ت)نتایج و دستاوردها
رفاه مادی و ثروت اندوزی شخصی، مهمترین دستاورد و نتیجه الگوی توسعه غربی است و این الگو هدفی بیش از این هم ندارد. هر چند طبق این الگو، همگان نیز نخواهند توانست به آن سطح رفاه دست یابند اما نهایتا همه این تلاشها اولا در راستای به سود و لذت رسیدن بیشتر هر فرد برای خودش و ثانیا محدود به لذات دنیوی است؛ لذا در جامعه توسعهیافته نمیتوان افراد را تشویق به مسئولیتپذیری در قبال دیگران کرد، چراکه منافع دیگران در بسیاری از موارد با منافع فرد در تضاد است و منفعت و لذت هرکس برای خودش اولویت دارد. در حالی که نگاه پیشرفت محور، مسئولیت هر فرد در قبال دیگران را حتی مهمتر از مسئولیت فرد در قبال خود میداند.
رهبر انقلاب در این زمینه میفرمایند: «همه افراد جامعه نسبت به همدیگر احساس مسئولیت کنند: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته»؛ همه شما راعی هستید؛ یعنی رعایتکننده. همه شما مسئول از رعیتتان هستید؛ یعنی آن کسی که مورد رعایت شما باید قرار بگیرد. آن تحولی که در پیوندها و نظامات اجتماعی به یک چنین حقایقی منتهی بشود، آن پیشرفت است؛ پیشرفت مورد نظر اسلام و جمهوری اسلامی، این است. پیشرفتی که بر فردمحوری و اباحه لذاتی که انسان بهطور مطلق دوست میدارد، مبتنی باشد، پیشرفت نیست. دنیای صنعتی غرب امروز بر این پایه استوار است: اباحه لذات».
و نهایت اینکه الگوی پیشرفت به سمت و سوی تعالی جامعه را سوق میدهد که در آن هم سعادت دنیوی لحاظ شده است و هم به آخرت بهعنوان غایت اصلی انسانها و سعادتمندی آنان در دنیای جاوید توجه شده است: «پیشرفت در عبودیت و تقرب به خدای متعال؛ یعنی جنبه معنوی، جنبه الهی؛ این هم جزء پیشرفتی است که در اسلام هست و در انقلاب ما هدف نهایی ماست: تقرب به خدا. هم دنیا در این پیشرفتی که مورد نظر است، ملحوظ شده است، هم آخرت».
وجوه اشتراک توسعه و پیشرفت
علاوهبر تفاوتهای یادشده، باید اذعان داشت در برخی مصادیق و مفاهیم اشتراکاتی نیز بین «الگوی توسعه» و «مدل پیشرفت»در نظام فکری رهبر وجود دارد و خود رهبری نیز به آن اشاره میکنند و آنها را میپذیرند. ایشان در این خصوص میفرمایند: «تعریفهایی برای پیشرفت و کشور پیشرفته در دنیا معمول است؛ ما اغلب اینها را قبول داریم و رد نمیکنیم؛ مثلا صنعتی شدن و فرا صنعتی شدن کشور؛ اینها دلیل پیشرفت است. خودکفایی؛ کشور در مسائل حیاتی و اساسی باید خودکفا باشد. نه اینکه از دیگران به کلی بینیاز باشد، نه؛ اما اگر به کسی یا کشوری، در چیزی احتیاج دارد، طوری روابطش را تنظیم کند که اگر خواست آن را به دست آورد، دچار مشکل نشود؛ او هم چیزی داشته باشد که مورد نیاز آن کشور است؛ خودکفایی یعنی این. وفور تولیدات، وفور صادرات، افزایش بهرهوری، ارتقای سطح سواد، ارتقای سطح معلومات عمومی مردم، ارتقای خدمات شهروندی، خدمت دادن به شهروندان، رشد نرخ عمر متوسط - به قول تعبیرات اخیر، امید به زندگی - اینها جزء نشانههای پیشرفت است و درست است. کاهش مرگومیر کودکان، ریشهکنی بیماریهای گوناگون در کشور، رشد ارتباطات و امثال اینها، شاخصهایی است که در دنیا برای یک کشور پیشرفته ذکر میکنند و ما این شاخصها را رد نمیکنیم و قبول داریم.» اما در عین حال ایشان به این نکته توجه میدهند که لابهلای همین شاخصها، مسائل مرتبط با نگرش فرهنگی و جهانبینی غربی گنجانده شده است که غفلت از آن باعث وابسته شدن کشور خواهد شد: «توجه داشته باشید این شاخصها را وقتی که به ما تحویل میدهند - به ما که تشکیلدهنده این شاخصها نیستیم - در لابهلای آن، چیزهایی است که دیگر آنها جزء شاخصهای پیشرفت و توسعه نیست؛ چیزهایی را به میان میآورند که این صادر کردن فرهنگ مخالف با هویت و شخصیت ملی و میل برای وابسته کردن کشورهاست».
