─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀روز عَرَفَه، ۹ ذیالحجه، یک روز پیش از عید قربان است. بنابر فقه شیعه، حجگزاران باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در عرفات وقوف کنند. عرفه نزد مسلمانان از روزهای پرفضیلت سال محسوب میگردد و در منابع روایی اعمالی برای آن برشمردهاند که بافضیلتترین آنها دعا و استغفار است. زیارت امام حسین علیه السلام و خواندن دعای عرفه نیز در این روز بسیار سفارش شده است.
─═༅💬2⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄عَرَفَةکلمهای عربی از ماده «ع ر ف» است. این ماده به معنای ادراک، فهم و شناختن چیزی همراه با تفکر و تدبر در آثار آن است. نام عرفه، از سرزمین عرفات °جایی در مکه که باید در این تاریخ در آن وقوف کرد° گرفته شده و گفتهاند عرفات را از آن رو عرفات خواندهاند که زمینی مشخص و شناختهشده در میان کوهها است.
─═༅💬3⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀آثار کهن مکهشناسی، مانند اخبار مکة،برای اشاره به سرزمین عرفات از کلمه «عرفه» نیز استفاده کردهاند. سخاوی تاریخنگار قرن دهم قمری اهل مکه معتقد است که کلمه عرفات مانند «قصبات» °یعنی جمع° است و به هر نقطهاز آن منطقه، «عرفه» گویند و نام کل منطقه، «عرفات» است.
─═༅💬4⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄روز عرفه روز آغاز مناسک حج است. حج گزاران در این روز در صحرای عرفات گرد هم میآیند و ضمن دعا و استغفار، از توفیق در ادای فریضه مهم حج شکرگزاری میکنند. نظر به اهمیت این روز، ادعیه و مناجاتی ویژه آن از معصومین و بزرگان دینی نقل شده است. در برخی منابع، دعایی از پیامبر°ص° برای این روز نقل شده است.از جمله مشهورترین این ادعیه، دعای عرفه امام حسین علیه السلام است که بسیاری از شیعیان هر ساله در نقاط مختلف دنیا، به قرائت آن در این روز اهتمام جدی دارند. از دعاهای مشهور دیگر برای این روز، دعای عرفه امام سجاد علیه السلام نقل شده است.
─═༅💬5⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀روایات بسیاری روز عرفه را به عنوان روزی ویژه برای بخشایش گناهان و استجابت دعا معرفی کردهاند.همچنین امامان شیعه احترامی خاص برای این روز قائل بوده و مردم را به بزرگداشت این روز فرا میخواندهاند و سائلان را به هیچ روی، دست خالی رد نمیکردهاند.
─═༅💬6⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄در فقه شیعه واجب است حجگزار از ظهر روز عرفات °۹ ذیالحجه° تا مغرب در عرفات وقوف کند؛ یعنی فرد حجگزار باید در صحرای عرفات بماند و از آنجا خارج نشود. این وقوف از ارکان حج است، بدین معنا که چنانچه حجگزار به عرفات نرود و دستکم مقداری هرچند کوتاه در آنجا نماند، حجش باطل خواهد بود.
─═༅💬7⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀مذاهب اهل سنت، در وقت وقوف روز عرفه اختلاف دارند:
از غروب شب دهم تا سحرگاه روز عید؛
از سحرگاه روز نهم تا سحرگاه روز عید؛
از ظهر شرعی روز ۹ ذیالحجه تا فجر روز دهم.
─═༅💬8⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄برای روز عرفه اعمال مستحبی در روایات برشمرده شده که برخی از آنها عبارتند از:
🌀(1)بنابر روایات، دعا و استغفار با فضیلتترین عمل روز عرفه است و در میان ادعیه،دعای عرفه امام حسین علیه السلام، بسیار توصیه شده است.
🌀(2)غسل.
🌀(3)زیارت امام حسین علیه السلام.
🌀(4)بیتوته در منا به این معنا که حجگزار شب عرفه را تا طلوع فجر در مِنا بماند.
🌀(5)صدقه.
🌀(6)روزه.
─═༅💬9⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀این روز از روزهای مهم برای شیعیان جهان است. هر چند این روز مقدس و مبارک «عید» نامگذاری نشده است، اما برای تمام شیعیان همچون عید است. طبق روایات اسلامی امروز روزی است که امام سوم شیعیان پس از تمام مراسم حج به طرف کربلا به راه افتاد. به همین دلیل زیارت اما سوم شیعیان در این روز بسیار توصیه شده است. خواندن دعای امام حسین علیه السلام مهم ترین اعمال پس از نماز ظهر و عصر است.
─═༅💬🔟💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
☄پس در این روز در زیر آسمان روند و اعتراف و اقرار کنند نزد حق تعالی به گناهان خود تا سعادتمند گردند به ثواب عرفات و گناهانشان آمرزیده گردد و مشغول گردند به اعمال و ادعیه عرفه ...
🌀و نیز گفته اند سبب آن این است که مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف میکنند و بعضی آن را جهت تحمل صبر و رنجی میدانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شد. چرا که یکی از معانی «عرف» صبر و شکیبایی و تحمل است.
─═༅💬1⃣1⃣💬༅═─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀فَتَلَقی آدَمُ مِنْ رَبِّه کَلماتًُ فتابَ عَلیهِ اِنَّه’ هو التَّوابُ الرّحیمْ
☄آدم از پروردگارش کلماتی دریافت داشت و با آن بسوی خدا بازگشت و خداوند، توبه او را پذیرفت، چه او توبه پذیر مهربان است.
💬طبق روایت امام صادق علیه السلام ، آدم علیه السلام پس از خروج از جوار خداوند، و فرود به دنیا، چهل روز هر بامداد بر فرار کوه صفا با چشم گریان در حال سجود بود، جبرئیل بر آدم فرود آمد و پرسید:
💬 چرا گریه می کنی ای آدم؟چگونه می توانم گریه نکنم در حالیکه خداوند مرا از جوارش بیرون رانده و در دنیا فرود آورده است.
💬 ای آدم به درگاه خدا توبه کن و بسوی او بازگرد.چگونه توبه کنم؟
─═༅💬1⃣2⃣💬༅═─