فرآیند اینستکس به این صورت بود که بدون انجام مراودات مالی بین ایران و اتحادیه اروپایی تجارت صورت گیرد. بر اساس طرح اینستکس یک شرکت ایرانی کالایی به اروپا صادر میکرد و در قبال آن اعتباری به دست میآورد. از این اعتبار برای واردات کالا از اروپا به ایران استفاده میشد. در حالی که قرار نبود هیچ پولی در این معامله وارد ایران شود. ۳ کشور اروپایی موسس اینستکس اقلام مورد معامله را مواد غذایی، محصولات کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی اعلام کردند. به عبارت سادهتر، سازوکار اجرایی اینستکس معادل «نفت در برابر غذا» تعریف شده بود.
با توجه به این موضوع، باید گفت این هم نشان از پررویی افراد و جریانی دارد که زمانی به دنبال معامله نفت در برابر غذا بودند و امروز منتقد آزادی جاسوسهای آمریکایی در مقابل آزادسازی 6 میلیارد دلار از دارایی کشورمان شدهاند.
* پمپئو: توافق دولت بایدن با ایران غمانگیز و وحشتناک است
در کنار مقامات دولت قبل و اصلاحطلبان، تعدادی از سیاستمداران آمریکایی نیز در حال انتقاد از توافق اخیر تهران - واشنگتن هستند. با این تفاوت که برعکس اصلاحطلبان و مقامات سابق مثل همتی، آنها معتقدند توافق برای آزادسازی 6 میلیارد دلار از اموال بلوکه ایران، به ضرر ایالات متحده است. در همین رابطه مایک پمپئو، وزیر پیشین خارجه آمریکا با انتقاد شدید از رئیسجمهور کشورش توافق تهران و واشنگتن را غمانگیز و وحشتناک توصیف کرد. پمپئو در گفتوگو با روزنامه صهیونیستی جروزالمپست از جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به دلیل حصول توافقی میان تهران و واشنگتن برای آزادسازی پول بلوکه ایران در ازای آزادی جاسوسان آمریکایی بشدت انتقاد کرد. پمپئو این اقدام را «غم انگیز و خطرناک» خواند و مدعی شد: این ۶ میلیارد دلار است که اکنون در اختیار رئیسی [رئیسجمهور ایران] قرار دارد و خطر بیشتری برای همه خواهد داشت.
پیشتر نیز مایک پنس، معاون سابق رئیسجمهور آمریکا در واکنش به حصول توافق بین ایران و آمریکا برای آزادسازی منابع مالی مسدودشده ایران اظهار کرد: «علیرغم اینکه از آزادی زندانیانمان خوشحالم اما مردم آمریکا باید بدانند بایدن اجازه داده است بزرگترین باج تاریخ را به ایران بدهیم».
* سوزنی در توهم براندازی
اغتشاشاتی که پاییز سال قبل به بهانه فوت مهسا امینی در کشور به راه افتاد، پروژه براندازی جمهوری اسلامی را دنبال میکرد. آمریکا و دیگر کشورهای غربی از جمله انگلیس و فرانسه نیز با حمایت همهجانبهای که از گروههای ضدایرانی فعال در آشوبها داشتند، در پی رسیدن به این هدف بودند. ایالات متحده به عنوان حامی اصلی جریان آشوب در ایران، به قدری در توهم نتیجهبخش بودن اغتشاشات غرق شده بود که در روزهای ابتدایی آشوبها، فرآیند مذاکره بر سر توافق برای آزادسازی منابع بلوکه ایران را متوقف کرد.
اما اکنون که چند ماه از پایان آشوبها در ایران میگذرد و پروژه براندازی نیز با شکست مواجه شده، نهایی شدن توافق برای آزادی داراییهای ایران در کرهجنوبی آن هم یک ماه پیش از سالگرد آغاز اغتشاشات، نشان از آن دارد که آمریکاییها از جان گرفتن دوباره پروژه آشوب و براندازی در ایران ناامید هستند و این بار نخواستهاند فرصت توافق با ایران را قربانی اپوزیسیون همیشه مغلوب ایران کنند.
البته توافق ایران و آمریکا برای آزادسازی داراییهای بلوکه ایران، یک روی دیگر هم دارد. گروههای ضدایرانی که برای روشن کردن دوباره آتش آشوب در ایران، روی کمک غربیها حساب باز کرده بودند، اکنون خود را بدون حامی میبینند و به همین دلیل نسبت به اقدام آمریکاییها عصبانی هستند. عصبانیتی که ریشه در 2 عامل دارد:
۱- مبلغ قابل توجهی که قرار است از داراییهای بلوکه مردم ایران آزاد شود، بخشی از سرمایه مردم ایران است که به محل ارتزاق افراد و گروههای ضدایرانی تبدیل شده بود. از همین رو آزادسازی و بازگشت بخشی از اموال ایران، دزدی جریان آشوب را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و همین مساله باعث ناراحتی آنها شده است.
