🍱غذا و درمان
بدن انسان برای بقا به غذا نیاز دارد چرا که شیره ی غذا ماده ی خام تولید خون است و از دیدگاه حکما جایگزین آن چیزی است که در بدن تحلیل رفته است.
🔮محمد بن زکریای رازی پزشک و شیمی دان مشهور ایرانی چنین میگوید:
←اگر طبیبی درمان شما را بدون توجه به غذای شما آغاز کرد، به مرگ شما کمر بسته است و اگرموفق به درمان بیماری با غذا شد به سعادت رسیده است.
درست مطابق با این سخن رازی، #حکمای_طب_سنتی از دو جهت پرهیز دادن از غذاهای مضر و تجویز غذاهای مفید برای درمان فرد، به تغذیه می پردازند.
🔹تنها در این صورت است که شخص خود را در سلامتی و درمان خود دخیل میداند و مراقبت خوراک خود است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍عوارض #خودارضایی بصورت کلی
⭕️⇜ ۱. ضعف اعصاب
🔥⇜ ۲. عدم استحکام آلت و مشکل در نعوظ
⭕️⇜ ۳. ضعف جسمانی
🔥⇜ ۴. از بین رفتن تمرکز
⭕️⇜ ۵. پیری زود رس
🔥⇜ ۶. بی اشتهایی و مشکلات گوارشی
⭕️⇜ ۷. ضعف استخوان
🔥⇜ ۸. ناراحتیهای مفصلی
⭕️⇜ ۹. کمخونی
🔥⇜ ۱۰. تورم کانال نطفه
⭕️⇜ ۱۱. ناسازگارى با خانواده
🔥⇜ ۱۲. بىمیل شدن به همسر و ازدواج
⭕️⇜ ۱۳. احساس طرد شدن و پوچی
🔥⇜ ۱۴. دیر ازدواج كردن
⭕️⇜ ۱۵. احساس نااميدى و يأس در زندگى
🔥⇜ ۱۶. ضعف بينايى
⭕️⇜ ۱۷. ضعف شنوايى
🔥⇜ ۱۸. ضعف حافظه
⭕️⇜ ۱۹. جوش زدن صورت
🔥⇜ ۲۰. گودى كمر و کمر درد
⭕️⇜ ۲۱. انواع سردرد و سرگيجه
🔥⇜ ۲۲. پایین اومدن کیفیت تولید اسپرم
⭕️⇜ ۲۳. خم شدن قامت
🔥⇜ ۲۴. ريزش مو
⭕️⇜ ۲۵. ﻻغرى و تپش قلب
🔥⇜ ۲۶. آسيب رسيدن به نخاع
⭕️⇜ ۲۷. تنفر از خود
🔥⇜ ۲۸. از بين رفتن استعداد ها
⭕️⇜ ۲۹. پايين آمدن ضريب هوشى
🔥⇜ ۳۰. ضعف قوای جنسی
⭕️⇜ ۳۱. سرطان پروستات
🔥⇜ ۳۲. سرطان پستان
⭕️⇜ ۳۳. شنیدن صدای وزوز در گوش
🔥⇜ ۳۴. بی حالی و ضعف همیشگی
⭕️⇜ ۳۵. افسردگی به میزان بالا
🔥⇜ ۳۶. از بین رفتن زیبایی
⭕️⇜ ۳۷. به هم خوردن تناسب اندام و زشتی هیکل
🔥⇜ ۳۸. بدبینی و تندخویی
⭕️⇜ ۳۹. دفع بیاختیار منی
🔥⇜ ۴۰. دفع بیاختیار ادرار
⭕️⇜ ۴۱. از بین رفتن براقیت و زیبایی چشمها
🔥⇜ ۴۲. ایجاد مشکلات روحی و روانی
⭕️⇜ ۴۳. کم شدن قدرت یادگیری
🔥⇜ ۴۴. مریض شدن پی در پی بعلت از بین رفتن یا ضعف سیستم دفاعی و ایمنی بدن.
و . . .
🔖اینک دلایل عوارض #خودارضایی را بطور اختصار بیان میکنیم. چرا خودارضایی این همه عوارض دارد؟
#خود_ارضایی مثل رابطه ی جنسی خواص سلامتی بخش ندارد.
📝تحقیقات متعددی نشان میدهد رابطه ی جنسی برای انسان همه جور فایده دارد از جمله برای فشار خون،سلامت قلب وپروستات،و... .
بین ارضا از طریق رابطه ی جنسی و ارضا شدن از طریق خودارضایی تفاوت وجود دارد. واکنشهای متفاوتی برای بدن بوجود می آورد. حتی شکل منی ارضا از این طریق متفاوت است.
#انرژی که فرد با خودارضایی مصرف میکند سی برابر انرژی است که در رابطه ی جنسی مصرف میکند.
🔖اگر یک نفر سه بار در هفته استمناء کند درست مانند اینست که نود بار رابطه ی جنسی داشته باشد. هربار استمناء تقریبا معادل اینست که نیم ساعت از بینی اش خون بریزد. ضعف بدن، چشمها وگوشها، لرزش دستها، کم حوصلگی و دردهای کمر ناشی از استمناء بسیار خطرناک است.
#تجسمها و #تخیلات منفی بر ذهن در زمان خودارضایی اثرات مخربی بر جای میگذارد.
🔖فرد با خودارضایی احساس سرشکستگی میکند وباعث میشود خود خوری کند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
✍عوارض #خودارضایی بصورت کلی ⭕️⇜ ۱. ضعف اعصاب 🔥⇜ ۲. عدم استحکام آلت و مشکل در نعوظ ⭕️⇜ ۳. ضعف جسمانی
✍فواید ترک خودارضایی بصورت کلی
🍃←۱. رضایت خداوند
🌸←۲. شادابی روحی
🍃←۳. برطرف شدن گودی زیر چشم
🌸←۴. زیبا شدن چهره
🍃←۵. از بین رفتن بدفرمی بدن
🌸←۶. برطرف شدن قوز کمر و پشت
🍃←۷. برطرف شدن ضعف حافظه
🌸←۸. برطرف شدن ریزش مو
🍃←۹. برطرف شدن زودانزالی
🌸←۱۰. برطرف شدن عدم تمرکز حواس
🍃←۱۱. کسب اعتماد به نفس بالا
🌸←۱۲. کسب عزت نفس بالا
🍃←۱۳. برطرف شدن افسردگی
🌸←۱۴. کسب ابهت و جذابیت
🍃←۱۵. برطرف شدن کمردرد
🌸←۱۶. رفع حالت خستگی همیشگی
🍃←۱۷. برطرف شدن لرزش دست
🌸←۱۸. تیزی نگاه
🍃←۱۹. برطرف شدن هراس اجتماعی
🌸←۲۰. برطرف شدن حملات پانیک
🍃←۲۱. قوی شدن اعصاب
🌸←۲۲. برطرف شدن مگس پران چشم
🍃←۲۳. برطرف شدن زانودرد
🌸←۲۴. برطرف شدن کمرویی
🍃←۲۵. برطرف شدن مشکلات خواب
🌸←۲۶. عزیز شدن پیش همه
🍃←۲۷. برطرف شدن تکرر ادرار
🌸←۲۸. شفاف شدن پوست
🍃←۲۹. بالا رفتن قدرت بدنی
🌸←۳۰. برطرف شدن زودرنجی
🍃←۳۱. داشتن بدن و روان پر از انرژی
🌸←۳۲. رفع درد در نواحی مختلف بدن
🍃←۳۳. رفع مشکلات گوارشی
🌸←۳۴. بینایی قوی
🍃←۳۵. رفع حالت تحریک همیشگی
🌸←۳۶. کسب صفای دل
🍃←۳۷. رفع بی تفاوتی دردناک
🌸←۳۸. توجه به مسائل مهم زندگی و ازدواج
🍃←۳۹. خوش اخلاق شدن
🌸←۴۰. برطرف شدن لاغری و کم گوشتی
و . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
💐عرض تبریــــــــک به مناسبـــــــت
خجسته مـیلاد باقـــــــرالعلوم علیه السلام،
شـکـــــــــــافنده اقیانوس بیکران دانـــــش،
همچنین حلول ماه معظم رجــــــب المرجب.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍ #ترشی ها مفیدند
🥦ترشی ها با #سرکه_خانگی مواد مغذی و ویتامین ها را در خود حفظ می کنند. قدیم که مواد غذایی در هر فصلی موجود نبود ترشی ها نقش مهمی در سلامتی مردم ایفا می کردند
🔹ترشی مجاری صفراوی را باز می کند و مانع از تشکیل سنگ در کیسه صفرا می گردد
🔸گیاهان و محصولات ضد سرطان در ترشی ها بخاطر سرکه علیه سلول های سرطانی فعال می شوند
🔹تحقیقات ما نشان می دهد بکار بردن مواد ضد سرطانی در ترشی ها از سرطان کبد، مجاری صفراوی، معده، پانکراس، روده ها، رکتوم، سرطان خون، لنف، حنجره، زبان، رحم و تخمدان، مهبل و سرویکس پیشگیری می کند و اگر مواد موجود در ترشی خانگی برای سرطان های مختلف تنظیم شده باشد در درمان انواع سرطان ها هم در کنار سایر تدابیر نقش مؤثری خواهد داشت
🔸سرکه خانگی نقش متلاشی کننده اخلاط سرطانی را بازی می کند و مواد مؤثرِ ضد سرطانی در ترشی ها را تا عمق توده های سرطانی همراهی می کند
در مورد افراد سالم اگر در مورد ترشی ها منعی وجود داشته باشد در زیاده روی مصرف آن هاست. این منع از زیاده روی فقط در مورد ترشی ها نیست بلکه در مورد همه غذاها و داروها وجود دارد
🔹تذکر می دهیم سردی ترشی ها هیچ ضرری ندارد و باید توجه داشت که برخی سرطان ها با مواد سرد آرام می شوند و با گرمی ها فعال می گردند
✅ از طرف دیگر افزودن ادویه گرم مانند نعناع، گلپر، فلفل سیاه، فلفل قرمز، چوچاق، کرفس، سیر، زنجبیل، هل و غیره باعث کاستن از سردی ترشی و لطافت و اشتها آوری ترشی و کمک به هضم غذا می گردد
🔹 ترشی سالم به مقدار کم همراه غذا اشتها را باز می کند و میکروب های معده را می کشد و قاطع زهره صفراست، برخی از ترشی ها در از بین بردن عفونت معده نقش قاطعی دارند
🔸 ترشی ها اگر زیاد مصرف شوند بدن را ضعیف و لاغر می کنند و اگر کم و همراه غذا مصرف شوند با افزایش اشتها بدن را فربه و سالم و پوست بدن و رخسار را نیکو و شفاف می کنند
⛔ ترشی هنگام سرماخوردگی و التهاب مجاری تنفسی نباید مصرف شود البته در این مورد برای برخی افراد استثناء وجود دارد بدین معنی که این افراد هنگام سرماخوردگی ترشی می خورند و خود را در معرض گرما قرار می دهند. واکنش بدن آن ها بگونه ای است که در مدت کوتاهی تعریق صورت گرفته و بیماری با تهاجم گسترده سیستم ایمنی بسرعت از بین می رود
⭕ ترشی ها برای معده ضعیف و زخم معده و اثنی عشر باید به مقدار خیلی کم و همراه با غذا و مصلحات مصرف شود. ترشی برای معده عصبی و تشنج و صرع نیز مضر و نیاز به اصلاح دارد
🔆البته ترشی فقط با سرکه خانگی تهیه شود.
✍زنده یاد استاد حکیم #سیدمحمد_موسوی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍خواص سیر ترشی هفت ساله
◉⇦خونساز و مصفای خون
◉⇦باز کننده عروق کرونر قلبی و عروق مغزی
◉⇦هضم کننده غذاهای سنگین
◉⇦افزایش سرعت هضم غذا
◉⇦اشتها آور
◉⇦دفعکننده سنگ کیسه صفرا
◉⇦شستوشودهنده مجاری صفراوی
◉⇦کاهش کلسترول خون
◉⇦ضدعفونیکننده محیط دهان و معده
◉⇦پاکسازی خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته
◉⇦درمانکننده آفت دهان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
May 11
✍هر #میوه ای باید در فصل خودش خورده شود
←امروزه با توجه به پیشرفتهای کشاورزی، اکثر میوهها و سبزیجات در تمام فصول سال، در دسترس هستن مانند: توت فرنگی، گوجه فرنگی، انگور و … که در تابستان نوع مزرعهای و در زمستان نوع گلخانهای آنها موجود است. نکته مهم اینجاست که چرا تا وقتی میوه و سبزی فصلی در دسترس داریم، باید از محصولات گلخانهای، انباری، کنسروی و سردخانه ای استفاده کنیم؟
⭕️هر میوه در فصل خودش! چرا؟ چون اگر میوه ها در فصل خودشان مصرف نشوند، پس
1⃣یا گلخانه ای هستند، یا سردخانه ای و یا کمپوت شده که↓↓↓
ارزش غذایی کمتری دارند (از ویتامین C و ترکیبات فنولی کمتری برخوردارند).
نور خورشید را به صورت مستقیم دریافت نمیکنند و از نظر بسیاری از موادمغذی دچار کمبودند.
2⃣عطر و طعم واقعی ندارند، زیرا↓↓↓
غالباً محصولات و میوههای فصلی برای نگهداری در انبار و عرضه در فصلهای گوناگون یا جهت ارسال به نقاط دور دست، نارس چیده میشوند و فرصت پیدا نمیکنند ارزش غذایی، عطر و طعم واقعی خودشان را بدست آورند.
3⃣خواص و ارزش غذایی آنها تغییر میکند! چونکه ↓↓↓
نوع نگهداری ویژه میوهها در فصلی غیر زمان اصلی آنها (نگهداری طولانی مدت در انبار، دمای زیر صفر درجه، تزریق گاز CO2 به محیط انبار و ….) باعث کاهش خواص، کیفیت و ارزش غذایی اولیه میشود و باعث میگردد ویتامینهای محلول در آب به ویژه ویتامین c در میوهها آسیب ببیند.
4⃣دارای مواد نگهدارنده مضر هستند↓↓↓
گاهی برای نگهداری طولانی مدت و افزایش عمر میوهها جهت عرضه در فصول دیگر سال، از مواد نگهدارندهای چون پارافین استفاده میکنند که با این کار، شکل طبیعی میوهها از بین میرود، کیفیت میوهها کاهش پیدا میکند و علاوه براین یک سری مواد شیمیایی مضر از آن طریق وارد بدن ما میشود.
5⃣سازگار با طبیعت بدن نیستند! زیرا↓↓↓
به طور مثال: شخصی که طبیعت دستگاه گوارشش سرد است وقتی در فصل سرد سال نیز، محصولاتی که در این فصل رشد نمیکنند و طبع سردی هم دارند مانند توت فرنگی، آلبالو، هندوانه، خیار، گوجه فرنگی… بخورد، دچار دلپیچه و دلدرد و نفخ میشود.
←میوههای هر فصلی دارای خواصی وو تأثیرات سازگار با آن فصل هستند.
برای مثال:
•میوه های دارای ویتامین ث، در فصل پاییز و زمستان که احتمال ابتلاً سرماخوردگی بیشتر است، بهترند.
•یا میوههای پرآب در فصل تابستان بیشتر و بهتر میرسند.
•همچنین، هضم و جذب هر میوه در فصل خودش، بهتر است.
6⃣قیمت بالایی دارند!
محصولات و میوه های عرضه شده غیرفصلی عموماً قیمت بالایی دارند در حالی که میوه های فصلی، به دلیل فراوانی و به فصل بودن، قیمت آن پایینتر و متعادل تر است.
✍نتیجه گیری
تا میتوانید از میوههای فصلی استفاده کنید که حداکثر ارزش غذایی را دارند و این موضوع را برای کودکان، نوجوانان و سالمندان جدیتر بگیرید؛ زیرا حاوی حداکثر میزان ویتامینها هستند، هیچگونه افزودنی و مواد نگهدارندهای ندارند، دارای طعم و کیفیت مناسبی بوده و سازگار با بدن انسان هستند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍ #مزاج_شناسی
#تدریس
🔹ما در طب راه های تشخیص زیادی داریم که بفهمیم « ریشه ی بیماری از کجاست ».
1⃣امروزه راه های تشخیص زیادی وجود دارد. یکی از این راه ها « آزمایشگاه » است.
🔹طب مدرن برای تشخیص راهی جز « آزمایش » ندارد البته از روی آزمایش هم چیز زیادی فهمیده نمی شود، چون طب غربی نگاه اخلاطی و مزاجی ندارد.
2⃣یکی دیگر از راه های تشخیص « ظاهر بدن » است مثل کف دست ، ناخن، نبض ، عنبیه ، زبان و ...
3⃣تنها راه تشخیصی که اهل بیت علیهم السلام در روایات مطرح کرده اند « مزاج شناسی » است.
←در زمان قدیم روی مزاج شناسی تمرکز و کار می کردند و مسلط می شدند و با همین مزاج شناسی سخت ترین بیماری ها را درمان می کردند.
←در طب جدید با وجود امکانات پیشرفته و راه های تشخیص زیاد اما غالبأ « درمانی » وجود ندارد .
🔴سایر روش های تشخیص علاوه بر این که «جامعیت » ندارد ، « قطعی» هم نیستند و می توانند ما را به اشتباه بیندازند.
خداوند متعال برای شناخت بیماری علایمی را در بدن انسان قرار داده:
« درد» یکی از نشانه های بیماری است. ما بر اساس « نوع درد » ، مزاج و خلط را تشخیص داده و سپس درمان می کنیم.
« تغییر رنگ » هم از جمله نشانه های وجود بیماری است ؛ تیرگی رنگ پوست ، رنگ جوش ، رنگ لب ، رنگ زیر چشم و ...
« وجود ورم » در جاهای مختلف بدن نشانه وجود بیماری است .
« صداهای بدن » نشان دهنده وجود بیماری در بدن است ؛ صدای زانو ، صدای معده و ...
« چرک » « خون ریزی » « گرفتگی » همه علایم بیماری هستند .
🔹این ها همه علایمی هستند که خداوند در بدن ما قرار داده.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍ #غلظت_خون عامل #یبوست
🔴 اگر مبتلا به یبوست هستید و در آزمایشات سالانه تان غلظت خون تشخیص داده شده است ، بی تردید مهمترین علل تنبلی روده تان مشخص شده است و درمان هر دو مشکل تان یعنی هم یبوست و هم کنترل غلظت خون ، با افزایش حرکات روده بزرگ ممکن خواهد بود...
🔷 تعریف به زبان ساده؛
🔸بالا بودن میزان گلبول های قرمز (RBC) ویا میزان هموگلوبین از حد مجاز آن در آزمایش خون نشان از غلظت خون دارد.
🔷 علائم:
🔸علاوه بر علامت ها معمولی همچون خستگی، کلافگی، بی حالی، گُرگرفتکی، سنگینی سر و حس افسردگی، میتوان به دیگر علامت ها گوارشی همچون یبوست، سختی دفع (بخصوص در مرحله ابتدایی دفع) و نیز احتمال ابتلا به آبسه ها و عفونت در ناحیه مقعد و یا تشکیل فیستول اشاره کرد چرا که خون حاوی آهن میباشد و غلظت بالا آن زمینه مساعد تری برای رشد باکتری ها خواهد بود(باکتری ها آهن دوست هستند).
🔷 ارتباط غلظت خون و یبوست:
🔸جداره های روده بزرگ بدلیل غلظت خون موجود در مویرگ های آن بر اساس قانون اُسمزی، میزان بیشتری از آب را از دست داده (آب از روده به جریان خون برمیگردد) که سبب میشود محتویات روده خشک و کلوخی گردد (این مورد در بخش انتهایی روده شدید تر میباشد که خود عامل خشکی ابتدایی دفع بوده و بدنبال آن زخم مقعدی و زمینه رشد باکتری و ایجاد آبسه یا فیستول مقعدی میشود)
🔷درمان تنبلی روده :
🔸فصد خون، اهدا خون، زالو درمانی، رژیم غذایی سخت گیرانه و موارد مشابه دیگر، تنها در بدتر نشدن مشکل غلظت کمی کمک کننده هستند و کنترل اساسی تر غلظت خون مستلزم تنظیم الکترولیت های خون و ایجاد ثبات فیزیولوژیک در گردش خون میباشد که اولین نشانه از بهبودی با تحریک مکانیزم احساس تشنگی بدن ممکن خواهد شد.
🔸روده بزرگ مرکز تنظیم میزان جذب و بازجذب آب و در نتیجه محرّک مراکز کنترل تشنگی در مغز است. در نتیجه درمان تنبلی روده از طریق افزایش حرکات پریستالتیک و افزایش ترشحات مخاطی آن موجب عطش فراوان شده که با مصرف آب کافی برای رفع آن، زمینه برای تنظیم غلظت خون محیا خواهد بود.
🔸دقت نمایید صرف مصرف آب بدون احساس تشنگی اثری نخواهد داشت زیرا تنها موجب دفع بیشتر آن از راه کلیه ها و ادرار خواهد بود و حفظ آب در مسیر جریان خون (رقیق شدن خون) مستلزم وجود احساس نیاز بدن به مصرف آب در قالب احساس تشنگی میباشد.
