✍️ عرض سلام خدمت اساتید و مشاورین عزیز
📣📣📣 ممنون می شوم دو دقیقه به نکات زیر توجه کنید:
1️⃣ این کانال در مرحله اول با هدف آموزش PMC و PME به اعضای کارگروه ازدواج گروه رهنمایان سعادت زیر نظر حجت الاسلام دکتر هادی تشکیل شد و دوستان عزیز کارگروه ما را در محتوا و طراحی کانال تا الان یاری داده و از همه دوستانی که تا الان ما را یاری کرده اند کمال تشکر را داریم.
2️⃣ تا جایی که امکان داره تلاش کرده ایم اعضای کانال صرفا از جامعه مشاورین باشند؛ از این رو ما را به دوستان مشاور خود معرفی کنید تا
اولا مشاورین دیگری که دغدغه فعالیت در این عرصه را داشته با ما آشنا شوند، و از سوی دیگر گروه و این جمعیت که به صورت جهادی در حال فعالیت بوده به اطلاع مسئولین و سایر اساتید رسیده و در صورت نیاز اعضای کارگروه را برای امر #آموزش_پیش از ازدواج و #مشاوره_پیش از ادواج به نهادها و مراکز علمی و فرهنگی معرفی کنند.
3️⃣ نکته حائز اهیمت دیگر این است که از ابتدا هدف این کانال آشنایی اعضا با رویکردهای متفاوت در زمینه آموزش و مشاوره پیش از ازدواج بوده است. از این رو هر گونه مطلبی که در کانال بارگذاری می شود به معنای تایید آن نیست، بلکه صرفا آشنایی دوستان با نظریات و رویکردهای متفاوت بوده و می تواند نقطه ای بر شروع تحقیق و پژوهش در آن مسئله باشد.
در همین راستا، برخی مسائل چند روز پیش با #چالش عنوان شد، که با قصد و اهتمام عنوان «چالش » را انتخاب کردم و نشانه ای بود بر اینکه از نظرات اساتید و دوستان استفاده خواهیم کرد. بنابراین، هر گونه انتقاد یا طرح را به صورت ویس، متن، مقاله، کلیپ و ... برای مسئول کانال ارسال کنید تا سایر دوستان نیز استفاده کنند. در این زمینه خواهشا مطالب ارسالی مستند باشد، نه اینکه بنده به این مطلب انتقاد دارم، چرا که صرف انتقاد راه به جایی نخواهد برد.
4️⃣ در پایان از اساتید و اعضای محترم خواهش می کنم هر گونه طرح یا نکات قابل استفاده داشتید را برای مسئول کانال ارسال کنید تا سایر دوستان نیز استفاده کنند.
با تشکر 💐💐💐
علی بیات
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
نرم افزار رايانه اي: احكام روان شناختي
محتوای کلی نرم افزار
1. جوانان و نوجوانان
2. ازدواج
3. همسران
4. فرزند پروری
5. بانوان
6. علم و پژوهش
7. مسائل و اختلالات روان شناختی
8. مشکلات و اختلالات جنسی
9. وسواس
10. روان شناسی قضایی و جنایی
11. سایر موارد
12. مراجع
دانلود نرم افزار👇👇
https://eitaa.com/zendegiearam/386
🌸
گذشته ها گذشته-دکتر امیرحسن بانکی پور.pdf
3.29M
👆👆👆
🚫🚫🚫گذشته ها گذشته⛔️⛔️⛔️
🎤 گفتگو با #دکتر_امیرحسین_بانکی_پور
سوال: چه مقدار از مسائل گذشته را برای همسرمان بازگو کنیم❓
✍️ یکی از چالشهایی که دختر و پسر را در آغاز راه زندگی تهدید می کند، بازگو کردن مسائلی از گذشته زندگی دو طرف است. ماچه میزان از گذشته زندگی را باید برای شریک زندگی بازگو کنیم؟ وقت بازگویی چه زمانی است؟ هستند افرادی که پس از شنیدن ماجرایی از گذشته طرف مقابلشان با اینکه این موضوع مدت هاست که تمام شده، واکنش تند نشان داده و بعضا به دنبال طلاق می روند. چگونه بازگو کردن گذشته زندگی افراد، برای همسر آینده موضوع نسبتا مهمی است که برای یافتن پاسخ سوالاتی از این دست با دکتر امیرحسین بانکی پور، کارشناس مسائل خانواده به گفت و گو نشسته ایم.
📔مجله خانه خوبان، شماره 119، ص 22
#روابط_پیش_از_ازدواج
#بازگویی_روابط_گذشته
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#پرسش_و_پاسخ 2
#روابط_پیش_از_ازدواج
📝⁉️: مدتي رو با پسري آشنا شدم و آشناييمون صميمي شد. مي دونستم كه رابطه ام با ايشون كار درستي نيست. به هر صورت من اين رابطه رو خاتمه دادم و خيلي زياد هم پشيمون شدم و توبه كردم و از خدا خواستم كه كمكم كنه. مدتی بعد خواستگاري براي من اومده و من ناراحتم از اينكه چه كار بايد بكنم؟! آيا همونجوري كه شنيدم از نظر اسلام كسي كه توبه كرده و رفتارشو اصلاح كرده، آيا اشكال نداره که گذشته شو براي اون فرد بازگو نكنه؟ اين كار دروغ و بي معرفتي نيست؟ اگه اون فرد در مورد گذشته سوالي بپرسه چطوري من بگم با كسي آشنا بودم اينطوری تا هميشه پيش همسرم احساس حقارت مي کنم، در حاليکه قبل از اينكه بشناسمش رفتارمو اصلاح كردم. حتي اگه ممكن باشه يه روز اون شخص بياد و به همسرم حقيقت رو بگه چی!!!؟ اگه در حق همسرم هيچ كوتاهي و بي معرفتي نكنم مقصرم اگه گذشته رو مخفي كنم؟
پاسخ:
✍️ گفتن رازها با عنوان صداقت و يكرنگي و اين كه ((من و تو ديگر ما شده ايم)) كار درستي نيست و بايد توجه داشت كه محرم اسرار ما، دل ما است وحق هر رازي آن است كه پوشيده بماند: ((حق كل سر ان يصان؛ ابن ابي الحديد، شرح نهج البلاغه، ج 20، ص 345))
اين همه تاكيد بر نگفتن رازهاي قبل از ازدواج به همسر دلايلي دارد:
1️⃣ فكر و خيال، آرامش همسرتان را مي گيرد.
2️⃣ اعتمادش از شما سلب مي شود و گمان مي كند مطالب ديگري هم هست و شما فقط مقدار كمي را گفته ايد.
3️⃣ شما دچار اضطراب مي شويد كه مبادا اسرارتان پيش ديگران فاش شود.
4️⃣ احتمال دارد او نيز سر شما را با افراد مورد اعتماد خويش در ميان بگذارد. حال بدانيد اگر رازي از دو نفر تجاوز كند، فاش و عمومي مي شود. و وقتي شيوع پيدا كرد ديگر نمي توان آن را از ذهن ها بيرون برد.
بر اساس آموزه هاي ديني، اگر گفتن حقيقتي باعث مفسده در زندگي زناشويي شود و شخص هم نتواند توريه كند، گفتن حقيقت جايز نيست و يكي از موارد جواز دروغ يا به تعبير مردم، دروغ مصلحتي همين جا است. چون فرموده اند هرگاه ضرر مالي يا جاني و يا عرضي (آبرويي) متوجه خود شخص يا فرد ديگري از مسلمانان شود وبه سبب دروغ گفتن، آن ضرر دفع شود، دروغ گفتن جايز است و در اين مورد، به جز آبرو ممكن است بنيان خانواده هم نابود شود و فرموده اند: اگر لازم شود، قسم خوردن هم مانعي ندارد. به خاطر بسپاريد كه بايد كاملا قاطع و بدون تزلزل بر عدم ارتباط با هيچ پسري تاكيد كنيد؛ زيرا كمي سستي، همسر آينده شما را به ترديد مي اندازد و مشكلات بعدي را براي شما در پي خواهد داشت.
👈 البته، توصيه هاي بالا در صورتي است كه موارد ذيل صدق نكند:
1. در صورتي كه ديگران مانند دوستان يا فاميل از اين دوستي با خبر باشند (به گونه اي كه ترس از بيان اين ارتباط براي خواستگار شما از سوي آنها باشد.)
2. پسري كه قبلا با او در ارتباط بوده ايد، از لحاظ رازداري غيرقابل اعتماد باشد.
در اين حالت اگر اين ارتباط براي خواستگارتان گفته نشود، سال هاي سال، اضطراب و دلهره ناشي از فاش شدن آن و پنهان كاري دائم از همسر در طول زندگي، شيريني ازدواج را از بين مي برد و در صورت آشكار شدن، طرف مقابل (به ويژه پسر) خود را فريب خورده مي يابد و احساس زيان خواهد كرد كه يا زندگي را به كام همسر خود تلخ مي كند و ممكن است به جدايي بينجامد يا اين كه بايد تا آخر عمر بسوزد و بسازد كه در اين صورت هم زندگي، از لذت كمي برخوردار است. 🤔
❇️ طبيعي است كه با گفتن چنين مطلبي از سوي دختر، گروهي از خواستگاران او منصرف مي شوند كه بايد با پيامدهاي منطقي رفتار خود مواجه شود. اين كاهش تعداد خواستگاران در حقيقت تاوان اشتباه او است؛ ولي به طور قطع به شرط وجود دو مورد بالا، از نگفتن مطلب به خواستگار به سبب پيامدهاي منفي آن، بهتر است.
البته ممكن است خواستگاري كه وضعيت مشابه دختر را داشته يا كسي كه شرايط پايين تري در مقايسه با او دارد و يا شرايط مطلوبي را در دختر ديده و مي تواند با اين مشكل كنار بيايد، به ويژه كه صداقت وي را هم ديده است، با او ازدواج كند، اما اگر هيچ يك از دو مورد مذكور وجود نداشت و دختر مورد نظر هم به درگاه خداوند توبه كرد گفتن چنين رابطه اي ضرورت ندارد.
📚مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
14-amirhoseynebanki-bayaneasrardarkhastegari(www.rasekhoon.net) (2).mp3
1.51M
🎧#بشنو
#بیان_اسرار_در_خواستگاری
#حد_صداقت
سوال: چه مسائلی را باید در خواستگاری بیان کنیم❓
✍️ در پاسخ باید گفت اسرار زندگی طبقه بندي دارد. در مباحث امنیتی اطلاعات را به چهار طبقه (به کلی سري، سري، خیلی محرمانه و محرمانه) تقسیم می کنند. در زندگی نیز براي مسائل خود طبقه بندي داشته باشید.