منابع:
1- بیانات در دیدار دانشگاهیان سمنان 1385/08/18
2- دیدار اعضای شورای عالی «مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» با رهبر انقلاب ۰۶/۰۲/۱۳۹۵
3- بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی ۲۳/۰۷/۱۳۹۱
4-الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی ۱۴/۰۲/۱۳۸۷
5-بیانات در دیدار اساتید و دانشجویان دانشگاههای شیراز
6- بیانات در نخستین نشست اندیشههای راهبردی ۱۰/۰۹/۱۳۸۹
7- بیانات در مراسم شانزدهمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمها...)۱۴/۰۳/۱۳۸۴
پس از ارسال لایحه برنامه هفتم توسعه توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی و انتشار آن در فضای رسانهای کشور، انتقادهای فراوانی نسبت به مفاد این برنامه مطرح میشود. به نظرم یکی از انتقادها هم می تواند انتقاد به عنوان این برنامه باشد . یعنی استفاده از کلمه توسعه به جای کلمه پیشرفت
مقام معظم رهبری فرمودند : توافق بدون دست خوردن ساختارهای هسته ای ایران ایرادی ندارد.
این سخنان حضرت آقا اشاره ای می باشد به گفتگوهای پنهانی که دیگر بر کسی پنهان نیست.
احیای برجام به صورت چراغ خاموش موضوعی است که به نظر می رسد چراغش د ر حال روشن شدن است . برخی معتقدند اصلا چنین چیزی ممکن نیست.
در تحلیل سیاسی و پیش بینی مسائل و پیشامدها آنچه اهمیت دارد توجه به داده های موجود و کنار هم چیدن قطعات پازل و تجزیه و تحلیل آن داده ها است. پرهیز از علایق شخصی و بر اساس احساسات نظر دادن از شرایط یک تحلیل نزدیک به واقع است.
اگر از نظر ایران ، " توافق برجام ، معادل جام زهر بود و به چیزی جز خیانت حاصل نشده است" بود طبیعتا باید پس از خروج آمریکا از برجام و پس از گذشت مدتی برای اثبات وفاداری خود به پیمان، فرصت را غنیمت دانسته و از این توافق خارج می¬شد. اما امروز با وجود گذشت دو سال از پایان دولت غربگرا و استقرار دولت انقلابی پیگیر اجرای بی کم و کاست توافق برجام هستیم.
باور نگارنده این سطور این است که از نظر مقام معظم رهبری اصل توافق برجام با وجود ایراداتی هم که دارد قابلیت تامین منافع ایران را دارد . ایراد حضرت ایشان به نحوه اجرای برجام بود نه اصل برجام.
پیش بینی اجرایی شدن مفاد برجام براساس معادله قدرت است نه براساس اصل انصاف و نه براساس ضعف ایران در مقابل غرب. یعنی غرب اگر برجام را اجرا نکند باید بنشیند و دست روی دست بگذارد و شاهد پیشرفت های روزافزون ایران در توانمندی های هسته ای باشد.
آمریکایی ها در مذاکرات با ایرانی ها برگه کم آورده اند و از اسرائیلی ها خواسته اند که سر و صدا کنند تا در مذاکرات با ایرانی ها آنها را تهدید کنند که اگر با آمریکایی ها توافق نکنند آنها افسار اسرائیل را ول می کنند و ممکن است اسرائیل بیاید و آنها را گاز بگیرد. اینکه تصور کنیم آمریکایی ها بدون اطلاع به اسرائیلیها و هماهنگی با آنها مذاکرات و یا گفتگوهایی را با ایرانی ها انجام می دهند هم تصوری ساده لوحانه بیش نیست. دولت فعلی آمریکا مملو از یهودیانی هست که خود را وابسته به اسرائیل می دانند و در کنار آنها سیاستمدارانی مانند رئیس جمهوری آمریکا افتخار می کند که یک صهیونیست است. همه این هیاهویی که اسرائیلی ها راه انداخته بودند و ارسال ناو هواپیما بر و اعلان تصمیم بر پخش کردن یکصد پهپاد در خلیج فارس و ارسال زیردریایی هسته ای و رصد آن توسط ایرانی ها و... همه اش چانه زنی های میدانی بود که برای دیپلماسی نیاز بود و نیاز است.
