🔸چاپیدن مردم با خیریه!
مراکز خیریه در حکومت پهلوی کارکرد متفاوتی برای درباریان داشت. این مراکز به ظاهر در جهت امور خیر تأسیس شده بود اما مؤسسین آن در اصل تحت این پوشش بشردوستانه مشغول زد و بندهای مالی بودند.
این حس بشردوستانه و خیرخواهانه بهحدی در خاندان پهلوی طنزآمیز بود که شاه وقتی باخبر شد خواهر دوقلویش اشرف قصد دارد مؤسسه خیریه تاسیس کند به آن واکنش نشان داد. اسدالله علم در یادداشتهای روز 24 بهمن 54 مینویسد: «به شاهنشاه عرض کردم: والاحضرت اشرف اجازه خواستهاند روز دوم فروردین بنیاد خیره خودشان را اعلام کنند. شاهنشاه قاه قاه خندیدند و فرمودند: آخر به خواهرم بگواز یک طرف بنیاد خیریه اعلام میکنی و از یک طرف مثل دیوانهها عقب پول هستی؟! از یک طرف نطقهای آتشین در دفاع از حقوق بشرمیکنی از طرف دیگر برای منافع خودت اگر باشد پدر مردم را میخواهی دربیاوری».
#پهلوی
#اشرف_پهلوی
#شاه
#خیریه
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸نظام آموزشی پهلوی
رضاخان برای مدرنیزهكردن ایران سراغ نظام نوین آموزشی رفت.او فرانسوی ها را برای پایگذاری آن انتخاب کرد. مدارسی که ساخته می شد مانند "سنژوزف"، "ژاندارك" و "فرانكو پرسان" عمدتاً اسامی فرانسوی داشتند.این مدارس محلی برای حضور مستشاران فرهنگی فرانسه در ایران شد. یكی از نشانههای عقبماندگی رژیم پهلوی در سالهای نخستین حكومت رضاخان، ضعف بیش از حد نظام آموزشی بود تا آنجایی كه كمبود نیروی انسانی متخصص موجب شد تا مجلس در فروردین 1307 قانون استخدام دو معلم آلمانی برای استان فارس را به تصویب برساند.
#پهلوی
#فرهنگ
#آموزش
#رضاشاه
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin