⁉️#پرسش_و_پاسخ👇
براي تشويق کودک -نوجوان به خواندن نماز چکار کنم؟
✅پاسخ👇
براي ترغيب و تشويق نوجوانان و جوانان به نماز و عبادت مي توانيد از راهکارهاي زير استفاده کنيد:
1) از تضعيف شخصيت فرزند با برچسب زدن و قضاوت و همچنين پرخاش و...خودداري کنيد. اين رويه سبب لجاجت و مقابله به مثل او خواهد شد. کاري که مي کنيد اين است که از توجه به وي به نماز ابراز سرور و خوشحالي کنيد و از بي توجهي به نماز احساس ناراحتي تان را نشان دهيد.
2) كودكان، نوجوانان و جوانان در خانه و مدرسه، عمل بزرگ ترها را مي بينند و از آن الگو برداري مي كنند. اين بسيار مهم است كه خود اهل عمل به دستورات باشيم تا فرزندانمان نيز از ما بياموزند. همان گونه كه قرآن در سوره بقره ميفرمايد:«اتأمرون الناس بالبر و تنسون انفسكم»(1) «آيا ديگران را به نيكي دعوت ميكنيد در حالي كه خودتان را فراموش كردهايد»
در روايت هم آمده که: « كُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُم»(2) «مردم را به غير زبانتان دعوت كنيد»؛ يعني، با عمل. بنابراين بهترين راه تأثيرگذاري عامل شدن به دانسته ها و الگوي مشاهدهاي براي ديگران ايجاد كردن است.
3) بيان خاطره ها و داستان هاي حقيقي از نماز و راز و نياز امامان و بزرگان دين، تأثير بسيار خوبي در روح و فكر آنان دارد.
از فرزندتان بخواهيد داستان و انشايي در رابطه با نماز و آثار آن و همچنين دلايلي که ممکن است يک فرد نماز نخواند، بنويسد و وي را به خاطر اين داستان با دادن هديه اي مناسب تشويق کنيد.
4) اصراري بر رعايت آداب نماز مانند وقت، حضور قلب، تعقيبات و مستحبات نماز نداشته باشيد، بلکه روي پذيرش اصل نماز سرمايه گذاري کنيد.
5) زمينه ارتباط وي با دوستان و مکانهاي مذهبي بيشتر کنيد. دوستان و همبازيها نقش کليدي در اين خصوص ايفا مي کنند.
6) آشنايي نو جوانان با فوايد و آثار نماز در قالب هنر هم چون شعر و داستان و... به اين معنا كه آثار تربيتي ظاهر و باطن نماز براي آنان به نحو جذاب بازگو شود.
7) آشنا كردن آنها با خداوند مهربان و ملموس كردن محبت خداوند براي آنان و بيان نعمت هاي بي شماري كه به ما داده است و اين كه نماز وسيله اي است براي تشكر از اين نعمت ها و تداوم آنها.
8)خودداري از زور و تحميل: تحميل فطرت خداداد كودك و نوجوان را منحرف مي سازد و او را از خواندن نماز منصرف مي كند.
پي نوشت:
1. علم الهدي، علي بن حسين، محقق و مصحح ابراهيم، محمد ابوالفضل،، أمالي المرتضي، ج2، ص419
2. مجلسي، بحارالانوار، ج67، ص309
@FOTROSEMALAK
9.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ
📝 استاد #رائفی_پور« حُر مدافعان حرم ، #شهید_مجید_قربانخانی»
🔸جوان هایی که ایمان میارن به غیب
🔸فقط میخوان اسمشون مدافع حرم باشه
@FOTROSEMALAK
پیش نیاز های ازدواج💘
مقدار نصب فعال ایتا در تاریخ 13فروردین ساعت 19و27 دقیقه
مقدار نصب فعال ایتا در تاریخ 8 اردیبهشت 98
فطرس یا فطروس یا پتروس ملک به اعتقاد مسلمانان نام فرشتهای بودهاست که شفا یافتن او در خرائج راوندی نقل شدهاست. به اعتقاد مسلمانان هنگامی که حسین متولد شد خداوند به جبرئیل فرمان داد با گروه بسیار از فرشتگان به حضورمحمد آیند و به او تبریک بگویند. جبرئیل در مسیر فرود از آسمان به زمین فرشتهای به نام فطرس را دید که در جزیرهای افتاده (خداوند فطرس را مأمور کاری میکند و او در آن کار کندی کرده و در نتیجه به کیفر شکست بالهایش گرفتار شده است).
فطرس به جبرئیل عرض کرد: به کجا میروید؟ جبرئیل امین فرمود: به سوی محمد. فطرس عرض کرد: مرا نیز با خود حمل و نزد محمد ببر شاید برایم دعا کند؛ جبرئیل خواسته او را پذیرفت و با هم همراه فرشتگان دیگر به حضور محمد رسیدند و تولد حسین را تبریک گفتند. آنگاه جبرئیل ماجرای فطرس را به عرض رسانید. محمد گفت به او بگو پیکرش را به این نوزاد حسین بمالد فطرس همین کار را کرد و همان دم خداوند فطرس را تندرست کرد و به حال اول برگرداند سپس فطرس همراه جبرئیل به آسمان پرگشود.
در روایت دیگر آمدهاست فطرس هنگام پرواز به سوی آسمان به محمد گفت اکنون که من به خاطر وجود حسین شفا یافتم باید حق او را ادا واحسانش را جبران کنم؛ هرکس حسین را زیارت کند زیارتش را به او ابلاغ میکنم و هرکس در هر کجا به او سلام کند یا درود فرستد سلام و درود او را به آن خواهم رساند.
May 11