🔸درمان یبوست با رفع تنبلی روده و افزیش حرکات آن(با اصلاح مزاج و اصلاح سبک الگوی زندگی، تغذیه و خواب و ورزش) موجب میشود تا با کنترل غلظت خون از علائم آن کاسته شود و از ابتلا به فشار خون و یا سکته های مغزی و قلبی در سنین بالا که از عوارض درازمدت غلظت خون بشمار میآید پیشگیری کند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
✍ #خشکی_پوست ، علت و درمان در طب سنتی :
🔹اعتقاد طب سنتی این است که خشکی پوست در میان افرادی با مزاجهای «گرم و خشک» و «سرد و خشک» شایعتر است. غلبه #صفرا یا #سودا در این افراد باعث خشکیِ بیشتر پوست و در نتیجه، خارش خواهد شد. ضمن اینکه مصرف خوراکیهایی با مزاجهای گرم و خشک یا سرد و خشک هم میتواند خشکی و خارش پوست رافراهم آورد. درواقع افراد باغلبه سودا و صفرا محکوم به خشکی پوست هستند.
🔸از نظرمزاج شناسی و علم طبایع ،وقتی به بررسی وضعیت پوست در طبایع مختلف میپردازیم به این نکته میرسیم که در سرشتهای مختلف ،وضعیت پوست در انواع مختلف مزاجها متفاوت است. اگر پوست را به منزله برکه ای در بدن درنظر بگیریم تازمانیکه این برکه پرآب باشد وضعییت اکوسیستم آن، بسیار مناسب است یعنی از لطافت خاصی برخوردار است. اما اگر این برکه(پوست) دچار بحران کم آبی شود، بتدریج و به مرور زمان لطافت خود را از دست خواهد داد.
🔹پوست آیینه کبد است هر مشکل کبدی ،مشکل پوستی رابدنبال خواهد داشت. بعبارتی دیگر، جوش صورت و بدن، کهیر، اگزما، پسوریازیس، لک و کک و مک، ویتیلیگو و حتی خشکی پوست و هر مشکل پوستی دیگر ناشی از مشکلات کبدی میباشد.
🔸معمولا در فصل پاییز و زمستان بسیاری از افراد دچار خشکی پوست میشوند. طب سنتی معتقد است بسیاری از انواع خشکی پوست با تغییر رژیم غذایی برطرف میشود؛ مثلا: مصرف آبمیوه هایی مثل آب هویچ و آب سیب و میوه و سبزی های آبدار مثل کاهو و خیار اگر متناسب با فصل مصرف شوند، میتوانند تا حدود زیادی به رفع خشکی پوست کمک کنند. مصرف غذاهای ساده ای مثل شیر برنج، سوپ گشنیز، سوپ جو و سبزیجات، فرنی و... نیز میتواند به پوست رطوبت کافی برساند و در رفع خشکی کمک کننده باشد.
🔹بیشتر افرادیکه از خشکی پوست رنج میبرند، یبوست در روده ها دارند.
این بیماران باید تدابیر درمانی و تغذیه ای لازم در مورد یبوست را در چارت درمانی خود داشته باشند. به عنوان مثال نوشیدن شربت خاکشیر با آبداغ، بذرهای ملین در این امر موثر خواهد بود.
🔸باتوجه به اینکه این افراد از مشکلات کبدی برخوردارند نیاز مبرمی به پاکسازی کبد دارند که بدین منظور بایستی تحت نظر پزشک طب سنتی مجرب و کارآزموده همراه با مصرف داروهایی از قبیل منضج اخلاط و مسهل اخلاط، شربت سرکه انگبین، ماءالجبن افتیمونی، عرق کاسنی+شاتره، شربت خاکشیر+ترنجبین و... نسبت به پاکسازی کبد اقدام نمایند. این داروها رطوبت کبد و پوست را تا حدی تامین میکنند.
🔹استفاده از کرمهای آبرسان مانند کرم جوانه گندم ،کرم گل بنفشه، کرم خیار و ...نیز مفید است. روغن زیتون و روغن گل بنفشه و برخی روغنهای دیگر نیز تاثیری دارند.
🔸گذاشتنِ ترکیب #آبزنِ_حمام برروی پوست، شستشوی صورت با جوشانده سبوس گندم، بخور صورت با جوشانده گل بابونه، شستشوی صورت باشیر، و ماسک های گیاهی و میوه ای برای پوست جزء بهترین و موثرترین تدابیر درمانی است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa