💬پرسش: اگر نماز احتیاط واجب بشود و به دلیل ندانستن مسئله رو از قبله برگردانیم و بعد نماز احتیاط بخوانیم اشکال دارد؟
#احکام
@pasokhsara
✍آشنایی با عمده ترین مشکلات والدین در خصوص فرزندان نوجوان خود:
👈روابط ناسالم نظیر دوستی با جنس مخالف و یا دیدن فیلم های غیر اخلاقی:
از اصلی ترین نگرانی های والدین در خصوص مشکلات نوجوانان خود، برقراری رابطه با جنس مخالف و تمایل او برای دیدن فیلم های غیر اخلاقی است. رابطه ی نوجوان با جنس مخالف در زمان بلوغ به علت تغییرات هورمونی و فرایند های رشدی ممکن است اتفاق بیافتد. پیشرفت دانش و تکنولوژی و استفاده روزانه از اینترنت امروزه باعث شده که نوجوانان درباره اینگونه از مسائل و خطرهای آن در جامعه اطلاعات کافی را نداشته باشند. بنابراین این روابط در سنین پایینی مثل نوجوانی و دور از نظارت خانواده ها یک اشتباه اساسی بوده و باید به شدت مراقب آن ها بود.
👈پرخاشگری و عصبانیت های بی مورد نوجوانان:
احساس برتری و استقلال طلبی در این دوره از زندگی سبب بروز رفتارهایی ناخوشانید از سوی نوجوانان خواهد شد. یکی از مشکلات نوجوانان، تغییر هورمون های بدن آنها به سبب رشد و تکامل اندام های جنسی است. همچنین خلق و خو و عوامل ذهنی-روانی کودکان در این دوره به مرحله ثبات خود خواهید رسید و هرگونه استرس، اضطراب، سرزنش، حسادت، رفتار تنش زا و تند از سوی والدین و اطرافیان باعث عصبانیت و پرخاشگری آن ها خواهد شد. نوجوانان در این دوره تلاش دارند تا خود را در قبال پذیرش مسئولیت های جدید به شما ثابت کنند.
#کارشناس_مشاوره
#مشکلات_نوجوانی
@pasokhsara
❌ دوگانه های کاذب❗️
✅نکته ی اول: سخن در این است که برخی، تا یک اتفاق مذهبی و دینی می افتد، فریاد وامصیبتاه بر می آورند و می گویند: این مراسم مربوط به عرب هاست؛ ما خود تمدن داریم و و و .
اما همین قوم، تا کریسمس و ولنتاین می شود، جلوتر از همه فریادِ: وای عشق من را سر می دهند و فراموش می کنند که ایرانی و صاحب تمدن هستند.
✅نکته ی دوم: وقتی عقل به امام و پیشوا و معصوم و هادی بودن فردی حکم کرد، وجدان به تبعیت از آن فرمان می دهد. فارغ از اینکه زادگاه و مکان رشد و تعالی آن کجا باشد.
✅نکته ی سوم: برخی آداب و رسوم، جنبه ی ملی و یا مذهبی و دارای منفعت دینی و دنیایی هستند.
انجام و جشن و عزا، در این امور، منعی ندارد.
آنچه باعث تعجب و شگفتی است، جشن و شادی نسبت به فرهنگ های وارداتی غربی با محوریت غضب و شهوت و بی بند و باری و بی حیایی است که عقل به مذموم بودنش، حکم می کند.
❇️نتیجه اینکه: سیاست و برخوردِ دوگانه ی متناقض، معقول و منطقی نیست و انسان باید با محوریت عقل و شرع، خوبی ها و بدی ها، باید ها و نبایدها را به نظاره بنشیند.
