فصل 1 تا 3 از کتاب مشاوره پیش از ازدواج دکتر شهربانو قهاری 👆👆👆 #خلاصه_فصل_1_2_3_کتاب_دکتر_قهاری
سفره اشک دو ماهه عذا جم میشه روز شهادت رضا(ع).mp3
6.31M
▪️سفره اشک دو ماهه عذا جمع میشه روز شهادت رضا(ع) 😔
▪️اگه یکی از ما نبود بقیه یادش بکنن تو روضه ها 😭
▪️ اگه یکی از ما نبود بقیه یادش بکنن تو اربعین کربلا 😢
▪️مادر زهرا(س) تو شاهدی که کم نذاشته این نوکرتون
🎤مداحی زیبا از سید رضا نریمانی
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
#شهادت_امام_رضا علیه السلام تسلیت باد.
#حدیث 7 #معیار_انتخاب_خواستگار #اخلاق_و_ایمان_خواستگار #خواستگار_فقیر ▪️فرا رسیدن شهادت ثامن الحجج امام رضا(علیه السلام) تسلیت باد. کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج: https://eitaa.com/premaritalcounceling
3.mp3
5.25M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #ازدواج_موفق 3 #قسمت_در_ازدواج
#استخاره_در_ازدواج #بخته_شدن_بست
👨🎓#شاهین_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
👆👆👆
#آموزش_مشاوره_پیش_از_ازدواج
#قسمت_در_ازدواج 1
❇️ برخی می گویند قسمت هر کسی بر پیشانی او نوشته شده است و در نهایت با او ازدواج خواهد کرد؛ در نتیجه کارهایی که برای انتخاب همسر انجام می دهد بی فایده است. در جواب این افراد باید گفت در کجای دین چنین مطالبی وجود دارد؟ ⁉️
قسمت به چه معنی است؟
در جنگ صفین پیرمردی آمد خدمت علی (ع) و گفت: علی جان اینکه من با شما به این جنگ آمده ام و در کنار شما با دشمن جنگیده ام آیا این سرنوشت من است؟ حضرت فرمودند: آری سرنوشت تو است. پیرمرد شروع به گریه کرد. حضرت فرمود: در سرنوشت تو راه های بسیاری وجود داشت که تو در میان آنها این راه را انتخاب کردی.برای هر انسانی صدها سرنوشت نوشته شده که شما با تصمیم خودتان یکی را انتخاب می کنید. دانستن خدا بر اینکه من کدام راه را انتخاب خواهم کرد هیچ به این معنی نیست که شما آن راه را با اجبار انتخاب می کنید. بلکه خدا می داند که شما با اختیار خود کدام راه را انتخاب خواهید کرد. اگر جبر در کار بود دیگر بهشت و جهنم معنی پیدا نمی کند.
✍️ بنابراین برداشت درست از قسمت این است که راه های متفاوتی نوشته شده است که ما با اختیار خودمان یکی از آن ها را انتخاب می کنیم. در ازدواج نیز اینگونه است. لذا، قسمت به مفهومی که بین مردم رایج است(هر کسی از قبل مشخص شده با کی باید ازدواج کند) در دین اسلام معنی ندارد، بلکه معنای درست قسمت این است که انتخاب می کنی و شخصی در سرنوشت شما قرار می گیرد؛ البته خدا می داند که شما با چه کسی ازدواج خواهید کرد ولی این سلب اختیار از انسان نمی کند.
#شاهین_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#آموزش_پیش_از_ازدواج
#قسمت_در_ازدواج 2
💞"اگر قسمت باشد میشود و اگر نباشد نمیشود" 💞
👆 جمله را بارها و بارها شاید شنیده باشید و برداشتی از آن در ذهنتان جا گرفته باشد و در بسیاری از امور از آن برداشت، در تصمیماتتان استفاده کرده باشید. قطعا نقش قسمت و تقدیر الهی را نمیتوان در زندگی انکار کرد ولی تفسیر و نوع نگاه ما به مقدرات الهی از اهمیت بالایی برخوردار است. اینگونه نیست که قسمت و تقدیر هر فرد، موجب سلب اختیارات او باشد و اختیارات او تاثیری در تقدیری که برای او رقم زده خواهد شد، نداشته باشد؛ ولی همه آثار اعمال و اتفاقاتی که اطراف انسان رخ میدهد را هم نمیتوان به اختیار فرد نسبت داد.
❇️ اختیارات هر فرد در طول اراده الهی قرار دارد و تا خدا نخواهد اراده انسان به تنهایی کارساز نیست. حال با توجه به این مطلب باید گفت قسمت هر فرد، آن نتیجهای است که در انتهای کار که تمام مراحل عمل (تحقيق، مشورت، ارزيابي و نتيجه گيري) را طی کرده و متوکل بر آستان الهی شده، حاصل میشود. پس شاید بتوان در چند کلمه مطلب را خلاصه کرد و گفت:
تقدیر، مجموع طولیِ ارداهِ فرد، به همراه توکل او نسبت به خدا و اِعمال مصالح و مفاسد کار از جانب خداست، تا اینکه آن اتفاق به وقوع بپیوندد یا نپیوندد.