برای شنیدن صبحت های #دکتر_بانکی_پور در این زمنیه می توانید 🎵 🖕🖕🖕 را گوش دهید.
📝همچنین فایل پاورپوینت گفتگوی دکتر بانکی پور را می توانید در 🔖 👇👇👇دانلود کنید.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
بررسی رابطه بین روابط جنسی پیش از ازدواج با نگرش به روابط فرازناشویی.pdf
263.4K
#بخوان 📜📜📜
#مقاله_PMC 11
#روابط_پیش_از_ازدواج #روابط_فرازناشویی ❇️ بررسی رابطه بین روابط جنسی پیش از ازدواج با نگرش به روابط فرازناشویی
✍️ 1. سید هادی علی تبار
2. سعید قنبری 3. علی زاده محمدی 4. مجتبی حبیبی 📙 خانواده پژوهی، 10(38)، 1393
📝 يافته ها نشان داد كه ميزان نگرش به روابط فرازناشويي در مردان متأهل با سابقه رابطه جنسي پيش از ازدواج با همسر ا ي فردي از غير همسر آينده تفاوت معناداري داشت. هم چنين بين تعداد شركاي جنسي پيش از ازدواج و نگرش به روابط فرازناشويي رابطه معناداري وجود داشت. اين تحقيق مؤيد آن است كه مردان متأهل داراي سابقه رابطه جنسي پيش از ازدواج با همسر ا ي غير همسر با و تعداد شركاي جنسي بيشتر، از نگرش به روابط فرازناشويي سهل گيرانه تري برخوردار بودند. لینک کانال:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
بیان بیماری در جلسه خواستگاری-حجت الاسلام دهنوی.mp3
2.73M
🎧#بشنو
#دانستنیهای_قبل_از_ازدواج
#مسائل_دوران_خواستگاری_و_نامزدی
#بیان_بیماری_گذشته_در_خواستگاری
⁉️آیا در جلسه خواستگاری لازم است #بیماری خود را بگوییم؟
✍️ بیماری حاد که بر روی زندگی تاثیر می گذارد باید بیان شود، ازجمله صرح، تشنج، نازایی، اما 1️⃣ اگر یک بیماری قبلا بوده و الان درمان شده و اثری از آن نیست،2️⃣ همچنین اگر بیماری فرد معمولی و رایج است مانند سردرد لازم نیست بیان شود.
🎤#حجت_الاسلام_دهنوی
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
🎧بشنو
❇️ سلسله مباحث « همه چیز درباره خواستگاری »
👈 شامل
1️⃣ شیوه گفتگو در خواستگاری
2️⃣ موضوعات گفتگو در خواستگاری
3️⃣ نگرش های اخلاقی در گفتگوی خواستگاری
4️⃣ فنون سوالات گفتگو در خواستگاری
5️⃣ بحثهای اقتصادی سوالات گفتگو در خواستگاری
6️⃣ خانواده ها سوالات گفتگو در خواستگاری
7️⃣گفتگو های خانواده در خواستگاری
8️⃣ بیان اسرار در خواستگاری
🎤 #دکتر_امیر_حسین_بانکی_پور
👇👇👇👇
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
شیوه گفتگو در خواستگاری-بانکی پور.mp3
1.39M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️ سلسله مباحث #همه_چیز_درباره_خواستگاری 1
📝#شیوه_گفتگو_در_خواستگاری
👨🎓#دکتر_بانکی_پور
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
👆👆👆👆
🌹🌹🌹شیوه های گفتگو در خواستگاری🌹🌹🌹
❇️ گفتگو در خواستگاری می تواند به دو صورت حضوری و غیرحضوری ازجمله چت و صحبت در فضای مجازی باشد.
👈 به طوری کلی هدف از گفتگو شناخت هر چه بیشتر یکدیگر به منظور انتخاب صحیح است.
سوال: در ازدواج عقل است که انتخاب می کند یا قلب⁉️
✍️ آنچه بین مردم رایج است، این است که عقل باید انتخاب کند، اما به نظرم من در ازدواج انتخابگر قلب است، نه عقل، اما مدیر و فصل الخطاب کسی است که حرف آخر را بزند، نه حرف اول را؛ مدیر موفق ابتدا نظرات کارشناسی را شنیده و پس از بررسی نقاط ضعف و قوت نظر آخر را می دهد. ازاین رو، در ازدواج ابتدا باید کارشناس ها نظر بدهند و در پایان دل حرف آخر را بزند و کارشناس ها در ازدواج همان عقل هستند. در شیوه گفتگو قبل از اینکه قلب احساسی شود، عقل باید به شناخت صحیح و کامل برسد.
در نتیجه اولین گفتگوها باید حضوری و در حضور خانواده باشد، زیرا اینگونه گفتگو دو خصوصیت دارد:
1️⃣ احساسات غلبه پیدا نمی کند و عقل حاکم است.، علاوه بر اینکه فرد می تواند رفتار و منش طرف مقابل را نیز ببیند.
2️⃣ خانواده ها نیز یکدیگر را می بینند و شناخت پیدا می کنند.
💫 بنابراین جلسه اول باید در حضور خانواده باشد، اما در پایان جلسه اول یا در جلسه دوم صحبت خصوصی بین دختر و پسر لازم است. اگر جلسه اول و دوم با موفقیت برگزار شد و یکدیگر را به صورت کلی پذیرفتند، اما صحبت های دیگری دارند که لازم است، توصیه می شود بیرون از منزل و با نظارت والدین جلساتی داشته باشند تا رفتار و گفتار یکدیگر را بهتر بشناسند. همچنین، اگر باز مباحثی باقی مانده که تجربی نیست مانند ارتباط فرد با دیگران در جامعه، بلکه به افکار و گفتارهای فرد مربوط می شود می توانند به صورت مجازی گفتگو کنند که این امر دو خصوصیت دارد:
🔸راحت تر و بدون محدودیت زمانی می توانند صحبت کنند.
🔸 در اینگونه جلسات جنبه های عاطفی می تواند تقویت شود؛ از نظر عاطفی دختر و پسر درگیر می شوند.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#معرفی_منابع_pmc 6
📕کتاب ازدواج؛ کتاب اول تاسیس
👤نویسنده: دکتر حمید حبشی
📇انتشارات : دفتر نشر معارف کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج: https://eitaa.com/premaritalcounceling
کتاب ازدواج-دکتر حبشی.pdf
3.29M
📚 ازدواج، کتاب اول تأسیس👆👆👆 اثری است شیوا و روان که حاصل سال ها جلسات و مشاوره های حضوری و همایش های نویسنده است که با استفاده از تجارب محافل سخنرانی و برخورد چهره به چهره با زوج ها و جوانان منتشر شده است.
📋 این کتاب در ۱۰ فصل به بیان مراحل مختلف ازدواج می پردازد. نویسنده فصل 1️⃣ را به بیان ضرورت و فلسفه ازدواج و شناسایی انگیزه ها اختصاص داده و در فصل 2️⃣ که طولانی ترین و مهمترین بحث کتاب است، به بیان شناخت معیارها در ازدواج و ملاک های یک ازدواج خوب اشاره می کند. فصل 3️⃣ کتاب به بیان کسب شناخت صحیح و تناسب سنجی ملاک ها نظیر باورها و اعتقادات، قابلیت ها و مهارت های زوجین و اعتماد به نفس و خودباوری می پردازد. روش کسب شناخت، تحقیق و راه درست کسب شناخت، مصاحبه خواستگاری، شیوه انجام مصاحبه خواستگاری، عقود وشروط ازدواج، باورها و گمان های غلط در موضوع شناخت، ملاحظات شناخت در موارد خاص از فصل های 4️⃣ تا 🔟 کتاب را تشکیل می دهد که مخاطب را از جهات مختلفی بی نیاز می کند.🌸🌸🌸
https://eitaa.com/premaritalcounceling
فنون گفتگو و سوال در خواستگاری-بانکی پور.mp3
1.73M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #همه_چیز_درباره_خواستگاری 2
#فنون_گفتگو_و_پرسش_در_خواستگاری
👨🎓#دکتر_بانکی_پور
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
🌹🌹🌹فنون گفتگو و پرسش در خواستگاری🌹🌹🌹
1️⃣ در جلسه خواستگاری هر کسی بیشتر حرف بزند، کمتر چیز به دست می آورد؛ لذا هم خوب صحبت کنید هم خوب بشنوید.
2️⃣ تلاش کنید که سوالات به صورت چالشی باشد؛
پاسخی که به سوال شما داده می شود، ممکن است دو مشکل ایجاد کند؛
1. جواب او مورد نظر و مطلوب شما نیست، اما این به دلیل هول شدن او است.
2. جواب او کلیشه ای بوده و شما را را راضی نمی کند، اما اگر سوال چالشی باشد و پس از جواب سوال، سوال دیگری مطرح کنید گفتگو راحت تر ادامه پیدا می کند.
3️⃣ هر سوال دو جنبه دارد؛
🔸اول اینکه سوال فرد معرف دغدغه ها و سطح بینش اوست، لذا بیشتر از اینکه فرد را از روی پاسخ های او بشناسید بهتر است او را از روی سوالات بشناسید. نکته موید این است که صدق و کذب در سوال مطرح نمی شود، در حالیکه که پاسخ می تواند درست یا غلط باشد.
🔸 دوم اینکه اطلاعاتی را از طرف مقابل به ما می دهد.
به طور نمونه دختر خانم می خواهد بداند که آیا این پسر با تحصیلات او موافق است یا مخالف؟! قطعا همه جوانان یک جواب کلیشه ای دارند مبنی بر اینکه قطعا موافق هستند، اما اگر دختر دقت کرد که یکسری از سوالات پسر پیرامون تحصیلات خانم است ازجمله اینکه تا کجا خوانده ای و در چه مقطعی هستی و ... نشان می دهد که این مسئله برایش مهم است.
از طرف دیگر وقتی از دختر خانم و خانواده اش سوال می شود که مسائل مالی و اقتصادی چقدر برای شما مهم است، احتمالا جواب دهند که ما به نجابت و شخصیت داماد حساس هستیم، درحالیکه این جواب کافی نبود. برای بدست آوردن پاسخ این سوال به سوالاتی که دختر از پسر دارد دقت شود؛ چقدر پول دارید؟ منزل شما؟ مراسمات و شیوه پذیرایی ؟ این سوالات نشان می دهد که ما به مسائل مادی حساس هستیم.
4️⃣ گاهی طرف منظور خویش را به صورت مستقیم از طریق سوال بیان می کند، در این صورت طرف مقابل نیز به نحوی جواب می دهد که شما راضی شوید. به طور نمونه اگر سوال شما به گونه ای است که بر روی سختگیری های مذهبی حساس هستید او نیز به نحوی جواب می دهد که روی سختگیری های مذهبی حساس است. لذا باید نتواند از روی سوال جواب شما را بفهمد.
مثلا یه وقت دختر خانم سوال می کند شما به ارتباط خانمها چقدر حساس هستید؟ یا اینکه سوال می کند به نظر شما حد ارتباط با جنس مقابل چیست؟ این دو نوع سوال متفاوت است.
در این صورت از شیوه معکوس می توانید استفاده کنید، به این صورت که یه نفر باید در روابطش با دیگران چگونه باشد که او را بی ادب نخوانند؟ آیا تفاوتی بین آشنا و غریبه هست؟ در این صورت منظور و نظر خود شما در ابتدا مشخص نمی شود.
5️⃣ سوالات بیشتر عینی و کاربردی باشد تا اینکه اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهد
6️⃣ تفتیش عقاید صورت نگیرد و سوالات جنبه بازجویی نداشته باشد.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#پرسش_و_پاسخ 3
#افشاء_خواستگاری_قبلی
📝⁉️سال پیش با فردی جهت ازدواج آشنا شدم كه بعد از طی مراحل عجله كردیم و بدون اینكه فردی از اقوام متوجه شوند عقد كردیم، اما بعد از دو هفته مشخص شد به علت مشكل ژنتیكی ایشان ما نمی توانیم بچه داربشیم 😭 و به این خاطر خانواده من مخالف ادامه بودند؛ لذا به صورت توافقی جدا شدیم و اسم ایشان در شناسنامه من نوشته نشده و من دختر هستم. الان اگه بخوام با كسی ازدواج كنم این موضوع را چطور براش عنوان كنم، چون موضوعی بوده كه مصداق آش نخورده و دهن سوخته هست و نمیدانم اگه این موضوع را مخفی كنیم اتفاقی میفته؟! چون هیچ كسی جز پدر و مادر و خواهر و برادرم كسی اطلاعی ندارد.
پاسخ:
✍️ گفتن برخی چیزها به خواستگار و به اصطلاح بیان اسرار و مسائل خصوصی زندگی، بحث مهمی است كه گاهی اوقات دختر و پسر با گفتن یا نگفتن یك مسئله و موضوعی و یا گفتن نابهنگام آن، باعث از دست دادن یك موقعیت خوب می شوند و یا باعث بروز اختلافات و مشكلاتی در زندگی مشترك و یا دردسرهای دیگر می گردند.
نكته مهم تر این است كه برخی چیزها را اصلاً نباید بگویید و برخی چیزها را حتماً باید بگویید البته، زمان گفتن و این كه چه مواردی و در كجا و كدامین مرحله خواستگاری گفته شود هم خیلی مهم است. در ادامه به صورت كلی به برخی از این مباحث اشاره می كنیم و در آخر اختصاصاً در مورد مشكل شما صحبت می كنیم. 👇👇👇
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#گفتگوهای_ممنوع_در_خواستگاری
❇️ چیزهایی كه اصلاً نباید به خواستگارتان و خانواده اش در هیچ مرحله ای بگویید:
1️⃣ گناهان، اشتباهات و لغزش هایی كه
🔸در دوران مجردی انجام داده اید
🔸و كسی هم از آن باخبر نیست
🔸و بعد از ازدواج هم، همسرتان متوجه آن نمی شود
🔸و شما نیز در حال حاضر از آن اشتباهات به درگاه الهی توبه كرده اید، زیرا گناهان و خطاها، امري بین بنده خدا و خود خداست و هیچ كس اجازه ندارد آبروي خود را جلوي دیگران ببرد. ضمن این كه شرعاً و اخلاقاً مجاز به خودافشایی نیستید و گفتن این گونه مطالب و اقرار به اشتباهات گذشته، خود گناه دیگری است.
2️⃣ گفتن تمام جزئیات زندگی و مسائلی كه به زندگی مشترك مربوط نمی شود و آسیبی هم به روابط زناشویی شما وارد نمی كند.
3️⃣ بیماری های معمولی كه ممكن است همه داشته باشند مثل سرماخوردگی، افسردگی خفیف، سردرد جزئی و مانند آن لازم نیست گفته شود. بیماری و یا بیماری هایی كه سال ها پیش بوده و به صورت قطعی درمان شده و هیچ اثری از آن هم باقی نمانده است و پزشك هم سلامت شما را تایید می كند و روی زندگی آینده شما اثری ندارد، احتیاجی نیست كه گفته شود، زیرا باعث نگرانی و ایجاد شك و تردید می شود و زمینه وسوسه هاي شیطانی را فراهم می آورد و ممكن است طرف مقابل این گونه برداشت كند كه مشكل بسیار بزرگ و پیچیده بوده و فقط قسمتی از آن گفته شده است.
ادامه دارد ...👇👇👇
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#گفتگوهای_لازم_در_خواستگاری
❇️چیزهایی كه گفتن آنها لازم است و حتماً، باید موضوع را به خواستگارتان بگویید:
1️⃣ اگر شما دچار نقص عضو یا یك بیماری حاد جسمی و روحی، یك اختلال روحی روانی و عصبی، افسردگی حاد، پرخاشگری، وسواس شدید، اعتیاد و... هستید باید به طور كامل و به دور از هر گونه ابهام در مورد شناخت نقص و نوع بیماری، ناتوانایی هاي آن، نوع و شیوه مصرف دارو، مراقبت های ویژه، روش درمان و هزینه های آن توضیح دهید.