2- توافق ایران و آمریکا آن هم در روزهای منتهی به سالروز آغاز آشوبهای «زن، زندگی، آزادی» باعث قطع امید جریان اپوزیسیون از حامی اصلی خود شده و نشان از آن دارد که پروژه انزوای ایران که از سوی گروههای ضدایرانی دنبال میشد، با شکست مواجه شده است.
**
فرزین: تمام منابع ارزی توقیفشده ایران در کره جنوبی آزاد شد و منابع جدید ارزی در راه است
گروه اقتصادی: اولین روز کاری پس از آزادسازی ارزهای بلوکه کشورمان در کرهجنوبی با نوسان بازارهای مختلف همراه بود. بازار سرمایه ریزش را تجربه کرد و از سوی دیگر قیمت دلار و طلا کاهشی شد. پیشبینی میشود در آینده نهچندان دور تأثیر این ارزهای آزادشده خود را در بازارهای دیگر مانند مسکن و خودرو نیز نشان دهد. البته از ابتدای امسال بازارهای مختلف در یک ثبات نسبی قرار گرفتهاند.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته محمدرضا فرزین جزئیاتی از روند آزادسازی منابع ارزی کشورمان از کرهجنوبی ارائه داد. رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه تمام منابع ارزی توقیف شده ایران در کرهجنوبی آزاد شده است، اعلام کرد: این منابع به صورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده میشود. رئیس کل بانک مرکزی با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در واکنش به آزادسازی ذخایر ارزی مسدود شده کشورمان در کرهجنوبی، نوشت: به تیم دیپلماسی ارزی به دلیل موفقیت در آزادسازی منابع ارزی توقیف شده تبریک میگویم. بدون تردید آنچه به دست آمده فراتر از تحلیلهای موجود است و البته که این فرآیند، ادامه خواهد داشت.
محمدرضا فرزین نوشت: لازم به تاکید است متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سالهای پایانی دهه ۹۰ به صورت وون (واحد پول ملی کرهجنوبی) به بانکهای کرهجنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمیگرفت. حتی طی این سالها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد. وی در ادامه افزود: اما با پیگیریهای فنی و دیپلماسی موفق، تمام منابع ارزی توقیفشده ایران در کرهجنوبی آزاد و هزینههای تبدیل ارز آن از وون به یورو نیز توسط کشور ثالث پذیرفته شد. فرزین تصریح کرد: بر همین اساس، بزودی تمام این منابع یورویی به حسابهای ۶ بانک ایرانی در قطر واریز و به صورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده میشود. مابقی این منابع هم در صورت سپرده، مشمول دریافت سود بانکی خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: لازم به تاکید است منابع ارزی ایران در چند کشور دیگر نیز بزودی در دسترس قرار میگیرد که اخبار و آثار آن در بازار و مبادلات تجاری مشاهده خواهد شد.
* سقوط آزاد یک میلیون تومانی سکه در ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
سکه دیروز نسبت به هفته گذشته با کاهش قیمت بیش از یک میلیون تومانی به کانال ۲۷ میلیون تومان رسید. سکه امامی دیروز شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ نسبت به هفته گذشته کاهش قیمت یک میلیون تومانی داشت و به ۲۷ میلیون و ۶۹۷ هزار تومان رسید. همچنین حباب این سکه روی رقم ۵ میلیون و ۷۹۶ هزار تومان قرار دارد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز دیروز ۲ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان معامله شد.
* دلار باز هم ریخت
همچنین قیمت هر دلار آمریکا روز گذشته در بازار غیررسمی وارد کانال 47 هزار تومان شد. این در حالی است که قیمت هر دلار آمریکا چهارشنبه هفته گذشته در آخرین ساعت فعالیت بازار 49 هزار و 500 تومان بود.
روز گذشته دلالان و واسطهگران غیررسمی هر دلار آمریکا را بین 47 هزار و 600 تا 47 هزار و 800 تومان به فروش میرساندند. نکته قابل توجه در بازار ارز دیروز این بود که خرید و فروش متوقف شده بود و اساسا کسی تمایلی نه به فروش و نه خرید داشت. فعالان منتظرند ببینند در روزهای آتی قیمت دلار کاهش بیشتری مییابد یا نه و در نهایت روی چه رقمی متوقف میشود.
پیشبینیها حاکی از آن است که قیمت دلار در روزهای آتی کاهش بیشتری خواهد داشت. به طور کلی با ثباتی که در بازار ارز از 6 ماه گذشته شکل گرفته است، کسی تمایلی به سرمایهگذاری و استفاده از دلار برای حفظ ارزش دارایی خود ندارد.
اتفاقات اخیر و آزادسازی منابع بلوکه کشورمان حالا فضای راکد بازار را تشدید کرده است. اینطور که پیداست بازارساز هم علاقهای به پولپاشی و شوک دادن به بازار ندارد و ترجیح میدهد قیمت دلار تا ماههای آتی زیر 45 هزار تومان نیاید و از سوی دیگر به بیش از 50 هزار تومان هم افزایش نیابد.
