📰 نشریه اخبار و تحلیلهای یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
🔗 ادامه مطلب را از اینجا بخوانید
📌#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
#ثامن_مقداد
💢دوگانه آمریکا در غزه
🔹تحولات غزه وارد ماه پنجم شده است و همچنان رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا نسلکشی در غزه را ادامه میدهد؛ موضوعی که غرب را به لحاظ حقوق بشر کاملاً بیآبرو کرده است.
🔸جهان و جهانیان خوب میدانند که رژیم صهیونیستی بدون سلاح و حمایت بینالمللی آمریکا و غرب توان جنگ با این هجمه را ندارد. بر اساس گزارههای مختلف، دولت بایدن، رئیسجمهور آمریکا بیش از ۱۰۰ انتقال تسلیحات به رژیم صهیونیستی را در طول جنگ غزه سازماندهی کرده است، اما تنها به طور رسمی کنگره را از دو محموله منتقل شده تحت فرآیند عمده فروش تسلیحات خارجی که معمولاً برای بررسی به قانونگذاران ارائه میشود و سپس به صورت علنی افشا میشود، مطلع کرده است. مشارکت عمیق نظامی آمریکا با رژیم صهیونیستی باعث افزایش فوری محمولههای تسلیحاتی پس از ۷ اکتبر شد. مقامات وزارت خارجه میگویند در حال حاضر ۶۰۰ مورد فعال از انتقال یا فروش نظامی بالقوه به ارزش بیش از ۲۳ میلیارد دلار بین آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد. از سوی دیگر، وتوی آمریکا در سازمان ملل، روند آتشبس را در غزه سخت کرده است. بنابراین، ایالات متحده آمریکا در لباس رژیم صهیونیستی جنگ غزه را مدیریت میکند و حامی اصلی این رژیم در کشتار بیش از سی هزار نفر از مردم فلسطین است.
🔹این مهم در جهان موجب بدبینی نسبت به آمریکا شده است و در داخل این کشور نیز کار را برای بایدن، به ویژه در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا سخت کرده است؛ هر چند البته در سیاستگذاری کلان بایدن با ترامپ تفاوتی ندارد و هر دو معتقد به حمایت از رژیم صهیونیستی هستند.
🔸دولت بایدن برای فریب افکار عمومی، بستههای حاوی کمکهای دولت آمریکا را از طریق هوا برای مردم غزه ارسال کرده است. بررسیها نشان میدهد این بستهها نه تنها مشکلات مردم غزه را مرتفع نخواهد کرد؛ بلکه تاکنون موجب کشته شدن ۵ نفر و زخمی شدن ۱۰ نفر شده است. دیروز خبرگزاری «آناتولی» به نقل از شاهدان عینی گزارش داد چتر بعضی از صندوقهای کمکهای بشردوستانه که از هواپیما به پایین پرتاب شده بودند، باز نشد و این صندوقها بر سر فلسطینیهایی سقوط کرد که در انتظار این کمکها بودند و شماری از آنها زخمی و شهید شدند.
🔹بنابراین، دولت بایدن با «سیاست دوگانه» خود در مرحله اول تلاش میکند در کنار رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه شریک باشد و در مرحله دوم با تبلیغ ارسال کمک به مردم غزه افکار عمومی را در کنار خود داشته باشد. در این میان، تنها مردم فلسطین هستند که برای آمریکا اهمیتی ندارد.
#حرفروز
#ثامن_مقداد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حمله موشکی حزبالله به پایگاه نظامی اسرائیل
🔹رسانههای رژیم صهیونیستی از حملات سنگین موشکی حزبالله لبنان به منطقه نظامی میرون در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
#ثامن_مقداد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: ۷ هزار کارخانه و کارگاه وارد خط تولید شد
🗣رئیسجمهور در جشن توانمندسازی ۱۰۰ هزار مددجوی کمیته امداد:
🔹دولت مسئلهی اشتغال را در دستورکار قرار داده و احیای واحدهای تولیدی را دنبال میکنیم؛ ۷۰۰۰ کارگاه و کارخانه تاکنون به تولید بازگشته است.
🔸اینکه ۱۰۰ هزار مددجو در این کمیته به توانمندی رسیدند، بسیار ارزشمند است. مهم این است که کمیته امداد کمک کند تا مددجویان بتوانند بر پای خود بایستند و خودکفا شوند.
🔹امروزه در کشور شاهد هستیم که آمار بیکاری کاهشی شده است.
#ثامن_مقداد
💢دیگر توانایی حل مشکلات را نداریم!
🔹نتایج یک نظرسنجی جدید حاکی از آن است که بیشتر آمریکاییها به قدرت کشورشان برای آنکه در حلوفصل مسائل جهانی ایفای نقش کند، باور ندارند.
🔸بر اساس نتایج نظرسنجی جدید شرکت افکارسنجی «مرکز پژوهش امور عمومی نورکـای.پی» تنها ۲۳ درصد از آمریکاییها معتقدند کشورشان باید در زمینه حلوفصل مسائل جهانی نقش فعالتری ایفا کند که در مجموع شامل ۲۳ درصد پاسخگوی دموکرات، ۲۴ درصد پاسخگوی جمهوریخواه و ۲۱ درصد پاسخگوی با گرایش مستقل بودند.
🔹به نوشته پایگاه «هیل» در این نظرسنجی همچنین نشان داده شد، ۵۳ درصد از پاسخگویان جمهوریخواه معتقدند آمریکا باید نقش کمتری در حلوفصل مسائل جهان ایفا کند و متقابلاً ۲۵ درصد پاسخگویان دموکرات در این دیدگاه شریک بودند.
🔸نزدیک به نیمی از پاسخگویان بزرگسال آمریکایی (۴۹ درصد) و پاسخگویان مستقل (۴۷ درصد) عقیده دارند کشور آنها باید نقش کمتری در حل مسائل جهانی ایفا کند.
#ثامن_مقداد
💢دیگر به خودش امیدی ندارد!
🔹روزنامه اصلاحطلب «هممیهن» که از رسانههای مشارکتجو محسوب میشود، در یادداشتی با طرح این پرسشها که آیا خاتمی همچون تاجزاده، ادامه همراهی با صندوق را همسویی با ظلم میداند؟ آیا خاتمی همچون سران جبهه اصلاحات، مسئله را به فقدان نامزدهای انتخاباتی یا کاهش تأثیر مجلس و نهادهای انتخابی فرومیکاهد؟ آیا خاتمی همچون بخش بزرگی از رأیدهندگان یک دهه پیش، از تکرارها و ناکامیها و پای صندوق رفتنها، خسته شده است؟، تأکید میکند، احتمالاً همه این موارد در کنش ۱۱ اسفند خاتمی مؤثر بوده است؛ اما به نظر میرسد آنچه عامل اصلی غیبت خاتمی در این دوره بود؛ نه ناامیدی از روزنهگشایی در «صخره» پیش روی اصلاحات، بلکه نوعی ناامیدی از خویشتن است.
🔸خاتمی حال در آینه، خاتمی ۱۴۰۲ را میبیند که چه تکرار کند و چه تکرار نکند، چه پای صندوق برود و چه پای صندوق نرود، چه از لیستی حمایت بکند یا نکند؛ تأثیری در روند مناسبات نخواهد داشت.
#ثامن_مقداد
28.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 ۸ دقیقه رگباری
از خیانت های جمهوری اسلامی و آخوند ها🇮🇷
جای وزیر آموزش و پرورش بودم دیدن این کلیپ را برای همه دانش آموزان اجباری میکردم
جای رئیس صدا وسیما بودم قبل برترین برنامه های صداو سیما این کلیپ را پخش میکردم مثلا بین دو نیمه بازی استقلال و پرسپولیس
جای وزیر علوم بودم ، دیدن این کلیپ را برای همه دانشجویان و اساتید اجباری میکردم
نمیدونم خلاصه همه مردم ایران ، نه همه مردم منطقه، نه همه مردم جهان باید بدانند انقلاب ایران با ایران چی کرد .
#ثامن_مقداد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حمله پهپادی مقاومت عراق به فرودگاه تلآویو
🔹مقاومت اسلامی عراق در بیانیهای اعلام کرد فرودگاه «بن گوریون» تلآویو را در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی هدف قرار داده است.
#ثامن_مقداد
💢دستگیری عوامل انتشار فیلم درمانگاه قم
🗣معاون دادستان قم:
🔹تا این لحظه ۴ نفر از عوامل اصلی انتشار دهندگان و ارسال کنندگان فیلم ماجرای درمانگاه قم به شبکه معاند اینترنشنال شناسایی و بازداشت شدند.
🔸آنچه که برای ما مشخصشد و مطمئن شدیم از این موضوع، اینکه یک طراحی و برنامهریزی صورت گرفته بود برای اینکه در جامعه تفرقهافکنی و فتنهانگیزی کنند.
🔹افراد دستگیر شده در اظهارات خود اعتراف کردند با هماهنگی فیلم را برای شبکه معاند ارسال کردند و قصد تفرقهافکنی در جامعه داشتند.
#ثامن_مقداد
💢پیروزی بزرگ
🔹چند روزی از انتخابات ۱۱ اسفندماه گذشته است و با خوابیدن هیجانات انتخابات فرصتی فراهم است تا ابعاد پیدا و پنهان این انتخابات مورد توجه قرار گیرد و معنای رأی مردم به درستی فهمیده شود.
🔸انتخابات باشکوه ۱۱ اسفند در حالی برگزار شد که «خط تحریم» به میدان آمده بود تا مانع تکرار مشارکت ۴۲ درصدی سال ۱۳۹۸ مردم ایران شود. این جریان همه توان خود را در چهار سال گذاشته بود تا روز به روز از اعتبار انتخابات بکاهد و آمار مشارکت را به زیر ۱۰ درصد در تهران و زیر ۲۰ درصد در کل کشور بکشاند. در این مسیر همه لشکر رسانهای بیگانگان و ضدانقلاب نان خور سرویسهای جاسوسی بیگانه به صف شده بودند تا در این امر نقشآفرین باشند. جنگ شناختی گستردهای که در طول سالهای اخیر مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار داشت، در میدان انتخابات، با نشانهگیری دقیق، رأی ملت را هدف قرار داده بود.
🔹در این میان باید به این نکته توجه کرد که رأی صامت و زبان بسته است و نیازمند تفسیر و باید زبان آن را گشود و نطقش را باز کرد! لذا تلاش برای معنا بخشیدن به آرا یکی از رسالتهای مهمی است که کار انتخابات را تکمیل میکند. آنچه تأملبرانگیز است، آن است که دشمن نیز بیکار ننشسته است و بازندگان و ناکامان انتخابات نیز در تلاشند تا تفسیری مغرضانه از آرای مردم ارائه دهند و خود را پیروز این میدان معرفی کنند.
🔸بدون شک، بزرگترین پیام عبور رأی از مرز ۴۰ درصد آن است که جریان ضدانقلاب! که چهار سال تلاش کرد تا مردم را از مجلس انقلابی و دولت انقلابی ناامید کند پ مشارکت ۴۲/۳ درصدی اسفند ۱۳۹۸ تکرار نشود، در این مسیر ناکام مانده است. جریان ضدانقلابی که بزرگترین کمپین تحریم انتخابات در ۴۵ سال اخیر را شکل داد تا مردم با صندوق رأی قهر کنند، همانهایی که کشور را درگیر بزرگترین فتنه سالهای اخیر کردند تا به بهانه «مرگ مهسا»، صندوقهای رأی اسفند ۱۴۰۲ را بسوزانید!، به لطف خدا نه تنها هیچ غلطی نتوانستند بکنند، بلکه نتایج آرا نشان داد؛ بود و نبودشان در چهار سال اخیر تغییری در میزان رأی ملت ایجاد نکرده است! درست است که میزان رأی ۴۱ درصدی رأی پایینی از میانگین ادوار انتخابات مجلس در ایران است، اما این موضوع به تحریمکنندگان و عملیات شناختی گسترده آنها ربطی ندارد و کسی توجهی به فراخوانهای تحریم نکرده است!
#حرفروز
#ثامن_مقداد
💢آیا ترامپ پیروز قطعی انتخابات آمریکاست؟
🔹به گزارش رسانههای آمریکایی، نظرسنجیهای انتخاباتی از رشد معنادار بایدن خبر میدهند . درحالی که پیش از این اختلاف میان بایدن و ترامپ در میانگین نظرسنجیها حدود ۳ درصد بود، اما اکنون میانگین تمام نظرسنجیها حاکی از برتری تنها ۰.۸درصدی ترامپ بر بایدن است.
🔸همچنین طبق نظرسنجی مؤسسه «emerson collage» که نزدیکترین نتایج به میانگین نظرسنجیها را دارد، اگر رأیدهندگان تنها میان بایدن و ترامپ حق انتخاب داشتند، بایدن ۲ درصد رأی بیشتری در مقایسه با ترامپ دارد.
🔹همچنین طبق آخرین نظرسنجی، ترامپ با ۳۰ درصد امتیاز منفی، امتیاز منفی بسیار بیشتری در مقایسه با بایدن دارد. این امتیاز برای بایدن عددی حدود منفی ۲۱ را نشان میدهد که این آمار در نتیجه نهایی برای رأی دهندگانی که هنوز تصمیم خود را نگرفتهاند، اهمیت زیادی دارد.
#ثامن_مقداد
💢دولت سیزدهم و اقتصاد پر التهاب ایران
🔹اقتصاد همواره از عوامل متعددی فرمان میگیرد که لزوماً در کنترل عوامل داخلی نیست؛ بلکه گاهی عوامل خارجی میتواند آثاری بسیار ژرف بر اقتصاد یک کشور بگذارد. البته عوامل داخلی نیز بر پیچیدگی مسئله میافزاید که یکی از آنها تغییر سیاستهای اقتصادی است. اگرچه پیشبینیهای کوتاهمدت میتواند تا حد زیادی از تغییر سیاستها در امان باشد، اما همواره پیشبینیهای بلندمدت در معرض تغییرات سیاستهای اقتصادی قرار دارد. به همین دلیل هرچه از زمان حال به سمت پیشبینیهای بلندمدت حرکت میکنیم، مقادیر تخمینی با خطای بیشتری همراهند یا به عبارت دیگر باید از فاصله عریضتری برای کف و سقف پیشبینیها استفاده کرد و به اصطلاح معروف اقتصاد پیش بینیناپذیر میشود.
🔸عواملی که موجب پیشبینی ناپذیرشدن اقتصاد ایران شدهاند، میتوان فهرست وار اینگونه بیان کرد: سیاستگذاری غیرشفاف در عرصه اقتصادی، استمرار شرایط تورمی در کشور، ساختارهای معیوب اقتصادی، وجود بسترهای مستعد فساد در جامعه و عدم قطعیتها؛
🔹اگرچه این مشکلات به صورت نسبی همچنان باقی است، اما دولت سیزدهم میتواند در راستای پیشبینیپذیری اقتصاد ایران گامهای مؤثری بردارد؛ فعالان اقتصادی و مردم باید بدانند سیاست دولت در قبال انرژی چیست؟ سیاست دولت در قبال اصلاح وضعیت مسکن که در حال حاضر به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است، چیست؟ سیاست خودرویی کشور چیست؟ برنامه دولت برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی چیست؟ قاعدتاً شفافسازی این سیاستها و برنامهها، اقتصاد ایران را پیشبینی پذیرتر میکند.
🔸دولت باید بتواند تورم را مهار کند، اگرچه تلاشهای دولت در مهار تورم قابل انکار نیست و در سه حوزه تورم از ناحیه تولیدکننده، کنترل نقدینگی و تورم انتظاری گامهای مثبتی را برداشته است، اما باید این تلاشها به مهار تورم منتهی شود. تا زمانی که تورم بالای 10 درصد در جامعه وجود دارد، اقتصاد به نوعی پیشبینیناپذیر است. در وضعیت فعلی مدیریت تورم تا حدود 20 درصد نیز میتواند تا حد زیادی این مشکل را رفع کند.
🔹در حوزه ساختارهای اقتصادی اگر انضباط اقتصادی از طریق اصلاح ساختارها اتفاق بیفتد، آینده اقتصاد برای سرمایهگذاران شفاف میشود که انتظار میرود اصلاحات ساختاری اقتصادی انجام شده از سوی دولت سیزدهم با قدرت ادامه پیدا کند.
🔸در حوزه بسترهای مستعد فساد نیز وضع قوانین جامع و عام الشمول با توجه به اقتضائات جدید نیاز امروز جامعه است که قاعدتاً مجلس جدید سهم مهمی در رفع این مشکل دارد، اما دولت نیز باید در اجرای قوانین از بروکراسی کارآمدی برخوردار باشد. در نهایت ثبات تصمیمات اقتصادی نیز میتواند عدم قطعیتها را به حداقل ممکن برساند.
🔹سخن پایانی اینکه دولت در سال پیش رو باید بتواند اقتصاد پرالتهاب ایران را تا حدی به ساحل آرامش برساند و چنین کاری مستلزم رویکرد جهادی در حوزه اقتصاد و مدیریت است.
#گزارشروز
#ثامن_مقداد