فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖍🍃 خود را بسازیم!
علامه حسنزاده آملی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
مثل گندم باش!!
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/3560439879C0e9ded2d08
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
╲\ ╭``┓
╭``🌸``╯
┗``╯ \╲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺
دکتر #انوشه در برنامه دورهمی
👌 سه جمله طلایی از امام #علی علیه السلام بیان می کند
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/3560439879C0e9ded2d08
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
╲\ ╭``┓
╭``🌸``╯
┗``╯ \╲
🖍#اعتقادی
✅پرسش: مگر بعد از اینکه شیطان به انسان سجده نکرد ، خداوند او را از بهشت بیرون نکرد ؟ پس چگونه به بهشت رفت و حضرت آدم و حوا را فریب داد ؟
✍️پاسخ: شیطان در هیچ زمانی وارد بهشت نشده بود تا بخواهد بعد از نافرمانی کردن از آن بیرون شود. شیطان از جنّیان بود و به دلیل مقام بالایی که داشت، در مقام فرشتگان خدا را عبادت می کرد و این به معنای سکونت او در بهشت نیست. نکته دیگر این که بهشتی که حضرت آدم و حوا در آن ساکن شدند، بهشت موعود نبود.
🔹به چند دلیل: - هیچ کس از بهشت خلد اخراج نمی شود. - بهشت موعود پاداش اعمالی است که به وسیله تکالیف کسب شده است، اما حضرت آدم و حوا تکلیفی انجام نداده بودند که شایسته بهشت خلد شوند. - در بهشت جاودان، ممنوعیتی وجود ندارد؛ در حالی که حضرت آدم و حوا از خوردن آن میوه، منع شده بودند.
🔸بهشت حضرت آدم و حوا یا در باغ های زمینی بوده و یا بهشت برزخی (بین عالم دنیا و آخرت). امام صادق (ع) در پاسخ به سوال از بهشتی که حضرت آدم (ع) از آن هبوط کرد، فرمود: «باغی از باغ های دنیا بود که خورشید و ماه بر آن می تابید و اگر بهشت جاودان بود، هرگز آدم از آن بیرون رانده نمی شد.»
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
☆⚘ ⃟ ⃟❈ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟. 🥀 ﷽⚘ ⃟ ⃟ ⃟⚘☆
#پرسش
خداوند در آیاتی از قرآن تصریح می کند که مومنین حقیقی کسانی هستند که بین هیچ یک از #انبیاء #فرق نمی گذارند « لم یفرقوا بین احد منهم » حال چگونه ما می گوییم #پیامبر اسلام #برتر از تمام پیامبران است❓
⭕️💠💠💠💠💠⭕️
#پاسخ✅
✍قرآن تصریح می کند که تمام پیامبران هم درجه نیستند و می فرماید:
« بعضی از رسولان را بر بعضی دیگر برتری دادیم»🍃بقره 253
👌بنابراین اگر خداوند ویژگی مومنین را فرق نگذاشتن بین انبیاء بین می کند :« لم یفرقوا بین احدهم منهم»🍃نساء 152
📌منظور آن است که میان رسولان الهی فرق و تفرقه ای از نظر ایمان و به رسمیت شناختن نیندازیم . باید به همه آنان مومن بود و به نبوت آنان اذعان داشت نه آنکه برخی را قبول کنیم و برخی را رد کنیم .
💠خداوند می فرماید:
« همه مومنان به خدا و فرشتگان او و کتابها و فرستادگانش ایمان آورده اند ( و می گویند ) ما در میان هیچ یک از پیامبران او فرق نمی گذاریم ( و به همه ایمان داریم )»🍃بقره 285
📌آری مومنان خلاف کسانی که می خواهند بین خدا و پیامبرانش جدایی بیفکنند و به بعضی ایمان آورند و بعضی را انکار کنند « بریدون ان یفرقوا بین الله و رسله و یقولون نومن ببعض و نکفر ببعض»🍃نساء 150
💠هیچ گونه تفاوتی میان رسولان الهی نمی گذارند و همه را از سوی خدا می دانند و همگی را محترم می شمرند.(1)
📌اما این که پیامبر گرامی افضل از تمام انبیاء است مساله ای اجماعی میان شیعه و سنی است و ادله متعددی بر این مطلب دلالت می کند ؛
💠حاکم نیشابوری در مستدرک خود نقل می کند:
« بزرگ پیامبران پنج تن هستند ؛ نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و محمد که پیامبر اسلام از همه آنان برتر است»(2)
📌امام رضا علیه السلام فرمود :
« آقای پیامبران و برترین افراد عالم پیامبر اسلام است»(3)
💠پیامبر گرامی فرمود :
« من برترین و آقای تمام پیامبران هستم»(4)
📌وفرمود:
« من چون اولین نفر بودم که در عالم ذر به پرودگار ایمان آوردم برترین تمام مخلوقات هستم»
📌وفرمود :
« خداوند به جهانیان نظر کرد و مرا از میان تمام آنان برگزید»
💠جهت آگاهی بیشتر از روایات وارده در این مساله رجوع کنید؛( 5)
📚(1)تفسیر نمونه ج2 ص398
📚(2)مستدرک علی الصحیحین ج2 ص564
📚(3)عیون الاخبار ج2 ص122
📚(4)بحار الانوار ج26 ص349
📚(5)بحار الانوار ج16 ص299 باب 11
⠀ོ ⛅️⠀⠀ོ ⠀🌥⠀ ⠀ོ
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/3560439879C0e9ded2d08
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
╲\ ╭``┓
╭``🌸``╯
┗``╯ \╲
💠 سپاس خدا را كه بردگان را به خاطر فرمان بردن از او پادشاه كرد
✍️امام باقر عليه السلام:
🍃 هنگامى كه #همسر عزيز مصر (زليخا) نيازمند شد، به وى گفتند: #خوب است نزد يوسف عليه السلام بروى. در اينباره مشورت كرد، به وى گفتند: ما از او بر تو مىهراسيم. #زليخا گفت: من هرگز از كسى كه از خدا مىترسد، نمىترسم. وقتى زليخا بر #يوسف عليه السلام وارد شد و او را بر اريكه قدرت ديد، گفت: #سپاس خدا را كه بردگان را به خاطر فرمان بردن از او پادشاه كرد و پادشاهان را به خاطر گناه، برده گردانيد.
((قالَت : الحَمدُ لِلّهِ الَّذي جَعَلَ العَبيدَ مُلوكا بِطاعَتِهِ ، وجَعَلَ المُلوكَ عَبيدا بِمَعصِيَتِهِ))
📘الأمالي للطوسي : ص 456
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ
نقل حدیث حضرت فاطمه زهرا "علیهاالسلام" از پیامبر "صلّی الله علیه وآله وسلم"
🔺حضرت آیت الله العظمی #نوری همدانی
#حدیث
▪️◾️🔳◾️▪️
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
هدایت شده از ✔️📚پرسمان آنلاین 📚✔️
🖤 #امام_رضا (عليه السلام) :
☘️ رحِمَ اللهُ عَبْداً أحْيي أمْرَنا، قيلَ: كَيْفَ يُحْيي أمْرَكُمْ؟ وَ قالَ عليه السلام : يَتَعَلَّمُ عُلُومَنا وَيُعَلِّمُها النّاسَ.
🌱 رحمت خدا بر كسي باد كه أمر ما را زنده نمايد ، سؤال شد : چگونه؟
🖤 #امام_رضا (علیه السّلام) فرمودند :
👌 علوم ما را فرا گيرد و به ديگران بياموزد.