این نشانی های مذکور در فوق موجب می شود ساده ترین تحلیلگر هم بتواند متوجه شود که روند بازگشت به برجام آغاز شده است. طرف های مقابل وقتی می آیند و قدمی بردارند که در فشار باشند، و بس.
امروز دیپلماسی و میدان با هم هماهنگ شده اند و سیاست خارجی ایران مبتنی بر سه اصل عزت ، حکمت و مصلحت پیشتاز شده است.
اینکه ما فقط به غنی سازی اورانیوم در سطح 3.67 درصد و مقدار 300 کیلوگرم اکتفا کنیم مبادا خاطر کشورهای غربی مکدر شود، بزرگترین اشتباهی می باشد که می توانیم انجام دهیم. طرف مقابل باید متوجه شود که اگر به تعهدات خود عمل نکند ایرانی ها جسارت دارند که دست به هر کاری بزنند و او مجبور است در مقابل ایران به تعهدات خود عمل کند و یا به شکلی در مقابل ایران کوتاه بیاید. ایرانی ها هم کاملا این جریان را متوجه شده اند و علیرغم همه فشارهایی که بر علیه ایرانی ها اعمال شده و می شود شروع کردند تنش را افزایش دادن تا طرف مقابل متوجه شود نمی تواند با ایران توافقی را امضا کند و آن را اجرا نکند و بعد با قلدری هر کاری دلش می خواهد انجام دهد، این کارش تاوان دارد.
امروزه هم به نظر می آید شطرنج بازان سیاسی ایرانی به خوبی نشان دادند که در شطرنج سیاست استاد هستند و می توانند طرف مقابل را در زاویه قرار دهند.
تماس تلفنی آقای مکرون با آقای رئیسی نشانی از استیصال غرب برای به زانو درآوردن ایران است. همین شخص فردی است که چند ماه پیش حدود 15 دقیقه با مخالفین جمهوری اسلامی ایران ملاقات داشت و به آنها قول داده بود که تا سرنگونی نظام در کنار آنها باشد و حالا تماس گرفته اظهار پشیمانی کند.
مقام معظم رهبری : جهاد تبیین را صحیح و درست انجام دهید.
1️⃣ جهاد تبیین را درست تعریف کنید:
از نگاه رهبر معظم انقلاب، جِهاد تَبیین به معنای روشنگری جهادی از روی کار علمی و تحقیقی، بهمنظور مقابله با دشمن و وسوسههای او دانسته شده است.
نخستینبار، این اصطلاح را رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال ۱۳۹۵شمسی بهکار بردند و در آذر سال ۱۴۰۰ شمسی به بازآفرینی و تأکید مکرر بر آن تا امروز پرداختهاند.
از نظر ایشان، این اصطلاح از وصیتنامه امام علی علیه السلام به حَسَنین علیهما السلام گرفته شده است و شیوه بسیاری از اهل بیت(ع) در جهاد، جهاد تبیین بوده است؛
ایشان جهاد تبیین را «فریضه قطعی و فوری و عینی» میدانند.
محقق شدن جهاد تبیین، آثاری مانند «جلوگیری از تحریف»، «حفظ پشتوانه اجتماعی» و «از بین رفتن مشکلات» دارد.
ایشان اصطلاحِ «جهاد روایت»، «حرکت تبیین»، «ترویج» و «روشنگری» را همسو با اصطلاح «جهاد تبیین» میدانند.
2️⃣ از نظر رهبر معظم انقلاب، تبیین در چه موضوعاتی باید انجام بگیرد؟
🔸 دستاوردها و کارآمدی نظام
▫️ظرفیتهای داخلی کشور
🔸 دشمن شناسی و استکبار ستیزی
▫️ تاریخ معاصر و دوران مشروطه
🔸 خطر نفوذ
▫️ نظریه اصیل مقاومت
🔸 سبک زندگی اسلامی
🔸حفظ وحدت
▫️ حقوق اسلامی زن
🔸خانواده و فرزندآوری
▫️حجاب
🔸وجدان کاری و انضباط اجتماعی
▫️جایگاه معلّم در تربیت
🔸ایثارگری در دفاع مقدّس
▫️تبیین سیره شهدا
🔸گرامیداشت ایّامالله
▫️مردمسالاری دینی
🔸آرمانهای انقلاب اسلامی ایران
▫️ارزش کار و کارگر
🔸کارآمدی حاکمیت دین
دستاوردهای دیبلماسی دولت رئیسی pic.pptx
2.83M
دستاوردهای سیاست منطقه ای دولت رئیسی
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چند سال قبل ، ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فهیم وارزشمند در پخش زنده اختتامیه جشنواره فجر ، به مسولین شبکه ۳ در مورد نقش منافقانه رشیدپور در تلویزیون هشدار داده بود اما کسی جدی نگرفت.
