🌸قرارمون سه شنبه ها
درمحضرقرآن
🎇برنامه ایمان آورده ها👇
🔸يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحَرِّمُوا طَيِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ.مائده/۸۷
اى کسانى که ایمان آورده اید! چیزهاى پاکیزه را که خداوند براى شما حلال کرده است، حرام نکنید.وازحدتجاوزنکنید زیرا خداوند متجاوزان ازحدرا دوست نمى دارد.
✍شأن نزول
🌅روزى پیامبر(صلى الله علیه وآله) درباره رستاخیز و وضع مردم در آن دادگاه بزرگ الهى بیاناتى فرمود، این بیانات مردم را تکان داد و جمعى گریستند.
به دنبال آن جمعى از یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) تصمیم گرفتند، پاره اى از لذائذ و راحتى ها را بر خود تحریم کرده و به جاى آن به عبادت پردازند.
🌅این سخن به گوش پیامبر(صلى الله علیه وآله)رسید، فرمان داد همه مسلمانان به مسجد آیندفرمود:
چرا بعضى از شما چیزهاى پاکیزه را بر خود حرام کرده اید؟
هر کس از سنت من روى گرداند از من نیست، من قسمتى از شب را مى خوابم، با همسرانم .... دارم و همه روزها را روزه نمى گیرم .
من به شما دستور نمى دهم که مانند کشیشان مسیحى و رهبان ها دنیا را ترک گوئید; زیرا این گونه مسائل و همچنین دیرنشینى در آئین من نیست، رهبانیت امت من در جهاد است (اگر مى خواهید ترک دنیا گوئید چه بهتر که در راه سازنده اى همچون جهاد باشد...).
بر خود سخت نگیرید; زیرا جمعى از پیشینیان شما بر اثر سخت گرفتن بر خود، هلاک شدند.
🔸آنها که سوگند یاد کرده بودند این امور را ترک کنند، برخاسته عرض کردند.
اى پیامبر! ما در این راه سوگند یاد کرده ایم وظیفه ما در برابر سوگندمان چیست؟ آیات فوق نازل شد و به آنها پاسخ گفت.
نکات تفسیری👇🏻
⬅️در این آیه و آیات بعد، یک سلسله احکام مهم اسلامى مطرح شده است،
🔸نخست بااشاره به تحریم قسمتى از مواهب الهى به وسیله بعضى از مسلمین ، آنها را از تکرار این کار نهى مى کند، مى فرماید: اى کسانى که ایمان آورده اید طیبات و امور پاکیزه اى را که خداوند براى شما حلال کرده بر خود حرام نکنید.
⬅️بابیان این حکم، اسلام صریحابیگانگی خودراازمسأله رهبانیّت و ترک دنیاآنچنان که مسیحیان ومرتاضان دارنداعلام داشته است.
🔸سپس براى تأکید این موضوع، مى فرماید: از حدّ و مرزها فراتر نروید.
زیرا خداوند تجاوزکنندگان را دوست ندارد (وَ لاتَعْتَدُوا إِنَّ اللّهَ لایُحِبُّ الْمُعْتَدینَ)👇
آیه قبل نهی از تحریم بوددرآیه بعد امر به بهره گیری مشروع از مواهب الهی کرده می فرماید:ازنعمتهای حلال وپاکیزه ای که خداوندبه شماروزی داده بخوریدوازمخالفت خداوندی که به اوایمان داریدبپرهیزید.
⬅️یعنى ایمان شما به خدا ایجاب مى کند که همه دستورات او را محترم بشمرید، هم بهره گرفتن و هم رعایت اعتدال و تقوا.
