─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی دو نیروی مستقل مسئولیت حفظ نظم و امنیت را در دو حوزه مشخص به عهده داشتند. انتظام و امنیت داخلی کشور به عهده نیرویی موسوم به شهربانی و امنیت راهها و مرزهای کشور به نیرویی به نام ژاندارمری سپرده شده بود.
💬با شکل گیری انقلاب شکوهمند اسلامی نیروی سومی از دل جامعه ای انقلابی متولد شد که نامش را «کمیته انقلاب اسلامی» گذاشتند. این نیرو نیز می کوشید تا با صبغه ای انقلابی به مسئله امور انتظامی و امنیت اجتماعی رسیدگی کند.
─┅═༅4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁موازی کاری میان این سه قوه نظامی موجب مشکلات بسیاری می شد که سر انجام در سال 1370 ه.ش مجلش شورای اسلامی طی یک مصوبه دولت وقت را موظف به تشکیل نیروی واحدی تحت عنوان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی کرد.
💬اکنون نیروی انتظامی مسئول حفظ نظم و امنیت شهروندان در حوزه های مختلف داخل و خارج شهرها و خطوط مرزی ایران اسلامی است.
─┅═༅5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁با توجه به آنچه گذشت روشن می شود که بخش وسیعی از دوام و آرامش اجتماع ما مرهون تلاشهای پاسداران خدوم این نهاد ارزنده است.
💬حراست از ارزش و جایگاه این نهاد کارآمد در نظام اسلامی از ضرورت هایی است که نمی توان از آن چشم پوشید نیز نمی توان از نظر دور داشت که این وظیفه بیش و پیش از هر نهاد یا گروه یا فردی بر دوش آحاد پاسدارانی است که این لباس پر ارج را به تن کرده اند و خویش را پاسداران نظامی اسلامی می دانند.
─┅═༅6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁رعایت نظم در محیط اجتماع یا در هر نوع فعالیتهای جمعی ضرورتی عقلایی است که شرع مقدس اسلام نیز بر آن تأکید ورزیده است.
💬توصیه های متعدد حضرت مولی الموحدین علی علیه السلام در خطبه های نهج البلاغه گواه اهمیت مسئله نظم در نگاه اسلام است.
🗯نا گفته پیداست که فقدان نظم در هر جامعه یا فعالیت اجتماعی نه تنها موجب بی نتیجه ماندن و اتلاف توانمندی های آن می شود بلکه بسا به از هم پاشیدگی آن نیز بیانجامد.
─┅═༅7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁در اوائل پیروزی انقلاب اسلامی کسانی بر این باور بودند که نظام و دیسیپلین باقی مانده از نیروهای نظامی و انتظامی عصر پهلوی از مواریث غرب و نظام طاغوتی است و حفظ و رعایت این نظام سیستماتیک با روح انقلابی و استقلال خواهی در تعارض است. از این روی به دنبال تغییر نظام نیروهای مسلح بودند
💬امام خمینی در برابر این زعم غلط معتقد بودند که عدم رعایت نظم تشکیلاتی در نیروهای نظامی و انتظامی موجب ضعف قوای نظامی و در نتیجه ضعف نظام سیاسی و آسیب دیدن تمام کشور است. ایشان انقلابی بودن را با برهم زدن نظم و دیسیپلین خاص نهادهای نظامی و انتظامی مترادف ندانسته و تصریح می کنند که نظم، مقوله ای اسلامی است که رعایت آن موجب انسجام و پیروزمندی خواهد بود.
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁انقلاب اسلامی ایران حاصل خواست تاریخی ملت مسلمان ایران است. آرزویی بزرگ که از پس قرنها مجاهدت در بهمن ماه 57 به دست ملتی غیور و رهبری مرجعی بی نظیر، عالیقدر و روشن ضمیر به وقوع پیوست و بساط طاغوت را یکسره برچید و پرچم اسلام را در اوج عزت به اهتزاز درآورد.
💬تلاش برای نگهبانی از این دستاورد بزرگ ملت ایران از بارزترین بایسته هایی است که تمام نیروهای نظامی و انتظامی به همراه مردم دلاور و قهرمان ایران باید بر آن همت گمارند.امام خمینی حفظ و حراست از اسلام و نظام اسلامی را وظیفه آحاد ملت به ویژه نیروهای نظامی و انتظامی بر می شمارند و آن را وظیفه ای خطیر می دانند.