📝 شهید مطهری درباره اتفاقاتی که اختیار انسان در آن دخیل است، در 📖 عدل الهی مینویسد: «همانطوري كه هيچ حادثه طبيعي بدون علت طبيعي رخ نميدهد، افعال اختياري انسانها نيز بدون اراده و اختيار انسان رخ نميدهند، قانون خدا در مورد انسان اين است كه آدمي داراي اراده و قدرت و اختيار باشد و كارهاي نيك يا بد را خود انتخاب كند. اختيار و انتخاب مقوم وجودي انسان است؛ انسان غير مختار محال است؛ يعني اين كه فرض شده انسان است و غيرمختار، فقط فرض است نه حقيقت»[1]
✴️ ازدواج هم جزء اتفاقاتی است که اختیار انسان در آن دخیل است و دقیقا همین مراحل را باید طی کند. فرد باید در جریان ازدواج کورکورانه وارد نشود و همه اتفاقات در ازدواج را، به خدا نسبت ندهد و اگر خدای ناکرده مشکلی در ازدواج رخ داد، آن را به حساب خدا نگذارد🚫؛ البته ما نمیخواهیم بگوییم که در جریان ازدواج هیچ چیزی جز اختیار و اراده انسان تاثیر ندارد؛ بلکه شکی نیست که در جهان هیچ چیزی بدون خواست و اراده الهی محقق نخواهد شد و ازدواج هم از جمله این امور است که از تحت مشیت و خواست خداودند تبارکوتعالی خارج نمیباشد.
👈 با توجه به این تعریفی که ارائه شد دیگر جایی برای این سخن باقی نمیماند که کسی بگوید، همه چیز در جریان ازدواج از قبل مشخص شده است و آن پسر، قسمت فلان دختر و آن دختر، قسمت فلان پسر میباشد و همه منتظر قسمت باشند و دست روی دست بگذارند و اقدامات اساسی در این زمینه انجام ندهند. بالاترین دلیل بر دخالت داشتن اختیار در جریان خواستگاری، روايات متعددی است كه در آن معيارهاي انتخاب همسر ذكر شده است که ازجمله آن میتوان به روایتی از امام صادق علیهالسلام اشاره کرد که ایشان میفرمایند:«اِنَّما المَرائةُ قلادهٌ فَانظُر مَا تَتَقَلَّد؛[2] زن به منزله گردنبندی است که به گردن می افکنی، سپس مراقب باش که چه چیزی را به گردن می افکنی.»
✍️ با توجه به این مطالبی که گفته شد،
1️⃣ دختر و پسر نباید به انتظار باز شدن بختشان در زمینه ازدواج بنشیند، بلکه باید شرایط را برای یک انتخاب آگاهانه، مهیا سازند و در این زمینه از هیچگونه تعقل و استفاده از تجارب بزرگترها مضایقه نکند.
2️⃣ در بین افرادی که به قسمت و تقدیر، بدون توجه به تلاش برای یک انتخاب آگاهانه، اعتقاد دارند، دیده میشود که یکی از راههای رسیدن به قسمت را استخاره میدانند؛ استخارهای که گاها در اول کار و بدون هیچگونه تحقیقی، از جانب والدین و یا خود جوان انجام میشود و برای ازدواج، معیار و ملاک قرار داده میشود.
ازاین رو، ذکر نکاتی چند در باب استخاره لازم و ضروری میباشد که در پست های آینده به آن پرداخته می شود.
-------------------------------------
پینوشت:
1.مرتضي مطهري، عدل الهي، چاپ سوم، تهران، صدرا، 1367، ص 134 ـ 135
2.معاني الأخبار،ج1، ص144
📚منبع: رهروان ولایت
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
@premaritalcounceling
#چالش 3
#استخاره_در_ازدواج 1
❇️ بعضی می گویند استخاره برای ازدواج لازم نیست؛ چون در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست و بعضی دیگر می گویند اگر بدون استخاره ازدواج کنید بدبخت می شوید.
تکلیف چیست❓اصلا استخاره چیست⁉️
در روایات آمده است استخاره یعنی طلب خیر کردن از خدواند زمانی که در دوراهی گیر افتاده ای و دودل و متحیر هستی البته به صورت دعا نه باز کردن قرآن.
امام صادق (ع) فرمودند: هر وقت به بن بست رسیدی و با مشورت هم به نتیجه نرسیدی و دو دل و متحیر هستی، صد بار به خداوند بگو «استخیر الله» خدایا از تو طلب خیر می کنم. پس از آن بروید با مردم مشورت کنید، آنگاه خداوند پاسخ شما را در کلام مردم قرار می دهد.
امام محمد باقر (ع) فرمودند: اگر خدا پاسخ را در زبان شما نگذارد آن را در دل شما می اندازد.
سوال: اگر طلب خیر کردیم و مشورت هم کردیم و باز به نتیجه نرسیدیم چکار کنیم؟
نه جواب مردم به دلم می نشیند و نه چیزی به دل خودم می نشیند؛ از امام صادق (ع) این سوال را پرسیدند و ایشان فرمودند اگر اینگونه شد با قرآن استخاره کنید.
در زمینه استخاره با قرآن سه دیدگاه وجود دارد:
1️⃣ دیدگاه افراطی
کسانی که برای هر کار کوچکی استخاره می کنند. حتی برای پاسخ به سوال، استخاره می کنند اگر خوب نیاید فکر می کنند آن جواب بد است. ما چنین چیزی در روایاتمان نداریم. و مورد قبول ما نیست.
2️⃣ کسانی که تفریط می کنند
کسانی که استخاره را غیر عقلی می دانند و می گویند مگر تو عقل و فهم و شعور نداری که استخاره می کنی؟ ما این را هم قبول نداریم چون عقل ما خیلی چیزها را نمی فهمد.
3️⃣ دیدگاه معتدل: ما هم برای عقل و هم برای مشورت احترام قائل هستیم، ولی وقتی همة درها بسته بود و با عقل و مشورت به نتیجه ای نرسیدیم می رویم سراغ استخاره.
#دکتر_فرهنگ
ادامه دارد ...
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling