MESHKAT
سی ان ان : پهپادهای ایرانی برای رساندن حداکثر آسیب، سرجنگی چندمنظوره حمل میکنند طبق بررسی انجام شد
سرجنگی این پهپاد با طول کمتر از 2 فوت [کمتر از 61cm]، با لایه ای از ترکش های مربعی کوچک که پس از برخورد و انفجار در شعاع بزرگی پراکنده میشود، پوشیده شده [برای وارد کردن آسیب به محل تجمعات و نفرات].
علاوه بر ترکش های مکعبی کوچک، 18 قطعه در بخش میانی سرجنگی قرار گرفته که با ذوب شدن در اثر انفجار سرجنگی، میتواند زره را سوراخ [خرج گود جهت آسیب به اهداف زرهی سبک و زیرساختی] و اثر انفجار 360 درجه ای ایجاد کند.
ساخت چنین سرجنگی چندمنظوره ای با کنار هم قرار گرفتن این عناصر، امکان از بین بردن طیف وسیعی از اهداف شامل ایستگاه های برق، ترانسفورماتورهای پرقدرت، شبکه های توزیع و خطوط انتقال برق را فراهم میکند.
📝 @Projectmeshkat
MESHKAT
سرجنگی این پهپاد با طول کمتر از 2 فوت [کمتر از 61cm]، با لایه ای از ترکش های مربعی کوچک که پس از برخ
یکی از محققین سلاح پس از بررسی با بیان این جمله که "انگار به سرجنگی نگاه کرده اند و گفته اند چطور میتوانیم آنها را مخرب تر کنیم" اضافه کرده :
پهپادهایی که تجهیزات میدان نبرد را هدف قرار میدهد [تانک، نفربر، توپخانه و...] ممکن است برخلاف طراحی این نوع سرجنگی، به شکل نفوذگر [Shaped charge] طراحی شده باشد تا برای اهداف متمرکزتر استفاده شود.
با این حال سرجنگی تحت بررسی این سازمان، از نوع شعاعی بود که ترکش های آن بصورت شعاعی پراکنده میشود. گمانه زنی های بسیاری مبنی بر اینکه احتمالا مواد منفجره استفاده شده در این پهپادها ارزان و ساده باشند وجود داشت ولی با بررسی سرجنگی این پهپاد مشخص شد که سازندگان فکر زیادی برای به حداکثر رساندن آسیب به اهداف در شعاع بالا کرده اند.
📝 @Projectmeshkat
MESHKAT
یکی از محققین سلاح پس از بررسی با بیان این جمله که "انگار به سرجنگی نگاه کرده اند و گفته اند چطور می
پهپادهای شاهد را میتوان با استفاده از نوع دیگری از کلاهک ها مانند یک پوشش فولادی تقویت شده با ضخامت 7 میلی متر، برای نفوذ در سازه ها قبل از انفجار بکار برد.
تحلیل های CAR نشان میدهد این نوع از سرجنگی ها به پهپادهای خانواده شاهد این امکان را میدهد تا به اندازه کافی همه کاره باشند و برای مورد هدف قرار دادن اهداف گوناگون استفاده شوند.
درحالی که برخی از پهپادها دارای سرجنگی برای از بین بردن اهداف تحت پوشش هستند، به نظر میرسد که این سرجنگی چند منظوره برای وارد کردن بیشترین آسیب ممکن به تاسیسات و زیرساخت ها در حداکثر شعاع طراحی و ساخته شده است.
📝 @Projectmeshkat
۲ نسخه متفاوت بمب هدایت شونده خانواده سدید (مرصاد) در کنار موشک سدید-۳۶۱
نسخه هدایت GPS بمب سدید-۳۴۳ که دارای بالکهای تحرکپذیر بوده و قابلیت استفاده در پهپادهای رزمی ۱۳۳ ٬ ۱۶۱/۱۴۱ و ۱۹۱ / ۱۸۱ را دارد و نمونه دیگر که دارای وزن بیشتر و بالکهای میانی ثابت (احتمالا سدید-۳۴۵) است و توسط پهپاد شاهد۱۲۹ استفاده میشود.
موشک سدید-۳۶۱ (که در کنار فتح-۳۶۲ خانواده موشکی سدید را تشکیل میدهند) هم در زمان رونمایی جز تسلیحات شاهد۱۲۹ معرفی شد اما عملا استفاده عملیاتی آن جز روی بالگرد شاهد۲۸۵ دیده نشده است.
(با تشکر از حفاظت اطلاعات نمایشگاه که ادمین را هنگام عکسبرداری موقتا به راه راست هدایت کردند)
📝 @Projectmeshkat
وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در اطلاعیهای مشترک از دستگیری عوامل اصلی اقدام ناکام خرابکارانه در اصفهان علیه یکی از مراکز وزارت دفاع خبر دادند. دخالت مزدوران رژیم موقت صهیونیستی در آن اقدام اثبات شده است.
@Projectmeshkat
مدتی پیش پهپاد شاهد۱۸۱ بصورت اجمالی معرفی شد. در آن زمان عمده مشخصات پهپاد بصورت رسمی اعلام نشده بود که خوشبختانه فرصت تکمیل معرفی شاهد ۱۸۱ فراهم شد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده طول از سر دوبال پهپاد ۷.۳ متر و طول آن ۲.۷ متر است (مشابه شاهد۱۹۱). بیشینه وزن برخاست آن ۴۸۰ ک.گ است که ۱۶۵ ک.گ آن مربوط به سوخت و محموله میباشد. ( وزن خالص پهپاد با احتساب موتور حدود ۳۱۵ ک.گ) این پهپاد از نوعی موتور پیستونی با قدرت اسمی ۸۰ اسب بخار٬ نیرو میگیرد.
