─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(2) #شیعه بر مبنای تعالیم امامان خود به ویژه امام رضاعلیه السلام فضایی را برای تضارب آرا و بیان دیدگاه های علمی بدون خوف از دستگاه حکومتی فراهم آورد که در نتیجه این رویکرد پیشرفت های عظیم علمی حاصل شد و دانشمندان بزرگی نظیر ابن سینا، ابوریحان بیرونی، رازی، علمایی چون شیخ صدوق، سید مرتضی، سید رضی در دوران دولت ارزشمند شیعی آل بویه پدید آمدند و تمدن مسلمانان و به ویژه ایرانیان را با تأسی به آن امام همام به اوج رساندند.
─┅═༅𖣔2⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(3)#حیثیت بالای علمی امام رضا علیه السلام را باید مهمترین عامل گسترش شیعه در ایران به حساب آورد، زیرا عصر امام رضا علیه السلام عصر شکوفایی مجدد علوم اسلامی و ورود افکار بیگانه در جامعه اسلامی و شکلگیری مکاتب فکری گوناگون بود.
📃در پی ترجمه متون خارجی که در بیتالحکمه و جندیشاپور انجام شده بود، اصطکاک فرهنگی جهان اسلام و غرب ایجاد شد
─┅═༅𖣔3⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(4) #علی رغم گرایش عقلی برخی افراد در نتیجه کتب عقلی یونانی و سریانی و ...و بی نیاز دیدن خود از سرچشمه ی معرفتی وحی، اما امام رضا علیه السلام با حرکت علمی همراه با عقلانیت و استفاده از فرصتها در مباحث و دانش سرشار خود و با احاطه علمی بر مبانی ادیان و مذاهب دیگر، تحول عظیمی در تاریخ اسلام ایجاد کرد.
─┅═༅𖣔4⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(5) #عمدهترین مؤلفه و پیشزمینه حرکت امام علیه السلام در راستای نهضت علمی مسلمین، آموزههای دینی مربوط به کتاب و سنت بوده است.
☄امام با تکیه بر اصول علمی و معارف کلیدی، نهضت علمی را به اوج خود رساند. امام رضا علیه السلام در راستای روشن ساختن افکار عمومی مسلمین و شیعیان، به تنقیح و تبیین معارف دینی و تشکیل جلسات مناظره پرداخت و راه و رسم تحقیق و تحصیل علم را به مردم و اهل علم معرفی فرمود و آنها را از خطر انحراف نجات داد.
─┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(6)#به دنبال پذیرش ولایتهدی از سوی امام رضا علیه السلام که البته به اجبار هارون رخ داد، امام علیه السلام این چالش را تبدیل به فرصت کرده و با نگاهی آیندهگرایانه پایههای تمدن اسلامی را مستحکم کرد و این تمدن را تا ایران گسترش دادند تا متصل به حکومت امام عصر (عج) در آخرالزمان شود.
─┅═༅𖣔6⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(7) از این جهت راهبرد اولیه امام رضا علیه السلام در امتسازی، تشکیل امتی واحد جهت زمینه سازی ظهور امام عصر (عج) است.
☄بنابر این میتوان گفت
🌀✍[1] #گام اول امت سازی در ایران با #هجرت امام رضاعلیه السلام شکل گرفت.
─┅═༅𖣔7⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(8)#آنچه محل تأمل است اینکه امام رضا (ع) تصمیم گرفتند چند صفت ویژه را در ملت ایران ایجاد کنند تا از این طریق اولین امتسازی را صورت دهند.
☄چون سایر ائمه ع فرصت حضور در حاکمیت نداشتند و بعد از صدر اسلام حضور حضرت در حاکمیت بسیار مغتنم بود و در ضمن چند امام بعدی به پشتوانه ملتی باید حکومت جهانی را شکل میداد و این ملت باید زمینه ظهور را فراهم میکرد.
🌀✍#لذا اولین مؤلفههای
#امت سازی را رقم زدند.
─┅═༅𖣔8⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌀✍[2] #امتسازی لایه دومی دارد که در هجرت علویان، امامزادهها و مؤمنانی بود که به دستور جوادالائمه علیه السلام به سمت ایران آمدند ایجاد شد.
☄از این جهت هجرت دوم علویان در عصر امام جواد علیه السلام شکل گرفت و باعث شد ایرانیان با فرهنگ تشیع بیشتر آشنا شوند و اگر مسائلی باقی مانده با هجرت دوم رفع شود و به این ترتیب سطح تعالیم بالاتر برود.
─┅═༅𖣔9⃣𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(9)#تمام این راهبردها در مسیر مهدویت و امر ظهور بود که باعث شد جامعه ایران رشد جدی و ممتازی را در این فرآیند داشته باشد.
☄برخی مورخان قائلند حضور امام رضاعلیه السلام در ایران باعث تجلی تمدنی شد، که اولین جرقههای تمدن عظیم اسلامی بود
─┅═༅𖣔🔟𖣔༅═┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌀✍[3]#امتسازی سوم، در زمان خواجه نصیرالدین #طوسی تحقق یافت. او در زمان حمله مغولها، آنها را مدیریت کرد. از قدرت مغولها استفاده کرد و بنیعباس را در سال ۶۵۶ هجری منقرض کرد. بزرگان مغول را دعوت به تشیع کرد، با شیعه شدن آنها زمینه را فراهم کرد تا جامعه ایران تغییر فرهنگی را بپذیرند.
☄یعنی نظام خلافت و سنیگرایی را کنار گذارند و نظام ولایی و تشیع را بپذیرند.
لذا جامعه ایران شیعه شدند. تا آن زمان مکتب فقهیشان بر اساس اهل سنت است، اما قلباً محب اهلبیت هستند، اما در زمان خواجه نصیر_ در فقه و نگاه فکری_ شیعه میشوند
─┅༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌀✍[4] #گام چهارم امتسازی در ایران که به دنبال حرکت امام رضا(ع) صورت گرفت، پیروزی انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی (ره) بود که از نیمه خرداد سال ۴۲ آغاز شد.
☄امام با استفاده از سه مؤلفه حقپرستی، عدالتورزی و معنویتگرایی که در مردم نهادینه شده بود، ضمن توجه به نظام ولایی پذیرفته در گام سوم, حرکت خود را به سوی تثبیت حاکمیت اسلام آغاز کردند.
─┅༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅┅─
─┅═༅🍃🌸🍃༅═┅─
🌼◁(10) #این در حالی بود که جامعه در #دهه ۴۰ در سطح نخبگانی و فضای روشنفکری دارای رویکردهای الحادی و التقاطی است؛ یعنی یا مارکسیست هستند و دنبالهروی حزب توده و یا راست لیبرال که ملیمذهبیها هستند، اما روحیه گرایش به سمت اهلبیت علیه السلام هنوز در بین مردم است.
─┅༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅┅─