📌یادداشتی درباره بودجه نهادهای فرهنگی👇
🔹 میزان افزایش بودجه نهادهای فرهنگی، موضوعی است که هرساله با بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی، مورد توجه برخی رسانه های خاص قرار می گیرد.
🔹 کل بودجه 24 نهادی که به عنوان نهاد فرهنگی عمده در کشور شناخته می شوند، معادل 1.8 درصد از بودجه هزینه ای کل کشور است.
🔹 حال سوال جدی این است که چرا برخی رسانه ها تلاش می کنند توجه همه را به این بودجه کمتر از دو درصدی جلب کنند؟
🔹 عجیب تر اینکه برخی از رسانه ها، با طرح مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، ادعا می کنند که افزایش بودجه نهادهای فرهنگی، به اقتصاد و معیشت مردم ضربه می زند!
🔹درحالی که افزایش بودجه فرهنگی به طور خاص در سال 1403 عمدتاٌ تحت تأثیر بند «ب» تبصره 13 لایحه بودجه است. طبق این بند:«در راستای ارتقای اخلاق و فرهنگ اسلامی و ... شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مکلفند یک درصد (۱%) از هزینههای خود را با رعایت موازین شرعی برای هم افزایی و ارتقای فعالیت ها و تولیدات فرهنگی، هنری و ورزشی به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز نمایند.»
🔹 این بند از لایحه بودجه، اعتباری 36 هزار میلیاردی را برای نهادهای فرهنگی تأمین می کند و این امکان را فراهم می کند تا بودجه نهادهای فرهنگی به طور متوسط 166 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته باشند.
⭕️ کسانی که دغدغه معیشت مردم را دارند چرا از بودجه وزارت صمت، وزارت رفاه، وزارت نفت، وزارت آموزش و پرورش و ... سوال نمی پرسد؟
⭕️ چرا مطالبه ی اصلی را به سمت نهادهایی که مسئول مستقیم رسیدگی به معیشت مردم هستند نمی برند؟
⭕️ آیا تمام مشکلات کشور، لنگ بودجه دو درصدی فرهنگی است؟
✅ فرض کنیم بودجه کل نهادهای فرهنگی کشور(مجموع بودجه نهادهای بالا و نهادهایی که نام نبردیم) به ده درصد بودجه کل برسد.
👈 آیا فرهنگ جامعه، آنقدر ارزش ندارد که ده درصد بودجه برای آن هزینه شود؟ آیا این فرهنگ و تربیت سالم نیست که مانع فساد و رانت و اختلاس و دزدی و ... می شود؟ آیا بخش مهمی از عدالت اجتماعی که آرمان هر جامعه ای است، با فرهنگ سازی صحیح حاصل نمی شود؟ آیا اشرافی گری و تجمل گرایی و فاصله طبقاتی و ...، معضلات فرهنگی جامعه ما نیست و نباید برای برطرف کردن این معضلات هزینه کرد؟
✳️ شاید بگویید که نهادهای فرهنگی کشور فعالیتشان ضعیف و ناکارآمد است. خب این سخنی دیگر است که ما هم تا حدی قبول داریم. اینکه یک نهادی ضعیف کار می کند، راه اصلاحش این نیست که بودجه اش را قطع کنیم، این مطلب هیچ ارتباطی با بودجه ندارد بلکه باید از راهکارهای دیگری برای بالابردن کارکرد و بازدهی نهادها استفاده کرد.
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
پاسخ به شبهات و شایعات مجازی ۲۰۲۴
📛#راستی_آزمایی یک شایعه 📡بی بی سی فارسی در جدید ترین خبرسازی خود مدعی شده به اسناد محرمانه ای دست پ
سطح اخبار بیبیسی 😂
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
✅🪴خیلی از بزرگواران اومدن روز معلم رو به اساتید و بچه های کانال تبریک گفتند
یادمون رفت از همه پیام ها عکس بگیریم
ازتون ممنونیم❤️🪴
#دلگرمی
💡اسماء متبرکه
✅بسیاری از مردم در حین خانه تکانی اسماء متبرکه موجود در منزل را٬ در کنار زباله ها قرار می دهند.
در حالی که چنین کاری شرعا جایز نیست و روشهای از بین بردن و امحاء اسماء متبرکه بدین شرح است:
1⃣داخل آب روان بیندازیم به شرطی که بیاحترامی نشود.
2⃣داخل چاهی که غیر قابل استفاده است و استفاده نخواهد شد، بیندازیم.
3⃣ داخل ظرف آبی بگذاریم تا به مرور زمان نوشتهها پاک شوند.
4⃣دفن کردن آنها در جایی که بیاحترامی به آنها نشود.
5⃣خمیر کردن آنها درصورتیکه بیاحترامی نشود.
6⃣دادن به بازیافت اگر اطمینان به عدم هتک حرمت است، اشکال ندارد و گرنه راه خوبی نیست.
رساله تخصصی فقه و احکام
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
پاسخ به شبهات و شایعات مجازی ۲۰۲۴
📛#راستی_آزمایی یک شایعه 📡بی بی سی فارسی در جدید ترین خبرسازی خود مدعی شده به اسناد محرمانه ای دست پ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ #بیبیسی: اسناد قتل نیکا جعلی بود اما شما باور کنید.
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
📌متن شایعه👇
نیمه های شب از خواب پریدم یکی توی خواب به من اعلام میکرد که امروز ی سگی بهت مراجعه میکنه پذیراش باش
من مالک یکی از بهترین هتل های مشهد هستم ی هتل ۵ ستاره جدید التاسیس، توی هتل ما همه کس هم نمیتونه وارد بشه چ برسه به حیوان! این کی بود؟
خستگی دوباره منو بخواب فرو برد برای بار دوم دیدم که ضریح مطهر حضرت رضا هست و این صدا از تو ضریح میاد از خواب پریدم نگا کردم ساعت ۲ صبحه یعنی امام رضا داره به من سفارش میکنه ی سگی مراجعه می کنه پذیراش باش
دوباره خوابم برد دفعه سوم به وضوح شنیدم حضرت ایشون فرمودند امروز سگی بهت مراجعه می کنه فراموش نکن از خواب پریدم ساعت ۳ صبح بود رفتم به سمت حرم امام رضا ی زیارت کاملی کردم، نماز خوندم سر به سجده گذاشتم بعد از نماز صبح گریه ها کردم(خلاصه شده)
📌 پاسخ به شایعه👇
⚠️ عموم مردم در مواجهه با محتواهای منتشر شده در فضای مجازی، باید به این سطح از آگاهی دست پیدا کنند که بتوانند ارزش و اعتبار و میزان قابل اعتماد بودن هر مطلبی را تشخیص بدهند. مثلاً باید بدانند که یک برهان عقلی منطقی ارزش و اعتبار صددرصد دارد یا خبری که در خبرگزاری های معتبر منتشر شده از ارزش بالاتری برخوردار است نسبت به خبری که در سایتهای خبری ناشناس و دسته چندم منتشر می شود؛ یا اینکه بدانند یک داستان بدون منبع، از ارزش و اعتبار بسیار پایینی برخوردار است.
✍️ بر اساس روش های عقلائی برای دستیابی به صحت و سقم یک ماجرا، نمی توان صحّت این داستان را پذیرفت. همچنین نمی توانیم صحّت ادعای کسانی که این داستان را دسیسه بهائیت می دانند نیز بپذیریم. زیرا هر دو مطلب از منبع معتبر و موثّقی برخوردار نیستند.
✅ به طور کلّی، خواب ها فقط برای شخص خواب بیننده حجّت هستند و می توانند مبنای عمل قرار بگیرند آن هم به شرطی که شخص خواب بیننده، درباره صادق بودن رؤیای خود به یقین برسد.
✅ حال اگر شخصی رؤیای صادقی دید، نمی تواند محتوای آن را به دیگران هم توصیه کند؛ زیرا رؤیا یک مسئله شخصی است و برای دیگران نمی تواند معتبر باشد.
✅ نکته دیگری که اعتبار این داستان را ضعیفتر می کند، این است که گوینده داستان، هتل مورد نظر و جوان زائر برای ما ناشناس هستند و هیچ راهی برای پیگیری صحّت و سقم این ماجرا وجود ندارد. گوینده داستان را نمی شناسیم تا بگوییم که آیا او فرد راستگویی هست یا نه. هتل را نمی شناسیم تا بررسی کنیم ببینیم چنین واقعه ای در این هتل افتاده یا نه و ...
❌هیچ کس نمی تواند بر اساس این داستان ادعا کند که از این به بعد قوانین هتل ها را تغییر دهید و اجازه دهید مسافران با حیواناتشان در هتل ها اقامت داشته باشند.
❌هیچ کس نمی تواند ادعا کند که اهل بیت علیهم السلام موافق نگهداری حیواناتی همچون سگ در خانه هستند.
✳️ اما این داستان علی رغم اعتبار و ارزش کمی که دارد، می تواند درسهایی برای ما داشته باشد که البته این درسها در معارف دینی ما نیز موجود و مورد تأیید قرار گرفته است:
1️⃣ بدون آگاهی و اطلاع کافی، دیگران را بخاطر خطاها و اشتباهاتشان قضاوت نکنیم؛ چه بسا شخص از روی ناآگاهی مرتکب خطایی شده باشد و خداوند به نظر لطفش او را هدایت خواهد کرد.
2️⃣ همواره هدایت کردن و امر به معروف و نهی از منکر دیگران از طریق محبّت و احترام، بسیار بسیار اثرگذارتر از امر به معروف و نهی از منکر با خشم و غضب است.
3️⃣ کسانی که اهل خطا و گناهی هستند را از خودمان نرانیم. بلکه اگر مطمئن هستیم که از آنها تأثیر نمی گیریم، بهتر است با حفظ ارتباط و احترام و از راه محبّت و دوستی آن ها را به راه راست و درست دعوت کنیم.
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 شایعه ۹ نظامی ایران در بیروت کشته شدند
✅به تازگی برخی کانالها و صفحات اینستاگرامی مدعی شدند گروهی از نظامیان ایرانی در بیروت لبنان در اثر انفجار کشته شدند
در این ویدئو این مساله بررسی خواهد شد
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