لیلاز: برخلاف دوستان اصلاحطلبم به آینده اقتصاد بسیار امیدوارم
سه شنبه ۲1 شهريور ۱۴۰۲
عضو مرکزیت حزب کارگزاران گفت: من برخلاف دوستان اصلاحطلبم به آینده اقتصاد ایران هزار بار امیدوار هستم.
سعید لیلاز که با روزنامه شرق مصاحبه کرده، در پاسخ به این سؤال که «خیلی از کارشناسان معتقدند وضعیت فعلی ایران از نظر مشکلات اقلیمی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاست خارجی نگرانکننده به نظر میرسد. شما این شرایط را چگونه تحلیل میکنید؟»، اظهار کرد: من گاهی وقتها میبینم برجستهترین نخبگان ایران در واکنش به حوادث یا اظهارنظرهایی که میشود، به چنان فرومایگی دچار میشوند و چنان فرومیغلتند که به یک پوپولیسم دردناک و پیشپاافتاده دچار میشوند. آن زمان است که واقعا برای ملت ایران ناراحت میشوم که ما داریم ادعا میکنیم اینها را میخواهیم راهبری و نمایندگی کنیم و میخواهیم جلو ببریم. این نشان میدهد که چقدر روشنفکری حداقل در ایران بیشتر به سلبریتیبودن شبیه است تا روشنفکربودن و نخبگی. یعنی دنبال مرید جمعکردن و فالوور جمعکردن و لایکخوردن و لایکگرفتن و این حرفها هستند یا میخواهند دل کسی را خنک کنند یا میخواهند کسی را بچزانند و اصلا دنبال کشف حقیقت نیستند.
(خبرنگار: یعنی میخواهید بگویید در تحلیل وضعیت هم خطا وجود دارد؟) بله، من رفتم پژوهشی کردم و متوجه شدم ما شهریور 1400 از رکورد تاریخی بالاترین عدد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 96 عبور کردیم. از شهریور 1400 تا الان هرچه رشد در اقتصاد ایران دارد اتفاق میافتد، جدید است که الان دو سال آن دارد تمام میشود. ما در این دوره 21 ساله بدترین موج تلاطم در تاریخ ایران را شاید داشتیم به لحاظ اقتصادی. دو نوبت تحریم اقتصادی که دومی بدون تردید شدیدترین در تاریخ بشر است. من میتوانم تاریخ تحریمها را همین الان تدریس کنم. میدانم در عراق چه گذشته. ولی عراق به اندازه ما نتوانست مقاومت کند و کوبا هم همینطور.
آن چیزی که من برای آینده ایران دارم میبینم، این است که ما سمتگیریمان به سمت توازن است. یعنی چه؟ یعنی در بودجه امسال 860 هزار میلیارد تومان پیشبینی درآمد مالیاتی توسط دولت شده است. میدانید که برخلاف تصور اغلب اقتصاددانان تمام بودجه پارسال در مالیاتستانی تحقق پیدا کرد و در ناآرامیهای پاییز، مهمترین جایی که آسیب دید بخش خدمات و درآمدهای مالیاتی دولت بود. هر چقدر تمرکز دولتها از نفت کاسته شود، به ناچار بر مالیات خواهد افزود و این یعنی توازن طبقاتی، یعنی دموکراسی.
درباره آینده ایران باید تأکید کنم که من به لحاظ مادی به آینده ایران خیلی امیدوار هستم و امکان سرنگونی ساختار سیاسی وجود ندارد. امکان بروز ناآرامیها هم بسیار ضعیف است بهخاطر اینکه ما یک طبقه متوسط بسیار نیرومند در ایران داریم.
https://www.sharghdaily.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-100/896461-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%85
توی مملکت اسلامی یه انتشاراتی مثل نشر کولهپشتی میاد کتاب "کتابخانه نیمهشب" که آموزش همجنسبازی میده رو ترجمه و مثل آب خوردن از ممیزیهای وزارت ارشاد هم عبور میکنه و به چاپ هفتاد و چهارم میرسه و به هیچکس هم برنمیخوره
به نظرم باید یه حرکت دسته جمعی در فضای مجازی برای اعتراض به چاپ چنین کتابی را داشته باشیم
11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دو روستا یکی زیر پرچم جمهوری اسلامی و دیگری زیر پرچم اقلیم کردستان
خود قضاوت کنید کدام زندگی راحتتری دارند و کرامت کدام یکی بیشتر حفظ شده است.
این ویدئو پیامهای زیادی دارد. توجه حاکمیت و نظام جمهوری اسلامی به توسعه عدالت محور یکی از آنهاست.