مداومت پروازی آن ۱۳ ساعت (تقریبا ۳ برابر شاهد۱۹۱) است اما در مقابل سرعت (سرعت کروز ۱۵۰ ک.م/س و بیشینه سرعت ۲۲۰ ک.م/س) و ارتفاع پرواز (۱۵۰۰۰ پا) کمتری دارد. بیشینه شعاع عملیاتی پهپاد بدون احتساب محدودیت هدایت رادیویی٬ حدود ۱۰۰۰ ک.م است.
در باب تسلیحات نیز همانند سایر اعضا خانواده خود از بمبهای سدید-۳۴۲ استفاده میکند. بصورت اسمی توانایی حمل ۴ بمب توسط این پهپاد وجود دارد که در بین تصاویر عملیاتی تاکنون فقط حمل ۲ بمب دیده شده است.
#Shahed_191
#Shahed_181
📝 @Projectmeshkat
سردار فرحی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا در رابطه با موشک هایپرسونیک ایران:
🚀 موشک هایپرسونیک چندین ویژگی دارد از جمله اینکه سرعت آن بسیار بالاست و سرعتی بین ۲۰ تا ۳۰ ماخ دارد که عملا همه سیستمهای پدافندی دشمن را ناکارآمد میکند و همه هزینههای آنها که دهها میلیارد دلار است ضربدر صفر میشود چونکه اصلا حتی قابلیت رویت یک شی با این سرعت را ندارند.
🚀 ویژگی دوم این موشک، بحث قابلیت مانور در آسمان است که برعکس سلاحهای بالستیک که حرکت پرتابهای دارند این موشک میتواند مانور بدهد و نقطهراههای (Way Point) مختلف را پاس کند که این خود دستاورد بسیار بزرگی است.
🚀 ویژگی بعدی این موشک این است که با وجود دو ویژگی فوق، قابلیت نقطهزنی خود را کماکان حفظ کرده است و میتواند برد بلند خود را هم داشته باشد.
@Projectmeshkat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ویدئویی که اکراینی ها برای اولین بار از پرتاب پهپاد انتحاری خود منتشر کرده اند.
🔹روش پرتاب این پهپاد همچون بسیاری از پهپادهای ایرانی میباشد، حامل آن یک کامیون تجاری است و پهپاد پس از پرتاب با کمک یک بوستر راکتی پرتاب میشود و سپس با کمک موتور اصلی خود( احتمالا از نوع پیستونی) به سمت هدف حرکت میکند.
🔹برد دقیق این پهپاد نامشخص است، اما این پهپاد با توجه به ویژگی های خود احتمالا باید دست کم بردی چندصد کیلومتری داشته باشد که این موضوع برای روس ها اصلا خبر خوبی نیست، چرا که کار مقابله با پهپاد های انتحاری که به صورت فوجی حمله میکنند بسیار دشوار است.
🔹در هر صورت اکراینی ها با کسب تجربه و الگوگیری دست به توسعه این نوع پهپاد زده اند و حال باید دید که پدافند روس ها چه عملکردی در ادامه جنگ و مقابله با این پهپاد ها خواهد داشت.
Phoenix
@Partisan2015
@Projectmeshkat
پهپاد جدید اوکراینیها بی شباهت به آرش ایرانی نیست. بدنه استوانهای کشیده٬ سکان عمودی و بالهای کوتاه در انتهای بدنه که به نوعی یادآور موشکهای کروز اولیه است.
همانند پهپاد آرش٬ بدنه استوانهای شکل بزرگ پهپاد حمل مقدار قابل توجهی سوخت برای عملیات در مسافتهای طولانی را ممکن میسازد.
@Projectmeshkat
نشریه گاردین در گزارش جدید خود مدعی تحویل پهپادهای جدیدتر شاهد۱۲۹ و شاهد۱۹۱ درکنار تعداد بیشتری مهاجر۶ به روسیه شده است.
بر اساس این گزارش٬ پس از سفر یک هیئت ده نفره متشکل از افسران و تکنسینهای روس به تهران در نوامبر سال گذشته میلادی (آبان ۱۴۰۱) دست کم ۱۸ فروند پهپاد به روسیه تحویل شده است. ۶ فروند این پهپادها از نوع مهاجر۶ و ۱۲ فروند دیگر از نوع شاهد۱۲۹ و شاهد۱۹۱ بودند.
همچنین تعدادی از افسران ایرانی (۳ نفر به ازای هر پهپاد- مجموعا ۵۴ نفر) برای راه اندازی این پهپادها به روسیه اعزام شدند.
در بخش دیگر این گزارش گفته شده است تحویل پهپادهای خریداری شده٬ توسط شناورهای باری در دریای کاسپی و همچنین هواپیماهای ایرلاینهای تجاری صورت گرفته است.
@Projectmeshkat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فيلمی کوتاه از لحظه آماده شدن هواپیمای ترابری نام آشنای Il-76TD با رجیستر EP-PUS متعلق به شرکت نامدار پویا ایر برای پرواز به سمت مسکو و مقصد همیشگی فرودگاه بین المللی ونوکووا با محموله های همیشگی نوشابه های گازدار، آجیل و خشکبار و موتور گازی مربوط به روز یکشنبه برفی در تهران (12 فوریه)
تاکنون این هواپیما علاوه بر پروازی که در روز 12 فوریه انجام داده، دو پرواز دیگر در 6 و 10 فوریه هم انجام داده بود که بدین ترتیب رکورد درحال افزایشِ تعداد پروازهای خود به مسکو را به عدد 42 و رکورد مجموع را به 83 پرواز ترابری از تهران به مسکو رساند.
📝 @Projectmeshkat