🔴دلایل پشت پرده تجاوزات نظامی ترکیه
🔹بعد از پایان جنگ جهانی اول و شکست خوردن امپراطوری عثمانی، در کنفرانس لوزان سوئیس که منجر به توافقنامه "لوزان" در 24 ژوئیه 1923 شد، کشور جدید ترکیه با مرزهای فعلی آن با عراق و سوریه به رسمیت شناخته شد.
🔹بعد از توافقنامه لوزان، ترکیه همواره خواستار حاکمیت بر موصل و سلیمانیه در عراق بود و مذاکرات مربوط به آن در "جامعه ملل" بدون نتیجه باقی مانده بود تا اینکه توافقنامه "آنکارا" در سال 1926 بین ترکیه و انگلستان امضاء شد و بر اساس آن، ترکیه پذیرفت که در قبال صرف نظر کردن از موصل و سلیمانیه، سالیانه به مدت 25 سال، 10 درصد از درآمدهای نفتی کرکوک و موصل را صاحب شود.
🔹اما اکنون ترکیه به صورت غیررسمی دو شایعهی اساسی را در مورد قرارداد آنکارا و لوزان منتشر می کند.
🔻اولین شایعهی ترکیه مبنی بر این است که یکی از بندهای غیرعلنی توافقنامه آنکارا این چنین بوده که در صورت فروپاشی دولت های عراق و سوریه، ترکیه حق خواهد داشت مناطق مورد نظر خود در سوریه و عراق را تحت حاکمیت خود درآورد.
🔻شایعهی دوم ترکیه این است که دولتمردان ترکیه مدعی هستند اعتبار توافقنامه لوزان در سال 2023 یعنی صد سال پس از امضای آن، به پایان می رسد و ترکیه حق خواهد داشت که برگزاری رفراندم بین اهالی مناطق مورد نظر خود جهت الحاق آن مناطق به خاکش را خواستار شود. این مناطق در حال حاضر شامل استان های حلب، ادلب و مناطق کردنشین شرق فرات در سوریه و استان های موصل، اربیل و سلیمانیه در شمال عراق می شود.
🔹بنابراین تمامی تلاش های نظامی و سیاسی ترکیه در حال حاضر با دو هدف اصلی درحال اجرا است:
1-یکی آن است که دولت های عراق و سوریه یا هر دوی آنها را سرنگون کند تا بتواند به راحتی اراضی مورد ادعای خود را به خاکش اضافه کند. چه بسا حمایت پشتپرده ترکیه از برخی گروههای تروریستی مثل جبهة النصره در راستاى همين هدف باشد، البته این هدف بسیار بلندپروازانه است و دسترسی به آن بعید به نظر میآید.
2-دوم آنکه طبق ادعای دولتمردان ترکیه و پس از پایان اعتبار صدساله قرارداد لوزان، اردوغان بتواند خواستار رفراندم در بین ساکنان مناطق مورد ادعای خود شود و هر مقدار از این مساحت جغرافیایی وسیع را که می تواند، به ترکیه ضمیمه کند. بنابراین سیاست ترکیه تا سال 2023، تضعیف حاکمیت دولت های عراق و سوریه بر مناطق شمالی این دو کشور و تقویت حضور خود در آنجا و ایجاد پایگاه مردمی برای ترکیه در آن مناطق از طریق ارائه خدمات عمومی می باشد تا بدین وسیله نتیجه رفراندم موردنظر به نفع پیوستن آن مناطق به ترکیه تمام شود.
🔹هدف سومی که میتوان از تحرکات نظامی ارتش ترکیه برای حکومت این کشور متصور بود، دسترسی آسان و ارزان قیمت به منابع نفتی اقلیم کردستان از طریق ایجاد جنگ و نا آرامی در منطقه هست. البته این هدف در مقایسه با دو مورد قبلی را میتوان به عنوان یک هدف کوتاهمدت و پیش پا افتاده در نظر گرفت.
🔹در پایان باید گفت سیاستهای ترکیه با هر هدفی که باشد، به ایجاد تنش، آشوب و ناامنی در منطقه دامن زده است. البته نباید تاثیر دیگر نقشآفرینان منطقهای همچون ایران و جبههمقاومت در رسیدن یا عدم رسیدن ترکیه به مقاصد خود را نادیده بگیریم.
#ثامن
#روشنگری
#پژواک_هادی
#نشستهای_بصیرتی
🆔 @pezvakhadi
🌺ای کوی تو قبله مراد ادرکنی
ای دادرس روز معاد ادرکنی
🌺ای گشته ز فرط جود و احسان و عطا
مشهور و ملقب به جواد(ع)، ادرکنی
♦️میلاد با سعادت امام محمد تقی(ع) مبارک باد
#ثامن
#روشنگری
#پژواک_هادی
#نشستهای_بصیرتی
🆔 @pezvakhadi
اعتراف تلخ و دیرهنگام ظریف/ آمریکا در ۴ سال اخیر هیچ بندی از برجام را اجرا نکرد!
وزیر خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه المنار لبنان:
🔹آمریکا در ۴ سال گذشته هیچ بندی از توافق هستهای را اجرا نکرده است.
#ثامن
#روشنگری
#پژواک_هادی
#نشستهای_بصیرتی
🆔 @pezvakhadi
♥️ #امام_جواد (ع) می فرمایند:
🌴 ألابِقاءُ عَلَی العَمَلِ اَشَدُّ مِنَ العَمَلِ
🍃 ایستادگی و استمرار بر کار، سخت تر از اصل کار است.
📖 کافی، ج2، ص 296
🌺 ولادت امام جواد علیه السلام بر محبین و شیعیان حضرت مبارک باد. 🌺
#ثامن
#روشنگری
#پژواک_هادی
#نشستهای_بصیرتی
🆔 @pezvakhadi
🔸صفحه نخست روزنامه های امروز دوشنبه 4 اسفندماه
#ثامن
#روشنگری
#پژواک_هادی
#نشستهای_بصیرتی
🆔 @pezvakhadi