─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
🇮🇷 #طرح_مشترک_390_گروه_ولای
#عماریون_رهبریم
⏰ساعت: 22/00
🗓تاریخ:99/01/07
🔍موضوع:
#عوامل_هدایت_و_کمال_انسان_از_دیدگاه_امام_علی_علیه_السلام
(قســــــمت ســوم)
🎙ارائه #جناب استــاد سجادی
📌اجرا:کلبه محبت
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
عرض سلام ودرود ودعا
خـــــدمــت
جناب استـــــاد سجادی
وشما دوستان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔮باکنفـــــــرانــــس
#عوامل_هدایت_و_کمال_انسان_از_دیدگاه_امام_علی_علیه_السلام
(قســـــــــمت سوم)
👤 با هـــــــمراهــــی
#جنـــاب استـــاد سجادی
اسـتـــــاد گــــــرامی
سپـــــــاس فراوان از این
که وقت ارزشمنــدتـــون را
دراختیار گروه ما قرار دادیـد.
لطفا در صورت حضـــور
شــــــروع بفرمائیـــــد....
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
⭕️[1⃣]برخی فواید #ترس از خدا
☄با توجه به اصل کلی حاکم بر آموزههای اسلامی و بهرغم نگرش مکاتب روانشناسی مادی، روایات و آیاتْ آثار و فوایدی برای خوف از خدا برشمردهاند که به دو نمونه از آنها میپردازیم:
┄┅✧🔹2⃣🔹✧┅┄
🔵{1} #امنیت و آرامش در بهشت
🌀یکی از آثار ترس از خدا و بیم از طغیان و سرکشی در برابر او بهرهمندی از بهشت، همراه با امنیت و آرامش در آن است؛ زیرا فرجام کسی که در دنیا حریم احکام و دستورهای خداوند را پاس داشته و راه اطاعت و پیروی او را پیش گرفته، سعادت ابدی و بهرهمندی از بهشت و احساس آرامش و آسایش در آن است:
➰وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوَى * فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِیَ الْمَأْوَى؛➰ و هرکس از حضور در پیشگاه خداوند ترسید و خداپرست شد و از هوای نفس دوری جست، همانا بهشت منزلگاه اوست.
┄┅✧🔹3⃣🔹✧┅┄
🌀همچنین رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در وصایای خود به ابوذر فرمودند:
یَقُولُ اللهُ تَبَارَكَ وَتَعالى: لا أجْمَعُ عَلى عَبْدٍ خَوْفَیْنِ وَلا أجْمَعُ لَهُ أمْنَیْنِْ فَإِذَا أمِنَنِی فِی الدُّنْیَا أخَفْتُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ، وَإِذَا خَافَنِی فِی الدُّنْیَا آمَنْتُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ؛ خداوند میفرماید: من برای بندهام دو ترس و نیز دو امنیت را فراهم نمیآورم: اگر او در این جهان از من ایمن بود، در جهان دیگر او را خواهم ترساند؛ و اگر در این جهان از من ترسان بود، روز قیامت او را ایمن خواهم ساخت.
┄┅✧🔹4⃣🔹✧┅┄
🌀هنگام گناه انسان از خداوند ترسان و از عاقبت و سرانجام خویش بیمناک باشد، و از آن بترسد که پیش از مرگ موفق به توبه نشود. این ترس و بیم، در هنگام ارتکاب گناه، موجب کاهش لذت آن میشود و در نهایت، به توبه و بخشودگی گناهان میانجامد. 💥رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در اینباره به ابوذر میفرمایند:
إِنَّ الْعَبْدَ لَیُعْرَضُ عَلَیْهِ ذُنُوبُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَیَقُولُ أمَّا إِنِّی كُنْتُ مُشْفِقاً فَیُغْفَرُ لَهُ؛ در قیامت گناهان بندة مؤمن بر او عرضه میشود و او میگوید که من (در دنیا) از فرجام کار بیمناک بودم؛ در نتیجه گناهانش آمرزیده میشود.
┄┅✧🔹6⃣🔹✧┅┄
⭕️{2⃣}#نشاط و شادی مطلوب در اسلام
🔘همانگونه که قرآن و روایات حزن و خوف سازنده را ستودهاند، سرور و شادی را نیز نیکو دانستهاند. در سخنان معصومان، بهویژه دربارة شاد کردن دیگران سفارش شده است. البته چنانكه خوف و حزن به طور مطلق پسندیده نیست و مطلوب بودن آنها منوط به آن است که سازنده و همسو با تعالی و کمال انسان باشند و باعث اخلال در زندگی و روان انسان نشوند، شادی و نشاط نیز در صورتی مطلوب است که به غفلت و سرمستی انسان نینجامد و او را از انجام وظایف اجتماعی و الهیاش باز ندارد.
┄┅✧🔹7⃣🔹✧┅┄
🔘رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمودهاند:
➰مَنْ سَرَّ مُؤْمِناً فَقَدْ سَرَّنِی وَ مَنْ سَرَّنِی فَقَدْ سَرَّ اللَّهَ؛(24)
✍هر کس مؤمنی را شاد و خوشحال سازد مرا خوشحال ساخته و هرکس مرا خوشحال سازد خدا را خوشحال کرده است. 🔘در روایتی دیگر امام باقر(علیه السلام) میفرمایند:
➰تَبَسُّمُ الرَّجُلِ فِی وَجْهِ أَخِیهِ حَسَنَةٌ وَ صَرْفُ الْقَذَى عَنْهُ حَسَنَةٌ وَ مَا عُبِدَ اللَّهُ بِشَیْ ءٍ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ؛ ✍لبخند شخص به روی برادر مؤمنش حسنه است، و برطرف کردن اندوهی از او نیز حسنه است، و خداوند به چیزی که نزد او محبوبتر از مسرور ساختن مؤمن باشد، پرستش نشده است.
┄┅✧🔹8⃣🔹✧┅┄
🔘اسلام به هیچ روی با شادی و نشاط مخالفت نمیورزد و نیاز به شادی و نشاط امری غریزی است. بدون نشاط نه امور دنیوی انسان به سامان میرسد و نه امور اخروی. انسانِ سست و تنبل نه انگیزه و حال فعالیتهای دنیوی، نظیر کار و تلاش، درس خواندن، معاشرت با خانواده و دوستان را دارد و نه حال عبادت خداوند و فعالیت برای تأمین آخرت خویش. آنچه اسلام با آن مخالف است بدمستیها و لذتجوییها و شادیهایی است که آخرت و لذتهای معنوی را به کلی از یاد انسان میبرند.
┄┅✧🔹🔟🔹✧┅┄