* آزادسازی بیش از ۱۰ میلیارد دلار از منابع ایران در کره و عراق
اینطور که یک مقام آگاه با خبرگزاری رسمی دولت گفتوگو کرده، رقم آزادشده ذیل توافق اخیر بیش از 10 میلیارد دلار است. این مقام آگاه گفت: بر اساس توافق صورتگرفته 5 نفر از زندانیان ایرانی در آمریکا و 5 نفر از زندانیان آمریکایی در ایران تبادل خواهند شد. وی افزود: همچنین علاوه بر این تبادل متقابل، ۶ میلیارد دلار از پولهای بلوکه ایران در کرهجنوبی، به همراه مقدار قابل توجهی از وجوه ایران در بانک TBI عراق آزاد خواهد شد. این منبع آگاه درباره سایر وجوه بلوکه ایران در بانکهای اروپایی نیز افزود: فرآیند آزادسازی مبالغ دیگری از وجوه ایران در یکی از بانکهای اروپایی نیز آغاز شده است.
🇮🇷
📝 همتی یک میلیارد دلار از ۷ میلیارد دلار را به فنا داد
🍃🌹🍃
🔻اهمال بانک مرکزی در دوره ریاست همتی برای تبدیل پولهای ایران در کرهجنوبی به ارزهای معتبر، سبب کاهش یک میلیارد دلاری ارزش آن طی چند سال اخیر شد.
🔹عبدالناصر همتی رئیسکل بانک مرکزی دولت روحانی در حالی از جزئیات آزادسازی ارزهای بلوکهشده در کره جنوبی انتقاد کرده که مقصر اصلی این موضوع، سوء مدیریت خود او بوده است. از سال ۱۳۹۷ بانک مرکزی به ریاست همتی با اهمال عجیب، تلاشی برای تبدیل پول ایران به یورو نکرد و ارزهای ایران به صورت واحد پول وون در بانکهای کره باقی ماند.
🔺بدین ترتیب با کاهش ارزش وون کره در چند سال اخیر، حدود یک میلیارد دلار از ارزش پولهای بلوکهشده ایران آب رفت که مقصر آن عبدالناصر همتی و تیم مدیریتی بانک مرکزی دولت روحانی است./ روزنامه ایران
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
9.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 ازدواج شوم دختر ایران
🍃🌹🍃
🔹۲۳ مرداد ۱۳۵۰ بحرین به عنوان چهاردهمین استان ایران با دسیسه انگلیس و خیانت #پهلوی از ایران جدا شد.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝 بدون شرح ...!
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
🎥 #ارتباط_تصویری |
🍃🌹🍃
🎙 سردار بابااحمدی، معاون بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین
✅ با موضوع: تشریح اولین آئین تکریم فعالان مساجد و پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت
"مثل مصطفی"
🕓 زمان: دوشنبه ۲۳ مرداد ماه؛ ساعت ۱۷
⭕️ لينک ورود به نشست:
🆔️ @basijmasajed_ir
🔹آيا میدانستید
🔻این تصويري خارق العاده از شبکيه چشم انسان است دیدن این همه سلول و ساختارهای مختلف که به ما کمک می کنند تا اجسام رو به خوبی ببینیم واقعا حیرت انگیزه است.
@hamechydon
مقام محمود 18.mp3
10.84M
#مقام_محمود ۱۸
※ و أسئلهُ أن یُبَلّغنی المقامَ المَحمود لکم عندالله.
#استاد_شجاعی | #استاد_عالی
شوخی و بچه بازی نیست!
خواستن مقام محمود، یعنی خواستن مقام اهل بیت علیهم السلام!
✘ هم نوع تلاش خاصی میخواد!
✘ هم امتحانهای خاصی میشیم!
✘ هم فقط از همون یک مسیری که معرفی کردن بهمون، باید رد بشیم!
وگرنه ... حتماً نمیرسیم !
@misagallah_313
مقام محمود 19.mp3
11.27M
#مقام_محمود 19
※ و أسئلهُ أن یُبَلّغنی المقامَ المَحمود لکم عندالله.
#استاد_شجاعی | #استاد_میرباقری
کسب مقام محمود برای ما اساسا ممکن نیست ؛
مگر از دریچه مقام " نصرت امام " .
محال است کسی به درجه ی نصرت و یاری نرسد، و این نصرت از سوی قلب ، صادقانه تایید نشود، ولی انسان مقام محمود را درک کند.
مقام نصرت چیست؟
چگونه قابل دسترسی است؟
@misagallah_313
عبد خدا:
🌸 زیارت نامه امام زمان ارواحنا فداه
اَلسّلامُ عَلَيْكَ يا صاحِبَ الزَّمانِ
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خَليفَةَ الرَّحْمانِ
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا شَريكَ الْقُرْآنِ
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا قاطِعَ الْبُرْهانِ
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا إِمامَ الْإِنْسِ وَالْجانِّ
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلى آبائِكَ الطَّيِّبينَ
وَ أَجْدادِكَ الطَّاهِرينَ الْمَعْصُومينَ
وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكاتُهُ.