─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
📖◁جناب حجة الاسلام حاج شیخ حسین انصاریان میگفت : یکوقتی عالم بزرگی که تقریباً همهٔ ایران او را میشناختند که الان از دنیا رفته است، از شیراز به دنبال من به طرف اصفهان راه افتاد . دیر آمد، من به رانندهاش گفتم : جایی ایستادید ؟ گفت : یکجا ایستادیم که استراحتی کنیم و یک چای در قهوهخانه بخوریم.
💬در آن مکان دوتا دستشویی بود، ایشان رفت که تجدید وضویی بکند، بهخاطر ایشان دیر شد . گفتم : چرا ؟ گفت : دستشوییها گرفته بود، ایشان لباسهایش را درآورد و آستینهایش را تا شانه بالا زد، دستش را در فضولات این دوتا به اصطلاح دستشویی کرد و همه را بیرون کشید؛ کهنه در آن بود، کاغذ بود، نمیدانم چیزهای دیگر بود . کاملاً اینها را شست و تمیز کرد، آب ریخت و کف را هم تمیز کرد، بعد دست خودش را هم با صابون شست و گفت : خارجی در این جادهٔ تهران ،شیراز زیاد رفتوآمد دارد، من این کار را کردم که آبروی دین نرود! در این دستشوییها نیایند و بگویند مسلمانها این هستند! خارجیها خودشان دستشوییها و حمامهای تمیز دارند، اینجا بیایند و این دوتا را ببینند، به آبروی دین لطمه میخورد. ببینید کسی که به دنبال رضای خدای متعاله انجام عمل نیک براش راحته حتی اگر براش ناخوشایند باشه.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
📖◁اینکه ما واقعا اخلاص داریم به این راحتی مشخص نمیشود .یکی از آوردگاه تشخیص اخلاص لحظاتی است که انسان مبتلا به بلا میشود .
💬یکی از علتهای وجود بلا و گرفتاری در زندگی انسان، مشخص شدن میزان خلوص آدمی است، این که مشخص بشه چه کسی تو زندگیش اخلاص داره و چه کسی اخلاص نداره، چه کسی نسبت به ادعایش راست میگه و چه کسی دروغ میگه .
⛅️خدای متعال در آیۀ 2 و 3 سورۀ عنکبوت میفرماید : أَ حَسِبَ النَّاسُ أَن يُترَْكُواْ أَن يَقُولُواْ ءَامَنَّا وَ هُمْ لَا يُفْتَنُون ،آيا مردم گمان كردهاند، همين كه بگويند ،ايمان آورديم، رها مىشوند و آنان •به وسيله جان، مال، اولاد و حوادث• مورد آزمايش قرار نمىگيرند؟
☄وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُواْ وَ لَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِين ،ما كسانى را كه پيش از آنان بودند آزموديم •و اينها را نيز امتحان می كنيم•؛ پس بايد علم خدا درباره كسانى كه راست میگویند و كسانى كه دروغ ميگويند تحقق يابد!
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
👤◁آیة الله مکارم شیرازی دربارۀ تفسیر آیه میفرماید :«يفتنون» از ماده «فتنه» در اصل به معنى گذاشتن طلا در آتش براى شناخته شدن ميزان خلوص آن است، و این به هر گونه آزمايش ظاهرى و معنوى اطلاق میگردد.
💬همان طوری که امام رضا علیه السلام فرمودند : يُفْتَنُونَ كَمَا يُفْتَنُ الذَّهَبُ ثُمَّ قَالَ يُخْلَصُونَ كَمَا يُخْلَصُ الذَّهَبُ .انسانها آزمايش مىشوند همانگونه كه طلا در كوره آزمايش مىشود، و خالص مىشوند همانگونه كه طلا با فشار آتش خالص میشود، یعنی میزان طلای خالص با فشار آتش مشخص میشه و ناخالصیها از طلای خالص جدا میشه.
⛅️در مورد ما آدمها هم همینطوره خدای متعال بندگانش را با بلا و گرفتاری آزمایش میکنه تا میزان خلوص ادعای آنان مشخص بشه که چه کسی خالصانه عبد محض خدای متعاله و بندگیش خالصانهست و راست میگه و چه کسی خالصانه عبد خدا نیست و دروغ میگه و با این اتفاق راستگویان از دروغگویان جدا میشند . مشخص شدن برای خدا به معنای تحقق یافتن علم خدای متعال است نه فهمیدن اما برای ما انسانها آزمایش برای فهمیدن است.
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
👤◁لقمان حکیم، مدّتی غلام و برده بود . مولایش ثروت و باغ و ملک فراوان داشت و دارای غلامان متعدد بود . در میان غلامان او، لقمان قیافه ای سیاه و تیره داشت، ولی در سیرت و معرفت، سرآمد همه بود
بود لقمان در غلامان چون طُفَیْل پرمعانی، تیره صورت همچون لیل
💬از آنجا که مولایش، ظاهربین بود، غلامان دیگر را بر لقمان ترجیح می داد؛ مثلاً، آنها را برای میوه چیدن و میوه آوردن به باغ می فرستاد، ولی لقمان را بر کارهای سخت (مانند جارو کردن) می گماشت و همین روش او باعث می شد که غلامان نیز به لقمان به نظر کوچکی می نگریستند و گاهی او را آزار می دادند.
⛅️در یکی از موارد، مالک غلامان، آنها را برای آوردن میوه به باغ فرستاد . آنها به باغ رفتند و میوه های مختلف چیدند و آوردند، ولی در غیاب مالک، آن میوه ها را خوردند. بعد که مالک آمد و تقاضای میوه ی تازه کرد، غلامان به دروغ گفتند : «میوه ها را لقمان خورد» مالک از آن پس، با نظر خشم آلود به لقمان می نگریست و با او بدرفتاری می کرد :
خواجه را گفتند : لقمان خورد آن خواجه برلقمان ترش گشت و گران
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
👤◁لقمان به فراست دریافت که راز ناسازگاری مالک با او چیست ؟ نزد مالک رفت و چنین پیشنهاد کرد : ای صاحب من! ما را امتحان کن! این گونه که به همۀ ما مقداری فراوان، آب داغ بخوران و بعد سوار اسب بشو و به سوی بیابان بتاز و فرمان بده تا ما پیاده به دنبال تو بدویم و با این روش، راز را کشف کن :
امتحان کن جمله ما را ای کریم سیرمان در ده تو از آب حمیم
بعد از آن ما را به صحرای کلان تو سواره ما پیاده در دوان
آنگهان بنگر تو بد کردار را
صُنع های کاشف اسرار را
💬مالک، همین امتحان را کرد. غلامان همه به دنبال اسب می دویدند. آنها که میوه ها را خورده بودند، بر اثر دویدن، حالشان متغیّر شد و میوه ها را قی کردند، ولی از دهان لقمان جز آب صاف، چیزی بیرون نیامد
چونکه لقمان را درآمد قی زناف
می برآمد از درونش آب صاف
⛅️به این ترتیب، راز کشف شد و برای مالک، معلوم شد که میوه ها را غلامان خورده اند نه لقمان . مشخص شد چه کسی بنده ست و چه کسی بنده نیست .
─┅═༅1⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
📖◁گاهی اوقات انسان در دنیا آنقدر غرق میشه، که غافل میشه از اینکه عملش برای خداست یا برای غیر خدا و این لطف و هدیۀ الهیست که با بلا و گرفتاری، انسان بفهمه چقدر تو اعمالش اخلاص داشته، چقدر اعمالش برای خدا بوده . کسی که در طول شبانه روز 10 بار خطاب به خدا با زبان میگوید «ایاک نعبد» خدایا فقط تو را میپرستم، تنها نگاهم به توست، و فقط برای رضایت تو گام برمیدارم آیا در عمل هم همینطوره ؟
💬در این زمان سخت کرونایی که زندگی را بر همه سخت کرده، و یه سری محدودیتهایی درست کرده، متأسفانه بعضی از خانوادهها به جای اینکه از این فرصتِ کنار هم بودن به خوبی استفاده کنند و با محبت به یکدیگه، زندگی با نشاطی داشته باشند، رو به اختلاف و نزاع و جنجال آوردند و زندگی را بر همدیگه تلخ کردند و زحمات خود را به رخ یکدیگه کشاندند و همین اتفاق نشان داد زحماتی که زن و شوهر برای یکدیگه کشیدند، خالص برای خدا نبوده و این خیلی بده زن و شوهر این همه زحمت بکشند، اما برای خدا هیچ ارزشی نداشته باشه .
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌀◁اینکه گفتیم بلا و گرفتاریها میزان خلوص آدم را مشخص میکنه، در واقع ترمز برای چنین کسانیست که در حال غرق شدناند و این لطف خداست که انسان فکری به حال خودش بکنه و قدمی برای خودش برداره و عملش را برای خدا تصفیه کنه، خالص کنه و بیشتر از این غرق نشه تا روز قیامت حسرت نخوره، پشیمان نشه .
انشاء الله از جمله کسانی باشیم که تمام اعمالمان با ادعایمان هماهنگ باشه، و در پیشگاه خدای متعال شرمنده نباشیم.
⛅️یکی از ساده ترین راههای مصون ماندن از ریا انجام کار مخفیانه و بازگو نکردن آن کار است ،خیلی مهمه آنقدر که امام رضا علیه السلام فرمودند : الْمُسْتَتِرُ بِالْحَسَنَةِ» «يَعْدِلُ سَبْعِينَ حَسَنَةً» مخفیانه انجام دادن حسنه و کار نیک مخفیانه معادل هفتاد حسنه است
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
📖◁درباره اینکه گفتیم انسان عمل نیکش را مخفی نگه دارد ،امام باقر علیه السلام فرمودهاند «الْإِبْقَاءُ عَلَى الْعَمَلِ أَشَدُّ مِنَ الْعَمَلِ» نگهداری عمل از خود عمل شدیدتر است.راوی پرسید : مَا الْإِبْقَاءُ عَلَى الْعَمَلِ ؟ منظورتان از نگهداری عمل چیست ؟
👤حضرت فرمودند : انسان گاهی مخفیانه و برای خدا •بدون شریک قرار دادن برای او•، صله رحم انجام میدهد و انفاق میکند، پس برای او اجر عمل مخفیانه نوشته میشود، سپس آن عمل را در محفلی برای دیگران آشکار مینماید، در این صورت اجر عمل مخفیانه او محو میشود و برای او اجر عمل آشکار نوشته میشود.
⛅️بعد باز در مجلس دیگری آن عمل خود را بازگو می کند . اینجاست که عمل او محو میشود و برای او عمل ریائی ثبت میشود.
─┅═༅1⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌀◁انسان از سیرۀ شهداء شگفت زده میشه که شهداء چگونه فکر میکردند و ما چگونه ،نقل میکنند : شهيد عاليقدر «حاج حسن كسايي» كه بنيانگذار جهادسازندگي مرند بود، پس از اينكه ميبيند به دليل مسؤوليتهايي كه به او محول ميكنند نميتواند توفيق حضور در سرزمين مقدس جبهه را داشته باشد، گمنام و ناشناس بدون اطلاع جهاد استان به بسيج مراجعه و خود را به عنوان يك نيروي عادي كه در سطح خواندن و نوشتن سواد دارد معرفي ميكند،
⛅️او بااخلاصي كه داشت به
عنوان يكي از افراد واحد خمپاره انداز دستهاي به خدمت مشغول ميشود و هيچگاه از سوابق و مسؤوليتهاي خود به كسي چيزي نميگويد، تا اينكه يكي از مسؤولين مهندسي رزمي سپاه او را به عنوان مسؤول جهادسازندگي مرند به همرزمانش كه حيرت زدة اخلاص و تواضع او بودند معرفي ميكند.
─┅═༅2⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
📖◁شهداء اینگونه بودند، دوست نداشتند کسی از اعمال نیکشان با خبر بشه، دوست داشتند فقط خدا بدونه نه غیر خدا و خوشا به حال کسی که چنین سیرهای داشته باشه و خوشا به حال آن زن و شوهری که خدمات و زحماتشان را به رخ همدیگه نمیکشند، و به همدیگه منت نمیگذارند و سعی میکنند سیرۀ شهداء را در زندگیشان پیاده کنند.
💬عمل مخفی خیلی به اخلاص نزدیکتر است . ما معنای این جمله را میفهمیم اما معنای یک کلمه را نمیفهمیم و آن قبر مخفی است.
─┅═༅2⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌀◁اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الْمَظْلوُمَةُ ، در منابع نقل شده است که؛ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها،مَاتَتْ بَعْدَ الْعَصْرِ، فَغَسَّلُوهَا وَ كَفَّنُوهَا وَ حَنَّطُوهَا ،به وقت عصر از دنیا رفت و شبانه او را غسل و کفن و حنوط کردند.
⛅️پس هنگامی که پاسی از شب گذشت و چشم ها به خواب رفتند، امام علی علیه السلام، امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام، عمّار، مقداد، عقیل، زبیر، ابوذر، سلمان، بریده و گروهی از بنیهاشم و نزدیکان و خواص اهلبیت علیه السلام جنازه ی مطهره را تشییع و بر ایشان نماز خواندند.
💬در این هنگام؛ فَإِذَا هِيَ بِقَبْرٍ مَحْفُورٍ فَحَمَلُوا السَّرِيرَ إِلَيْهَا فَدَفَنُوهَا، در آنجا با قبرى حفر شده و آماده مواجه شدند و تابوت را به سوى آن قبر بردند و جنازه را در آن دفن نمودند.
─┅═༅2⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
📖◁ابن شهر آشوب مینویسد ، نَّهُ لَمَّا صَارَ بِهَا إِلَى الْقَبْرِالْمُبَارَکِ خَرَجَتْ یَدٌ فَتَنَاوَلَهَا وَ انْصَرَفَ!،هنگامی که فاطمه سلام الله علیها را در قبر گذاشتند، دستی بیرون آمد و جنازه را گرفته، درون قبر نهاد و ناپدید گشت.
👤حضرت علیه السلام تا این صحنه رامشاهده فرمود، خطاب به قبر مطهر حضرت رسول اکرم صلوات الله علیها عرضه داشت، السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ صلوات الله علیها! عَنِّي وَ عَنِ ابْنَتِكَ وَ حَبِيبَتِكَ، وَ قُرَّةِ عَيْنِكَ وَ زَائِرَتِكَ، وَ الثَّابِتَةِ فِي الثَّرَى بِبُقْعَتِكَ
اى رسول خدا صلوات الله! از من بر تو سلام باد، و سلام باد بر تو از جانب دخترت و حبيبه ات و نور ديده ات و زائرت و كسى كه در آرامگاه تو در ميان خاك آرمیده است.
💬و در ادامه؛ لَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ، وَ أُخِذَتِ الرَّهِينَةُ، وَ اخْتُلِسَتِ الزَّهْرَاءُ سلام الله علیها ،به راستى كه امانت پس گرفته شد، و گروگان دريافت گشت، و زهرا سلام الله علیها خيلى سريع از دستم ربوده شد امانت را گرفتند و چیزی نگفتند اما جا داشت بگویند این امانت چرا صورتش کبود است ؟ چرا بازویش ورم دارد ؟ چرا پهلویش شکسته است ؟
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ
─┅═༅2⃣3⃣༅═┅─