📖 بحارالأنوار ، ج 2 ، ص 30
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
╭═━⊰🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
💧☀️💧☀️💧
#اخلاقی
✅پرسش: راه های ترک غرور و مغروریت چیست ؟
✍️پاسخ: تکبر و غرور مادر همه رذایل اخلاقی و ریشه تمام بدبختی ها و صفات زشت انسانی است. تکبر می تواند سرچشمه انواع گناهان و حتی سرچشمه کفر گردد. آن ها که در این خصلت زشت غوطه ورند، هرگز روی سعادت را نخواهند دید. اما باید بدانید که رذایل اخلاقی از جمله غرور یک شبه از بین نمی رود؛ بلکه ریاضت و تمرین لازم دارد و احتیاج به زمان دارد. برای این که بتوانید غرورتان را زیر پا بگذارید باید توجه داشته باشید که صفت غرور ریشه در دو چیز دارد:
1️⃣ عدم شناخت صحیح و کافی از خداوند و انسان : اگر به این نکته توجه شود که انسان یک موجود ممکن و ضعیفی است که از خودش چیزی ندارد و آن قدر ضعیف است که در قرآن هیچ موجودی با صفت ضعف یاد نشده مگر انسان : «خلق الانسان ضعیفاً». از طرف دیگر اگر عظمت پروردگار عالم و این که هر چه هست از اوست روشن شود دیگر جایی برای غرور و عجب باقی نمی ماند ؛ چون می فهمد که اگر علمی و دانشی دارد از اوست و ابزار درک و فهم آن علم را خدا داده است و اگر قدرتی دارد از اوست و اگر عبادت و نیایشی می کند آن هم به توفیق اوست و ... و نیز اگر بداند که خداوند با اندک اشاره ای می تواند همه این سرمایه ها وقدرت ها را از انسان سلب کند و بگیرد همیشه خودش را بدهکار او می بیند و عجب و غرور را از وجود خویش دور می کند . البته رسیدن به این مرحله از معرفت کار ساده ای نیست و جهاد با نفس لازم دارد . دقت در آیات قرآن ، سرنوشت مغروران ، ( چون شیطان ، قارون ، فرعون ها و ...) و نیز دقت در روایات و تاریخ اسلام ، کمک خوبی برای شناخت راه درست و مبارزه با این صفت رذیله است . بنا بر این انسانی که از خود هیچ ندارد، غرورش برای چیست ؟!
2️⃣ غفلت : گاهی اوقات ما معرفت به خود و خدای خود داریم ، ولی دچار غفلت می شویم و هر چه غفلت گسترده تر و پر دامنه تر گردد، غرور نیز گسترش پیدا نموده و بسترساز بیماری خطرناک خود برتربینی و تکبر می گردد. و در پرتو از بین بردن غفلت و خروج از خیالات و موهومات توخالی و توجه به عزت حق تعالی ، با امداد از حضرات معصومین ان شاء الله می توان گام های بلندی در درمان بیماری غرور برداشت.
🔰اما چگونه میتوان در عمل بر تکبر و غرور خود غلبه کرد؟ راه عملی این است که ؛ انسان سعی کند اعمال متواضعانه را انجام دهد تا این فضیلت اخلاقی در اعماق وجود او ریشه بدواند و در برابر خدا و خلق تواضع کند؛ لباس ساده بپوشد؛ در سلام کردن بر دیگران تقدم جوید؛ صدر مجلس ننشیند؛ با کوچک و بزرگ گرم بگیرد و با متکبران همنشین نشود. خلاصه آن چه را که نشانه تواضع است، در عمل و سخن به کار بندد. حضرت امام صادق ( علیه السلام ) فرموده است : «إِنَّ فِی السَّمَاءِ مَلَکَیْنِ مُوَکَّلَیْنِ بِالْعِبَادِ فَمَنْ تَوَاضَعَ لِلَّهِ رَفَعَاهُ وَ مَنْ تَکَبَّرَ وَضَعَاهُ؛ دو ملک در آسمان هستند که موکل بندگانند؛ هر که تواضع کند، اورا بلند مرتبه کنند و هر که تکبر نماید، او را پست مرتبه سازند».
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•