#کارشناس_کلام
#سوالات_دانش_آموزی
@pasokhsara
💠 خمس مبلغ پسانداز شده در صندوق ذخيره كارمندان
💬 سؤال:
آیا مبالغی که تحت عنوان صندوق پس انداز، قانون تسری، صندوق تامین آتیه و... از حقوق و مزایا، کسر و در پایان مدت خدمت، هنگام بازنشستگی، یکجا پرداخت میشود، متعلق خمس است؟
✅ پاسخ:
🔹 اگر این مبالغ بدون اختیار از حقوق کسر میشود و جزء درآمد سال وصول است؛ اگر تا سر سال خمسی در مؤونه مصرف نشود، خمس دارد؛ اما اگر با توافق شما کسر میشود و قابل دریافت است، باید در پایان هر سالِ خمسی، خمس آن پرداخت شود و اگر قابل دریافت نیست، پس از دریافت، باید بلافاصله خمس مقداری که قبلاً سال بر آن گذشته، پرداخت گردد و مقداری که مربوط به سال اخیر است (و هنوز سال خمسی بر آن نگذشته است)، جزء درآمد سال وصول است.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
🖇 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/274392
#احکام
@pasokhsara
📚 غسل با بدن نجس
💠 سؤال: اگر انسان، عضوی از بدن را هم با نیتِ طهارت و هم با نیتِ غسل بشوید، آیا غسل او صحیح است؟
✅ جواب: اگر عضو، نجس باشد باید پیش از غسل، آن را تطهیر کند سپس به نیتِ غسل بشوید.
#احکام_طهارت #احکام_غسل
#مقام_معظم_رهبری
@pasokhsara
🛑 یکی از سوالات پربسامدِ این روزهای دانش آموزان که تحت تاثیر فضای مجازی مطرح می شود و تکرار، وجود چهار نوع گروه خونی در بین انسان هاست.
❌اگر پدر و مادر اصلیِ ما انسان ها، آدم و حوا بوده اند، باید در دنیای آدمیزاد، دو گروه خونی وجود می داشت. وجود چهار نوع گروه خونی، چه توجیهی دارد❓
❇️ در پاسخ به این سوال، به نکات زیر توجه بفرمایید:
🔹 گروه های خونی، امروزه تا ۳۵ نوع شناخته شده اند که چهار گروه خونی، بیشترین و اصلی ترین هستند.
🔹در علم، تبعیت گروه خونی فرزندان از والدین، قطعی و ضروری نیست.
🔹عوامل مختلفی در تغییر و تفاوت در گروه خونی مطرح هست:
🔺 وراثت
🔻محیط زندگی
🔺پروتئین های خاص
🔻جهش ژنتیکی
✅نتیجه اینکه: وجود گروه های خونی متعدد، هیچ منافاتی با وجود آدم و حوا به عنوان اولین انسان از نسل انسان های کنونی که تصریح قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام است، ندارد و فرضیه های علمی که دارای حلقه های مفقوده ی فراوانی هستند، نمی توانند این حقیقت را نفی کنند.
#کارشناس_کلام
#سوالات_دانش_آموزان
@pasokhsara
💠کمک به متکدیان
💬 آیا کمک کردن به متکدیان جایز است؟
✅ فی نفسه اشکال ندارد، ولی نباید بگونه ای باشد که ترویج دروغ، بیکاری، تکدی گری و تخلف از قانون باشد. سزاوار است برای کمک به نیازمندان واقعی، به مؤسسات مورد اطمینان که در این زمینه فعال هستند کمک کنید و البته بهتر است خویشاوندان نیازمند را در اولویت قرار دهید.
📚منبع:پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
@pasokhsara
✍نقش خانوادهها در کاهش ترس و اضطراب امتحان:
👈۱ ـ محیط خانواده و جو عاطفی حاکم بر آن باید دور از تنشهای عاطفی و مشاجره باشد
👈۲ ـ سعی شود در ایام امتحانات رفت وآمد و میهمانیهای خانوادگی تعطیل یا محدود شود
👈۳ ـ محیط فیزیکی آرام و بی سروصدا برای مطالعه دانشآموزان فراهم کنید
👈۴ ـ به استراحت و خواب دانشآموزان توجه کافی داشته باشید
👈۵ ـ وظایف خانگی محوله به دانشآموزان را حذف یا کاهش دهید
👈۶ ـ در هنگام امتحانات دانشآموزان نیاز به حمایت عاطفی و اطمینان بخشی بیشتری دارند لذا در این زمینه اقدام موثر داشته باشید
👈۷ ـ ساعات تماشای برنامههای تلویزیون تا حد امکان کاهش یابد
👈۸ ـ از ایجاد ترس و دلهره بی جا در بچهها خودداری کنید
👈۹ ـ از توقعات بی جا و فشار بیش از حد برای مطالعه خودداری کنید
👈۱۰ ـ در صورتیکه فرزندتان از موفقیت در یکی از امتحانات رضایت خاطر نداشت مورد حمایت قرار گیرد و از سرزنش کردن او خودداری کنید
👈۱۱ ـ از حبس کردن دانشآموز در اتاق برای مطالعه کردن خودداری شود و به دانشآموز اجازه استراحت و تفریح لازم نیز داده شود
👈۱۲ ـ تغذیه دانشآموز مناسب و مقوی باشد
👈۱۳ ـ انتظارات بالا و بیش از حد توانایی از فرزندان، میتواند در ایجاد اضطراب و شدت آن موثر باشد پس انتظارات مذکور را تعدیل کنید
👈۱۴ ـ کمال گرایی بیش از حد والدین و وسواس شدید خانواده نسبت به نمرات بالا باعث ایجاد اضطراب در فرزندان میشود
👈۱۵ ـ از مقایسه فرزندان با یکدیگر و با دیگران پرهیز کنید
👈۱۶ ـ از تأکید بیش از حد بر درس خواندن اجتناب کنید
👈۱۷ ـ ضمن اطمینان بخشی به دانشآموزان، در آنان ایجاد انگیزه کنید
( برگرفته از پایگاه اینترنتی کانون فرهنگی آموزش)
#کارشناس_مشاوره
#اضطراب_امتحان
⭕️ چرا دیهی جنینی که جنسیت آن مشخص نیست از دیهی دختر بیشتر است؟
✍پاسخ:
🔶 اول: اینکه دیه پسر دو برابر دختر است حرفی نیست اما اختلاف در دیهی جنین است در دیهی جنین هم تا قبل از دمیده شدن روح یکی است و فرقی بین دختر و پسرش نیست.
🔻 اما بعد از دمیده شدن روح دیه جنین پسر دو برابر دختر است.
🔷 دوم: تا اینجا قبول اما چرا دیهی جنین نامشخص باید از دیهی جنین دختر بیشتر باشد؟
🔻 چون آن جنین نامشخص یا پسر بوده که دیهی آن 1000 دینار است یا دختر بوده و دیهی آن 500 دینار است ولی الان نمیدانیم پسر بوده یا دختر اگر فرض را بر پسر بگذاریم و 1000 دینار از دیهی دهنده بگیریم و به ورثه بدهیم ولی در واقع دختر بوده اینجا 500 دینار اضافه از دیه دهنده گرفتیم و حق او را ضایع کردیم.
🔻 اگر فرض را بر دختر بگذاریم و 500 دینار از دیه دهنده بگیریم و به ورثه بدهیم ولی در واقع جنین، پسر بوده باشد اینجا 500 دینار از حق ورثه ضایع کردهایم.
🔻 پس برای اینکه حق کسی ضایع نشود امام صادق علیه السلام میفرماید: دیه دهنده نصف دیهی پسر یعنی 500 دینار و نصف دیهی دختر یعنی 250 دینار که میشود 750 دینار را به ورثه میدهد تا حق دو طرف ضایع نشود.
🔻 در واقع عدالت رعایت شده است چون اگر پسر بوده باشد ورثه 250 دینار ضرر کرده است و اگر دختر بوده باشد دیه دهنده 250 دینار ضرر کرده است و این بهترین و با عدالتترین راه است.
#سوالات_دانش_آموزان
#کارشناس_کلام
@pasokhsara