🌅در سومین آیه، درباره سوگندهائى که در زمینه تحریم حلال و غیر آن خورده مى شود، بحث کرده و قسم ها را به دو قسمت تقسیم مى کند👇
1⃣خداوند شما را در برابر قسم هاى لغو مؤاخذه و مجازات نمى کند (لایُؤاخِذُکُمُ اللّهُ بِاللَّغْوِ فی أَیْمانِکُمْ)
منظور از سوگند لغو چنان که مفسران و فقهاء گفته اند: سوگندهائى است که داراى هدف مشخص نیست و از روى اراده و تصمیم سر نمى زند.
2⃣قسم دوم از سوگندها، سوگندهائى است که از روى اراده و تصمیم و به طور جدى یاد مى شود، درباره این نوع قسم ها، مى فرماید: خداوند شما را در برابر سوگندهائى که گره آن را محکم کرده اید مؤاخذه مى کند و شما را موظف به عمل کردن به آن مى سازد (وَ لکِنْ یُؤاخِذُکُمْ بِما عَقَّدْتُمُ الأَیْمانَ).
نکاتی ازتفسیرنمونه ذیل آیه ۸۹-۸۸-۸۷
🌅🌅🌅
🍁🍂🍁
🍂
🍁
✍نکات اخلاقی،تربیتی
🌸نقش زنان در مدیریت اقتصاد خانواده...
🍁یک بانوی مدبر، نه تنها به محدودیت های خانواده خویش آگاه است، بلکه باید متوجه سختی هایی که برای کسب درآمد وجود دارد نیز باشد تا به راحتی آن را در موارد غیر ضروری مصرف نکند.
🍁صرفه جویی، روشی مفید برای کاهش هزینه هاست👇🏻
🍁 مصرف را باید تابع شرایط خانواده و اهداف آن تنظیم کنید
📣 توصیه می شود هیچ گاه مصرف خانواده تان را براساس چشم و همچشمی به کسانی که شرایط مالی و نیازهای متفاوتی نسبت به شما دارند یا زیاده خواهی غیر ضروری و افراطی بنا نکنید.
🍁به یقین بپذیرید صرفه جویی بهترین راه کاهش هزینه هاست و شما به عنوان یک بانوی مدبر و مدیر با استفاده از روش های مختلف می توانید صرفه جویی را هنر خود و فرزندانتان کنید.
🍁در نخستین گام بهتر است علم مصرف کردن صحیح را بدانید👇🏻
🍁برای مثال در مورد کاهش مصرف برق، #اگر_ به روش های نوین کاهش مصرف برق توجه داشته باشید و از لامپ ها یا لوازم برقی کم مصرف استفاده کنید #یادر_ ساعات اوج مصرف، میزان مصرف تان را به حداقل برسانید #یابرای_ صرفه جویی در مصرف آب از شیرهایی استفاده کنید که مصرف آب را کاهش می دهد و...،
🍁 می توانید صرفه جویی زیادی را در بلند مدت داشته باشید، بدون شک باصرفه جویی در مصرف برق و آب، می توانید سرمایه اولیه را در دراز مدت برگشت دهید.
📣در دومین گام لازم است آموزش ببینید و تمرین کنید؛ برای کاهش هزینه ها لازم است در دو بخش خرید انواع کالا و نحوه مصرف آنها کسب آگاهی کنید. اگر در خصوص روش های کاهش مصرف انواع انرژی و دیگر کالاها اطلاعات مفیدی داشته باشید و سعی کنید در عمل نیز آنها را انجام دهید، قطعا فرزندانتان نیز آموزش می بینند و مانند شما اجرا می کنند.
🍂
🍁🍂
🍁🍂🍁
🍂
🍁
🌻نکات اخلاقی،تربیتی
🧔مردى به حضور رسول خدا صلى الله عليه و آله آمد عرض كرد: يا رسول الله ، زنى دارم:
🍁هر وقت مى خواهم از منزل بيرون روم ، مرا مشايعت مى كند
🍁 و هر وقت مى خواهم بيايم ، مرا استقبال مى كند
🍁و هر وقت غمگين مى شوم ، به من مى گويد: اگر غم تو براى دنيا يا مال دنيا است ، خداوند روزى بندگان را بعهده گرفته است و اگر غم تو براى امر آخرت است ، خداوند غم تو را براى آخرت زياد كند، تا از آتش جهنم خلاص شوى .
🎇پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله فرمود: خداوند متعال عمالى (كارگزاران ) دارد و اين زن از عمال خداوند است و براى آن زن نصف اجر #شهيد است .
📚وسایل الشیعه، ج۷، ص۱۷
🍁🍂🍁
🌸سه شنبه ها
درمحضرنهج البلاغه👇
🎇🎇🕊
🎇
حکمت ۱۸۱
🌅قال علی علیه السلام
ثَمَرَةُ التَّفْرِيطِ النَّدَامَةُ، وَثَمَرَةُ الْحَزْمِ السَّلاَمَةُ
امام(عليه السلام) فرمود: ميوه درخت تفريط پشيمانى و ميوه درخت دورانديشى سلامت است.
✍ «تفريط» در اين كلام به معناى ترك دورانديشى و تدبير در امور و انحراف از حق است; خواه از طريق زياده روى باشد يا كوتاهى و كم كارى.
🔸درست است كه تفريط غالباً در مقابل افراط ذكر مى شود و افراط را به معناى زياده روى و تفريط را به معناى كوتاهى و كم كارى تفسير مى كنند; ولى هرگاه تفريط به طور مستقل ذكر شود.
ممكن است هرگونه انحراف از حق و واقعيت را شامل گردد، همان گونه كه در كلام بالا چنين به نظر مى رسد
🌅بنابراين امام(عليه السلام) دورانديشى را به درخت بارور و پرثمرى تشبيه كرده كه ميوه آن سلامت است و در نقطه مقابل آن تفريط را به شجره خبيثه اى تشبيه فرموده كه ميوه آن ندامت و پشيمانى است.
⬅️ اين همان چيزى است كه بارها در زندگى خود و ديگران تجربه كرده ايم.
مخصوصا بسيار مى شود كه انسان به امورى به ديده حقارت مى نگرد.
و سرانجام ضربه سنگينى از ناحيه آن مى خورد همان گونه كه بعضى از دانشمندان گفته اند: شخص عاقل هرگز نبايد چيزى از خطاها و لغزش هايش را كوچك بشمرد، زيرا هنگامى كه انسان چيزى را كوچك مى شمرد در مشكلات بزرگى مى افتد.
🔸در تاريخ ديده ايم كه گاه دشمنانى كه به نظر كوچك مى آمدند حكومتى را زايل كردند و بسيار ديده ايم كه گاه بيمارى كوچكى كه مورد بى اعتنايى واقع مى شود ضربه سنگينى به سلامت ما مى زند ونهرهاى بزرگ وسيلاب ها را ديده ايم كه از جوى هاى كوچك تشكيل مى شوند.
🔸در اين كه ميوه تلخ نهال تفريط، پشيمانى است جاى ترديد نيست قرآن مجيد نيز به اين حقيقت اشاره كرده و به مسلمانان هشدار مى دهد كه: «و از بهترين دستورهايى كه از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پيروى كنيد پيش از آن كه عذاب الهى ناگهان به سراغ شمادرآيد در حالى كه از آن آگاه نيستند.
🔸در اهميت دورانديشى و آثار و روايات مربوط به آن توضيحات بيشترى ذيل حكمت ۴۸ داده ايم.
آخرين نكته اى كه لازم مى دانيم در اينجا به طور فشرده به آن اشاره كنيم اين است كه منظور از سلامت در عبارت بالا تنها سلامت دين نيست، بلكه سلامت دنيا، جسم، خانواده، كسب و كار و سلامت جامعه نيز در دورانديشى و ترك هرگونه تفريط و مسامحه كارى است.
🎇🎇🎇
نماینده پارلمان اتریش برای دفاع از حجاب در مدارس،روسری سرش میکنه.
👆👆👆👆👆👆👆