✅ چه کسی پاسخگوی این خسارتها خواهد بود ؟!!!
🔴 آفتابی شدن دیرهنگام روحانی، همان نوشداروی بعد از مرگ سهراب
🔺پنجشنبه شب در اتفاقی شوک آور طرح سهمیه بندی بنزین و دونرخی شدن قیمت آن بدون اعلام قبلی اجرا شد.
🔹مردم با سابقه ذهنی دولت ضعیفی که در شرایط بحرانی نه تنها نظارتی بر افزایش قیمت ها ندارد، بلکه برخی اقداماتش زمینه ساز رانت و فساد خواهد بود و طرح های معیشتی را نیمه کاره رها می کند، با خبر افزایش ناگهانی قیمت بنزین هراسان شدند که وضعیت چه خواهد شد و آیا قرار است دوباره شرایط سخت سال ۹۷ و ماه های نخست ۹۸ بازگردد؟
🔹جمعی از مردم نگران و خشمگین از تصميم دولت، از همان شب اعتراض خود را با حضور در پمپ بنزین ها آغاز کردند و روز بعد تجمعات خیابانی دنبال شد.
🔹علت اصلی اعتراض مردم #بی_اعتمادی بود. بی اعتمادی به دولتی که نشان داده مرد کنترل بحران ها نیست. سرمایه اجتماعی اعتماد مردم که از دست رفته باشد، با وعده نسیه مسؤول دست چندم دولتی در تلویزیون، آن هم یک روز بعد از اعلام طرح، آرام نمی گیرند. اگر دولت پیش از آغاز طرح، پرداخت یارانه نقدی و بسته حمایتی را آغاز می کرد، (چنانچه رهبری در روز جمعه به رئیس جمهور تذکر داده بودند که باید چنین میکرد) و این آغاز پرداخت با حضور رییس جمهور در تلویزیون و توضیح به مردم همراه می شد، مردم این چنین هراسان نمی شدند و تصور نمی کردند که دولت، آنان و مشکلاتشان را به حساب نیاورده و می خواهد از گرده ی آنان بالا رود و مشکلات خود را حل کند؛ دیگر شایعات اوج نمی گرفت و مریم رجوی جنایتکار و خاندان نحس پهلوی و مایک پمپئو خود را دلسوز و مطالبه گر مشکلات ملت جا نمی ردند؛ دیگر اشرار و منافقین و تجزيه طلبان فرصت بیرون آمدن از سوراخ ها و مخفی شدن در صفوف مردم معترض را برای تخلیه عقده ها و ضربه زدن به ملت و نظام و زمینه سازی اهداف وحشیانه شان پیدا نمی کردند.
🔹امروز آقای روحانی با نزدیک ۷۰ ساعت تأخیر در جلسه هیات دولت حاضر شد و از آغاز پرداخت کمک های معیشتی خبر داد. کاری که باید روز پنجشنبه یا قبل از آن انجام می گرفت تا این همه خسارت به بار نیاید. این بی تدبیری و این تاخیر نابخشودنی موجب شد علاوه بر خسارات مالی و جانی و سپر بلا شدن مردم و نیروهای امنیتی و بسیج، سرمایه بزرگ #اعتماد_اجتماعی و درّ ارزشمند #امنیت_ملی با خطر جدی روبرو شود. آیا روحانی پاسخگوی این خسارت عظیم خواهد بود؟! آیا نمایندگان مجلس پیگیر این حق بزرگ ملت و نظام هستند؟ کشف و افشای ارتباط این رفتار خسارت بار دولت با ژست اپوزیسیونی چند روز پیش رئیس دولت در یزد و کرمان با کیست؟
🔻قطعا اولویت امروز کشور بازگشت امنیت و آرامش و جلب رضایت مردم است. اما وظیفه نمایندگان مجلس پیگیری مطالبات فوق از مجرای قانونی سوال از رئیس جمهور می باشد.
🖋رها عبداللهی
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1764
https://t.me/pasokhgoyan/12248
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1215
🔴 یادداشت روز حسین شریعتمداری
حقیکه خوب ادا نشد!
۱- به این آمار و ارقام که در گزارش تیتر یک دیروز کیهان آمده بود و در گزارش امروز کیهان با نمونههای بیشتری آمده است توجه کنید:
- ایران با ۸۰ میلیون جمعیت، سالانه ۶۹ میلیارد دلار از بیتالمال را برای یارانه انرژی هزینه میکند و از این نظر رتبه اول جهان را دارد ! در همین حال کشور چین با یک میلیارد و پانصد میلیون جمعیت سالانه ۴۴ میلیارد دلار بابت یارانه انرژی هزینه میکند! یعنی ۱۹ برابر ما جمعیت دارد ولی ۲۵ میلیارد دلار کمتر از ایران برای یارانه انرژی هزینه میکند! تعجبآور که چه عرض شود؟ تاسفآور نیست؟!
- این ۶۹ میلیارد دلار از بیتالمال هزینه میشود، یعنی از جیب همه ملت بیرون میرود، چه مصرفکنندگان بنزین و چه کسانی که بنزین مصرف نمیکنند! ضمن آنکه افراد عادی یعنی تودههای عظیم مردم، در مقایسه با صاحبان ثروت، میزان مصرف بسیار کمتری دارند. این نکته گفتنی است که مطابق آمار موجود ۵۰ درصد یارانه انرژی را ۳ دهک ثروتمند جامعه ایران مصرف میکنند.
- به عنوان نمونه در سال ۱۳۹۷، بودجه عمرانی کشور ۶۲ هزار میلیارد تومان بود و در همان سال ۹۷۰ هزار میلیارد تومان بابت یارانه انرژی هزینه شده بود. یعنی ۲۰ برابر بودجه عمرانی کشور که باید صرف آبادانی و عمران میشد، برای یارانه انرژی مصرف شده است!
- میزان مصرف بنزین در ایران دو برابر میانگین جهانی آن است.
- روزانه به طور متوسط ۳۰ میلیون لیتر بنزین از کشور قاچاق میشود، چرا که بهای آن در کشورهای همسایه چند برابر قیمت بنزین در ایران است.
- به خوانندگان گرامی توصیه میشود برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، گزارشهای کیهان دیروز و امروز را مطالعه فرمایند.
۲- این ارقام کلان و دهها میلیارد دلاری که برباد میرود را باد با خود نیاورده است بلکه از بیتالمال یعنی از جیب همه ملت هزینه میشود بنابراین فقط با یک حساب سرانگشتی نیز میتوان نتیجه گرفت که جلوگیری از این هزینه هنگفت و کلان به مفهوم جلوگیری از پُرخوری و مُفتخوری ثروتمندان از کیسه و جیب تودههای مردم است و به بیان دیگر، بازپسگیری و یا پیشگیری از حیف و میل بیتالمال به نفع ملت است.
اکنون در این خصوص دو پرسش در میان است؛
اول؛ آنکه چه کسانی و یا کدام کانونها و مراکز داخلی و خارجی از این اقدام آسیب میبینند که برای پیشگیری از آن اراذل و اوباش را به خیابانها میریزند تا روی موج مطالبات مردم سوار شوند و با برپایی بلوا و آشوب آب را گِلآلود کرده و از آن ماهی مطلوب خود را صید کنند؟!
پاسخ این سؤال با توجه به آمار و ارقامی که در بند یک این نوشته آمده است، روشن و خالی از ابهام است. کسانی که از عدم مدیریت مصرف بنزین و برباد رفتن سرمایه و ثروت ملی سود میبرند. حرامخواران داخلی اراذل و اشرار را برای برپایی آشوب و بلوا اجاره میکنند و دشمنان بیرونی، حمایت سیاسی و تبلیغاتی و مدیریت کلان آشوب را بر عهده میگیرند. طی دو روز اخیر بسیاری از مقامات رسمی آمریکا از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور با صراحت از آشوبگران حمایت کرده و ضمن تحریف ماجرا از مخالفت با افزایش قیمت بنزین به مخالفت با صنایع موشکی و حضور مقتدرانه ایران در منطقه، آشوبگران را به ادامه آشوب و حتی آتش زدن اموال عمومی تشویق کردهاند! (اخبار مربوطه را در کیهان امروز میخوانید).
دوم؛ بخشی از مردم و تودههای عمدتاً محروم کشور نیز در شمار معترضان هستند. این طیف نه فقط اهل آشوب و خسارت به اموال عمومی نیستند بلکه افراد انقلابی و مؤمنی هستند که با آشوبگران مرزبندی مشخصی نیز دارند. نگرانی این طیف که با توجه به برخی از شواهد و سوابق بیعلت هم نیست از آنجاست که معتقدند افزایش قیمت بنزین فقط در محدوده بنزین باقی نمیماند بلکه مانند برخی از موارد قبلی، موج تورمی جدیدی ایجاد کرده و افزایش قیمت سایر کالا و خدمات را نیز به دنبال دارد! آنها این پدیده پلشت را مخصوصا در دولتهای یازدهم و دوازدهم بارها دیده و لمس کردهاند و شاهد بودهاند که دولت و برخی دیگر از مسئولان و مراکز ذیربط در مقابل این پدیدههای خسارتآفرین و گرانی افسارگسیخته واکنش موثری نشان نداده و با بیتوجهی از کنار آن گذشتهاند. تصمیم اخیر سران سه قوه اگرچه با موارد مشابه قبلی تفاوت اساسی دارد ولی متاسفانه مسئولان ذیربط درباره این تصمیم و چرایی آن توضیحی ندادهاند بنابراین طیف یادشده به خود حق میدهد که نسبت به پیامدهای سوء افزایش قیمت بنزین نگران باشد. اگرچه ...
✅ادامه مطلب:👇
http://kayhan.ir/fa/news/174997
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1765
https://t.me/pasokhgoyan/12249
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1216
🔴 فاصله ما و رهبری در این روزها
🔸بعد از سخنان رهبرانقلاب چه احساسی داشتید؟ احساس تفاوت نداشتید؟ آنچه رهبر انقلاب رقم زد با مسیری که انقلابی ها و اصولگراها و غیره طی دو روز اول بعد سهمیه بندی انجام دادند چه میزان قرابت داشت؟ چرا؟ اختلاف کجاست که در چنین بزنگاه هایی خودش را نشان می دهد؟ مبنایی و یا سیاسی و یا حتا اخلاقی؟
🔹 اجازه دهید این متن را تلخ مرور کنیم؛ شایدم هرسه.
بعد از اعلام سهمیه بندی، در ضعف تدبیر عمیق دولت در اطلاع رسانی و نگرانی از آینده طرح، مردم دچار عصبیت شدند و به خیابان ریختند. در این میان بسیاری از من و شما چه کردیم و باید چه می کردیم؟
🔹 برخی به آتش اعتراضات خیابانی دمیدند. برخی فرصت یافتند اشتباه مردم در انتخاب روحانی را به رخ بکشند. برخی تلاش کردند حساب رئیسی و یا حتا رهبری را از اجرای سهمیه بندی جدا کنند. اصولگراهای مجلس که قاعدتا باید باتجربه تر و ریش سفیدتر عمل کنند ابتدا مصوبه شورای عالی سران را غیرقانونی دانستند و بعد هم تلاش کردند مانع اجرای طرح شوند و برخی شان بعد از سخنان رهبری نیز کوتاه نیامدند و تا استیضاح رئیس دولت و مجلس هم پیش رفتند. مردم چه برداشتی از این رفتار دارند؟ غیر از اینست که برداشت غالب این شد که نظام برای اجرای این سیاست دچار تردید و دودلی است؟ همین ابهام، آتش بیار اغتشاشات نبود؟
رهبری اما به میدان آمد و تصریح کرد به سران قوا حسن ظن دارم و از تصمیم مشترک حمایت می کنم.
مساله روشن نبود؟
🔹 دولت ناکارامد در دو سال پایانی تصمیم می گیرد به توصیه بسیاری از کارشناسان به مردم ستم دیده از بار تلاطم ارزی و تحریم ها کمک نقدی و بسته حمایتی دهد. هیچ راهی هم ندارد جز مالیات گرفتن از دارنده ها به روش افزایش قیمت بنزین. همین را هم در شورای عالی سران قوا که با تصویب رهبری تشکیل شده است مصوب می کند. رهبری هم تائید و حمایت می کند. تا اینجای ماجرا ابهام بود؟ چرا حاضر نشدیم از ساختار مردمی حمایت کنیم؟
🔹 مساله اینست که برخی از ما حرمتی برای ساختارهای جمهوریت قائل نیستیم. این ساختارها مشروعیتش به امضای جمهوریت است. این ساختارها برآمده از مردم سالاری است. دفاع از ساختار دفاع از فرد و این و آن نیست. دفاع از مردم است. چطور این مبنای معرفتی را رها کردیم؟ چرا حاضر نشدیم نگرانی مردم از این تصمیم را در ساختار موجود حل و فصل کنیم وبه کف خیابان نبریم؟
اما فقط همین نیست.
شاید هم می دانستیم اما نگران چهارتا فالور و لایک و رای امروز و فردایمان بودیم. نبودیم؟ رهبری کار نکرده ما را تمام کرد.
🖋محسن مهدیان
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1766
https://t.me/pasokhgoyan/12250
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1217
🔴 در جلسه بنزینی سران قوه چه گذشت؟
🔹در نشست سران قوا پیشنهاد دولت درباره میزان سهمیه، قیمت بنزین سهمیهای و قیمت بنزین آزاد مطرح شده و بعد از ارزیابی به تصویب میرسد و به درخواست رئیسجمهور، سران قوا مصوبه و جمع بندی جلسه را درباره ۶۰ لیتر سهمیه، قیمت ۱۵۰۰ تومانی بنزین سهمیهای و قیمت ۳ هزار تومانی بنزین آزاد امضا میکنند.
🔹نحوه اجرای این تصمیم اعم از زمانبندی اجرا، شیوه اجرا، میزان و نحوه بازتوزیع منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین، تعداد خانوارهایی که شامل بازتوزیع یارانه بنزین میشوند و دیگر موارد در اختیار دولت گذاشته شد تا دولت درباره آن تصمیم بگیرد.
🔹همچنین درباره شیوه پرداخت این کمک معیشتی، مشمولان آن، میزان این کمک و امثال آن نیز به دولت اختیار کامل برای تصمیمگیری داده شده است.
🖋فارس
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1768
https://t.me/pasokhgoyan/12251
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1218
🔴 از "شورش اشرافیت علیه جمهوریت" تا "شورش جمهوریت علیه اشرافیت"
خلاصه ترین تیتر برای فتنه سال 88 "شورش اشرافیت علیه جمهوریت" بود چون اشرافی که در انتخابات در مقابل خواست اکثریت مردم شکست خوردند نتیجه قانونی را نپذیرفتند و با تحریک اقلیتی از مردم آن هم فقط در مناطق خاصی از تهران و چند شهر دیگر، شورش خیابانی را کلید زدند.
اما اتفاقات روزهای اخیر برعکس سال 88، شورش "جمهوریت علیه اشرافیت" است و فارغ از اوباشی که کف خیابان مشغول تخریب اموال عمومی هستند، اکثریت مردم در اثر مدیریت اشرافی چند سال اخیر و تصمیمات خلق الساعه مانند سه برابر کردن قیمت بنزین در عرض یک شبانه روز، نارضایتی شان بیش از پیش است.
نقطه اشتراک نا آرامی های سال 88 و 98 در این است که ریشه بسیاری از مشکلات کشور یک اولیگارشی اشرافی و غربگراست که وقتی در قدرت نیست ناجوانمردانه علیه جمهوریت و خواست مردم می شورد و وقتی هم در قدرت است به قدری ناکارآمد و بی تدبیر است که بازهم مردم را به ستوه می آورد...
🖋امیرحسین ثابتی
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1769
https://t.me/pasokhgoyan/12252
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1219
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 فتنه 98؛ اختیارات رهبری و دولت
دولت برای فرار از پاسخگویی فقط یه راه داره و اونم اینکه هر طور شده رهبری رو به عنوان همه کاره ی کشور و در نهایت مقصر مشکلات نشون بده
⭕️ برای همین نیاز داشت که هر طور شده رهبری در موضوع بنزین با تصمیم دولت مخالفت کنه ولی رهبری نقشه های منافقین رو خراب کرد....