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁حراست از امنیت و نظام اجتماع اسلامی یکی از برترین راهکارهایی است که سبب بقاء و تداوم نظام اسلامی خواهد شد. نظام مبارکی که میراث بر جای مانده از خون هزاران شهید راه خداست. جامعه ای که در امنیت و نظم به سر می برد زمینه بسیاری برای رشد و شکوفایی خواهد داشت چه این که بی نظمی و نا امنی می تواند مسیر رشد و پویایی یک جامعه را مسدود کرده و آن را مضمحل کند.
💬از نگاه امام، نیروی انتظامی در کنار سایر نیروهای نظامی موظفند برای حفظ و حراست از کشور و ملتی که مبدأ احیای اسلام ناب در عصر حاضر است تلاش کرده و بکوشند با حفظ امنیت و آرامش از انقلاب اسلامی و سرچشمه جوشان بیداری امتهای مظلوم حراست کند.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁رعایت اخلاق، آداب و احکام اسلامی، تفاوت جوهرین نیروی انتظامی یا به عبارت دیگر پلیس حکومت اسلامی با دیگر نهادهایی است که در دنیا مسئولیت برقراری نظم و امنیت کشورها را به عهده گرفته اند.
💬تکنیکهای پلیسی، سلاح ها و ابزار مربوط به آن و ... در میان پلیسهای دنیا کما بیش مشترک است و آنچه وجه فارق نیروی انتظامی و پلیس حکومتی اسلامی با غیر آنهاست، میزان رعایت و پایبندی به امور پیش گفته است.
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁بی تردید در اندیشه ناب اسلامی هرگز هدف توجیه گر وسیله نبوده و نیست. هدف حفظ و تأمین نظم و امنیت در کشور و پاسداری از اسلام و نظام اسلامی هدف بزرگی است که بی گمان باید نسبت به آن حساس بود و برای تحققش از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. اما این اهمیت هرگز به معنای بهره مندی از روشهای غیر مشروع یا غیر اخلاقی نیست.
💬چه این که بر اساس تعالیم عالیه اسلامی،اهداف مقدس هرگز از طریق راههای نادرست محقق شدنی نیستند.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁امام خمینی رعایت قانون، حفظ احترام و حقوق مردم ، رعایت حقوق متهمین و مجرمین، حفظ اخلاق اسلامی و عدم تعدی از احکام اسلامی را از ضرورتهایی می دانند که پلیس کشور اسلامی و نیز سایر قوای منتسب به حکومت اسلامی می باید آن را به عنوان اصل اولی و حاکم بر تمام امور رعایت کنند.
💬رفتارهای فرا قانونی، بی قانونی و سوء استفاده از عنوان و قدرت پلیس نه تنها بر خلاف موازین انسانی که مخالف شرع مقدس است. امام خمینی بارها نسبت به این موضوع هشدار داده اند. به ویژه طی دستور العملی که به پیام هشت ماده ای مشهور شد نکات مهمی را خطاب به سیستم قضایی و نیروهای اجرایی مرتبط با آن بیان کردند.
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁از دیگر بایسته هایی که نیروی انتظامی دولت اسلامی باید بر آن مراقبت داشته باشد ایجاد و حفظ ارتباط دوستانه و برادرانه با شهروندان نظام اسلامی است.
💬بی شک نیروی های انتظامی حافظان امنیت مردمانی هستند که وجودشان موجب شکل گیری جامعه اسلامی است و ولیّ نعمت تمام دست اندرکاران و مسئولان نظام اسلامی هستند اما این حقیقت زمانی بدل به واقعیت می شود که اعتماد مردم به نیروی انتظامی تأمین شده باشد.
🗯یکی از عوامل مهمی که می تواند چنین اعتمادی را موجب شود رعایت اصل برادری و رفتار اسلامی با مردم است.
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🌀◁ایشان رفتار اسلامی و عادلانه با مردم را به عنوان اصلی اسلامی به تمام مسئولین و نیروهای انقلابی گوشزده کرده و آنان را از رفتارهای غیر عادلانه و غیر اسلامی با مردم پرهیز می دهند.
💬روشن است که رفتارهای غیر عادلانه و غیر اسلامی نه تنها از نظر تعالیم اسلامی مردود است بلکه موجب دلسری، بی اعتمادی و دور شدن مردم از نظام اسلامی می شود .
🗯یکى دیگر از امورى که باید تمام قواى مسلح و خصوصاً آنان که در شهرها سر و کارشان با مردم بیشتر است، مثل سپاه پاسداران و بسیج و کمیته ها و شهربانى توجه کنند، رفتار نیکو و انسانى آنان است با مردم، بویژه مستضعفان.
🗞صحیفه امام،ج 16، ص268
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─