پاسخ به شبهات و شایعات مجازی ۲۰۲۵
📌متن پرسش👇
لیلة الرغائب (شب آرزوها) و اعمال آن بدعت است یا سنت؟
📌پاسخ پرسش👇
🔷️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
💠 سلام علیکم
🔶️ شب آرزوها معنای دقیقی برای لیلة الرغائب نیست. لیلة الرغائب به دو معنا می تواند باشد. شبی که در آن میل به عبادت و بندگی در آن فراوان است یا شبی که در آن عطا و بخشش خداوند زیاد است.
🔶️ اصل روایت لیلة الرغائب در منابع اهل سنت ذکر شده و در منابع آنان نیز سند ضعیفی دارد و برخی از علما اهل سنت نیز با آن مخالف بوده اند.
بنابراین به نظر می رسد شاید بتوان اعمال این شب را به قصد رجاء و به امید ثواب انجام داد، اما به قصد ورود چنین اعمالی در دین، اشکال دارد.
🔶️ اولین کسی که در بين شيعيان به نقل روايت ليلة الرغائب پرداخته کتاب (مفید العلوم و مبید العموم) منتسب به شخصی به نام محمد بن عباس خوارزمی است که این روایت را در آنجا بدون ذكر سند و منبع نقل کرده است.
بعد از او سید بن طاووس در کتاب (اقبال الاعمال/۶۳۲/۲) و پس از وی ابن باقی منابع شیعی راه یافته است.
🔶️ ظاهراً در بین اهل سنت، قدیمی ترین منبعی که این روایت را ذکر کرده، کتاب (احیا علوم الدین/۲۰۳/۱) غزالي در قرن پنجم هجری قمری است.
غزالی بعد از ذکر نماز ليلة الرغائب میگوید: در نظر من این نماز مستحب است، چراکه در طول سالها تکرار شده ... و مردم سرزمین قدس بر آن مواظبت کردهاند و به همین خاطر ترجیح دادم آن را بازگو کنم.
🔶️ ابن جوزی(م597) سنی حدیث لیلة الرغائب و اعمال آن را با اندک اختلافی که با روایت سید ابن طاووس دارد، از ابن منده از ابن جهیم صوفی ابن سعید بصری از پدرش از صغانی از حمید طویل از انس بن مالک از پیامبر(ص) نقل کرده است.
اما نقد ابن جوزی بر این حدیث، نشان می دهد، که نماز رغائب دست کم در قرن ششم شایع بوده است.
ابن جوزی سند روایت را ضعیف، محتوای آن را دروغی منتسب به رسول خدا (ص) شمرده و ابن جهیم صوفی را از دروغگویان متهم به جعل این خبر دانسته و از استادش عبدالوهاب حافظ نقل کرده که راویان این خبر مجهول الحال و برای محدثان ناشناخته هستند و اصل خبر در هیچ کتابی یافت نشده است. ابن جوزی نمازهایی مانند نماز رغائب را ساخته امام جماعت های جاهل دانسته که مجالس را از این نوع خبرها پر کرده اند تا بتوانند ریاست داشته باشند، در حالی که این نماز هیچ بنیان و اساس ندارد. (الموضوعات، ۲، ۱۲۵)
🔶️ هرچند فضیلت این شب و نماز آن، سند خاصی ندارد و معتبر به شمار نمیرود؛ ولی عبادت در شب جمعهی ماه مبارک رجب، به وسیلهی دیگر ادعیه، فضیلت بالایی دارد.
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
پاسخ به شبهات و شایعات مجازی ۲۰۲۵
🎞 کلیپی بعنوان نفوذ نیروی هوایی پاکستان به عمق ۷۰ کیلومتری در صبح امروز منتشر شده است که مربوط به ای
🎞 فیلم ادعایی از نفوذ جنگنده های پاکستان به خاک ایران متعلق به لاهور است، نه ایران❌
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
👆🧩پیام فارسی زبان عزیزمون از کشور آمریکا
از ۴۲ کشور دنیا مخاطب داریم❤️😊
🖐لطفا جهت ارسال سوال تنها از آیدی زیر استفاده نمایید
@mohaanna
#دلگرمی
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
﷽
✒️جوهر خودکار🔻
♨️برخی تصور می کنند جوهر خودکار ولو به مقدار کم رنگ، مانع وضو است و وضو و نماز خود را اعاده می نمایند
👈در حالی که رنگ خودکار در صورتی که جرم نداشته باشد مانع وضو نیست.
❓پرسش: آیا جوهر خودکار، ماژیک و رنگ مو، مانع رسیدن آب به پوست می گردد.
پاسخ: اگر جرم نداشته باشد مانع ندارد و در مورد خودکار، که رنگ غلیظ تری دارد تجربه کرده اند و به این نتیجه رسیده اند که جرم ضعیفی دارد و مانع از رسیدن آب نمی شود.
📚استفائات آیت الله مکارم , ص42 , س55
#برداشت_نادرست
منبع @ahkamz
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