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1770
https://t.me/pasokhgoyan/12253
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com/post/1220
🔴 ابوالحسن پینوشه، ایران شیلی نمیشه
در دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی که اوج حکومت ها و دولت های پدید آمده از کودتاهای آمریکایی در منطقه آمریکای لاتین بود، برخلاف خواسته آمریکا، در شیلی رئیس جمهوری مردمی روی کار آمد به نامِ سالوادور آلنده.
دولت ها و نظامیانِ وابسته به آمریکا که از حمایت CIA برخوردار بودند با شعار مبارزه با کمونیسم و مبارزه با شوروی، همه حکومت های مردمی را قلع و قمع می کردند اما استثنائا در شیلی به مشکل برخوردند. سرنخِ تمامِ کودتاها و توطئهها هم طبقِ معمول در سفارت آمریکا بود.
آلنده، رئیس جمهور مردمی شیلی با آگاهی از این مسئله، راههای ارتباطی با سفارت آمریکا را محدود کرده بود. او با پشتوانه مردمی به رهبری قدرتمند در منطقه آمریکای لاتین تبدیل شده بود. به طوری که در خودِ ارتش هم از او حمایت می کردند و کسی را یارای مخالفت با آلنده نبود.
در این شرایط تمام راه های کودتا بسته شده بود و آمریکا در این کشور به مشکل برخورده بود به طوری که غربیها شیلی را هم به مثل کوبا از دست رفته می پنداشتند، اینجا بود که سازمان سیا، موقتا فرمول انقلاب رنگین و مخملی را تعطیل و از راه مکر و تزویر وارد شد.
سیا با استخدامِ افراد نفوذی و استفاده از جاسوس هایی که در بدنه دولت آلنده داشتند، هزینه خدمات را در کشور بالا بردند. هزینه درمان هزینه سوخت، هزینه تحصیل، هزینه بهداشت، هزینه رفت و آمد و...
هدف آنها ایجادِ قحطیهای مصنوعی در کشورِ شیلی بود، نفوذی ها، برای فقرا صف های طولانی جهت پرداخت کوپنهای غذا و یا یک کاسه سوپ و یا سبد کالا ترتیب می دادند و طی آن افرادی را وارد صفها می کردند تا به آلنده فحاشی کنند. نفوذی ها مرتب به مردم القا می کردند که سایه جنگ بر کشور سایه افکنده. می گفتند ناوهای هواپیمابر در اقیانوس به سمتِ آبهای شیلی حرکت کردند و خطرِ قحطیها و گرسنگی های کشنده، بزودی و قریب الوقوع خواهد بود و تقصیر تمام این بدبختی ها به گردن رهبر و اعتقادات ِضد آمریکایی اوست!
نفوذیهای CIA سوبسیدها (یارانهها) را برداشتند و قیمت ها لحظه به لحظه بالاتر می رفت. وظیفه آنها ابن بود که به جلب آمریکا و نفوذی هایش، آلنده که در اوج محبوبیت بود را مسئول این قحطیها و کمبودها معرفی کنند.
قیمتِ آب و برق را بالا بردند و نان و مایحتاجِ مردم در انبارها عمدا از بین می رفت اما به دست مردم نمی رسید. رادیوی اسپانیایی زبانِ آمریکا مرتبا برنامه داشت و دلیلِ این مشکلات را دکتر آلنده معرفی و به مردم القا می کرد که سیاست های غلط و ضدآمریکایی او کشور رو به ناکجاآباد برده و مردم اگر خواهان برآورده شدن خواسته های حداقلی برای زنده ماندنِ خود هستند، باید دست از حمایت از آلنده بر دارند!
آمریکائیها آلنده و خانواده اش را به دروغ، کاسب تحریم معرفی می کردند که از قِبَلِ تحریم های اقتصادی آمریکا به ثروتِ هنگفتی رسیدهاند. کار به جایی رسید که مردم و انقلابیونِ شیلی به خیابان ها ریختند و فریاد میزدند:
ما عدالت نمیخواهیم
ما آزادی نمیخواهیم
ما برابری نمیخواهیم
نان میخوایم تا از گرسنگی نمیریم...!
با هدایت پینوشه (نظامی شیلیایی که مامورِ سیا بود) دولت مردمی آلنده سقوط کرد و پینوشه بلافاصله با کشتاری تاریخی که در شهرِ سانتیاگو به راه انداخت، قدرت را بدست گرفت، حکومت نظامی اعلام کرد و هزاران نفر دیگه از مردم را به جوخه های تیرباران سپرد!
در سال۶۰ خورشیدی از آنجا که رفتار بنی صدر شباهت بسیاری به رفتارهای پینوشه داشت، مردم انقلابی، به درستی دست ابوالحسن بنیصدر را خواندند و در تظاهرات هایی که علیه او در گوشه و کنارِ کشور برگزار می شد، شعار می دادند:
ابوالحسن پینوشه، ایران شیلی نمیشه
ابوالحسن پینوشه یکی از ماموران آمریکا در ایران بود. به یقین غربی ها پینوشه های دیگری هم در آستین دارند که با توجه به موقعیتِ ویژه انقلاب اسلامی ایران، این پینوشه ها شاد دیگر نظامی نباشند و حتی با افتخار اعلام کنند که سرهنگ نیستند.
مراقب نفوذی ها و پینوشههای زمان باشیم.
🖋حمید رسایی
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1771
https://t.me/pasokhgoyan
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴حجت الاسلام رحمت الله معظمی نوشت:
یکی از کارهای لازم در بحث سهمیه بندی سوخت، ارائه تحلیل های درست به مردم و پرهیز از یک سو نگری است.
با این هدف و برای کمک به جامع تر شدن تحلیل ها، چند نکته مهم در این باره عرض می شود:
1⃣بدون شک زمان و شکل سهمیه بندی غلط بوده و اینکه آیا این کار عمدی بوده یا غیر عمدی باید مورد بررسی واقع شود؟
2⃣بحث انتخابات مجلس و ترس غربگرایان و وابستگان دولت و مفسدان، از اینکه آیا ردصلاحیت می شوند یا نه؟ و استفاده از این شرارت ها برای فشار بر شورای نگهبان نیز به عنوان یک احتمال باید مورد توجه قرار گیرد.
3⃣عصبیت جمع کثیری از مدیران و مفسدان از رییس محترم قوه قضاییه و تلاش شان برای کم کردن سرعت و قاطعیت این قوه با مفسدان نیز باید مورد توجه باشد به خصوص بازداشت وابستگان به رییس جمهور و دولت.
از طرفی کسانی که در این ماه ها محاکمه شده اند، غالبا دارای باندهای فساد و نفود در فضای رسانه هستند.
4⃣طرح آمریکایی ایجاد اغتشاش در کشورهای شیعی و محور مقاومت با هدف:
اولا)نشان دادن فاصله بین مردم و مقاومت
ثانیا)کم کردن فشار بر رژیم کودک کش صهیونیستی و عربستان سعودی و دیگر مهره های استکبار و لزوم کشاندن این فضا به ایران نیز مطلب قابل تأملی است.
5⃣این اتفاقات نشان داد عملکرد وزیر ارتباطات در چندسال اخیر، استقلال کشور را در فضای مجازی کاملا آسیب پذیر کرده است و تعیین کننده خط فکری برخی جوانان، رقاصه ها و چند نفر بی سواد شده اند. که حضرت آقا در جمع بسیجیان در ورزشگاه آزادی نسبت به این موضوع هشدار دادند.
6⃣حضور و قدرت تعیین کننده نیروی مقدس بسیج موضوعی است که تحسین همگان را باعث شده است که اگر بسیج نبود هیچ قدرت دیگری نمی توانست این گونه با صلابت فتنه ها و فتنه گران را تبخیر کند که باید تقویت بسیج و افتخار به حضور در نیروی بسیج برای حوزویان را سبب شود.
7⃣اینکه با وجود گذشت دو سال از اغتشاشات سال ۹۶ هنوز با یک اشاره دشمن، به راحتی چند صد نفر شرور، با هم شبکه می شوند را باید از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی پرسید که نوع اشراف شان بر این افراد شرور چگونه بوده آن هم در برخی شهرها که سال۹۶ هم این حوادث تکرار شده است،
لااقل در آن شهر ها تدابیر لازم اتخاذ میشد!!!
8⃣جمعیت جوانان حاضر در شرارت ها که غالبا غافل و اصلاح پذیرند نشان دهنده تعطیلی فعالیت های فرهنگی تربیتی با فرماندهی! امامان جمعه در آن شهرها بوده و رخوت یا سوء مدیریت حوزه های علمیه آن شهرها و رها کردن امر تربیت مسجل است.
9⃣اینکه تصمیم اخیر تا چه اندازه به تصمیمات به ظاهر محیط زیستی نهادهای بین المللی(تفاهم نامه پاریس) مربوط است نیز از نکات مورد غفلت تحلیل گران است.
0⃣1⃣شکست های پی در پی دولت مانند برجام و مذاکره و... و نیاز به انحراف اذهان از این شکست ها مطلب قابل توجه دیگر است.
1⃣1⃣یکی شدن دو جریان انحرافی اصلاح طلب و اصولگرا در سطح سرکرده ها، به خاطر تلاش عدالت خواهان در رسوا کردن چهره های وجیه دو جریان عزم جدی قوه قضاییه و شکستن انحصار رسانه از جانب جوانان انقلابی نیز از نکاتی است که لازم است مورد توجه باشد. و بدون تردید این دو گروه در آینده ریشه فتنه های دیگر خواهند بود.
2⃣1⃣نادیده گرفتن نقش فرقه های ضالّه در فتنه ها از سوی نهادهای مربوطه در حکومت اسلامی(بهاییت، صوفیه، تشیع لندنی من جمله صادق شیرازی) و غفلت متولیان از این مهره های استکبار مسئله ای خطرناک است.
✅در پایان؛ موضع گیری و اظهار نظر حضرت امام خامنه ای در این باره نباید اینگونه تفسیر شود که با این بیانات دیگر کسی نباید اظهار نظر و ارائه تحلیل در این موضوع داشته باشد. (باید توجه داشت فرامین ایشان حجت شرعی است.
و معظم له در سکوت و بی عملی نهادهایی که موظف به اقدام بودند،
با ایثار و شجاعت برای جلوگیری از سقوط دولت و جلوگیری از بالا رفتن هزینه ها برای مردم به این قضیه ورود پیدا کردند.)
🔹 ایشان به خاطر اصل لزوم این طرح برای حفظ سرمایه نفت، بحث آلودگی هوا، جلوگیری از قاچاق، اصلاح الگوی مصرف و...
🔹و احترام به انتخاب های پخته یا ناپخته! مردم و ساختار موجود
🔹 احترام به نظرات کارشناسی
🔹 و نیز جلوگیری از گسترش شرارت ها و... اصل تصمیم را حمایت فرمودند.
❌ اما اگر مجلس خبرگان رهبری به سخن حضرت آقا مبنی بر لزوم حضور در مناسبات توجه می کرد و در این قضیه ورود فعال داشت و اگر مجلس شورای اسلامی(که بدترینِ مجلس های انقلاب است)به وظیفه خود عمل می کرد طرح مذکور بدون آسیب به مردم و با مقدمه و تدبیر انجام می پذیرفت.
نکات فوق، برای کمک به جمع بندی ها و اقدام بهتر ارائه شد. والسلام
🖋اصحاب انقلاب
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1772
https://ble.im/pasokhha/1
https://t.me/pasokhgoyan
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blog
🔴 انتقاد رئيس قوه قضائيه از نحوه اجراي طرح سهميه بندي بنزين
آيت الله رئيسي در جلسه شوراي عالي قوه قضاييه ضمن انتقاد از شيوه اجراي طرح سهميه بندي بنزين، نگراني مردم را ناشي از عدم اقناع افكار عمومي دانست و اظهار كرد: ضرورت داشت افكار عمومي در اين زمينه روشن شود. امروز هم ضرورت جدي وجود دارد كه رسانه ها، اقتصاددانان، وزراي مربوطه، مسئولان اجرايي و مسئولان مطلع، از هر طريق ممكن ابعاد طرح را براي مردم تبيين كنند زيرا يكي از جلوه هاي مهم شفاف سازي همين است.
اين طرح بايد در ۵ سال گذشته به صورت متناوب توسط دولت انجام مي شد.
اصل طرح، قانوني است اما نحوه و شيوه اجراي آن بحث ديگري است.
از مقدمات ضروري اجراي اين طرح، اقناع افكار عمومي و اجماع نخبگاني بود و هر چه بيشتر بايد ابعاد اين طرح تبيين شود.
🖋محرمانه
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1773
https://ble.im/pasokhha
https://t.me/pasokhgoyan
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴 حمایت رهبری معظم انقلاب از طرح سهمیهبندی بنزین؛ نکات و ملاحظات مهم
🔸 در مورد چرائی حمایت رهبری معظم از تصمیمات شورای سران قوا، سخنان دیروز رهبری معظم کاملاً روشن و بدون ابهام است. هرچند در این زمینه میتوان به نکاتی اشاره کرد:
🔺۱. در مورد طرح سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین، باید بین سه محورِ #اصل_طرح ؛ #زمان_طرح ؛ #شیوه_اجرای آن مرزبندی کرد. همان طور که رهبری عزیز فرمودند اصل طرح دارای پشتوانه کارشناسی قابل اعتنا است. (مواردی چون کاهش فاصله طبقاتی، جلوگیری از مصرف بیرویه و سرسامآور سوخت، کمک به دهکهای پایین جامعه و... از جمله فواید این طرح است که ادله کارشناسی جدی دارد.) اما در زمینه شیوه و زمان اجرای طرح، قطعاً نقاط ضعف جدی و بزرگی دیده میشود.
🔺۲. تاکید رهبری بر #خوشبینی به تصمیم سران سه قوه در کنار انذار ایشان به دولت جهت جلوگیری از افزایش قیمتها، کاملا معنادار و مهم است. اتفاقا اعتراضات هیجانی سبب ایجاد جو روانی کاذب و افزایش قیمتها خواهد شد. بهعلاوه تاکید بر #خوشبینی، نه از روی سیاسیکاری است بلکه توصیهای مهم به همگان در #سیاستورزی_خدامحور است.
🔺۳. (مهم) حمایت صریح رهبری از طرح مذکور با وجود تاکید چندباره ایشان که از لحاظ کارشناسی بنده کارشناس نیستم، یک پیام فوقالعاده ارزشمند را به عموم نخبگان و تصمیمگیران و البته مردم فهیم ایران میرساند. این پیام آن است که ساختار نظام جمهوری اسلامی بر مبنای تصمیمات #کارشناسیمحور قرار دارد و مهمترین رکن حاکمیتی نظام از اجرایی شدن تصمیمات کارشناسیِ تحول آفرین دفاع مینمایند. به عبارت دیگر نشان داده شد چه در این دولت و چه دولتهای قبلی و آینده، اگر عزم و اراده کارشناسی، پایهای برای جراحیهای اقتصادی #تحولآفرین و مبنایی وجود داشته باشد، ایشان تمام قد دفاع مینمایند. اقتصاد مقاومتی با چنین پیش زمینه مدیریتی قابل اجرا است.
🔺۴. حمایت رهبری از مصوبه سران قوا، به معنی #فداشدن رهبری یا تصمیم منفعلانه نیست. بلکه نشانه #اقتدار نظام و ضرورت استحکام ساختارهای تصمیمگیری کشور است. نظام وقتی تصمیمی میگیرد از این میزان اقتدار برخوردار است که آن را عملی سازد و نارضایتی برخی طبقات مردمی که اتفاقا در این مورد، یک برداشت و احساس اشتباه است (معظم له فرمودند؛ خیال میکنند به ضررشان است) نباید مانع اجرایی شدن یک تصمیم قانونی و کارشناسی باشد.
