31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ کم میدی زیاد میگیری !
🎙با بیان :
حجت الاسلام#مهدی_دادآفرین
⏳زمان
سه دقیقه و ۵۷ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
16.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ پیامی از دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
🎙با کلام
امام جمعه موقت حجت الاسلام #محیطی
⏳زمان
دو دقیقه و ۱۱ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
13.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ تنها سؤال حضرت علي از رسول خدا ( عليهما الصلوة و السلام )وقتي سالها قبل ، از شهادتش خبر دادند :
🎙با کلام
حجت الاسلام #علی_شاکر
⏳زمان
۱ دقیقه و ۴۲ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
📜نکته ای تفسیری از جزء ۲۰ قرآن کریم
🔍پرسش ۱ . نظر اسلام و قرآن درباره رابطه دختر و پسر چیست؟
🔍پرسش ۲ . آیا در این زمان نیز رابطه سالم ممکن است؟
«وَ لَمّا وَرَدَ ماءَ مَدْیَنَ وَجَدَ عَلَیْهِ أُمَّةً مِنَ النّاسِ یَسْقُونَ وَ وَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ تَذُودانِ قالَ ما خَطْبُکُما قالَتا لا نَسْقِی حَتّى یُصْدِرَ الرِّعاءُ وَ أَبُونا شَیْخٌ کَبِیرٌ. فَسَقى لَهُما ثُمَّ تَوَلّى إِلَى الظِّلِّ فَقالَ رَبِّ إِنِّی لِما أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیرٌ. فَجاءَتْهُ إِحْداهُما تَمْشِی عَلَى اسْتِحْیاءٍ قالَتْ إِنَّ أَبِی یَدْعُوکَ لِیَجْزِیَکَ أَجْرَ ما سَقَیْتَ لَنا»[ قصص ۲۸، آیه ۲۳.]؛ «و آن گاه که موسى بر سر آب مدین رسید، گروهى از مردم را یافت که گوسفندان خود را آب مى دهند و در نزدیکى آنان، دو زن را یافت که دورى مى گزینند. به آن دو گفت: کارتان چیست و چه مى کنید؟ گفتند: روش ما این است که گوسفندان را آب نمى دهیم؛ تا چوپانان از آبشخور در آیند و گوسفندان خود را از آن خارج سازند. پدرمان پیرى سال خورده است و خود نمى تواند گوسفندانمان را به این جا آورد. آن گاه موسى، گوسفندانشان را آب داد؛ سپس از آبشخور، به سوى سایه رفت و گفت: پروردگارا! من به هر خیرى که به سویم بفرستى، سخت نیازمندم؛ سپس یکى از آن دو زن، در حالى که با نهایت حیا و عفت گام برمى داشت، نزد موسى آمد و به وى گفت: پدرم تو را فرامى خواند؛ تا مزد آب دادنت به گوسفندان را به تو بپردازد».
در آیات مذکور، خداوند داستان حضرت موسى (علیه السلام) و دختران شعیب را ذکر مى فرماید و از آن جا که این نقل توسط خداوند در قرآن صورت گرفته و مورد رد و ردع شارع مقدس واقع نشده است، امضا و تقریر شارع نسبت به آن فهمیده مى شود؛ یعنى، عمل شخص حضرت موسى (علیه السلام) آن هم قبل از بعثت او، ممکن است براى ما حجت نباشد؛ ولى تأیید و امضاى آن توسط قرآن، آن را حجت مى کند.
در این آیات، راه هاى روابط سالم، بیان شده که عبارتند از:
💎۱. رابطه نباید براى صرف رابطه و لذت غریزى باشد؛ بلکه اگر به اقتضاى یک فعالیت اجتماعى و عملى جائز باشد، اشکال ندارد؛ «فَسَقى لَهُما».
💎۲. نگاه به نامحرم، باید به دور از هوا و هوس باشد؛
«وَجَدَ عَلَیْهِ أُمَّةً مِنَ النّاسِ یَسْقُونَ وَ وَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ»؛ «گروهى از مردم را یافت که دام هاى خود را آب مى دهند و پشت سرشان دو زن را یافت که دورى مى گزینند».
در این آیه، براى دیدن مردم و دختران، از واژه «وَجَدَ» استفاده شده، یعنى همان طور که مردم را دید، آنها را نیز دید و دیدن آنها، چشم چرانى نبود؛ بلکه «برخورد نمودن» بود.
قرآن کریم مى فرماید:
«قُلْ لِلْمُؤمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ»[ نور ۲۴، آیه ۳۰.]؛ «اى پیامبر! به مردان مؤمن بگو: در مقابل زنان، غضّ بصر داشته باشند؛ یعنى نگاه خویش را از تیزى انداخته، به نامحرم، خیره نشوند»
و به تعبیر علامه شهید، مرتضى مطهرى، نگاه خریدارانه نسبت به زنان نداشته باشند.
پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله) مى فرماید: «النظر الى محاسن النساء سهم من سهام ابلیس فمن ترکه اذاقه اللّه طعم عبادة تسّر[ شیخ عباس قمى، سفینة البحار، ج ۲، ص ۵۹۶.]؛ نگاه وسوسه آلود به زیبایى زنان، تیرى از تیرهاى شیطان است؛ پس اگر کسى آن را ترک کند، خداوند طعم بندگى را به او مى چشاند که دل شاد گردد».
💎۳. زنان در فعالیت اجتماعى، نباید با مردان مختلط شوند؛
«لا نَسْقِی حَتّى یُصْدِرَ الرِّعاءُ»؛ «گوسفندانمان را آب نمى دهیم؛ تا چوپانان دور شوند».
«وَ وَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ تَذُودانِ»؛ «پشت سرشان دو زن را دید که دورى مى گزینند».
💎۴. سخن گفتن با نامحرم، اشکال ندارد؛ ولى در سخن گفتن، دو طرف باید مراعات اختصار و متانت را بنمایند؛
«قالَ ما خَطْبُکُما قالَتا لا نَسْقِی حَتّى یُصْدِرَ الرِّعاءُ»؛ «موسى گفت: چرا گوسفندان خود را آب نمى دهید؟ گفتند: ما آنها را آب نمى دهیم؛ تا چوپان ها همگى خارج شوند».
پس سخن گفتن زن و مرد با یکدیگر، تا هنگامى که مفسده اى براى طرفین نداشته باشد، آزاد است و مفسده، همان طور که ممکن است از محتواى سخن حاصل گردد - مثل این که سخنان آنان غیرمتعارف و وسوسه انگیز باشد - ممکن است از کیفیت سخن نیز حاصل شود؛ یعنى با کرشمه و ناز سخن بگویند.
قرآن خطاب به زنان مى فرماید:
«فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ»[ احزاب ۳۳، آیه ۳۱.]؛ «زنان هنگام سخن گفتن با نامحرم، نباید صداى خود را نازک کنند [که کنایه از ناز و عشوه است]؛ زیرا کسانى که در قلبشان وسوسه و مرض روحى وجود دارد، به طمع مى افتند».
💎۵. فعالیت اجتماعى زنان، اشکال ندارد؛ اما تا حد امکان باید کارهاى مردانه و زنانه از یکدیگر تفکیک شوند؛ مگر در موارد ضرورت و از آن جا که شغل چوپانى متناسب با مرد است، آنها دلیل و ضرورت کار خود را بیان کردند؛«و أَبُون
ا شَیْخٌ کَبِیرٌ»؛ «پدر ما، مرد کهن سالى است [و قادر بر این کار نیست]».
💎۶. مکان ارتباط، نباید خلوت و خصوصى باشد؛
«وَ لَمّا وَرَدَ ماءَ مَدْیَنَ»؛ «و هنگامى که به محل آب شهر مدین رسید».
💎۷. زنان در هنگام حضور در منظر نامحرم، باید با کمال حیا حاضر شوند و پوشش و نوع راه رفتن و برخوردها، نباید جلب توجه کند؛
«تَمْشِی عَلَى اسْتِحْیاءٍ»؛ «در حالى که دختر شعیب با نهایت حیا گام بر مى داشت».
💎۸. طرفین، ارتباط را از خانواده خویش مخفى نکنند و سعى کنند آنها از این گونه مسائل، مطلع شوند و حتى پدر مى تواند محرم این گونه امور باشد؛
«قالَتْ إِنَّ أَبِی یَدْعُوکَ»؛ «دختر شعیب به موسى گفت: پدرم تو را مى خواند».
💎۹. اگر جوانى نیازمند تشکیل خانواده و ازدواج است، به جاى روابط ناسالم و گناه، بر خدا توکل کند و رابطه خویش را با او نزدیک نماید؛
«ثُمَّ تَوَلّى إِلَى الظِّلِّ فَقالَ رَبِّ إِنِّی لِما أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیرٌ»؛ «موسى رو به سایه آورد و گفت: پروردگارا! هر خیر و نیکى براى من بفرستى، به آن نیازمندم».
این بحث ها براى زمان هاى گذشته که این همه عوامل تحریک و روابط اجتماعى وجود نداشته، قابل قبول است؛ ولى آیا در این زمان نیز رابطه سالم ممکن است؟
مسئله دوستى دختر و پسر، بر خلاف تصور برخى افراد که گمان مى کنند محصول شرایط زمان فعلى ماست، از دیرزمان با همین عنوان، مطرح بوده است. ( علیرضا مستشاری ، تفسیر آیات برگزیده ( پرسش ها و پاسخ های قرآنی ج ۲ ، ص ۹۳ )
#پیک_معرفت
@peykemarefat
4_5902501150334125989.m4a
5.74M
😔مظلوميت و تنهايي اميرالمؤمنين عليه السلام
🔺خطبه ٢٧ نهج البلاغه
🎙با کلام
حجت الاسلام #حجت_الله_کوثری
⏳زمان
دو دقیقه و ٥٦ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
16.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ بهترین تقاضا در شب قدر
💎💎💎شخصی از رسول خدا پرسید اگر شب قدر را درککردم از خدا چه بخواهم؟ . . .
🎙از زبان :
حجت الاسلام#مرتضی_برزگر
⏳زمان :
سه دقیقه و ۱۲ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
20.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ پیامی از دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
🎙با کلام
امام جمعه موقت حجت الاسلام #محیطی
⏳زمان
دو دقیقه و ۴۰ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
13.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙 #رمضان_المبارک۱۴۴۱ه_ق
◀️ درس هایی از نهج البلاغه
🔺خشم بزرگ خدا
🎙با کلام
حاج آقا #کوثری
⏳زمان: ۱۰۶ ثانیه
📜نکته تفسیری از جزء ۲۱ قرآن کریم
🏆 سفارش سفارشی
« و وصينا الإنسان بوالديه حملته أمه وهنا على وهن و فصاله في عامين أن اشكر لي و لوالديك إلي المصير »: « و انسان را درباره والدینش سفارش کردیم ؛ مادرش به او باردار شد در حالی که ضعفی بر ضعفش اضافه می شد و بازگرفتنش از شیر در دوسال است .شکر گزار من و والدینت باش که بازگشت بسوی من است . »
✳️این آیه جملۀ معترضه ای است که از سوی خدا در میان کلام لقمان بیان شده و واجب بودن شکر والدین را متذکّر می شود و می فهماند اگر شکر والدین بجا آورده شود نوعی شکر و عبادت خداست. چون به سفارش خدا عمل شده است .سپس به پاره ای از زحمات و مشقات مادر در حمل فرزند و تربیت او اشاره می نماید تا شنونده را به شکر والدین بخصوص مادر وادار نماید. در آخر با لحنی تهدید آمیز می فرماید : بازگشت همۀ شما بسوی من است لذا به حساب کوتاهی های شما خواهم رسید.
❤️ نکتۀ مهم اینست که جز در مورد نهی از کشتن فرزندان ، اصلاً سفارشی به والدین در مورد فرزندان نشده حال آنکه بطور مکرر توصیه به رعایت حقوق والدین آمده است ، این بخاطر آنست که والدین به حکم عواطف قوی شان کمتر فرزندان را بدست فراموشی می سپارند امّا زیاد دیده می شود که فرزندان ، والدین را بخصوص به هنگام پیری فراموش کنند .
#پیک_معرفت
@peykemarefat
25.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎💎💎دفاع خدا از بنده اش
🎙از زبان :
حجت الاسلام#مرتضی_برزگر
⏳زمان :
سه دقیقه و ۵۰ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat
14.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◀️ بیان مظلومیت و فضیلت حضرت علی ( علیه السلام ) از زبان عالم اهل سنت
🎙با کلام
حجت الاسلام #علی_شاکر
⏳زمان
۱ دقیقه و ۵۴ ثانیه
#پیک_معرفت
@peykemarefat