👈 البته این موضوعات را تنها در آخر جلسه اول و وقتی كه جواب تان مثبت بود بگویید اما، اگر در آخر جلسه به این مطلب رسیدید كه طرف به درد شما نمی خورد، دیگر لازم نیست بیماری را بگویید چون نمی خواهید با او ازدواج كنید.
2️⃣ اگر مسئله اي قبل از ازدواج براي شما پیش آمده و شما مرتكب جرم و خطایی شده اید و امكان برملا شدن آن را پس از ازدواج می دهید؛ اسراري را كه جز خانواده شما كسی از آن اطلاع ندارد اما، لازم است خواستگارتان آنها را بداند، حتماً باید به نحوي آن را مطرح سازید و براي فرد مقابل بیان كنید.
👈البته، نباید در جلسات اول بیان كرد. شما می توانید در مراحل و جلسات بعد و به میزان اعتمادي كه به فرد پیدا كرده اید، او را مطلع سازید.
3️⃣ اگر ازدواج قبلی داشته اید و الان دختر باكره محسوب نمی شوید؛
👈 این موضوع را قبل از قرار خواستگاري و برگزاری جلسه خواستگاری به اطلاع آنها برسانید كه اگر با شنیدن این موضوع نظرشان تغییر می كند قبل از جلسات خواستگاري و ایجاد زحمت متوجه شوند.
✍️ اما، اگر ازدواج قبلی شما در حد عقد بوده و هیچ ارتباطی كه منجر به آسیب بكارت شما نشده است در این صورت، این موضوع را بعد از جریان خواستگاری و در انتهای جلسه اول و زمانی كه احساس كردید جواب هر دوی شما مثبت است با خواستگارتان در میان بگذارید و موضوع را تشریح نمایید.
4️⃣ اگر در مورد ازدواج قبلی و مسائل دیگر مستقیماً از شما سؤال شد و یا شرط ازدواج با شما نداشتن نامزد قبلی یا عدم انعقاد عقد قبلی و مانند آن بود در این صورت، باید حقیقت را بگویید. هرگز مجاز به دروغ گویی نیستید. هیچگاه زندگی كه بر مبنای دروغ ساخته شده باشد پایدار نخواهد بود.
اگرچه در ازدواج قبلی تان كسی به غیر از بستگان نزدیك شما از ماجرا خبر ندارد اما، چون شوهر قبلی و بستگانش ممكن است این موضوع را با شوهر جدیدتان در میان بگذارد و یا موضوع به گونه ای دیگر فاش گردد و صداقت شما زیر سؤال برود، توصیه می شود این موضوع را در آخر جلسه اول به اطلاع خواستگار و خانواده اش برسانید و اطمینان لازم را به آنها بدهید. از آنجا كه ازدواج قبلی شما در حد عقد بوده است، خیلی از خانواده ها با این موضوع كنار می آیند و مشكلی با آن ندارند از این روی، با مطرح كردن آن جای نگرانی نیست.
بنابراین، توصيه مي شود نه در همان جلسات اول و دوم آشنايي، بلكه بعد از عميق شدن نسبي رابطه كه معمولا در جلسات چهارم و پنجم صورت مي پذيرد شما مي توانيد با لطافت و ظرافت و پرهيز از هرگونه حساسيت زايي به گوشه هايي از گذشته خود اشاره نماييد اين امر بايد در همان جلسات معارفه رسمي و قبل از آزمايش خون صورت پذيرد شما بايد با پرهيز از هر گونه سرمايه گذاري رواني بر روي خواستگارتان خود را آماده هر گونه عكس العمل ايشان نسبت به آگاهي نسبي از عقد سابقتان باشيد يا ايشان شرايط گذشته و حال شما را مي پذيرد يا اين كه پذيراي چنين شرايطي نيست. اگر در همان جلسات اوليه از ازدواج با شما انصراف ورزد صدها برابر بهتر است كه بعد از ازدواج به اين امر مبادرت ورزد به احتمال زياد هيچ مشكل خاصي پيش نخواهد آمد و خواستگار آينده شما به راحتي از هضم اين مساله برخواهد آمد بي شك شما هيچ جرم و تقصيري انجام نداده ايد كه از بر ملا شدن آن در هراس باشيد.
📝مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و پرسمان دانشجویی به آدرس:
http://porseman.org
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
موضوعات گفتگو در خواستگاری-بانکی پور.mp3
1.34M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #همه_چیز_درباره_خواستگاری 3
#موضوعات_گفتگو_در_خواستگاری
👨🎓#دکتر_بانکی_پور
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
👆👆👆
🌹🌹🌹موضوعات گفتگو 🌹🌹🌹
1️⃣ یک دسته از موضوعات مربوط به اهداف فرد است.
سوال می شود که هدف و انگیزه شما از ازدواج چیست؟
احتمالا طرف پاسخ کلیشه ای دهد، شما دوباره توضیح دهید منظورم این است که با ازدواج چه چیزی به دست می آورید؟ یا اینکه سوال کنید چه چیزی در زندگی رخ بدهد، شما احساس رضایت و خوشبختی می کنید؟
💫 در این صورت باید بررسی شود نگاهی که او به زندگی دارد با نگاه شما به زندگی تناسب دارد⁉️
2️⃣ بخش دیگر از سوالات به نگرش ها باز می گردد؛ همفکری طرفین عامل بسیار مهمی است، احتمالا هم مدرکی و همشهری بودن شما به اندازه همفکری شما تاثیر نداشته باشد. سوالاتی از قبیل من از نظر اعتقادی چگونه ام؟ پایگاه های اعتقادی من چیست؟ چه مقدار پایبندی مذهبی دارم؟ مهم است. خود مذهبی ها و غیر آن ها دارای چند طیف هستند و باید بررسی شود که فرد در چه درجه و میزان قرار دارد؟!
به طور نمونه کدامیک از محرمات را اگر در یک زندگی ببینید، ارتباط خویش را قطع می کنید؟ یا اینکه چه مقدار به مستحبات پایبندی دارید؟ با این سوالات دغدغه های فکری فرد را تا حدودی به دست می آورید.
سوال: آیا به مسائل سیاسی ورود پیدا کنیم⁉️
در حالت عادی خیر، اما اگر خود طرفین به شدت سیاسی هستند یا یکی از آن ها سیاسی است باید گفتگو کنند. حال اگر از لحاظ سیاسی هم نظر بودند و لو اینکه برای یک طرف موضوعیت ندارد مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر هر دو به شدت سیاسی باشند، این مسئله باید بررسی شود.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
در خواستگاری از همه گذشته خود حرف نزنید-دکتر مجید ابهری .pdf
3.51M
👆👆👆
📝 از تحقیقات ناسا تا جوراب بدبوی پدر داماد
#در_خواستگاری_از_همه_گذشته_خود_حرف_نزنید⛔️
🎤 گفتگو با دکتر مجید ابهری؛ آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری
✍️ رفتار و نوع برخورد در زمان خواستگاری و ازدواج می تواند زمینه ساز بسیاری از اختلافات و یا دلخوری ها در طول زندگی شود، اما مسئله اینجا است که دختر و پسر در زمان خواستگاری و ازدواج می توانند با مدیریت و رفتار درست، شروع زندگی را به خاطره ای خوش تبدیل کنند. دکتر#مجید_ابهری آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفتگویی به بررسی این موضوع می پردازد.
📔مجله خانه خوبان، شماره 117، ص 20
#خواستگاری
#بازگویی_گذشته_در_خواستگاری
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#حدیث 3 #علنی_کردن_ازدواج #پنهان_کردن_خواستگاری کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج: https://eitaa.com/premaritalcounceling
👆👆👆👆
❇️ در مزایا ی ازدواج علنی و خواستگاری پنهانی چند نکته قابل بیان است:
1️⃣ در اختلافات زناشویی ممکن است زوجین در حال عصبانیت یکی از راهکارهای حل تعارض را طلاق بدانند و زمانی که دچار مشکلی میشوند که احساس میکنند قابل حل نیست، به جدایی فکر کنند؛ لذا یکی از موانع تحقق طلاق میتواند علنی بودن ازدواج باشد تا زن و شوهر به خاطر قبح طلاق در نظر اطرافیان به راهکارهای دیگری فکر کنند.
2️⃣ مراسم ازدواج همراه با شادی است که این هیجان در حضور دیگران میتواند در ترغیب آنان به ازدواج موثر باشد.
3️⃣ اگر خواستگاری علنی برگزار شود و همه مطلع شوند و خواستگاری به سرانجام نرسد؛ شاید دختر در موضع تهمت قرار بگیرد که عیبی داشته است. بدتر اینکه واقعا عیبی داشته باشد و دیگران جویای علت به نتیجه نرسیدن خواستگاری شوند.
4️⃣ طی مدت خواستگاری تا عقد که دختر و پسر در حال آشنایی هستند احتمال دارد به این نتیجه برسند که ادامه ارتباط به صلاح طرفین نیست؛ ولی از آنجا که افراد زیادی مطلع هستند تصمیم به پایان ارتباط جهت حفظ آبرو سخت باشد.
5️⃣ وقتی در جمع مسئولیتی به شخصی داده میشود حس مسئولیتپذیری در او تقویت می شود؛لذا وقتی جایگاه دامادی با حضور دیگران تایید میشود حس بر عهده گرفتن مسئولیت یک زندگی در او پررنگتر می شود.
6️⃣ در برخی موارد و در محیطهای کوچک ممکن است خواستگاران قبلی با اطلاع از مراسم به خواستگار جدید به عنوان رقیب نگاه کنند و حس حسادت پیدا کنند و پسر و دختر در معرض آسیب قرار بگیرند.
7️⃣ ازدواج آشکار باعث میشود افرادی که تمایل به ازدواج با دختر داشتند، زودتر مطلع شوند و تکلیف خود را بدانند.
8️⃣ پنهانی بودن خواستگاری باعث میشه پسری یا دختری که جواب رد میشنوه دلسرد و مایوس نشود.
✍️احمدرضا سری
👈 شما نیز می توانید برداشت و تحلیل خود از این روایت را با ما به اشتراک بگذارید: 💐💐💐
@AliBayat98
نگرشها و رفتارهای اخلاقی فرد-بانکی پور.mp3
1.35M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #همه_چیز_درباره_خواستگاری 4
#نگرش_های_اخلاقی_و_رفتاری
👨🎓#دکتر_بانکی_پور
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
👆👆👆
🌹🌹🌹بررسی نگرش های اخلاقی و رفتاری در خواستگاری🌹🌹🌹
❇️ برای شناخت اخلاقیات فرد حتما باید در حوزه تحقیق دقت بیشتری کرد، اما در جلسه خواستگاری و گفتگو نیز می توان به آن دست یافت.
✍️ مواردی که حساس است بدانید و سوال کنید:
1️⃣ حساس باشید که آدم گوشه گیری هست یا نه؟!
به طور نمونه سوال کنید در جمع بیشتر شنونده هستید یا صحبت می کنید؟ چه میزان دوست و رفیق دارید؟
2️⃣ چه مقدار فرد با اراده هست؟
اینگونه می توان سوال کرد که چند درصد از تصمیمات شما به عمل می رسد؟ چقدر روی کمک دیگران حساب می کنید؟ این سوالات میزان اراده فرد را تعیین می کند.
👈 البته برای بررسی دقیقتر از آزمون ها نیز می توان استفاده کرد.
3️⃣ نظم و انضباط فرد؟ در این رابطه باید دقت شود که طرفین در تضاد با یکدیگر نباشند
4️⃣ زودرنجی طرف مقابل؟!
به طور نمونه چه چیزهایی شما را ناراحت می کند؟ آخرین باری که ناراحت شدی بر سر چه موضوعی بود؟
5️⃣ برای بررسی اینکه فرد چه میزان مغرور و خود خواه است از او سوال کنید که چقدر از مشورت دیگران بهره می گیرد؟ چقدر احتمال اشتباه در کار خود می دهید؟
6️⃣ برای درک اینکه فرد دهن بین است، سوال کنید که چه میزان حرف مردم برای شما مهم است؟ آیا قضاوت مردم در مورد شما درست بوده است یا خیر؟
7️⃣ برای بررسی نشاط فرد سراغ اوقات فراغت او بروید. این امر نشان میدهد که سلایق او چیست؟!
8️⃣ برای بررسی میزان خشونت او سوال می کنیم که در برابر پرخاشگری و مخالفت دیگران چکار می کنید؟ اگر یک نفر شما را مسخره کند، چه واکنشی نشان می دهید؟ آخرین باری که از دست یک نفر ناراحت شدید برای چه و چه زمانی بود؟
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#پرسش_و_پاسخ 4
#رشيده_بودن
#ضريب_هوشي
1️⃣✳️ پرسش:
آيا «باليدگي»[1] دختر در حل مشکلات، و نمرة بالاي او در تست شخصيت و هوش ميتواند سبب شود که مشاور دختر را #رشيد بخواند و او را تشويق کند که لازم نيست براي گزينش همسر حتماً نظر پدرش را بپرسد؟
✍️پاسخ:
دختر باکرة رشيده در ازدواج، به نظر بسياري از فقها، نياز به اذن پدر دارد، و اگر رشيده نباشد که لزوم اذن پدر، مورد اتفاق فقهاست.
2️⃣ ✳️ پرسش:
ملاك رشيده بودن چيست؟ آيا خود دختر نيز ميتواند با آن ملاك تشخيص دهد كه رشيده است؟ آيا سن بالا و هوش بسيار (در آزمون هوش) و تحصيلات بالاي دانشگاهي و اعتراف استاد مشاور ميتواند ملاك رشيده بودن باشد؟
✍️ پاسخ:
بهطور کلي، عرف کسي را رشيده ميداند که #صلاح و #فساد خود را تشخيص دهد و اين موضوع تنها ارتباط با سن و تحصيلات و امثال آن ندارد. مثلاً رشيده در معاملات کسي است که بهآساني کلاه بر سرش نميرود و مغبون نميشود و در ازدواج کسي رشيده است که همسر مناسب و در #شأن و #کفو خود را انتخاب نمايد و به خاطر #هوس زودگذر، آيندة خود را نابود نسازد.
تذكر روان شناختي:
1.تجارب مشاوره اي به دختران هشدار مي دهد كه دختران زيادي با توهم رشيده بودن زندگي پر اضطرابي را براي خود مي خرند. براي تصميمات بزرگ با افراد امين و باتجربه مشورت كنيد.
مشورت ادراك و هشياري دهد
عقل ها را مر عقل ها ياري دهد[2]
🔆🌸🔆🌸
📙پ ن................
✍️1. مهمترين ويژگي افراد باليده شيوة برخورد #مسئلهمدارانه (نه #هيجانمدارانه) با مشکلات است. افراد باليده براي مشكلات راهحلهايي مييابند؛ البته افراد باليده نيز ممكن است در مشكلات از دلداري دادن و تخلية محدود عواطف مانند گريستن استفاده كنند؛ اما خود را اسير روشهاي هيجانمدارانه نميكنند (ر.ك: يونس نابدل، همسرگزيني با عشق يا خرد؟، ص47)
✍️2. سيدمحمدتقي علوي و محمدحسين قديري، مشاوره زير گنبد فيروزه اي، ج1، ص75 و 98
🌸🔆🍃
https://t.me/psycho_Religion
✳️
#معرفی_منابع_pmc 7
📕مشاوره زیر گنبد فیروزه ای
👤نویسنده: سید محمدتقی علوی و محمدحسین قدیری
📇انتشارات : موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره(مرکز مشاوره ماوا) کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج: https://eitaa.com/premaritalcounceling