🔺۵. بدون تردید فرمایشات بسیار دقیق، بهنگام و سنجیده رهبری معظم انقلاب تاثیر انکارناپذیری در مدیریت و هدایت ذهنی گروهها و طبقات مختلف مردمی، وحدت و انسجام نیروهای دولتی، قضایی، نظامی و انتظامی داشته است. ریزش شدید بدنه مردمی و افول تحرکات اشرار نشان داد؛ فرمایش ایشان بازدارندگی قاطعی در محاسبات اشرار و اغتشاشگران داشته است.
🔺۶. با وجود مسموع بودن مخالفت مسالمتآمیز و آزادی نقد و حتی اعتراض، باید توجه کرد با وجود #فرصتطلبی سرویسهای بیگانه دشمن، گروههای برانداز و معاند منافقین، سلطنت طلب و.... اصولا زمینه عملی این موضوع فعلا وجود ندارد و تجربه نشان داده اعتراضات مسالمت آمیز توسط سوءاستفادهگران معاند شبکهای به اغتشاش حاد و شرارت خشن منتهی میشود.
🖋تبیین
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1774
https://ble.im/pasokhha
https://t.me/pasokhgoyan
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴 سعید لیلاز:
روحانی نباید کارت سوخت را حذف میکرد
یک کارشناس اقتصادی حامی دولت گفت: این انتقاد به دولت آقای روحانی وارد است که نباید کارت سوخت را حذف میکرد.
سعید لیلاز در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اقدام چهار سال پیش دولت روحانی در حذف کارت سوخت اظهار داشت:. این انتقاد به دولت آقای روحانی وارد است که نباید کارت سوخت را حذف میکرد؛ طرح اصلاح قیمت بنزین باید ۲۰ ماه پیش انجام میشد ولی به هر حال این کشور امروز هیچ راه دیگری غیر از این کار نداشت.
وی افزود: از سوی دیگر از نظر طبقاتی، دهک اول ۲۳ برابر دهک دهم یارانه مصرف بنزین دریافت میکند و همین اتفاق در مورد گاز هم حاکم است، فردی که مساحت خانهاش ۵۰۰ متر مربع است با کسی که مساحت خانهاش ۵۰ متر مربع است تقریباً هزینه یکسان بابت گاز پرداخت میکنند!
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در حال حاضر یک خانوار پنج نفره با آن رقم حدود ۲۰۰ هزار تومانی معیشت که دریافت میکند (معادل حدود ۷۰ لیتر بنزین با نرخ آزاد) در واقع
علاوه بر سهمیه ۶۰ لیتر بنزین یارانهای خود، میتواند از محل این ۲۰۰ هزار تومان مواد غذایی، گوشت، لبنیات و غیره خریداری کند و این عین عدالت است.
اصلاح قیمت بنزین به نفع کم درآمد هاست.
همچنین، جمشید پژویان، کارشناس اقتصادی، با تأکید بر ضرورت اجرای واقعیسازی نرخ حاملهای انرژی اظهار داشت: بهترین علامتدهنده در اقتصاد، قیمتها هستند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه واقعیسازی نرخ حاملهای انرژی قطعاً به نفع کل جامعه و خصوصاً خانوارهای کمدرآمد و فقیر خواهد بود، گفت: میتوان درآمد این اصلاح نرخ حاملهای انرژی را در بخش بهداشت و درمان هزینه کرد یا به آموزش اختصاص داد و بدین ترتیب است که منافع آن حتماً به گروههای کمدرآمد اختصاص مییابد.
پژویان ادامه داد: زمان اجرای واقعیسازی نرخ حاملهای انرژی باید مناسب باشد، نه زمانی که مردم تحت بیشترین فشارهای اقتصادی هستند، به هر حال درست است که واقعیسازی نرخ حاملهای انرژی، سیاستی درست است، اما اجرای آن در چنین زمانی موجب میشود که شوک دیگری به مردم وارد شود و در کوتاهمدت آنها را متأثر کند.
اصلاح قیمت بنزین باید زودتر انجام میشد
آلبرت بغزیان، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی هم بیان کرد: قیمت تمام شده انرژی بالاتر از آن عددی است که مردم از آن استفاده و پرداخت میکنند. قطعا اگر این اقدام به خوبی انجام شود اصلاح قیمت حاملهای انرژی خوب خواهد بود به هر حال ابزارهای نظارتی وجود دارد تا ورود کنند و اگر برخی کالاها به صورت غیر واقعی افزایش یافت برخورد شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا برای اصلاح قانون حاملهای انرژی باید زودتر اقدام میکردیم گفت: باید زودتر این اقدامات انجام میشد یعنی زمانی که قدرت خرید بالا بود و تورم پایین بود و ارز وقتی 1000 تومان بود و الان 12 هزار تومان است معلوم است که قاچاق سوخت انجام میشود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دولت زمان زیادی در اختیار داشت که بتواند حاشیههای این چند روز اجرا و افزایش قیمت بنزین را کاهش دهد و اگر دولت قصد افزایش قیمت بنزین را داشت به عنوان مثال به تاکسیرانی از قبل اعلام میکرد که اگر روزی این برنامه را اجرا کردیم تاکسیرانی را از دادن سهمیه سوخت مطمئن میکرد تا قیمت کرایهها بالا نرود.
درآمد 1400 میلیارد تومانی از صرفهجویی در مصرف بنزین
محمدعلی دهقان دهنوی معاون وزیر اقتصاد گفت: بهطور متوسط روزانه 100 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید میشود اگر بتوانیم بنا به اتفاق 10 میلیون لیتر از میزان مصرف سوخت بکاهیم و با نرخ 5000 تومان در خلیجفارس بفروشیم، روزانه حدود چهار میلیارد تومان و در 10 روز 40 میلیارد تومان و سالانه 14 هزار میلیارد ریال درآمد حاصل میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: نرخ هر لیتر بنزین در عربستان 6200 تومان، در امارات 6400 تومان، در افغانستان 7000 تومان، پاکستان 8000 تومان، ترکیه 13200 تومان و در کشورهای پیشرفتهای مانند هلند و سوئد 20 هزار تومان، در ترکمنستان حدود 5000 تومان بهپول ما فروخته میشود.
معاون وزیر اقتصاد گفت: سهم بنزین در سبد خانوار را بهطور متوسط 2.5 درصد عنوان کرد و افزود: این یعنی افزایش نرخ بنزین فقط 2.5 درصد اقتصاد یک خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر نرخ بنزین 50 درصد افزایش یابد به این معنا نیست که نرخ خدمات حملونقل جاده هم 50 درصد افزایش مییابد، باید بررسی کرد که سهم بنزین چند درصد از این خدمات را شامل میشود.
🖋کیهان
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1775
https://ble.im/pasokhha
https://t.me/pasokhgoyan
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com
🔴قیمت تمام شده سوخت و پیشنهاد واقعیسازی مرحلهای آن
قیمت تمام شده سوخت شامل موارد زیر است:
1️⃣ قیمت نفت خام
2️⃣قیمت تمام شده بنزین در پالایشگاه یا قیمت واردات سوخت در بنادر
3️⃣ هزینه حمل و نقل و توزیع سوخت
4️⃣سود منطقی برای شرکتهای کاشف نفت، استخراج، پالایش و حمل و نقل و توزیع نفت تا بتوانند خدمات خود را گسترش دهند.
5️⃣محاسبه هزینههای مصرف سوخت، شامل آلودگی و بیماریهای ناشی از آن
6️⃣هزینههای ساخت جاده و ترمیم استهلاک جادهها
👈بنده معتقدم مصرف کنندهگان سوخت نه تنها قیمت تمامشده آن را بپردازند بلکه باید هزینه جبران آلودگی و بیماریزایی آن را هم پرداخت کنند.
👈اما اگر قرار بر واقعیسازی قیمت فرآوردههای نفتی به صورت مرحلهای باشد، پیشنهاد انجام مراحل زیر را دارم:👇
1️⃣ به قیمت نفت خام
2️⃣به قیمت تمام شده پالایش آن
3️⃣ هزینه تمام شده با احتساب هزینههای حمل و نقل
4️⃣محاسبه سود منطقی برای تولید و توزیع کنندگان سوخت
5️⃣دریافت هزینههای جبران آلودگی و بیماریهای ناشی از آن
6️⃣دریافت هزینه ساخت و ترمیم جادهها
👈همه کشورها چه فقیر و چه غنی نه تنها هزینههای تولید و توزیع و سود شرکتهای تولید کننده را از مصرف کننده میگیرند، بلکه از طریق اخذ مالیات از مصرف سوخت، هزینههای جبران آلودگی و بیماریزایی و ساخت و استهلاک جادهها را هم از مصرف کننده دریافت میدارند؛ چه مردمی ثروتمند داشته باشند مثل آلمان و چه مردمی فقیر داشته باشند مثل مردم پاکستان، هند و بنگلادش.
اما در شرایط فعلی، قیمت سوخت در مراحل فوق چه مقدار است:
1️⃣ نفت خام به قیمت عمده فروشی در خلیج فارس: لیتری ۴۵۰۰ تومان
2️⃣ قیمت فرآوردههای پالایش شده در پالایشگاهها یا به قیمت واردات: ۵۵۰۰ تومان
3️⃣ قیمت تمام شده با احتساب هزینههای حمل و نقل و انبارداری و توزیع: لیتری ۸۰۰۰ تومان
4️⃣: قیمت تمام شده و سود شرکتهای تولید و توزیع کننده: ۹۰۰۰ تومان
5️⃣ با احتساب مالیات بابت جبران آلودگی و بیماری زایی: ۱۰۰۰۰ تومان
6️⃣بعلاوه هزینههای ساخت جاده و ترمیم استهلاک آن.
👈اما اینجا یک نکته مهم وجود دارد و آن اینکه حذف یارانهها و اخذ مالیات بر مصرف یک روی سکه هست اختصاص این بودجه در جای بهتر و به نفع مردم و پیشرفت کشور و محرومیتزدایی روی دوم سکه هست.
👈اگر از زمان پدرجد حضرت مریم (س) تا کنون، سالی یک تن طلا کنار بگذارند، این مقدار طلا کمتر از یک سال یارانه پنهان سوخت در شرایط قبل از اصلاح اخیر قیمت سوخت است‼️
👈ایران سالانه دو تن طلا از معادن کشور استخراج و تولید میکند.
👈 یارانه پنهان یک سال سوخت معادل حدود ۱۰۰۰ سال تولید طلای کشور است حال آنکه کل معادن طلای کشف شده کشور فقط حدود ۳۴۰ تن است.
👈یک سوال: آیا راه بهتری برای صرف این ثروت عظیم وجود ندارد⁉️
🖋قدیری ابیانه
📤پاسخگویان
https://eitaa.com/pasokhgooyan/1776
https://ble.im/pasokhha
https://t.me/pasokhgoyan
https://sapp.ir/pasokhgooyan
https://igap.net/pasokhgooyan
http://pasokhgooyan.blogfa.com