمشق اگر چه رخدادی تاسفآور و ناخوشایند است ولی بدیهی است که پایان ماجرا نیست و این قصه سر دراز دارد. و باید از قول خدا خطاب به ذوقزدگان گفت «فَلْيَضْحَكُوا قَلِيلًا وَلْيَبْكُوا كَثِيرًا»... پس باید از خندههایتان بکاهید و [به خاطر آنچه در پیش دارید] بسیار گریه کنید.
🔸۷- جنگ بدر که با پیروزی بزرگ مسلمانان همراه بود در سال دوم هجرت اتفاق افتاد. جنگ احد که با شکست جبهه اسلام روبهرو شد در سال سوم هجرت رخ داده بود. برخی از مسلمانان بعد از شکست در جنگ احد، زانوی غم به دامن گرفته بودند. خداوند متعال خطاب به آنها فرموده بود: «إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ وَاللهُ لَا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ... اگر(در اُحد) به شما آسیبی رسید، به دشمنان شما نیز (در بدر) آسیب رسید (پس مقاومت کنید). این روزگار را با (اختلاف احوال) میان خلایق میگردانیم تا خداوند مقام اهل ایمان را معلوم کند و از شما مؤمنان (آن را که ثابت است) گواهِ دیگران گیرد. و خدا ستمکاران را دوست ندارد» - ۱۴۰ آلعمران.
پس از آن در سال هشتم هجرت فتح مکه اتفاق افتاد که بزرگترین پیروزی مسلمانان بود و فراگیری اسلام را به دنبال داشت.
🖋حسین شریعتمداری
📤پاسخگویان:
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5007
♦️سقوط دمشق، پایان مأموریت تروریستها
آغاز سلطه آمریکا
🔸تروریستها دیروز و در غفلت ارتش سوریه! به پایتخت این کشور رسیدند و دولت این کشور سقوط کرد. این حرکت تروریستها در واقع تکمیل پروژه واشنگتن و تلآویو است، برای بسط ید آمریکا و اسرائیل در ویرانههای سوریه.
🔸چنانکه در سطور آتی خواهید خواند نتیجه این «حرکت آزادیبخش»(!) طلیعه یک هرج و مرج اساسی و احتمالا طولانی است. روشن است که این گروههای ناهمگون که حالا اتحاد تاکتیکیِ شوم و شکنندهای را هم تشکیل دادهاند، «هفتاد و دو ملت» هستند و تا همین حالا نیز از درگیریهای داخلی آنها بسیار شنیدهایم.
🔸این گروه تروریستی تکفیری -که متشکل از ۳۷ گروه شمرده شدهاند- و گوش به فرمان آمریکا و اسرائیل هستند، از همان ساعات نخست سقوط دمشق، مشغول غارت اماکن مختلف هستند.... ما امیدواریم که این گرگها تغییر ماهیت داده باشند و سوریه سقوطکرده را بیش از این نابود نکنند، اما تا اطلاع ثانوی آنها همان هستند که بودند، از این رو باید نگران بود!
🔸باری، آنچه که تروریستها تاکنون کردهاند در واقع صاف کردن زمین برای افزایش سلطه آمریکا و اسرائیل بوده است، والا این تروریستها که سودای آزادی سوریه را دارند! باید کمی به خود زحمت میدادند و لشکر خود را به سوی بیش از ۲۰ پایگاه آمریکا در سوریه میفرستادند و اخراج اشغالگران آمریکایی را نیز وظیفه خود میدانستند؛ مسلماً «بشار اسد» بدتر از اشغالگران آمریکایی و همین تروریستهای تکفیری نبود!
🔸دیروز صهیونیستها زیر ساختهای نظامی سوریه را بمباران کرد و وارد خاک سوریه هم شد. از آن سو ترکیه نیز جنگندههای خود را این بار با خیالی آسوده راهی سوریه کرد تا کُردها را بمباران کند. یک هرج و مرج تمام و کمال!
🖋کیهان
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5009
♦️درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت
یاداشت محمد ایمانی:
🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال ها کردیم، ارزشش را داشت؟ اصلا ما در سوریه چه می کردیم؟ اگر این حضور ارزشش را داشت، چرا از دستاوردهای آن صیانت نکردیم؟
🔻برای پاسخ به این سوالات، ابتدا باید منطق و حکمت متعالیه "مقاومت" را در دو بُعد "ایرانی" و "اسلامی" فهمید. حتی اگر کسی دریافت اسلامی نداشته باشد و نگرش صرفا ایرانی و محدود به منافع ملی داشته باشد، باید به حقیقتی مهم پی برده باشد:
🔹مواجه نشدن بهنگام با تهدیدهای دشمن، مساوی است با این که به شکل کاملا منفعلانه در خاک خود غافلگیر شوید و صد برابر هزینه بپردازید؛ تازه معلوم هم نیست که بتوانید او را عقب برانید یا نه.
🔻امیر مومنان(ع) در این باره حکمتی را بیان فرموده اند که مقبول استراتژیست هاست: «با دشمن بجنگید، پیش از آن که با شما بجنگند. َوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند.» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
🔹منطق مقاومت در منطقه ما، جعلی و مصنوعی نیست، بلکه از متن ملت ها و در واکنش به واقعیت های تلخ چند ده سال انفعال و خوش خیالی جوشیده است.
🔻برپایی رژیم اشغالگر در فلسطین و سپس دست درازی آن به خاک همه همسایگان، دقیقا به موازات دعوت به صلح و سازش در طول چند دهه انجام شد و به ملت ها فهماند که بدون مقاومت، نمی توانند از حیثیت و موجودیت خود پاسداری کنند.
🔹ملت ما، پیشگام مقاومت است. این، یک انتخاب میان ذلت و عزت، و بنابراین، یک الزام بود. متجاوزان ارتش بعث، چه جنایاتی که در استان های غربی و جنوب غرب مرتکب نشدند. وقتی آنها با پشتیبانی چند ده کشور غربی و عربی به خاک چند استان ما تجاوز کردند، نه ارتش بلکه بسیج مردم بود که خط مقدم مقاومت را شکل داد.
🔻در چنان روزگار دشواری که همسایگان جنوبی ما در حال خیانت و کمک به صدام بودند، سوریه جزو معدود دولت های عربی بود که کنار مقاومت ملت ایران ایستاد و پشتیبانی کرد و به همن علت هم، مغضوب آمریکا و اسرائیل شد.
🔹حکومت اسد -پدر و پسر- اگر به تهدید و تطمیع های غرب و ارتجاع عرب تن می دادند، هیچ رسانه و سیاستمدار غربی یادش نمی افتاد که درباره دموکراسی و دیکتاتوری سخن بگوید. همچنان که نه درباره دیکتاتوری مطلق در عربستان و اردن و امارات و بحرین و قطر و مصر حرف می زنند و نه از جریان معارضه جانبداری می کنند.
🔻نوبت دوم که آتش جنگ نیابتی غرب علیه ملت ایران و دیگر ملت های مستقل برافروخته شد، به واسطه برکشیدن دولت داعش در عراق و سوریه بود. سرطان این تروریسم از یکسو به عمق سوریه کشیده شده بود و از جانب دیگر به مرزهای غربی ایران رسیده بود؛ جنان که علنا از حمله به عمق خاک ما سخن میگفتند.
🔹تروریست های تکفیری و اجاره ای، اگر در عراق و سوریه مهار نمی شدند، جنایات بزرگتری را در عمق سرزمین ما مرتکب می شدند. نیاز مشترک سه کشور، موجب حضور مستشاری ایران شد. ما هنگامی توانستیم به مقاومت آنها کمک کنیم، که دولت و مردم هم پای کار بودند و برای امنیت خود جنگیدند.
🔻در اینجا، نیروهای مقاومت منطقه ای و روسیه هم وارد شدند تا سر افعی داعش به سنگ کوبیده شد. این پیروزی بسیار بزرگ، یعنی تضمین هفت- هشت سال امنیت برای خودمان و منطقه و حتی فرا منطقه.
🔻دشمنانی که روزی صدام را برای حمله به ایران ملعبه دست کردند، روزگاری دیگر به اشغال مستقیم دو همسایه شرقی و غربی ما پرداختند و رسما ایران را تهدید کردند، و روز سوم، جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تکفیری را ساختند، از حجم شکست های راهبردی، لحظه ای آرام و قرار نداشته اند.
🔹فکرش را بکنید: فقط هفت هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا در دو جنگ افغانستان و عراق و "تقدیم عراق به ایران در سینی طلایی" به تعبیر سعود الفیصل وزیر خارجه مقبور عربستان.
🔻پس از آن سرمایه گذاری انبوه روی جنگ نیابتی و شکست در آن و بسیج شدن ظرفیت های مقاومت منطقه ای، از افغانستان و پاکستان تا یمن و عراق و سوریه و لبنان؛ و سپس، دریافت ضربات راهبردی، بعد از عملیات طوفان الاقصی و نمایش محدود وحدت میدان ها از سوی جبهه مقاومت.
🔹عملکرد یکایک دستگاه های خودمان در بحران اخیر سوریه را می توان (و باید از موضع کارشناسی) نقد و بررسی کرد. اما زبان طعنه و تمسخر با زبان نقد دوتاست.
🔻ناراحتی از اتفاق مهم پیش آمده، سزاوار هر ایرانی مسلمان است؛ اما زبان طعنه و تمسخر، قطعا خیر خواهانه نیست و اگر با توجه باشد، قطعا همان زبان شماتت منافقانه در پسِ هر ناکامی جبهه خودی است.
پاسخگویان(کانال مرجع و جامع)
♦️درباره ماجرای سوریه و حکمت متعالیه مقاومت یاداشت محمد ایمانی: 🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در
🔹این یادداشت مجال پرداختن به عملکرد دولت، دستگاه های اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، نیروهای نظامی مسئول به ویژه سپاه پاسداران، و وزارتخانه های اقتصادی را ندارد.
🔻اگر ما حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد امکان اثر گذاری بر تحولات سوریه را داشته ایم، ۸۰- تا ۹۰ درصد دیگر به نقش "دولت، ارتش و مردم سوریه"، دولت روسیه، و دولت های معارض (از آمریکا و اسرائیل و غرب تا ترکیه و ارتجاع عرب) بر می گردد.
🔹تشدید تحرکات گروه های تروریستی در شمال سوریه، از چند ماه قبل آشکار بود و این نکته هم که ماموریت داشته باشند برای نجات رژیم از نفس افتاده اسرائیل، میدان جنگ را عوض کنند، احتمال بالایی به شمار می رفت. در عین حال، سرافکندگی بزرگی بود اگر وسط جنگ حزب الله و حماس با صهیونیست ها، مرتکب خیانت می شدند.
🔻اما ائتلاف تحریر الشام بلافاصله پس از اعلام آتش بس، وارد معرکه شد و این در حالی بود که دولت اسد پس از قریب ۱۵ سال جنگ، تحمل ویرانی و چند پارچگی، غارت منابع اقتصادی و نفتی اش از سوی آمریکا و ترکیه، نارضایتی اقتصادی مردم، و ارسال پیام های تهدید و تطمیع از سوی فرستادگان دولت های عربی به دمشق، توان ادامه مقاومت را نداشت و به همین علت، در دام محاسبات غلط افتاد.
🔹این نکته هم گفتنی است متاسفانه ارتش سوریه به اعتبار آموزه های سکولار حزب بعث، غالبا فاقد انگیزه های دینی یا ملی قوی برای جنگیدن بوده و این در حالی است که هم برخی سران ارتش و هم برخی مقامات دولتی، از طریق کارهای اطلاعاتی طولانی مدت، خلع روحیه شده یا با دشمن بسته بودند.
🔻در چنین شرایطی فارغ از شدت و ضعف عملکرد دستگاه های مسئول ما، دولت میزبان مقاومت، آمادگی روحی تداوم مسیر را نداشت و بنابراین ایران هم نمی توانست جای میزبان هزینه بدهد. هر چند که به احتمال قریب به یقین، مردم سوریه، هزینه های تلخ تر و بزرگتری خواهند پرداخت.
🔹بازخوانی و بازیابی و ارتقای عمومی منطق مقاومت، بالاترین نیاز امروز ما و منطقه است. ملت های منطقه، حجم خباثت و شرارت آمریکا و رژیم صهیونیستی را به ویژه در طول دو دهه اخیر به چشم دیده است. همچنان که یقین کرده، آمریکا و غرب سر سوزنی قابل اعتماد نیستند.
🔻سیاستمداران و فعالان فلسطینی، شاخه زیتون را کنار اسلحه بالا آوردند تا سازش را جایگزین مقاومت کنند؛ اما در طول چند دهه، هر بار بخش بیشتری از سرزمین شان به اشغال در آمد و هر بار، عرصه تنگ تر شد. ملت بی سرزمین و بدون حاکمیت بر سرنوشت خود، دیگر کجا می توانست سکونت کند و چه اختیاری درباره آینده خود و فرزندانش می توانست داشته باشد؟
🔹رویداد سوریه، ناکامی بزرگی برای همه ملت هایی است که می خواهند در امنیت و استقلال زندگی کنند. اما نه اول ماجراست و نه پایان آن. پیروزی و ناکامی، ویژگی نبرد های بزرگ و دوران ساز است. شبکه سیطره جوی غرب، ضربات بزرگی را دریافت کرده که پنهان می کند و پیروزی مهمی را کسب کرده که برای شکستن جبهه مقاومت، بزرگ نمایی می کند.
🔻بازسازی و باز آرایی استحکامات مقاومت در منطقه بسیار مهم است؛ اما از آن مهم تر، همدلی و اجماع بر سر دو واقعیت است: اولا راهبرد دشمن بر از هم گسیختن وحدت میدان ها قرار گرفته و حال آن که خود به آن عمل می کند؛ و ثانیا دعوت به مذاکره مستقل از ایران و "گشایش نمایی" تله های تعبیه شده، صرفاً عملیات فریب است و باید از افتادن در این دام پرهیز کرد.
🖋محمد ایمانی
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5011
♦️به نام مردم سوریه
به کام اسرائیل و امریکا
🔻عجیب است که همزمان با استقبال رژیم صهیونسیتی از اشغال دمشق توسط گروه های مسلح تروریست، برخی محافل رسانه ای و سیاسی در ایران نیز ذوق زدگی نشان می دهند، یا چنین تصویر سازی می کنند که «مردم سوریه» میداندار تحولات هستند!
🔹این در حالی است که از یکسو غارت و ناامنی و تخریب و ارعاب در برخی مناطق حکمفرما شده، و از سوی دیگر اسرائیل تا عمق چند ده کیلومتری پیشروی کرده و به ۲۰ کیلومتری دمشق رسیده، زیر ساخت های نظامی و پدافندی و هواپیماها و فرودگاه های سوریه را منهدم کرده و در عین حال موساد، در حال ترور دانشمندان این کشور است.
🔻منابع نفتی هم که سالهاست توسط اشغالگران آمریکایی و قاچاقچیان وابسته به دولت اردوغان غارت می شود. اگر «مردم سوریه» کمترین اهمیت و اعتباری برای آمریکا و غرب داشتند، در طول دو دهه گذشته مورد تحریم قرار نمی گرفتند و منابع شان غارت نمی شد.
🔹اساسا اگر ملت های منطقه کمترین موضوعیتی برای غرب داشتند، رسانه ها و سیاستمداران آمریکا و اروپا باید قبل از هر کس دیگری، گریبان دیکتاتورهایی مانند بن سلمان در عربستان و ملک عبدالله در اردن و دیگر زمامداران سرکوبگر در بحرین و امارات و مصر و حتی اردوغان را می گرفتند.
🔻اما مسأله آنها مردم نیست، بلکه مشابه همان بلایی را که بر سر ملت های لیبی و افغانستان و عراق و فلسطین در آوردند، برای سوریه تدارک دیده اند.
🔹با وجود چنین واقعیت های غیر قابل انکاری، درباره ابراز ذوق زدگی برخی محافل داخلی چه قضاوتی باید کرد؟ انفعال و بی خبری؟ ندیدن عمق ماجرا به خاطر عقده های نوک دماغی؟ یا ایفای نقش پیاده نظام رسانه ای غرب، به موازات مزدوران نیابتی و نظامی آنها؟ به نظر می رسد با توجه به سوابق روزنامه اعتماد، گزینه سوم درباره این روزنامه واگذار شده به عناصر نفوذی محتمل تر است.
🔻اما از دولت انتظار می رود نقش دیپلماتیک فعال تری ایفا کند و دچار خطای محاسباتی جدید نشود.
🖋محمد ایمانی
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/5014