✨❤️
🌸 امام حسين (عليه السلام):
اَعْجَزُ النّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ الدُّعاءِ، وَاَبْخَلُ النّاسِ مَنْ بَخِلَ بالسَّلامِ؛
🍃 ناتوان ترين مردم كسى است كه از دعا عاجز باشد و بخيل ترين مردم كسى است كه درسلام بُخل ورزد. 🍃
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
🔎📖🔍 🔎📖🔍
#اعتقادی
✅پرسش: آیا اسما و صفات پروردگار از یکدیگر پیشی میگیرند؟
🌺 پاسخ: پیشیگرفتن گاهی به معنای غلبه و داشتن گسترهای بیشتر است، و گاهی مقصود از پیشیگرفتن، تقدم وجودی است؛ هر دو معنا در مورد اسما و صفات خداوند مطرح شده است: پیشیگرفتن به معنای اول در برخی روایات آمده است، مانند:
🔆«یَا مَنْ وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ رَحْمَتُهُ یَا مَنْ سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَه»؛
🔹 ای کسی که رحمتش تمام اشیا را در برگرفته، و ای کسی که رحمتش بر غضبش سبقت گرفته است.
🔸پیشیگرفتن صفات به معنای دوم نیز در عرفان مطرح شده است. اهل معرفت برخی از اسما و صفات را «امام» یا «کلی» میدانند. منظور از کلی در اینجا، چیزی شبیه «کلی سعی» در فلسفه است، همانگونه که «کلی سعی» در فلسفه به معنای وجودی است که شامل جزئیات وجودی افراد میشود، بحث «اسمای کلی» یا «ائمه اسما» -در مقابل «اسمای جزئی»- در عرفان نیز مشابه این بحث است.
🔹در مورد اسمای کلی، تقسیمهای گوناگونی مطرح است که مشهورترین آنها هفت اسمی است که در فلسفه نیز مطرح است و عبارتاند از «حی»، «مرید»، «قادر»، «عالم»، «سمیع»، «بصیر» و «متکلم».
🔸این هفت اسم، در عین آنکه نسبت به اسمای دیگر عاماند و برای آنها اصل به شمار میآیند نسبت به همدیگر از تقدّم و تأخّر برخوردارند؛ زیرا برخی از این اسما برای برخی دیگر شرط هستند؛ برای نمونه تا چهار اسم «حی»، «علیم»، «قدیر» و «مرید» نباشند، سه اسم دیگر «متکلم» و «سمیع» و «بصیر» متحقق نمیشوند؛ از اینرو این چهار اسم، شرط اسمای سهگانه یاد شده خواهند بود.
🔹همینگونه اسم «حی»، شرط اسم «علیم» و اسم «قدیر» است. به طبع هر اسمی که شرط قرار میگیرد، نسبت به اسمای مشروط، کلیتر خواهد بود.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فلسفه_عزاداری
❓🎥 1400 سال است که از عاشورا می گذرد چرا باید امروز این همه عزاداری کنیم ؟
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱#استوری
🏴 ۳۴ روز مانده به اربعین حسینی
╭═━⊰🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋پاداش عجیب سلام بر حسین(ع)
🎤 استاد عالی
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
🔴 #تواضع_در_همسرداری
❤️ آقایون بدانید! برخی کارها در منزل، هم شما رو محبوب همسرتان میکند و هم برای #تهذیب_نفس مناسب است.
❤️ مثلا گاهی #جوراب یا لباس همسرتان را بشویید. گاهی سرویس دستشویی منزل را نظافت کنید، منزل را جارو بزنید، گردگیری کنید، سیبزمینی پوست بگیرید و ....
❤️ ظاهر برخی کارها، کوچک است اما بسیاری از کینهها و دلخوریهای بزرگ را از بین میبرد و اثرات #تربیتی خوبی دارد.
❤️ خانمها با کمک کردن مرد در خانه، شاداب میشوند.👌
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
📸 این عکس تنها تصویرى است که امام خمینی(ره) به طور رسمى و براى عکس گرفتن کنار یک نفر ایستادهاند و آن فرد کسی نبود جز علامه حکیمی
🤲 شادی روحشان صلوات
@porseman_onlin
⚫️🔘⚫️🔘⚫️
💢 #محرم
#شخصیتهای_کربلا
✅پرسش:در خصوص شخصیتهای کربلا می خواستم بیشتر بدانم؟
〰️〰️ بشر بن عمرو 〰️〰️
▪️ بشر بن عمرو از کوفه به امام حسین (علیه السلام) پیوست. روز تاسوعا پیکی از جانب کوفه به بشر خبر آورد که فرزندش عمرو در مرز ری به اسارت در آمده است و اگر اندیشناک و نگران سرنوشت اوست برای رهایی اش باید سریع چاره ای بجوید.
کشمکش غریبی بود بین انتخاب ماندن و رفتن، عاطفه و عقل و کربلا و ری! در این اندیشه بود که امام رافت و رحمت او را فراخواندند: «خدایت رحمت کند بشر! تو یاور و دوستدار مایی. تو فداکار و وفاداری؛ اما بیعت خویش را از تو برداشتم. برو و برای رهایی فرزندت چاره ای بیندیش.» انگار تعلقی به دنیا نداشت که گفت:
▪️ « مولای من، نه، هرگز نمی روم. درندگان بیایان زنده زنده قطعه قطعه ام کنند، اگر از تو جدا شوم! من بروم و در این غربت و تنهایی رهایت کنم؟ ! بروم و عزیز پیامبر را به گرگان درنده و خون خواران این دشت بسپارم؟!»
▪️سید الشهدا (علیه السلام) او را ستوده و فرمودند: « اینک که نمی روی، این پارچه های برد یمانی را به پسرت محمد بسپار تا در آزادی برادرش هزینه کند.»
▪️بشر همچون ابراهیم (علیه السلام) از پسرش گذشت و لقا محبوب و شهادت در راه معشوق را برگزید.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
❌ #شبهه
⁉️ چرا امام حسین در کربلا برای رفع تشنگی از خداوند طلب باران نکرد؟
🔰 پاسخ
🔶 نکته اول: پیامبران و امامان معصوم علیهم السلام ملزم بودند که در تمام کارها و زندگی روزمره خود از علم و قدرت عادی استفاده کنند. در برخورد با دوستان، دشمنان، برآوردن نیازهای زندگی و ... از علم و توانایی که از طریق عادی به دست آمده، استفاده میکردند و در برخورد با ستمکاران از راه های معمولی استفاده میکردند و دست به اعجاز و کار خارقالعاده نمی زدند.
🔺بدون شک ائمه اطهار علیهم السلام قدرتهای فوق بشری و الهی را داشتهاند و میتوانستند از آنها استفاده کنند و دشمنان را در دم نابود کنند؛ امام باقر علیه السلام در این رابطه فرمود: «اسم اعظم 73 حرف است و در پیش "آصف بن برخیا" یک حرفش بود که با به کار بردن همان یک حرف در یک لحظه تخت بلقیس را آورد، و پیش ما (امامان) 72 حرف از اسم اعظم است».
👈 امام حسین علیه السلام نیز با اینکه مستجاب الدعوه و دارای اسم اعظم الهی بود، و میتوانست به اذن الهی همه دشمنان را از این طریق نابود کند، نیز می توانست از زمین چشمه گوارا بجوشاند یا از آسمان باران بباراند (با اذن خدا) و خود و اصحابش را سیراب نماید، ولی این کار را نکرد، چون مشیت الهی بر این نبود که در حادثه کربلا، معجزه جریان یابد و حضرت طبق مشیت الهی عمل کند.
💠 نکته دوم: آزمایش، یکی از سنتهای الهی است که در آیات بسیاری بیان شده، که غیر قابل تغییر بوده، در مورد همه انسانها از جمله پیامبران و امامان علیه السلام جاری است. یکی از این آزمونها سختی و مصیبت و گرسنگی و تشنگی است. کربلا نیز صحنه آزمون الهی است. آزمون حسین و یاران او از یک طرف و دشمنان از طرف دیگر. برای چنین صحنهای باید ابزار آزمایش آماده باشد تا با صبر و شکیبایی در مقابل این مصیبت و آزمون الهی، به پاداش عظیم صابران دست یابند و اجر و پاداش مصیبت دیدگاه در راه خدا را دریافت کنند.
🌐 نکته سوم: اگر بنا باشد ائمه اطهار علیهم السلام با علم لدنی و علم غیب که از خداوند دریافت می کردند، زندگی کنند و با دیگران برخورد نمایند و نیازهای خود را برآورده کنند، دیگر امامت، مقام با ارزشی محسوب نمی شد و اصولاً نمیتوانستند الگوی ما باشند، بلکه امامان با زحمت بسیار و تلاش و کار و ... زندگی خود را فراهم میکردند و بر مشکلات چیره میشدند و در این راه مشکلات بسیاری را تحمل میکردند.
❇️ نکته چهارم: مسئله اصلی در روز عاشورا تشنگی نبود تا با رفع آن مشکل حل شود. یاران امام علیه السلام در شب عاشورا از فرات آب آورده، غسل کرده و نوشیده بودند؛ اما در روز عاشورا سپاه دشمن میخواست با قرار دادن آنان در موقعیت کم آبی و تشنگی، آنها را به تسلیم وادارد. مسأله اصلی در آن صحنه، مبارزه با ظلم یا تسلیم شده بود، که یکی به شهادت میانجامید و دیگری به ذلت، و بودن یا نبودن آب در آن اثری نداشت .
✳️ نکته پنجم: از طرف دیگر تشنگی در روز عاشور و منع سپاهیان دشمن برای آبرسانی به زنان و فرزندان سبب رسوا شدن آنها و آشکار شدن چهره خشن و غیر انسانی و قساوت آمیز آنان بود.
_______________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/111672
📎 #اعتقادات
📎 #امام_حسین علیهالسلام
📎 #راهنما_شناسی
📎 محرم
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
این درست است که حضرت زینب سلام الله علیها سر خود را به محمل زندند و برای همین در هیئت ها لطمه می زنند؟.mp3
1.12M
⭕️ سوال
⁉️ این درست است که حضرت #زینب سلام الله علیها سر خود را به #محمل زدند و برای همین در هیئت ها #لطمه می زنند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #شبهات
📎 #محرم
📎 #امام_حسین علیه السلام
╭═━⊰🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅سه توصیه امام صادق(ع) به مردان:
♥️ #امام_صادق عليهالسلام فرمودند:
🍀 إنَّ المَرءَ يَحتاجُ في مَنزِلِهِ و عِيالِهِ إلى ثَلاثِ خِلالٍ يَتَكَلَّفُها و إن لَم يَكُن في طَبعِهِ ذلكَ : مُعاشَرَةٍ جَميلَةٍ ، و سَعَةٍ بتَقديرٍ و غَيرَةٍ بتَحَصُّنٍ
🍃مرد براى اداره خانه و خانوادهاش بايد سه كار انجام دهد، هر چند بر خلاف طبع او باشد:
▫️خوشرفتارى،
▫️گشاده دستى اما به اندازه و
▫️غيرت و ناموسدارى.
📖 بحارالأنوار، ج۶۳، ص۲۳۶
╭═━⊰🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃
🔎📖🔍 🔎📖🔍
#اعتقادی
✅پرسش: لقب ثارالله (خونِ خدا) برای امام حسین (ع) به چه معناست ؟ و اساسا مگر خدا جسم دارد که خون داشته باشد؟
🌺 پاسخ: ثار از ريشه ثَأر و ثُؤره به معناي انتقام و خونخواهي و نيز به معناي خون است. براي ثارالله بودن امام حسين(ع) معاني مختلفي ذكر شده كه هر يك تفسير خود را ميطلبد.
1️⃣گروهي ثارالله را به معناي كسي كه انتقام خونش را خداوند مي گيرد مي دانند. خداوند، وليّ دم حضرت است. خود او خونبهاي آن بزرگوار را از دشمنانش طلب ميكند؛ چرا كه ريختن خون سيدالشهدا در كربلا، تجاوز به حريم و حرمت الهي و طرف شدن با خداوند بود.
▪️ از آن جهت كه اهل بيت(ع) آل الله هستند، شهادت امامان، ريخته شدن خونِ خداوند است. اگر چه اين واژه در قرآن نيامده است، اما ميتوان آن را با آيات اين گونه توجيه نمود. خداوند ميفرمايد: مَنْ قُتِل مظلوماً فقد جعلنا لوليّه سلطاناً؛آن كس كه مظلوم كشته شد، براي وليّاش سلطه(و حق قصاص) قرار داديم . بنابراين ثارالله به اين معنا است كه خونبهاي امام حسين(ع) از آنِ خدا است. اوست كه خونبهاي امام را خواهد گرفت.
2️⃣ بعضي لفظ اهل را در تقدير گرفته و گفته اند ثارالله يعني اهل ثارالله؛ اهل خونخواهي الهي كه خداوند انتقام خونش را مي گيرد.
3️⃣ برخي گفته اند: ثارالله يعني كسي كه در دوران رجعت مي آيد و انتقام خونش را مي گيرد.
◼️در ضمن اگر ثار به معناي خون باشد، مراد از ثارالله معناي حقيقي نيست؛ بلكه يك نوع تشبيه، كنايه و مجاز است. چون مسلّم است كه خدا موجودي مادي نيست تا داراي جسم و خون باشد؛ پس اين تعبير از باب تشبيه معقول به محسوس است؛ يعني همان گونه كه خون در بدن آدمي نقش حياتي دارد، وجود مقدس امام حسين(ع) نسبت به دين خدا چنين نقشي دارد و نهضت عاشورا احياگر اسلام بوده است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porseman_onlin
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
🍃
🌸🍃