✅چرا زبانشناسی رسانه مهم است؟
🔺زبان به عنوان یک ابزار مهم ارتباطی در بافتها و گفتمانهای مختلفی که قرار میگیرد و وضعیتهای متفاوتی بر آن عارض میشود. رسانه به عنوان یک بافت از اهمیت بالایی برخوردار است و زبان نیز از مولفههای اصلی آن؛ بنابراین دقت به وضعیت و کاربست زبان در رسانه مهم است.
از همین رو هم هست که زبانشناسی رسانه پای در حوزه علم مینهد.
🔸یکی از مسائل برجسته در مقوله زبان رسانهای دقت در کاربرد صحیح و بجای زبان در بافت رسانهای است. زیرا رسانه به عنوان یک ابزار قوی اجتماعی بر بسیاری از مقولات از جمله زبان گفتاری تأثیرگذار است. از دیگر سو هم که بنگریم میتوان مقوله زبان را عنصری تأثیرگذار بر نفوذ رسانه روی مخاطبان دانست. درواقع رسانه با یک زبان قوی میتواند اثربخشی بیشتری داشته باشد.
🔺پس توجه به امر زبانی در رسانه ضرورت بسیار دارد. ضمن اینکه هر رسانه باید زبان خاص خود را برای ارتباط با مخاطبانش پیدا کند. ارائه الگوهای معیار، رسیدن به یک زبان مشترک در حوزه رسانهای، همکاری نهادهایی مثل فرهنگستان زبان و دانشگاهها با مطبوعات، صداوسیما و دیگر کانالهای ارتباطی در این میان اهمیت بسیاری دارد. حتی واژههای تصویبی فرهنگستان هم بهواسطه رسانههاست که میتواند از جانب مردم پذیرفتهتر شود. زیرا رسانههایی چون مطبوعات و صدا و سیما و رسانههای اجتماعی بیشتر از رسانههایی چون کتاب با مردم پیوند دارند؛ بنابراین توجه به این امر ضروری مینماید.
#پژواک_هادی
♦️تضمین لازم را نگیریم اتفاقات برجام تکرار میشود
مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده ایران:
🔹️اگر ایران نتواند تضمینهای لازم را در مذاکرات به دست آورد و تحریمهای دستگاههای مهم باقی بماند، برجام به درستی اجرا نمیشود و اتفاقاتی که بعد از توافق سال ۲۰۱۵ افتاد، تکرار خواهد شد.
🔹️در حال حاضر از سوی مقامات آمریکایی و اروپایی و همچنین در اتاق های فکر و رسانههای آنها مطرح میشود که به دلیل بحران انرژی و وضعیت نابهسامان اقتصادی کشورهای غربی، نیاز روزافزونی به نفت ایران و ثبات و آرامش در منطقه وجود دارد، به ویژه قبل از آنکه فصل سرما شروع شود.
#پژواک_هادی
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | چند نکته درباره بازداشت #تاجزاده، علی اف و آل احمد
🍃🌹🍃
🔻آیا این بازداشت ها غیرِ منصفانه و مستبدانه یا سیاسی است؟
🔸توجه کنید که بازداشت ها از رسول اف و آل احمد شروع نشد.
🔹نقطه شروع علی قلهکی و ادمین های جریان اصولگرا بودند.
🔸ادمین هایی که نام انقلابی و ارزشی را با خود همراه داشتهاند.
🔹اگر قرار بود نگاه جناحی، سیاسی، حزبی یا قبیلهای بر مسائل امنیتی حاکم باشد، بدیهی است که خبر بازداشت قلهکی و دیگر دوستان به حقیقت نمی پیوست.
🔺پس نمیشود و نباید بگذاریم که به بازداشتهای اخیر رنگ و بوی سیاسی بدهند.
❌ گفتنی است:
1⃣ «محمد رسولاف» و «مصطفی آلاحمد» که در بحبوحه حادثه دلخراش متروپل آبادان و تهیه بیانیه براندازانه «تفنگت را زمین بگذار»، اقدام به التهابآفرینی و برهم زدن امنیت روانی جامعه کرده بودند، بازداشت شدند.
2⃣ عصر دیروز «مصطفی تاجزاده» به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی با دستور قضایی بازداشت شد.
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 #پژواک_هادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
📽️#کلیپ | تفاوت مذاکره کننده مقتدر (باقری) با مذاکره کننده خودباخته (ظریف) در چند ثانیه
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
#پژواک_هادی
🇮🇷
📝#خبر_خوب | مذاکرات ایران و روسیه برای حذف #دلار
🍃🌹🍃
🔻رئیس کل بانک مرکزی: کنار گذاشته شدن دلار و یورو یکی از موضوعات گفتوگو با طرف روسی بوده است.
🔹خوشبختانه تفاهمات خوبی در زمینههای مختلف بانکی، مالی و اقتصادی با روسیه بدست آمد که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد و تجّار دو کشور نتایج آن را لمس خواهند کرد.
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
#پژواک_هادی
6.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥#کلیپ | وحشت غربی ها از ورود «ابرقدرت پهپادی جهان» در جنگ روسیه و #اوکراین
🍃🌹🍃
❌ مجری شبکه آلمانی WELT از توان متخصصان ایرانی: فکر نمیکردیم صنعت پهپادی ایران در این حد پیشرفته است که بتوانند به روسیه پهپاد صادر کنند...
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
#پژواک_هادی
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل (۲۴۱)
🔻 خبر: برخی از غربگرایان داخلی با فرار از «واقعیت»، الگوگیری از «پوپولیسم» و دفاع از «توافق به هر قیمت»، ایران را متهم به مقاومت در مذاکرات میکنند و این موضوع را بهانهای برای حمله به دولت قرار دادهاند.
🍃🌹🍃
گزاره خبری:
1⃣ صادق زیباکلام، چهره دانشگاهی جریان سیاسی اصلاحطلب نیز که تنها راهکار حل مشکلات کشور را در برجام میبیند؛ گفته است: «عدم موفقیت دولت آقای رئیسی در اقتصاد، مذاکرات برجام و سیاست خارجی، حالا دارد در عرصههای سیاسی و اجتماعی هم ظاهر میشود».
❌گزارههای تحلیلی:
1⃣ مهمترین نقد بر جریان سیاسی غربگرا در کشور، سطحینگری در مذاکرات ایران و آمریکا است. آنها لبخند و عکس گرفتن با مقامات آمریکایی را سند اجرایی برجام میپنداشتند و در ادامه نیز بایدن را متفاوت از ترامپ تحلیل کرده و میکنند.
2⃣ نقد بعدی، بیتوجهی این جریان سیاسی به مذاکرات و نظر سیاستمداران داخل آمریکا در خصوص برجام است. اختلاف آنها در موضوع ایران، این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد، آنها معتقدند آمریکا باید حداکثر تلاش را برای سرنگونی جمهوری اسلامی انجام داد
3⃣ راهبرد آمریکا گرفتن اهرمهای هستهای، منطقهای، موشکی و پهپادی از جمهوری اسلامی است. آنها میخواهند ابتدا ایران را ضعیف کنند و سپس وارد جنگ با ایران شوند. عدم ورود آمریکا به جنگ با ایران به علت وجود این اهرمهای قدرت در دست ایران که هزینه آمریکا در اقدام نظامی را بالا میبرد،
4⃣ امروز تروریستهای فرودگاه بغداد پشت میز مذاکره حضور یافتهاند؛ آمریکا اگر در مذاکرات صادق است، شروط ایران و مسئله «اخذ تضمین» نباید برای دولتمردان این کشور نگرانی ایجاد کند؛ اما اگر هدف، بازی سیاسی و تکرار سناریوی ترامپ در موضوع هستهای باشد، این شروط هرگز قابلپذیرش نیست.
✍ فرهاد کوچکزاده
#روشنگری | #ثامن | #حجاب
#پژواک_هادی
🔰گزارش روز
🔻سطحینگری توأمان با خوشبینی افراطی!
برخی از غربگرایان داخلی با فرار از «واقعیت»، الگوگیری از «پوپولیسم» و دفاع از «توافق به هر قیمت»، ایران را متهم به مقاومت در مذاکرات میکنند و این موضوع را بهانهای برای حمله به دولت قرار دادهاند.
🔸️گزارههایخبری:
1️⃣علی مطهری در روزنامه اعتماد مینویسد: «آيا ما دوباره ميخواهيم منافع ملي را فداي ژست انقلابي كنيم و اينطور جلوه دهيم كه ورود شركتهاي آمریکایی به بازار ايران يعني مماشات با امريكا و پايان انقلاب و قراردادهايي با قيمتهاي بسيار بالاتر با ساير شركتها منعقد كنيم و امريكا هم احساس كند كه فقط چين و روسيه و اروپا از برجام منتفع ميشوند و خودش محروم است و درنتیجه رئیسجمهور بياخلاقي مثل ترامپ نقض پيمان كند!».
2️⃣صادق زیباکلام، چهره دانشگاهی جریان سیاسی اصلاحطلب نیز که تنها راهکار حل مشکلات کشور را در برجام میبیند؛ گفته است: «عدم موفقیت دولت آقای رئیسی در اقتصاد، مذاکرات برجام و سیاست خارجی، حالا دارد در عرصههای سیاسی و اجتماعی هم ظاهر میشود». وی در ادامه با هدف ارتباط دادن برجام با مسائل سیاسی- اجتماع، اضافه میکند: «بازداشت آقای تاجزاده و سینماگران، آقایان مصطفی آلاحمد و محمد رسولاف، روی دیگر به راه انداختن بگیروببندهای حجاب است!».
🔸️گزارههایتحلیلی:
1️⃣ مهمترین نقد بر جریان سیاسی غربگرا در کشور، سطحینگری در مذاکرات ایران و آمریکا است. آنها لبخند و عکس گرفتن با مقامات آمریکایی را سند اجرایی برجام میپنداشتند و در ادامه نیز بایدن را متفاوت از ترامپ تحلیل کرده و میکنند. در واقعیت اگرچه بایدن عملکرد ترامپ را در مسئله هستهای نقد کرد، اما در عمل برای جبران بدعهدیهای برجامی ترامپ، هیچ اقدام عملی انجام نداد. بایدن میتوانست از روز اول ریاست جمهوری خود، به برجام بازگردد؛ اما این کار را نکرد و در عمل سیاست شکستخورده ترامپ را ادامه داد.
2️⃣نقد بعدی، بیتوجهی این جریان سیاسی به مذاکرات و نظر سیاستمداران داخل آمریکا در خصوص برجام است. اختلاف آنها در موضوع ایران، این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد، آنها معتقدند آمریکا باید حداکثر تلاش را برای سرنگونی جمهوری اسلامی انجام داد؛ اختلاف آن است که با چه روشی این موضوع حاصل میشود؟
3️⃣راهبرد آمریکا گرفتن اهرمهای هستهای، منطقهای، موشکی و پهپادی از جمهوری اسلامی است. آنها میخواهند ابتدا ایران را ضعیف کنند و سپس وارد جنگ با ایران شوند. عدم ورود آمریکا به جنگ با ایران به علت وجود این اهرمهای قدرت در دست ایران که هزینه آمریکا در اقدام نظامی را بالا میبرد، بهعبارتدیگر، غربگرایان داخلی غافل از این هستند که اگر آمریکا احساس کند که جمهوری اسلامی با جنگ نظامی سرنگون میشود و امکان پیادهسازی این نقشه علیه ایران وجود دارد، هرگز تعلل نخواهد کرد.
4️⃣ امروز تروریستهای فرودگاه بغداد پشت میز مذاکره حضور یافتهاند؛ آمریکا اگر در مذاکرات صادق است، شروط ایران و مسئله «اخذ تضمین» نباید برای دولتمردان این کشور نگرانی ایجاد کند؛ اما اگر هدف، بازی سیاسی و تکرار سناریوی ترامپ در موضوع هستهای باشد، این شروط هرگز قابلپذیرش نیست.
✍ #فرهاد_کوچکزاده
#پژواک_هادی
🔰حرف روز
🟢دولت و مسئوليت اميدآفريني
دولت سيزدهم ميرود که یکساله شود. دراینبین تلاش شده تا با اقداماتي براي اصلاح امور کشور، اميد در دل ملت احيا گردد. در مقابل، دشمنان ملت ايران با همه توان به ميدان آمدهاند تا از همان فرداي انتخابات اميد ملت را به نااميدي بدل سازند. اين سناريو در طول ماههاي اخير با شگردهاي مختلفي دنبال شده و فضاي مجازي را بستري براي فضاسازي خود قرار داده است. در اين ميان اميدآفريني يکي از مهمترین مسئوليتهاي دولت سيزدهم به شمار ميآيد که مهمترین ابزار آن "تحقق وعدهها" است.
🔸️نکاتتحلیلی:
1️⃣ دادن وعدههاي معطوف به عمل در زمان موعود، اولين شرط موفقيت در اين زمينه است. دولت بايد از دادن وعدههايي که امکان تحقق عملي آن وجود ندارد، بهشدت پرهيز کند. متأسفانه در طول سالهاي اخير وعدههاي فراواني توسط مسئولين داده شده است که در عمل عملياتي نشده است! در اين ميان يا از ابتدا دادن وعدهها اشتباه بوده و مبتني بر واقعيت و محاسبات دقيق، داده نشده و امکان تحقق آن وجود نداشته است! و يا آنکه در مسير تحقق، موانعي پیشبینینشده رخ داده که موجب شده تا کار به ثمر نرسد. متأسفانه مسئولين ذيربط تلاش هم نکردهاند تا بهدرستی نسبت به چرايي عدم تحقق وعدهها، به افکار عمومي توضيح قانعکنندهای دهند و بابت اين رخداد عذرخواه باشند! دولت انقلابي نيز بايد نسبت به وعدههايي که به ملت ميدهد، متعهد باشد و بدون دقت نظر و کار کارشناسيشده از دادن وعده پرهيز کند.
2️⃣ يکي از راهکارهاي امیدآفرینی مبتني بر تحقق وعدهها، پرهيز از انجام توأمان چندين فعاليت و پروژه بهطور همزمان است که گاه امکان فازبندي آنها و آغاز پروژه جديد پس از اتمام پروژه قبلي ممکن است. اين امر موجب ميشود تا زمان اتمام پروژهها محدود گرديده و تلاش و فعاليت مجموعههاي مختلف، بيشتر و بهتر نمايان گردد. ضمن آنکه بهنوعی از هزينههاي غيرضروري نيز کاسته میشود.
3️⃣ يکي ديگر از الزامات فرآيند اعتمادسازي و تحقق وعدهها، داشتن نظام اولويتها در دولت است. اگر اولويتها در پيش روي دولت تعريف نشده باشد، بدون شک در مواجهه با انبوه مشکلات و مسائل در عرصه حکمراني، با نوعي سردرگمي و کوتهبيني و بيتدبيري در عملکرد دولت مواجه خواهيم بود که حاصل آن خشک کردن ريشههاي اعتماد مردم خواهد بود.
4️⃣اولويت دادن به اتمام پروژههاي نيمهکاره که متأسفانه از دولتهاي پيشين به يادگار مانده است نيز اقدام درخوري است که بهشدت ميتواند در فرآيند اعتمادسازي و اميدآفريني مؤثر باشد. متأسفانه هزاران پروژه نيمهتمام آفتي است که هم موجب نابودي سرمايههاي ملي شده و هم عاملي براي کاهش اعتماد مردم بدل گرديده است.
✍ #مهدی_سعیدی
#پژواک_هادی
17.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما ۲۳۷ / ائتلاف پوشالی ناتو
🔻آمریکا نمی خواهد ناتو غربی از بین برود بنابراین در تلاش است با همکاری کشورهای مرتجع عربی و رژیم صهیونیستی ناتو سعودی-عبری را به کمک او بفرستد.....
#پژواک_هادی
🔰گزارش روز
🟤نقش آمریکا در التهابات سیاسی عراق
بعد از انصراف جریان صدر از پارلمان و امیدواری نسبت به خروج عراق از بنبست سیاسی، اکنون مذاکرات برای انتخاب رئیسجمهور و نخستوزیر آغاز شده است.
در خصوص رئیسجمهور، همچنان مذاکرات بین حزب دموکرات و اتحادیه میهنی در جریان است و دو حزب به گزینه مشترکی در این رابطه نرسیدهاند. تأکید اتحادیه میهنی همچنان بر برهم صالح و حزب دموکرات بر ریبر احمد است؛ اما آنچه از مذاکرات میتوان استنباط کرد، انعطاف حزب دموکرات در رابطه با گزینه ریاست جمهوری است و اختلافهای کنونی را میتوان نشئتگرفته از گرفتن امتیاز از اتحادیه میهنی دانست. درباره نخستوزیری نیز با انصراف جریان صدر به نظر میرسد شرایط برای تشکیل کتله اکبر توسط چارچوب هماهنگی فراهم شده و احزاب مختلف نیز به ائتلاف با این جریان اقدام کردهاند. در طول چند هفته گذشته نیز اقدامات مختلفی از سوی احزاب برای معرفی گزینه نخستوزیری صورت گرفته و گزینههای متعددی مطرح شده است.
با توجه به مطالب ذکر شده، در بحث اتفاقات اخیر در عرصه سیاسی عراق چند نکته را باید متذکر شد:
1️⃣ایجاد دوقطبیهای سیاسی در عراق عمدتاً برنامهریزی آمریکا برای ایجاد درگیریهای درونحزبی بهویژه در میان جریان شیعه است. تقسیم جریانها به موافق یا مخالف یک شخص و اقدامات رسانهای برای تخریب برخی افراد، طرح آمریکاییها برای ایجاد درگیریهای خودساخته بهمنظور مدیریت فضای سیاسی عراق در راستای منافع آمریکایی است.
2️⃣در برخی رسانههای وابسته به آمریکا، مداخلات ایران را عامل بنبست سیاسی عنوان میکنند. این در حالی است که بر همگان آشکار است که مداخلات آمریکا در عرصه سیاسی عراق با تشکیل برخی ائتلافها و حمایت از برخی افراد زمینههای بنبست فعلی در عراق است.
بااینوجود بر اساس مشاهدات میدانی، عراق بهصورت تدریجی در حال خروج از بنبست موجود است و بازیگران سیاسی برای نقشآفرینی بیشتر در تحولات آینده به دنبال استفاده از حداکثر توان خود هستند. در این میان برخی بازیگران همچون آمریکا، این شرایط و رسیدن به یک توافق پایدار بین احزاب را خلاف اهداف خود میدانند و مترصد ایجاد شرایطی هستند که وضعیت عراق را از نظر سیاسی همچنان متشنج نشان دهند. احزاب سیاسی عراقی باید متوجه این مسئله باشند و با پرهیز از اختلافافکنی و منفعتخواهیهای حزبی که خواست بدخواهان ملت عراق است، به فکر راهکارهایی برای ائتلاف و استقرار دولت جدید باشند.
#پژواک_هادی
آزادباش سگها در ایران!
🔹کشورهای توسعهیافته قوانین بسیار سختی درباره سگگردانی وضع کرده اما در کشورمان قانون خاصی برای سگگردانی و اعمال محدودیت نداریم!
🔹جدای از سگهای ولگرد، حضور سگهای خانگی نیز در پارکها و محل بازی کودکان معضل بزرگ دیگری برای شهروندان است.
🔹همچنین مدفوع و ادرار کردن سگها در معابر عمومی و پارکها نیز میتواند منجر به انتقال و بروز انواع بیماریهای خطرناک به ویژه در کودکان شود
#پژواک_هادی