💢 موشک الماس ۱ (نسخه زمینپرتاب) :
⚜️ وزن کل سامانه: ۱۵ کیلوگرم (۱۱.۵ کیلوگرم وزن موشک)
⚜️ طول: ۱۱۰ سانتیمتر
⚜️ قطر: ۱۳ سانتیمتر
⚜️ برد: ۲۰۰ تا ۴۰۰۰ متر
⚜️ نوع سرجنگی: دو مرحلهای (Tandem-Charge) با توانایی نفوذ در ۶۰۰ میلیمتر زره/ ترموباریک
⚜️ نوع حرکت: خط راست یا قوسی شکل (تاپ اتک)
⚜️ موشک الماس را میتوان به دو صورت LOBL (قفل روی هدف پیش از شلیک) و LOAL (قفل روی هدف بعد از شلیک) مورد استفاده قرار داد. شیوه اول که روشی متداول و مرسوم است٬ اپراتور با استفاده از سایت هدفگیری٬ روی هدف حاضر در خط دید قفل و سپس شلیک میکند. باتوجه به استفاده الماس ۱ از کاونده تلویزیونی و قابلیت شلیک کن و فراموش کن (Fire & Forget)٬ اپراتور قادر به ترک محل است. در شیوه دیگر با نام شلیک٬ مشاهده و بروزرسانی (Fire, Observe And Update) هم شناخته میشود. اپراتور با استفاده از سیم فیبر نوری تعبیه شده٬ قادر به کنترل/تغییر مسیر موشک یا تغییر هدف است. در این روش موشک ابتدا ارتفاع گرفته و سپس به سمت هدف شیرجه میزند. مسیر حرکت موشک قوسی شکل بوده و توان هدف قراردادن اهداف پنهان شده پشت موانع را دارد.
📝 @Projectmeshkat
خانواده موشکی الماس حاصل الگوبرداری از خانواده موشکی اسپایک بوده و تشابه ظاهری میان آنها کاملا مشخص است. اینطور که گفته میشود تعدادی موشک Spike-MR در جنگ ۲۰۰۶ که به غنیمت نیروهای حزب الله لبنان درامده بودند به ایران منتقل شدند. خانواده موشکی اسپایک در حال حاضر ۷ عضو دارد:
موشک Spike-SR : نسخه کوتاه برد با وزن ۸ ک.گ و برد ۲۰۰۰ متر
موشک Spike-MR : نسخه میان برد با وزن ۱۴ ک.گ و برد ۲۰۰ تا ۲۵۰۰ متر
موشک Spike-LR : نسخه بردبلند با وزن ۱۴ ک.گ و برد ۴۰۰۰ متر
موشک Spike-LR II : نسخه برد بلند بهبود یافته با وزن ۱۳ ک.گ و برد ۵۵۰۰ متر
موشک Spike-ER : نسخه فوق برد بلند با وزن ۳۴ ک.گ و برد ۸۰۰۰ متر
موشک Spike-ER II : نسخه فوق برد بلند بهبود یافته با برد ۱۰۰۰۰ متر (۱۶۰۰۰ متر در صورت شلیک هواپایه)
موشک Spike NLOS : بردبلندترین نسخه این خانواده با وزن ۲۵ ک.گ و برد تخمینی ۲ الی ۳۰ کیلومتر
📝 @Projectmeshkat
رژه هوایی روز ارتش با حضور بیش از 40 فروند جنگنده در آسمان تهران برگزار میشود
🔹امیر سرتیپ واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش در مورد برگزاری رژه روز ارتش بیان کرد :
رژه 29 فررودین، امسال متفاوتتر نسبت به سالهای گذشته با حضور بیش از 40 فروند از انواع جنگنده شامل صاعقه، کوثر، اف-5، اف-4، اف-14، اف-7، میگ-29 و سوخو-24 از سراسر کشور و به صورت متمرکز بر فراز آسمان تهران و مرقد حضرت امام خمینی (ره) بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران برگزار خواهد شد تا اقتدار هوایی ایران اسلامی را به جهانیان نشان دهد.
[تصویر تزئینی : پرواز فورمیشن جنگندههای F-4E فانتوم و F-14 تامکت در کنار هواپیمای سوخترسان B-747-131 / نمایشگاه هوایی کیش / آذر 1397]
📝 @Projectmeshkat
🔥 معراج 521
برای مشاهده این برنامه ویدیویی، به صفحه یوتیوب مشکات به آدرس زیر مراجعه کنید:
https://youtu.be/fL0TOAB5C00
تمرین هواگردهای نیروی هوایی ارتش برای شرکت در رژه 40 فروندی روز ارتش
با حضور هواپیماهای ترابری/سوخترسان بوئینگ-707 و بوئینگ-747 درکنار هواپیماهای ترابری C-130
جنگندههای F-5E/F تایگر (به همراه فرزندان داخلی شامل صاعقه و کوثر)، F-4E فانتوم، Mig-29A/UB فالکروم، Su-24MK فنسر و درنهایت F-7 ایرگارد
©Arash khojasteh
📝 @Projectmeshkat
موشک سوخت مایع عماد
موشک بالستیک تک مرحلهای عمود پرتاب با قابلیت جدایش سرجنگی با هدایت و کنترل تا پایان مسیر و با امکان پرتاب از پرتابگرهای متحرک جادهای و سیلوها
با برد 1650 کیلومتر و شعاع اثرگذاری و مرگ 200 و 100 متر
آزمایش و پرتاب موفقیت آمیز موشک بالستیک عماد / مهر 1394
📝 @Projectmeshkat
در حاشیه تصاویر بازدید اخیر فرمانده نپاجا از منطقه پدافند هوایی شمال٬ نوعی رادار جدید به چشم میخورد. باتوجه به ابعاد کوچک آن میتوان گفت که این رادار جهت کشف اهداف در برد کم (و ارتفاع پست) توسعه پیدا کرده است از طرفی رادار جدید (که به نظر میرسد تولید انبوه نیز شده است ) تا حدودی یادآور رادار کاشف۹۹ است و شاید بتوان احتمال داد که نسخه ارتقا یافته/نهایی رادار مذکور باشد که دستخوش تغییراتی شده است.
رادار کاشف۹۹ از دستاوردهای جهادخودکفایی پدافند هوایی ارتش در حوزه کشف ریزپرندههاست که در چند رزمایش اخیر پدافندی نیز حاضر بوده و مورد ارزیابی قرار گرفته است. این رادار در نسخه پایه دارای برد ۱۲ کیلومتر بوده و توانایی کشف همزمان ۳۰۰ هدف را داراست.
همچنین رادار بینام و نشانی که در رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۱ هم دیده شده بود در تصویر دیده میشود. (برخی این رادار را مکمل سامانه الکترواپتیک سامانه پدافندی مجید میدانند.)
@Projectmeshkat
نهاجا؛ از شاهین تا کمان 22
برای مشاهده این برنامه ویدیویی که در آن به معرفی داراییهای پهپادی نیروی هوایی ارتش پرداختهایم، به صفحه یوتیوب مشکات به آدرس زیر مراجعه کنید:
https://youtu.be/2KW1KzzllcA
@Projectmeshkat
🚨 از روز گذشته ویدیویی تحت عنوان ورود 3 فروند جنگنده سوخو 35 به داخل کشور و فرود آنها در فرودگاه مهرآباد در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که ساختگی است و صحت ندارد.
📝 @Projectmeshkat
ویدیو با کیفیت بالای رژه روز ارتش در صفحه یوتیوب مشکات به آدرس زیر منتشر شد:
https://youtu.be/-UaWduGfyGk
📝 @Projectmeshkat
دریادار ایرانی فرمانده نداجا:
برای کشف زیردریایی بوسیله پهپاد از یک نوع سونار به همراه تجهیزات دیگری استفاده میکنیم که توسط جوانان این سرزمین طراحی شدهاند و هم اکنون در نیروی دریایی عملیاتی هستند.
ما در حوزه کشف یگانهای سطحی و زیر سطحی و انهدام یگانهای زیرسطحی بهوسیله پهپاد ورود کردهایم.
منبع: تسنیم
📝 @Projectmeshkat
در تصاویر منتشر شده از پهپاد جدید هوانیروز ارتش به نظر میرسد با توجه به ابعاد، پوشش کامل موتور و عدم مشاهده ورودی هوا شاهد استفاده از موتور الکتریکی در این پهپاد هستیم.
موتورهای الکتریکی در کاهش صدای تولیدی و بازتاب حرارتی نسبت به موتورهای درونسوز برتری دارند و به سختتر کشف شدن پهپاد کمک میکنند.
📝 @Projectmeshkat
امروز و در جریان رژه روز ارتش، نوعی پهپاد ابابیل ۵ با محموله جدید و ناشناخته به نمایش گذاشته شد. این محموله از نظر ظاهری مشابه رادارهای جستوجوی سطحی دریایی مورد استفاده در شناورهای سبک بود.
📝 @Projectmeshkat
موسسه CSIS در گزارش جدید خود با استناد به مقالهای از جان پاراچینی از موسسه RAND، مدعی شده است که کرملین در ازای دریافت هزاران پهپاد از ایران بیش از 60 فروند جنگنده سوخو 35 را به ایران صادر خواهد کرد.
📝 @Projectmeshkat
سامانه صیاد تاکتیکی با رادار پسیو سامانه جوشن
نکته جالب سامانه موجود در تصویر، تجهیز آن به رادار پسیو سامانه جوشن است. پیش از این سامانه صیاد تاکتیکی به راداری مشابه رادار آرایهفازی فعال نجم-۸۰۴B سامانه ۱۵ خرداد تجهیز شده بود.
اکنون با تجهیز سامانه صیاد تاکتیکی به رادار پسیو، توان گریز آن از شناسایی توسط سامانههای شناسایی دشمن علاوه بر قدرت تحرک بالای آن بسیار افزایش یافته است.
کانال تلگرام:
@iranian_defensive_power