زنجره مو چیست؟
زنجره مو از طريق مکيدن شيره گياهی در منطقه ريشه توسط پوره ها و همچنين ايجاد شکاف و تخمگذاری در داخل شاخه های يکساله و به ندرت دو ساله توسط حشرات ماده بالغ صورت می گيرد.
تخمگذاری آفت روی سرشاخه ها، باعث قطع يا ايجاد اختلال در آوندهای آبکش شده و در نهايت موجبات ضعف و سستي و در نهایت مرگ درختان انگور را فراهم مي کند. خسارت آن در برخي از مناطق موکاری به ۹۰ درصد مي رسد.
زنجره مو در درختان مثمر به مو، سيب، آلبالو، به، هلو، انار، گلابي و سنجد و در درختان غير مثمر به سپيدار، زبان گنجشك، نارون، نسترن، ابريشم، ازگيل ژاپني و تبريزي خسارت ميزند.
زنجره گونه فلاوا در درختان مثمر به هلو، به، زردآلو، بادام، گردو، آلبالو،گلابي، آلو و سيب و در درختان غير مثمر به بلوط، اقاقيا، سرو نقره اي همچنين در گياهان علفي به علف هاي هرز شيرين بيان و تلخ بيان خسارت مي زند.
#درخت_انگور
🟢آماده سازي زمين و تهيه بستر كاشت
🟢انتخاب ارقام مناسب
🟢مديريت علفهاي هرز
🟢نحوه تربيت و هرس
🟢آبیاری مرتب و کافی
🟢شخم و پابیل کردن زمین باغ
🟢حذف شاخه های حاوی تخم زنجره مو
🟢محلول ریزی سم
#درخت_انگور
@pestmanagement🌱
بیماری ها و آفات مهم درخت مو
🔴کرم خوشه خوار انگور Lobesia botrana
🔴زنجره درخت انگور
🔴بیماری سرطان ریشه و ساقه مو (گال طوقه)
🔴سفیدک پودری مو یا انگور Grapevine powdery mildew
🔴بیماری سفیدک داخلی(کرکی یا دروغی)
🔴بیماری آنتراکنوز مو
🔴بیماری پوسیدگی سیاه مو
🔴بیماری سفیدک سطحی مو
🔴بیماری پوسیدگی خاکستری مو
#درخت_انگور
@pestmanagement🌱
کرم خوشه خوار انگور
نحوه خسارت :
لارو سن ۱ از تخم ها خارج شده و تارهای عنکبوت مانند میتند و از غنچه ها تغذیه میکند و سبب خشک شدن و ریزش برگها میشود.لارو نسل دوم از غوره و لارو نسل سوم از حبه های انگور تغذیه میکند.
علاِم خسارت :
اوایل بهار با ظاهر شدن خوشه های گل تارهای عنکبوت مانند لابلای آن که باعث فشرده شدن غوره میشود و لارو ها بر روی غنچه برهم پیچیده شده و غنچه را از بین میبرند.بعد از ظهور غنچه لارو آن را میخورد .
🟢کنترل کرم خوشه خوار انگور
نحوه کنترل و زمان آن با توجه به زندگی و زمان شروع فعالیت آفت تعیین می شود . با توجه به اینکه در زمستان قسمتی از شفیره ها در زیر علف های خشک و پوسیده در سطح زمین به سر می برند استفاده از یخ آب می تواند به نابودی این بخش از شفیره ها و در نتیجه کاهش آفت در موقع ظهور خوشه های گل کمک کند .
و اما مبارزه با جمعیت نسل بهاره آنها : جمعیت نسل بهاره یعنی همانهایی که که به خوشه های گل آسیب می رسانند معمولا زیاد نمی باشد و خسارت وارده در حدی نیست که نیازی به کنترل داشته باشد . موقعی که غورها به اندازه عدس و یا حداکثر به اندازه نخود شده اند جمعیت آفت در حدی است که می تواند زیان قابل توجه و نتیجتا کاهش چشم گیر محصول را به دنبال داشته باشد . در این موقع لازم است که با یکی از سموم فسفره مثل آزینوفوس متیل یا زولون به نسبت دو در هزار و یا دیازنیون ۶۰ درصد به نسبت ۱.۵ در هزار مبارزه انجام گیرد
#درخت_انگور
@pestmanagement🌱
بیماری سفیدک داخلی(کرکی یا دروغی)
🔴عامل بیماری:
ریسه قارچ عامل بیماری زا Plasmopara viticola بدون جداره عرضی بوده و فقط حیف های پیر آن ممکن است گاهی دارای جداره عرضی باشند . قطر ریسه از یک تا ۶۰ میکرون متغییر است فرم جنسی آن اوسپور و فرم غیر جنسی آن زئسپور نام دارد .این بیماری در مناطقی که رطوبت بالاست شیوع دارد . سفیدک داخلی به برگ ها ؛ میوه ها و شاخه ها ی مو صدمه می زند و در اثر مرگ بافت مورد حمله خسارت بیماری ممکن است به ۵۰ تا ۷۵ درصد محصول برسد یا اینکه آن را به طور کلی نابود کند .
علایم:
علایم بیماری روی شاخه، برگ، گل، حبه و سرشاخه های جوان مشهود است ولی بارزترین نشانه های بیماری روی خوشه دیده می شود و بیشترین خسارت هم از آلودگی خوشه ها ناشی می شود.روی سطح حبه های آلوده علایم به راحتی قابل تشخیص است. پوشش سفید متمایل به خاکستری (بور) روی حبه ها به خصوص در اطراف دم گاه آن ها که توده میسلیوم و کنیدی های قارچ عامل بیماری است، به وجودمی آید. زیر پوشش یاد شده در سطح پوست حبه ها لکه های نکرونیک دیده می شود که رنگ آن ها قهوه ای متمایل به تیره است. صدمه قارچ به پوست و نکروز شدن آن ها باعث ترکیدگی حبه ها می شود و راه نفوذ قارچ های دیگر را فراهم می سازد. حمله بیماری به دانه ها در اوایل تشکیل باعث ریزش زیاد از حد حبه های تازه تشکیل شده و خوشه تنک می شود آلودگی خوشه ها موجب ریزش حبه ها، کثیف شدن و ترکیدگی آن ها می شود و گاهی همراه با پوسیدگی و ترکیدگی همراه است
#درخت_انگور
🟢کنترل سفیدک داخلی مو
زهکشی تاکستان به منظور کاهش رطوبت وهرس سر شاخه های آلوده وجمع آوری و زیر خاک کردن یا سوزاندن برگ ها واستفاده از واریته های مقاوم واستفاده از قارچکشهای کاپتان زینب مانب و محلول بردو
کنترل شیمیایی:
کنترل شیمیایی در مناطقی که بیماری شیوع دارد بهترین روش مبارزه است. قارچ کش های معدنی مانند نمک های مس، دی تیوکار بامات ها و گروه فتالمیدها به عنوان سم پاشی های پیش گیری کننده توصیه می شود. قارچ عامل بیماری در برابر این قارچ کش ها مقاومت نشان نمی دهد و مدت دوام قارچ کشی آن ۷ تا ۱۰ روز است.۲ گروه از قارچ کش های سیستمیک روی سفیدک داخلی مو بسیار موثر است. وقتی آن ها را به کار ببریم وارد گیاه می شود و ۳ خاصیت دارد. بر اثر بارندگی قارچ کش ها از بین نمی رود، خواص معالجه کنندگی دارد و بالاخره اندامی که بعد از سم پاشی تشکیل می شود از آلودگی به بیماری آن ها جلوگیری می کند. فواصل مصرف آن ها حدود ۱۴ روز است. فسفو تیل آلومینیوم و متالاکسیل از این ۲ گروه است مصرف مداوم این قارچ کش ها باعث ایجاد مقاومت در قارچ عامل بیماری می شود بنابراین نبایدچند سال پشت سر هم تنها از این قارچ کش ها استفاده کرد.
کنترل:
کاپتان wp 50 % و ۳ درهزار
زینب wp 80 % و ۳-۲.۵ درهزار
مانب wp 80 % و ۲.۵- ۲ درهزار
توصیهها: نوبت اول سمپاشی قبل از گلدهی و تکرار آن هر ۱۰- ۷ روز بر اساس نیاز انجام شود. هرس سبز در کاهش بیماری موثر است..
#درخت_انگور
@pestmanagement🌱
هدایت شده از B Abedi
سلام آقای دکتر خوب هستید؟ میشه بفرمایید علت سیاه شده انگورها چی هست ممنون
هدایت شده از ناصر معینی نقده
سلام
لارو خوشه خوار از بعضی حبه ها میخوره و راه را برای ورود قارچ های عامل پوسیدگی باز میکنه.
هدایت شده از B Abedi
ممنون ولی هیچ لاروی ندیدیم فقط انگور ها تبدیل گرد سیاه رنگی میشه
هدایت شده از ناصر معینی نقده
لاروها یا رفتن یا مردن
تارهای ابریشمی شان را روی حبه ها میبینید
سفیدک پودری مو یا انگور Grapevine powdery mildew
علایم :
پوشش پودری یا گرد آلود خاکستری در دو سطح برگ .
پیچ خوردگی برگ
ترد و شکننده شدن دمگل و دمبرگ
لکه های پَر مانند به رنگ تیره در سرشاخه ها ؛خوشه ها
حبه ترک خورده و پوسیده و گاهی نقش مشبک در سطح حبه بوجود می آید
در آخر فصل رشد روی میوه ها کلیستوتس تشکیل می شود .
#درخت_انگور